Liity verkostomme!

Politiikka

Johtajat kunnioittavat Euroopan parlamentin puhemiestä David Sassolia

SHARE:

Julkaistu

on

Johtajat kaikkialta EU:sta kunnioittivat David Sassolia, Euroopan parlamentin puhemiestä, joka kuoli (65) luonnollisiin syihin tämän päivän (11. tammikuuta) aamuyöllä Avianon kaupungissa, jossa hän oli ollut sairaalassa 26. joulukuuta lähtien. 

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Tänään on surullinen päivä Euroopalle. Unionimme menettää intohimoisen eurooppalaisen, vilpittömän demokraatin ja hyvän miehen. David Sassoli oli syvän uskon ja vahvan vakaumuksen mies. Kaikki rakastivat hänen hymyään ja ystävällisyyttään, mutta hän tiesi kuinka taistella sen puolesta, mihin uskoi." Von der Leyen lisäsi puolustaneensa jatkuvasti Euroopan unionia ja sen arvoja, mutta uskoi myös, että Euroopan on pyrittävä enemmän: "Hän halusi Euroopan olevan yhtenäisempi, lähempänä ihmisiä ja uskollisempi arvoillemme. Se on hänen perintönsä."

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel kuvaili Sassolia suureksi eurooppalaiseksi, joka oli intohimoinen, vilpitön, antelias ja aito. 

Hänen muistoaan kunnioittava seremonia järjestetään maanantaina 17. tammikuuta täysistunnon avajaisissa Strasbourgissa entisen Euroopan parlamentin jäsenen ja Italian pääministerin Enrico Lettan läsnä ollessa.

Hän on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2009, ja hänet valittiin presidentiksi heinäkuussa 2019 vaalikauden ensimmäisellä puoliskolla. Sassoli kannatti kunnianhimoista pitkän aikavälin EU-budjettia ja tehokasta elvytysjärjestelmää pandemiasta selviytymiseksi. Hän johti parlamenttia osoittamaan solidaarisuuttaan vähemmän onnekkaita kohtaan kriisin alkaessa tukemalla Euroopan parlamentin isäntäkaupunkeja, kuten tarjoamalla aterioita hyväntekeväisyysjärjestöille ja tarjoamalla suojaa parlamentin tiloissa väkivallan uhreiksi joutuneille naisille. 

Päättänyt ottaa opikseen pandemian kokemuksista Sassoli käynnisti myös laajan pohdintaharjoituksen jäsenten kanssa pohtiakseen uudelleen ja vahvistaakseen parlamentaarista demokratiaa.

Mainos

Omistautuneena eurooppalaisena presidentti Sassoli korosti puheessaan Eurooppa-neuvostossa joulukuussa muutama viikko sitten, että "Eurooppa tarvitsee ja tarvitsee ennen kaikkea uutta toivon projektia. Uskon, että voimme rakentaa hankkeen voimakkaan kolmiosaisen lähestymistavan pohjalta: innovoiva Eurooppa; Eurooppa, joka suojelee; ja Eurooppa, joka valaisee."

S&D-ryhmän puheenjohtaja Euroopan parlamentissa, Euroopan parlamentin jäsen Iratxe García sanoi: "Tänään on hyvin surullinen päivä meille kaikille. Olemme järkyttyneitä menetyksestämme ja jatkamme työtä niiden arvojen puolesta, joiden puolesta ystävämme ja kollegamme David Sassoli taisteli. Presidentti Sassoli teki hienoa työtä viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana. Hän mahdollisti parlamentille työskentelyn jatkamisen pandemian pahimpana aikana ja johti tätä parlamenttia vuoropuhelun, kunnioituksen ja yhteistyön hengessä; työskentelen aina kansalaisten ja yhteenkuuluvuuden, oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden Euroopan puolesta."

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa