Liity verkostomme!

Politiikka

Breton kutsuu disinformaation levittämistä "taistelukenttään" parlamentin valiokunnan kanssa käydyissä keskusteluissa

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti keskusteli komissaari Thierry Bretonin kanssa viimeaikaisista venäläisiä tiedotusvälineitä vastaan ​​kohdistetuista pakotteista ja tulevasta digitaalipalvelulaista. Mepit keskustelivat sisämarkkinoista vastaavan komissaarin Bretonin kanssa siitä, kuinka digitaalipalvelulaki toimisi nykyisessä sodan taustalla. 

"Olemme nähneet Venäjän propagandakoneiston vaikutuksen Venäjällä ja sen ulkopuolella", Breton sanoi. ”Tämä antaa myös käsityksen siitä, kuinka tärkeitä tiedoista ja uutisista on tullut; siitä, että siitä on tullut taistelukenttä."

Laissa hahmotettaisiin tiettyjä verkkoalustojen velvollisuuksia valvoa disinformaation ja muun laittoman viestinnän leviämistä palveluissaan. Alun perin joulukuussa 2020 ehdotetulla lailla pyritään myös suojaamaan EU:n kansalaisia ​​ja heidän tietojaan verkossa. 

Euroopan parlamentin jäsenet sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnasta kysyivät Bretonilta Venäjän valtion tiedotusvälineiden vastaisista pakotteista ja siitä, olisiko digitaalipalvelulaki estänyt disinformaation leviämisen näiltä alustoilta aikaisemmin. 

Jos laki olisi ollut voimassa Ukrainan nykyisen kriisin aikana, verkkomediaalustojen olisi pitänyt arvioida algoritmejaan ja jaettavaa sisältöä, joko sosiaalista tai perinteistä mediaa. Heidän olisi pitänyt ottaa käyttöön tarkastuksia digitaalisen disinformaation leviämisen valvomiseksi EU:ssa, Breton sanoi. 

Tämä keskustelu syntyi sen jälkeen, kun EU lisäsi Venäjän valtion tukemia mediayrityksiä sanktioiden listalleen, mikä tarkoittaa, että EU:n kansalaisten ei pitäisi enää päästä käsiksi Sputnikiin tai muihin venäläisiin uutispalveluihin. Toimenpiteen perusteluna oli se, että nämä palvelut levittivät disinformaatiota ja propagandaa Kremlin puolesta, joten puhetta ei suojattu sananvapaudella.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa