Liity verkostomme!

Politiikka

Väliaikainen suojeludirektiivi voitaisiin ottaa käyttöön tänään

SHARE:

Julkaistu

on

Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto käsittelee komission ehdotusta tilapäistä suojelua koskevan direktiivin aktivoimiseksi toisessa oikeus- ja sisäministerien ylimääräisessä kokouksessa. Suojeludirektiivi antaisi kotimaansa etulinjaa pakeneville ukrainalaisille automaattisen tilapäisen oleskeluluvan EU-maissa. 

"Minun täytyy sanoa, että olen niin vaikuttunut kaikista EU-kansalaisten ponnisteluista, jotka työskentelevät siellä vapaaehtoisina… [jotka] avaavat kotinsa ihmisille, jotka voivat tulla asumaan heidän luokseen", sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson sanoi. "Tämä on hetki olla ylpeä siitä, että olemme eurooppalainen, mutta tämä on myös voimakkaiden päätösten hetki."

EU-maihin on saapunut yli miljoona pakolaista sen jälkeen, kun Putin viime viikolla hyökkäsi Ukrainaan. Puola, Slovakia, Unkari ja Romania ovat kaikki vastaanottaneet suuria määriä etulinjoilta pakenevia pakolaisia. Vaikka EU:n kriisinhallintajärjestelyt on aktivoitu, komissaari Johansson korosti, että tarvitaan lisää rahoitusta ja lainsäädäntöä Ukrainan meneillään olevan sodan uhrien auttamiseksi. 

"Odotan, että meillä on vahvaa solidaarisuutta kaikilta jäsenmailta pakolaisia ​​kohtaan, mutta myös niitä jäsenvaltioita kohtaan, jotka kärsivät tällä hetkellä eniten", Johansson sanoi. 

Ministerit odottivat vasta tänään poliittista yhteisymmärrystä, mutta hyvä tahto on laajalti levinnyt saada tämä työkalu käyttökelpoiseksi mahdollisimman nopeasti. Tällä hetkellä Unkari on pysynyt skeptisenä ja sanoo, että tämän pitäisi pysyä kansallisena päätöksenä EU:n sijaan.

Oikeus- ja sisäasioiden neuvoston odotetaan myös keskustelevan Schengen-alueen, passittoman alueen, johon kuuluu useimmat EU-maat sekä useat naapurit, hallinnasta. Helmikuun alussa pidetyssä epävirallisessa kokouksessa puheenjohtajavaltio Ranska ehdotti Schengen-neuvoston perustamista vyöhykkeen sääntelemiseksi. Ministerien odotetaan käsittelevän myös ilmastonmuutosta, Interpolia sekä muutoksia turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikassa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa