Liity verkostomme!

Politiikka

Viikko edessä: "Demokratia on liian arvokasta edetäkseen nopeasti ja rikkoa asioita" Jourová

SHARE:

Julkaistu

on

Tällä viikolla Euroopan komission varapuheenjohtaja Věra Jourová esittelee uudet säännöt poliittisesta verkkomainonnasta. Uusi ehdotus esitetään torstaina (25. marraskuuta). 

Puhuessaan Lissabonin Web-huippukokouksessa (2. marraskuuta) Jourová sanoi, että nykyinen poliittinen digitaalinen mainonta oli likaisten ja läpinäkymättömien menetelmien hallitsematonta kilpailua: "Meidän täytyy painaa hidastusnappia, koska demokratiamme on liian arvokas tälle nopealle liikkeelle ja rikkoa asioita. asenne.”

Jourova sanoi, että kohdistusmenetelmien suhteen meidän täytyy painaa hidastusnappia: ”Mikrokohdistustekniikoiden osalta on selvää, että tämä on musta laatikko, emme yksinkertaisesti tiedä tarpeeksi, paitsi kun saamme välähdys konehuoneeseen toisen skandaalin kautta tai ilmiantajan kautta."

Varapresidentti sanoo, että arkaluontoista tietoa seksuaalisesta suuntautumisesta, rodusta, uskonnosta tai poliittisista näkemyksistä ei saa käyttää kohdentamiseen. Kohdistus- ja vahvistustekniikoiden tulisi myös olla avoimia. Komission ehdotus kattaa koko tuotantoketjun, mukaan lukien Cambridge Analytican, mainosteknologiateollisuuden ja muiden yritysten kaltaiset yritykset.

Mainos

Kysyttäessä, mitä hän keskusteli Frances Haugenin kanssa heidän tapaaessaan huippukokouksessa, Jourova vastasi Haugenin mielestä komission ehdotusten menevän oikeaan suuntaan, ja hän kehotti myös EU:ta olemaan tiukka suurten alustojen kanssa. 

Poliittista mainontaa koskeva ehdotus on osa laajempaa pakettia, joka koskee demokratian ja eheyden vahvistamista vaaleissa: vaalien koskemattomuuden suojelu ja demokraattisen osallistumisen edistäminen; eurooppalaisten poliittisten puolueiden ja eurooppalaisten poliittisten säätiöiden rahoitusta koskevien sääntöjen tarkistaminen; sekä muutokset direktiiveihin, jotka koskevat EU:n kansalaisten äänioikeutta europarlamentti- ja paikallisvaaleissa. 

Pääomamarkkinat Union 

Mainos

Muita komission viikoittaiseen kollegion kokoukseen esiteltyjä asioita ovat keskustelu pääomamarkkinaunionin edistymisestä, päivitys edistymisestä vuosi CMU-toimintasuunnitelman esittelyn jälkeen. Lisäksi tehdään ehdotus eurooppalaisesta yhtenäisestä yhteyspisteestä (ESAP), jonka avulla yritykset voivat julkistaa taloudellisia ja muita tietoja. Tämä esitellään torstaina.

Valko-Venäjä

Toinen asia on EU:n korkean edustajan Josep Borrellin ja varapuheenjohtaja Margaritas Schinasin yhteinen päivitys EU:n ulkorajan tilanteesta Valko-Venäjän kanssa ja mahdollisista sanktioista liikenteenharjoittajia vastaan.

neuvosto

Yleisten asioiden neuvosto (Eurooppa-asioista vastaavat ministerit) kokoontuu tänään aloittaakseen valmistelut 16.-17 pidettävään Eurooppa-neuvostoon. Esityslistalla on muun muassa kriisivalmius, päivitys EU:n laajentumis- ja assosiaatioprosesseista, tarkastelu EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta ja "maakohtainen" keskustelu vuotuisen oikeusvaltiovuoropuhelun yhteydessä sekä keskustelu komission vuoden 2021 työohjelmasta.

Tiistaina (24. marraskuuta) ETA:n neuvosto (Islanti, Liechtenstein, Norja) kokoontuu arvioimaan EU-lainsäädännön hyväksymistä ja rahoitusmekanismia, jonka ne maksavat panoksensa EU:n taloudelliseen ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen. He käyvät myös poliittisen keskustelun uudesta teollisuuspolitiikasta ja epävirallisen keskustelun Kiinasta, Valko-Venäjästä ja strategisesta kompassista. 

ASEM-huippukokous (Aasia-Eurooppa) järjestetään tämän viikon torstaina ja perjantaina (26. marraskuuta).

Sisämarkkinoista ja toimialasta vastaavien ministerien kilpailukykyneuvostoa pyydetään torstaina ottamaan yleisnäkemyksen sekä digipalvelulakista että digitaalimarkkinalaista. Ministerit käyvät myös periaatekeskustelun Euroopan elvytyssuunnitelman täytäntöönpanosta. 

Perjantaina kilpailukykyneuvosto jatkaa tutkimuksen painopisteenä, lähinnä eurooppalaisen tutkimusalueen tulevaa hallintoa; ja avaruus, erityisesti avaruusliikenteen hallinta, keskustelussa pohditaan epäilemättä myös Venäjän satelliitin vastaista ohjushyökkäystä yhtä sen omaa satelliittia vastaan, mutta se nähdään osoituksena sen mahdollisuudesta uhata eurooppalaisia ​​satelliitteja. 

Euroopan parlamentin täysistunto ja valiokuntaviikko edessä (kiitos, Euroopan parlamentti)

Covid-19-tapausten lisääntymisen vuoksi puheenjohtajakokous päätti hyväksyä puhemiehen ehdotuksen ottaa uudelleen käyttöön Euroopan parlamentin jäsenten etäosallistuminen ja äänestäminen 22. marraskuuta alkaen.

Täysistunto

EU:n maatalouspolitiikan uudistus. Tiistaina Euroopan parlamentin jäsenten on määrä näyttää vihreää valoa uudelle yhteiselle maatalouspolitiikalle (CAP). Tämän uudistetun YMP:n tavoitteena on olla vihreämpi, oikeudenmukaisempi, joustavampi ja avoimempi. Maatalousvaliokunnan puheenjohtaja ja eduskunnan esittelijät pitävät lehdistötilaisuuden klo 13. (keskustelu ja äänestys tiistaina)

COP26 ilmastosopimus. Glasgow'ssa lauantaina 13. marraskuuta kahden viikon neuvottelujen jälkeen saavutetun sopimuksen jälkeen Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat COP26-neuvottelujen tuloksista keskiviikkoaamuna.

COVID-19. Parlamentti keskustelee komission kanssa nykytilanteesta, EU:n tulevista toimista ja jäsenvaltioiden toimenpiteiden tehostamisesta EU:ssa lisääntyvien COVID-19-tapausten valossa. (maanantai (22. marraskuuta))

Tilanne Valko-Venäjällä / oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya. Keskiviikkona klo 12.00 Valko-Venäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya puhuu Euroopan parlamentin jäsenille. Tiistai-iltapäivällä Euroopan parlamentin jäsenet käyvät erillisen keskustelun neuvoston ja komission kanssa Valko-Venäjän ja sen EU:n rajan tilanteen turvallisuus- ja humanitaarisista seurauksista.

Oikeusvaltio ja perusoikeudet Sloveniassa. Mepit arvioivat keskiviikkona (24. marraskuuta) tiedotusvälineiden vapautta ja demokratian tilaa Sloveniassa sekä maan viivästymistä edustajan nimittämisessä EU:n syyttäjänvirastoon.

EU:n talousarvio 2022. Parlamentin jäsenten on määrä hyväksyä parlamentin ja neuvoston neuvottelijoiden välinen sopimus ensi vuoden EU-budjetista, joka tukee painopistealueita, kuten terveys-, nuoriso- ja ilmastotoimia. Sovitut luvut ovat 169.5 miljardia euroa maksusitoumusmäärärahoina ja 170.6 miljardia euroa maksumäärärahoja. (keskustelu tiistaina, äänestys keskiviikkona)

EU-huippukokous Charles Michelin ja Ursula von der Leyenin kanssa. Täysistunnossa tarkastellaan 21.–22. lokakuuta kokoontuvaa Eurooppa-neuvostoa puheenjohtajat Michel ja von der Leyenin kanssa. Aiheita, joita Euroopan parlamentin jäsenet todennäköisesti nostavat esille, ovat EU:n vastaus COVID-19:ään, energian hintojen nousu ja oikeusvaltion tilanne EU:ssa (tiistai).

valiokunnat

Digitaaliset markkinat. Lakiehdotuksesta, jolla pyritään lopettamaan suurten verkkoalustojen (niin sanotut "portinvartijat") sopimattomat käytännöt ja jonka avulla komissio voi määrätä sakkoja tällaisen toiminnan sanktioimiseksi, äänestetään sisämarkkina- ja kuluttajansuojakomiteassa (maanantai). ilta).

Jaa tämä artikkeli:

energia

Yhdeksän EU-maata vastustaa energiamarkkinoiden uudistamista vastauksena korkeisiin hintoihin

Julkaistu

on

By

Saksa, Tanska ja seitsemän muuta EU-maata ovat vastustaneet EU:n sähkömarkkinoiden uudistamista vastauksena korkeisiin energiahintoihin, mikä saattaa nostaa uusiutuvan energian lisäämisen kustannuksia pitkällä aikavälillä ennen EU-ministerien kokousta tänään. (2. joulukuuta), kirjoittaa Kate Abnett.

Euroopan unionin 27 jäsenvaltion energiaministerit kokoontuvat torstaina keskustelemaan reaktioistaan ​​energian hintoihin, jotka nousivat ennätystasolle syksyllä, kun tiukat kaasutoimitukset törmäsivät jyrkästi kasvavaan kysyntään COVID-19-pandemiasta toipuvissa talouksissa.

Yhdeksän maata kehottivat yhteisessä lausunnossaan EU:ta pitämään kiinni nykyisestä energiamarkkinasuunnitelmastaan. Heidän mukaansa hintakatot tai erilaiset kansallisten sähköhintojen asettamisjärjestelmät voisivat haitata EU-maiden välistä sähkökauppaa ja heikentää kannustimia lisätä järjestelmään halpaa uusiutuvaa energiaa pitkällä aikavälillä.

"Emme voi tukea mitään toimenpidettä, joka poikkeaisi sähkö- ja kaasumarkkinasuunnittelumme kilpailuperiaatteista", maat sanoivat.

Mainos

"Näistä periaatteista poikkeaminen heikentäisi energiajärjestelmämme kustannustehokasta hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, vaarantaisi kohtuuhintaisuuden ja vaarantaisi toimitusvarmuuden."

Lausunnon allekirjoittivat Itävalta, Tanska, Viro, Suomi, Saksa, Irlanti, Luxemburg, Latvia ja Alankomaat.

EU-maat ovat eri mieltä siitä, kuinka vastata korkeisiin hintoihin, ja Espanja ja Ranska ovat yksi niistä, jotka haluavat uudistaa EU:n energiamääräyksiä. Madrid on vaatinut EU-maita ostamaan kaasua yhdessä muodostaakseen strategisia varantoja.

Mainos

Muut hallitukset ovat varovaisia ​​pitkäaikaisten sääntelyuudistusten suhteen vastatakseen heidän mukaansa lyhytaikaisiin hintapiikkeihin. Monet EU-maat ovat jo ottaneet käyttöön väliaikaisia ​​toimenpiteitä, kuten kotitalouksien tukia ja verohelpotuksia, kuluttajalaskujen alentamiseksi.

Vaikka kaasun hinnat ovat vetäytyneet lokakuun alun ennätyskorkeudelta, ne ovat edelleen suhteellisen korkealla maissa, kuten Alankomaissa, jossa hinnat alkoivat nousta uudelleen viime viikkoina kylmän sään ennusteiden keskellä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Alueiden komitea (AK)

Säännösten laatu riippuu paikallisesta panoksesta

Julkaistu

on

Euroopan unionin tulevaisuudesta käytävän keskustelun pitäisi johtaa syvempään ja järjestelmällisempään yhteistyöhön paikallis- ja alueviranomaisten kanssa, Euroopan alueiden komitea (AK) totesi 1. joulukuuta suosituksissaan, joissa vaadittiin myös kansalaisten suoran kuulemisen lisäämistä. unionin elämästä. AK, joka kokoaa yhteen kuvernöörit, pormestarit ja valtuutetut eri puolilta EU:ta, korosti, että alueellisesta näkökulmasta on tultava standardi ehdottamalla, että aina kun EU päättää olla arvioimatta lainsäädännön vaikutuksia alueisiin, sen pitäisi velvollisuus antaa julkinen selitys.

Suositukset, jotka kattavat koko päätöksentekoprosessin esityslistan asettamisesta täytäntöönpanoon ja arviointiin, hyväksyttiin tunteja sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi Euroopan alueiden komitean jäsenille, että alueet ovat "eurooppalaisen demokratian sykkivä sydän" ja sanoi viitaten paikallishallintoon, että "asioita tekevien on myös muokattava sääntöjä". AK:n suositukset, jotka sisältyivät sekä "parempaa sääntelyä" käsittelevään lausuntoon ja Euroopan komission vuoden 2022 työohjelmaa koskevaan päätöslauselmaan, käsittelevät komitean jo pitkään esittämää vaatimusta, jonka mukaan alueilla ja kaupungeilla on oltava enemmän vaikutusvaltaa politiikkaan, jonka ne ovat velvollisia. toteuttaa.

Suosituksissa esimerkiksi kehotetaan komissiota korostamaan lainsäädännön mahdollisia vaikutuksia alueisiin ja ottamaan alueelliset parlamentit tiiviimmin mukaan päätöksentekoon, kun ennakkovaroitusjärjestelmä osoittaa alueille erityisiä haasteita. Sääntelyn parantamista käsittelevän AK:n esittelijä Piero Mauro Zanin (IT, PPE), Friuli-Venezia Giulian aluevaltuuston puheenjohtaja, lainsäädäntövaltaa omaava alueparlamentti, sanoi: "Demokraattisesti valituilla paikallis- ja alueviranomaisilla on edelleen rajoitettu vaikutusvalta EU:n lainsäädännön muokkaaminen, jota heidän on pantava täytäntöön: sekä heille että AK:lle on annettava suurempi rooli järjestelmässä, jonka tulisi perustua monitasoiseen hallintoon.

Paikallis- ja alueviranomaisten osallistuminen voi olla ratkaisevassa asemassa luotaessa avoimempaa EU:n lainsäädäntöä, joka pitää hallinnollisen taakan mahdollisimman pienenä. "Parempi sääntely" tarkoittaa korkealaatuista lainsäädäntöä: luomalla lisäarvoa ja suosimalla kansalaisten, yritysten ja sidosryhmien osallistumista prosessiin se voisi olla EU:n elpymisen ja kasvun liikkeellepaneva voima." Zaninin mietinnössä myös kehotettiin EU:ta hyödyntää paremmin paikallis- ja alueviranomaisten läheisyyttä kansalaisiin, mikä antaa heille "kyvyn vangita, välittää ja välittää kansalaisten huolenaiheita".

Mainos

EU:n tulisi lisäksi kehittää pysyvä mekanismi, jonka avulla kansalaiset voivat osallistua EU-asioihin. Osallistuakseen Euroopan tulevaisuutta käsittelevään konferenssiin AK on työskennellyt paikallis- ja alueviranomaisten kanssa järjestääkseen kansalaispaneeleita EU:n kannalta keskeisistä asioista. AK:n toive nostaa kansalaispaneelit esiin näkyi selvästi AK:n täysistunnossa, jossa näiden paneelien edustajat osallistuivat Eurooppa-neuvoston entisen puheenjohtajan Herman Van Rompuyn kanssa AK:n jäsenten kanssa käytävään keskusteluun Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Euroopan komissio on viime vuosina sitoutunut vähentämään ja yksinkertaistamaan lainsäädäntöä sekä lisäämään avoimuutta ja toiminut niiden mukaisesti. AK kannatti Euroopan komission aloitteita ja mainitsi erityisesti Fit for Future -foorumin panoksen, joka on luotu ohjaamaan pyrkimyksiä yksinkertaistaa EU:n lainsäädäntöä ja vähentää siihen liittyviä tarpeettomia kustannuksia, sekä toissijaisuus-, suhteellisuus- ja "tehdä vähemmän tehokkaammin" -työryhmän panoksen. Se kannatti myös "älä aiheuta merkittävää haittaa" -lähestymistavan käyttöönottoa politiikanteossa, periaate, joka tukee erityisesti EU:n vihreää sopimusta, jonka tarkoituksena on tehdä EU:sta hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Zaninin mietinnössä ja AK:n päätöslauselmassa kuitenkin korostettiin, että tähän mennessä tehdyt ponnistelut eivät ole merkittävästi täytä tarvittavan yhteistyön laatua. Valiokunta moitti Euroopan komissiota siitä, että se ei ottanut riittävästi huomioon tiettyjen alueiden kohtaamia haasteita lainsäädäntöä laatiessaan. Siinä todettiin, että kaikilla "alueellisesti sokeilla" lähestymistavoilla, jotka johtuvat esimerkiksi alueellisten tietojen puuttumisesta ja alueellisen analyysin puutteesta, on vaarana olla "haitallinen ja pysyvä vaikutus koko unioniin, unionin henkeen. alueiden välistä yhteenkuuluvuutta ja yksilöiden elämää."

Mainos

AK on itse pyrkinyt parantamaan päätöksenteon laatua pilotoimalla hanketta EU-lainsäädännöstä palautteen keräämiseksi. Network of Regional Hubs – eli RegHubs –hanke on tähän mennessä tuottanut raportteja rajat ylittävää terveydenhuoltoa, maataloustukea, ilmanlaatua ja julkisia hankintoja koskevan EU:n lainsäädännön ansioista ja puutteista, ja se on nyt olennainen osa EU:n paremman sääntelyn asialistalla ja Fit for Future -alustalla. Zaninin lausunnon mukaan palautemekanismia voitaisiin käyttää laajemmin ja kehittää edelleen. Konkreettisten innovaatioiden joukossa AK toivoi näkevänsä alueiden mahdollisuutta osallistua Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n jäsenvaltioiden välisiin neuvotteluihin asioista, jotka vaikuttavat alueisiin eniten.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Politiikka

EU ryhtyy hätätoimiin vähentääkseen painetta Valko-Venäjän rajalla

Julkaistu

on

Komissio esitti tänään (1. joulukuuta) joukon turvapaikka- ja palauttamistoimenpiteitä auttaakseen Latviaa, Liettuaa ja Puolaa hätätilanteessa EU:n ulkorajalla Valko-Venäjän kanssa. Toimenpiteet ovat väliaikaisia, ja niissä vaaditaan perusoikeuksien kunnioittamista. 

"Poikkeuksellinen ja poikkeuksellinen"

Toimenpiteitä sovelletaan kuuden kuukauden ajan, ellei niitä pidennetä tai kumoa, ja niitä sovelletaan EU:n ulkopuolisiin kansalaisiin, jotka ovat tulleet EU:hun laittomasti Valko-Venäjältä, ja niihin sisältyy: pidennetty rekisteröintiaika 6–3 päivästä 10 viikkoon. valitusaika 4 viikkoa; vastaanottoolosuhteet, jotka kattavat perustarpeet, mukaan lukien vuodenajan sääolosuhteisiin mukautettu tilapäinen suoja; yksinkertaistettu palautusprosessi. 

Article 78 (3)

Mainos

Toimenpiteet kuuluvat Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 78 artiklan 3 kohdan soveltamisalaan: "Jos yksi tai useampi jäsenvaltio kohtaa hätätilanteen, jolle on tyypillistä kolmansien maiden kansalaisten äkillinen maahantulo, neuvosto, voi komission ehdotuksesta toteuttaa väliaikaisia ​​toimenpiteitä asianomaisen jäsenvaltion tai asianomaisten jäsenvaltioiden eduksi. Se tekee ratkaisunsa Euroopan parlamenttia kuultuaan."

Komission mukaan heidän toimintansa ovat lokakuun Eurooppa-neuvoston päätelmien mukaisia, kun jäsenvaltiot pyysivät sitä esittämään ehdotuksia Valko-Venäjän naapurimaiden auttamiseksi selviytymään EU:n mielestä "valtion tukemana". ihmisten instrumentalisointi”.

'Olemme perhe'

Mainos

Varapresidentti Margaritis Schinas oli vaivautunut kuvailemaan tämänpäiväistä ehdotusta osoituksena eurooppalaisesta solidaarisuudesta: "Euroopan unionin ulkorajojen hallinta ei ole kysymys, joka koskee vain niitä, jotka ovat maantieteellisesti velvollisia suojelemaan sitä, se on yhteinen kollektiivi vastuuta."

Komissaari Johansson korosti, että Euroopan unioni suojelee edelleen perusoikeuksia, mutta Euroopan parlamentin jäsenet - joita vain kuullaan tästä ehdotuksesta - ovat jo tuoneet esiin huolensa. 

Birgit Sippel, S&D:n (sosiaalidemokraattien) oikeus- ja sisäasioiden tiedottaja, sanoi: "Varapresidentti Margaritis Schinas sanoi tänään, että hän haluaa olla periksiantamaton Valko-Venäjää vastaan. Kuitenkin komission ehdottamat hätätoimenpiteet ovat itse asiassa hellittämättömiä suojaa etsiviä haavoittuvia ihmisiä kohtaan. Toimenpiteet ovat myös suoraan niiden hallitusten käsissä, jotka haluavat käyttää haavoittuvien siirtolaisten ahdinkoa levittääkseen ahdistusta ja pelkoa siirtolaiskriisistä EU:n rajoilla.

Tineke Strik, Euroopan parlamentin jäsen, Vihreät/EFA-koordinaattori kansalaisvapauksien valiokunnassa, sanoi: "Komissio on antautunut Puolan hallituksen äärioikeiston painostukseen ja Valko-Venäjän diktaattorin kiristykseen ja heittänyt eurooppalaiset arvot syrjään. EU:n turvapaikkalainsäädännön täytäntöönpanon ja rikkomusmenettelyn aloittamisen sijaan komissio päätti sallia Puolan, Liettuan ja Latvian laittomat käytännöt EU:n rajoilla.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa