Liity verkostomme!

Politiikka

Viikko edessä: Rokota, ota maski ja ole varma - asiat voisivat olla huonomminkin!

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppa oli kamppaillut jo neljännen COVID-19-aaltonsa kanssa, minkä jälkeen opimme viimeksi viikolla uudesta huolenaiheesta, Omicron-variantista. Olemme ohittaneet kreikan aakkosten "Nu" kolmastoista kirjaimen (joillekin epäonninen), koska se kuulosti liian läheltä "uutta" ja neljäntoista kirjainta "Xi", koska se voidaan sekoittaa Kiinan kansantasavallan presidenttiin Xiin. Jinping ja tuo mieleen muistot Trumpin aikakaudesta ja "Kiina-viruksesta". 

Euroopan komissio reagoi nopeasti hätäjarruttamalla Etelä-Afrikasta tulevia matkoja ja hyödyntämällä välittömästi äskettäin perustettua HERA-asiantuntijaryhmää (Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomainen) varianssia käsittelevää asiantuntijaryhmää sekä komission puheenjohtajan COVID-pandemiaa käsittelevää neuvoa-antavaa ryhmää. Uuden muunnelman vakavuus ei ole vielä tiedossa, mutta ilman sitäkin useimmat EU-maat ryhtyivät jo toimenpiteisiin korkean tartuntatason hidastamiseksi. 

Kuten aina, joku tai jokin hyötyy kriisistä. Tässä tapauksessa se saattaisi herättää uutta kiinnostusta 1960-luvun italialaista sci-fi-elokuvaa kohtaan Omicron, jossa muukalainen ottaa haltuunsa maan asukkaan ruumiin saadakseen tietoa planeettasta, jotta hänen rotunsa voi ottaa sen hallintaansa, mikä on - oletan - rauhoittava viesti tavallaan: asiat voisivat olla huonomminkin!

Provisio

Mainos

Global Gateway: EU:n korkean edustajan Josep Borrellin on määrä esitellä EU:n Global Gateway (GG) -aloite. Komission puheenjohtaja von der Leyen esitteli ajatuksen EU:n globaalista portista EU:n tila -puheessaan syyskuussa. GG on osa uutta liitettävyysstrategiaa, jolla investoidaan laadukkaaseen infrastruktuuriin, joka yhdistää tavarat, ihmiset ja palvelut ympäri maailmaa, ja sen tavoitteena on tarjota eurooppalainen versio Kiinan vyö- ja tiealoitteesta. Portin tavoitteena on yhdistää instituutioita ja investointeja, ja se on keskeinen osa seuraavassa EU-Afrikka-huippukokouksessa helmikuussa. 

Myös EU:n korkea edustaja on saapunut kokoukseen NATO Ulkoministerikokous Latviassa keskiviikkona. 

Varapresidentti Jourova nousee palkintokorokkeelle jälleen esittelemään a digitaalinen oikeuspaketti mukaan lukien: rajat ylittäviä terrorismitapauksia koskeva digitaalinen tiedonvaihto; yhteinen tutkintaryhmien yhteistyöalusta ja rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointi

Mainos

Varapresidentti Schinas esittelee paperin uusista COVID-19-haasteista.

neuvosto

Koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvosto (29. ja 30. marraskuuta): : suosituksia seka-oppimisen lähestymistavoista (yhdistämällä koulun paikka ja erilaiset digitaaliset ja ei-digitaaliset oppimisvälineet); päätöslauselma aikuiskoulutuksesta ja keskustelu digitaalisesta koulutuksesta ja taidoista. Nuorisoasioissa ministerit keskustelevat nuorten kansalaistiloista ja hyväksyvät päätöslauselman EU:n nuorisostrategiasta - nuorisostrategian 2019-2022 toimeenpanosta ja 2022-2024 työsuunnitelmasta.

Ulkoasiainneuvosto (kauppa) tänään suunniteltu on peruttu WTO:n 12. ministerikonferenssin (MC12) perumisen jälkeen.

Liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto - Energia (2. joulukuuta) ministerit keskustelevat energian hintojen noususta, mukaan lukien Euroopan unionin energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston (ACER) tuottamasta arvioinnista sähkömarkkinoiden tilanteesta; Fit for 55 -pakettiin kuuluvien uusiutuvia energialähteitä ja energiatehokkuutta koskevien direktiivien muutosehdotusten edistyminen; ulkoiset energiasuhteet; tne Euroopan laajuiset verkot – Energia (TEN-E); ja Ranska esittelee tulevan puheenjohtajakautensa työohjelman.

Liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto - Televiestintä (3. joulukuuta) Neuvosto tavoittelee yleistä lähestymistapaa kyberturvallisuuden korkeaan yhteiseen tasoon kaikkialla EU:ssa (NIS2) ja arvioi edistymistä tekoälylain, eurooppalaisen digitaalisen identiteetin puitteiden ja polku digitaalimaailmaan, osalta. Vuosikymmen. Ministerit käyvät periaatekeskustelun digitaalisista oikeuksista ja -periaatteista - '2030 Digital Compass: the European way for the Digital Decade. Lisäksi päivitetään verkkovierailuasetuksen tarkistamista, tietosuojalakiehdotusta ja pitkään viivästyneitä sähköisen viestinnän tietosuojasääntöjä (ePrivacy) koskevien keskustelujen tilanne.

Eduskunta - valiokuntaviikko (hattuvinkki Euroopan parlamentin asialistalle)

NSO/Pegasus-vakoiluohjelma: Kansalaisvapauksien komitea keskustelee Pegasus-vakoiluohjelmaskandaalista Laurent Richardin (Forbidden Stories, vuoden 2021 Daphne Caruana Galizia -palkinnon voittaja), Etienne Maynierin (Amnesty Internationalin turvallisuuslaboratorio) ja Euroopan tietosuojavaltuutetun Wojciech Wiewiórowskin (maanantai) kanssa.

EU:n kaupalliset edut: Kansainvälisen kaupan komitea äänestää kansainvälisen hankintavälineen luomisesta, jotta EU:n kauppakumppaneita kannustetaan antamaan toisilleen vastavuoroinen pääsy julkisten hankintojen markkinoille. Tiedotustilaisuus tiedotusvälineille verkossa järjestetään maanantaina klo 16.

Moldova: Euroopan parlamentin puhemies David Sasssoli allekirjoittaa yhteisymmärryspöytäkirjan Moldovan parlamentin puhemiehen Igor Grosun kanssa

Turvapaikanhakijoiden seulonta / EU:n vastaus maahanmuuttokriisiin: Kansalaisvapauksien valiokunta aloittaa kahden turvapaikka- ja maahanmuuttoehdotuksen lainsäädäntötyön. Yksi kattaa uudet menettelyt, joiden avulla EU:n ulkorajoilla voidaan määrittää nopeasti, pitäisikö turvapaikanhakija evätä maahanpääsy, palauttaa tai ohjata EU:n turvapaikkajärjestelmään. Toinen tiedosto koskee uutta välinettä siirtolaiskriisien ratkaisemiseksi yhdessä tai useammassa EU-maassa. Tiedotustilaisuus kriisiinstrumenttiehdotuksesta pidetään tiistaina klo 12.

Euroopan lääkevirasto: Euroopan lääkeviraston (EMA) toiminnanjohtaja Emer Cooke keskustelee ympäristö- ja kansanterveyskomitean kanssa COVID-19-rokotuskampanjan viimeisimmistä tapahtumista (mukaan lukien arvioinnit, luvat lasten käyttöön ja tehosterokotteet) sekä viimeaikaisesta kehityksestä COVID-19 terapiat ja yleinen epidemiologinen tilanne (tiistai).

Sukupuoleen perustuva väkivalta: Naisten oikeuksien ja kansalaisvapauksien valiokunnat hyväksyvät lainsäädäntöaloitteen, jossa vaaditaan direktiiviä vähimmäissäännöistä sukupuoleen perustuvan verkkoväkivallan rikoksen määrittelyä ja siihen liittyviä seuraamuksia varten, uusia toimenpiteitä tämän rikollisuuden ehkäisemiseksi ja varmistaakseen oikeudenmukaisuuden ja tuen uhreille (tiistai).

Yleinen laturi: Sisämarkkinavaliokunta keskustelee ensimmäisen kerran ehdotuksesta yhteisestä elektronisten laitteiden laturista, jota parlamentti on pyytänyt pitkään. Ehdotus edellyttää, että matkapuhelimet ja vastaavat laitteet, kuten tabletit, digikamerat, kuulokkeet ja kuulokkeet, kädessä pidettävät videopelikonsolit ja kannettavat kaiuttimet, jotka ladataan langallisella kaapelilla, on varustettava USB Type-C -portilla laitteesta riippumatta. merkki (keskiviikko).

Eläinten hyvinvointi kuljetuksen aikana: Eläinten suojelua kuljetuksen aikana käsittelevä tutkintavaliokunta saa päätökseen kesäkuussa 2020 aloittamansa työn. Se hyväksyy tärkeimmät havainnot väitetyistä rikkomuksista EU:n eläinten suojelua kuljetuksen aikana koskevien sääntöjen soveltamisessa EU:n sisällä ja sen ulkopuolella. Se äänestää myös suositusluonnoksista nykyisten sääntöjen parantamiseksi (torstaina). Lehdistötilaisuus järjestetään perjantaina klo 10 (TBC).

Giscard d'Estaingin kunnianosoitus: Presidentti Sassoli avaa parlamentin Strasbourgin istuntosalissa kunnianosoituksen presidentti Valéry Giscard d'Estaingille, Ranskan entiselle presidentille, Eurooppa-valmistelukunnan puheenjohtajalle ja entiselle Euroopan parlamentin jäsenelle (torstaina). Hän tapaa myös Ranskan presidentin Emmanuel Macronin.

Välimeren liitto: Välimeren unionin (UfM) parlamentaarisen yleiskokouksen 16. täysistunto, joka kokoaa yhteen Välimeren maiden parlamentin jäsenet ja parlamentaarikot, alkaa parlamentin puheenjohtaja Sassolin puheenvuorolla. Myös EU:n ulkopoliittinen päällikkö Josep Borrell ja Jordanian ulkoministeri HE Ayman Al Safadi ottavat puheenvuoron (TBC) useiden muiden puhujien joukossa (perjantaina ja lauantaina).

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin - EUT

Onko kansallisen keskuspankin pääjohtajalla, joka on myös Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston jäsen, EU-lainsäädännön mukainen koskemattomuus? EU:n virkamiehet ja muut toimihenkilöt ovat vapautettuja oikeudellisista menettelyistä kaikissa jäsenvaltioissa heidän virkatehtävissään suorittamiensa toimien vuoksi. Kysymys on noussut esille Latvian keskuspankin entistä pääjohtajaa vastaan ​​nostetun rikosoikeudenkäynnin johdosta lahjusten ottamisesta ja rahanpesusta latvialaisen pankin toiminnan vakauden valvontamenettelyn yhteydessä. Tämä tapaus testaa immuniteetin rajoja. Tiistai (tuomio) 

Dysonin vauriot: Dyson ja muut pussittomien syklonisten pölynippien valmistajat selvittävät keskiviikkona, menestyykö niiden komission esittämä 127 miljoonan euron vahingonkorvausvaatimus. Tuomioistuin päätti vuonna 2017, että komission oli kumottava pölynimurien energiamerkintöjä koskeva delegoitu lainsäädäntö. Kantajat väittävät, että tappioiden ja tämän delegoidun asetuksen lainvastaisuuden välillä on suora syy-yhteys.

Facebook: Facebook on jälleen valokeilassa GDPR:n (General Data Protection Regulation) suhteen, periaatekysymys näyttää olevan enemmän siitä, kuka on vastuussa näiden kysymysten käsittelystä, eikä siitä, onko Facebook Ireland antanut käyttäjille tarvittavat tiedot tietojen tarkoituksesta. käsittelystä ja henkilötietojen vastaanottajasta. Tuomioistuimelta kysytään, kuka on päävastuussa asetuksen soveltamisen valvonnasta, onko kyseessä yleisen tietosuoja-asetuksen valvontaviranomaiset, joilla on laajat valtuudet valvoa, tutkia ja ryhtyä korjaaviin toimiin, vai kansallinen tuomioistuin. Torstai (lausunto)

Unkari ja Puola vastaan ​​oikeusvaltio: Tarkkaan ottaen kanteen nostavat Euroopan itsevaltiat itsevaltiat Euroopan parlamenttia ja neuvostoa vastaan. Väite on, että vuoden 2020 lopussa sovittu uusi asetus, jolla otetaan käyttöön mekanismi unionin talousarvion suojaamiseksi oikeusvaltion periaatteiden loukkauksilta, on Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 7 artiklan mukainen. Yhteisöjen tuomioistuin istuu täysistunnossa, koska se on asianmukainen tuomioistuinkokoonpano "poikkeuksellisen tärkeiksi katsottujen" asioiden ratkaisemiseksi. Torstai (lausunto)

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa