Liity verkostomme!

Politiikka

Viikko edessä: Puola näyttää suurelta ennen EUCO -huippukokousta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppa -neuvosto kokoontuu syksyn huippukokoukseen 21. ja 22. lokakuuta. Hallitusten päämiehet keskustelevat COVID-19: stä, arvioivat eurooppalaista ja laajempaa kansainvälistä tilannetta, digitaalista muutosta ja edistymistä keskeisissä lainsäädäntöehdotuksissa (digitaalipalvelulaki ja digitaalimarkkinalaki), miten käsitellä energian hintojen nousua, siirtymistä ja ulkosuhteet. Puolan tilanne ja EU -oikeuden ensisijaisuus ovat kuitenkin uhkaavia.

Euroopan komissio on ilmoittanut vastaavansa nopeasti Puolan laittomasti perustetun perustuslakituomioistuimen päätökseen. Euroopan parlamentti on jälleen istunnossa ja parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan oikeusvaltiokriisistä ja äskettäisestä päätöksestä EU: n oikeuden ensisijaisuudesta Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin ja komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa.

EUCO on todennäköisesti myös ärtynyt Janez Janšan viimeisimmän Twitter -tiraatin vuoksi, jossa hän twiittasi salaliittoteorian Euroopan parlamentin jäsenten yhteyksistä George Sorosiin. Pakkomielle Sorosiin on jotain, jonka hän jakaa näkyvästi Viktor Orbanin ja Donald Trumpin kanssa. Twiitit oli suunnattu Sloveniassa vierailevalle Euroopan parlamentin jäsenten valtuuskunnalle. Alankomaiden pääministeri Mark Rutte vastasi: ”Janez Janšan mauton twiitti Euroopan parlamentin jäsenistä. Tuomitsen sen mahdollisimman voimakkaasti. Hallitus välitti juuri saman tunteen Slovenian Haagin -suurlähettiläälle. ”

Janša ei pelännyt jatkaa kaivamista. Viitaten rikostoimittajaan Peter de Vriesiin, joka äskettäin murhattiin Amsterdamissa, hän twiittasi takaisin, että ”No, Mark, @MinPres, älä tuhlaa aikaa lähettiläiden ja mediavapauden kanssa Sloveniassa. Suojaa yhdessä @SophieintVeldin kanssa toimittajiasi tapamasta kaduilla. " 

Euroopan komissio käynnistää uudelleen neuvottelunsa julkisen talouden kehyksestä. Alun perin lanseerattu vuoden 2020 alussa se keskeytettiin Covid-19-taudin vuoksi. Pakolauslauseke otettiin käyttöön kriisin aikana tarvittavan tuen saamiseksi pandemian pahimmassa vaiheessa.

Eräässä äskettäin artikkeli Der Spiegel Klaus Regling, Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja, vastasi kysymykseen, menettäisikö EU uskottavuutensa, jos vakaussääntöjä kevennettäisiin edelleen, ja hän vastasi: "Voit myös menettää uskottavuutesi noudattamalla sääntöjä, joista on tullut taloudellisesti järjetöntä."

Mainos

On selvää, että EU tarvitsee lisää julkisia investointeja vihreän siirtymän rahoittamiseksi. Sen sijaan, että ottaisimme dogmaattisen lähestymistavan tai heittäisimme säännöt ulos ikkunasta, komissio ja jäsenvaltiot valitsevat todennäköisemmin keskitien, joilla ne pyrkivät edelleen saavuttamaan 3 prosentin alijäämän ja 60 prosentin velan suhteessa BKT: hen, mutta ottavat enemmän vivahteellinen lähestymistapa näiden tavoitteiden vauhtiin ja polkuun. 

Täysistunto

Puolan oikeusvaltiokriisin lisäksi Euroopan parlamentti keskustelee myös Pandora-papereista ja niiden vaikutuksista rahanpesun, veropetosten ja veronkierron torjumiseen. YK: n ilmastonmuutoskonferenssi Glasgow'ssa (COP26) ja Farm to Fork -strategia kestävämpää ruokaa varten muun muassa. Selvitämme myös tämän vuoden Saharov -palkinnon voittajan.

Jaa tämä artikkeli:

Politiikka

Barnier nousi omalle petardlleen

Julkaistu

on

Entinen komissaari ja brexit-pääneuvottelija Michel Barnier on päättänyt kampanjansa johtaakseen keskustaoikeistolaista Les Republicans -puoluetta ensi huhtikuussa pidettäviin Ranskan presidentinvaaleihin.

Barnieria on kritisoitu ankarasti joistakin hänen kampanjansa aikana ottamista kannoista, joissa hän on selvästi siirtynyt oikealle maahanmuuttoasioissa, mikä ehdottaa EU:n ulkopuolelta tulevan muuttoliikkeen täydellistä moratoriota ja kyseenalaistaa yhden Euroopan unionin perusperiaatteista. Euroopan yhteisöjen tuomioistuinten tuomioiden kunnioittaminen – ilman sitä EU, lakiin perustuva elin, ei yksinkertaisesti toimisi.

Brysselissä Barnierin myöhään euroskeptisiä taipumuksia pidettiin kyynisenä voimana voittaakseen ranskalaisen yleisön sydämet ja mielet - ja mikä tässä vaiheessa vielä tärkeämpää - oman puolueensa äänet. Ehkä räikein ja yllättävin kanta sellaiselle, joka oli toiminut Euroopan komission edustajana Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä valmistelukunnassa ja kahdesti Euroopan komission jäsenenä, oli hänen ehdotuksensa, jonka mukaan Ranskan pitäisi saada takaisin suvereniteetti tiettyihin Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen ja Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksiin. Ihmisoikeustuomioistuin, ehdotus, joka johtaisi sellaiseen kirsikkapoimimiseen, jonka hän kerran tuomitsi brittiläisissä neuvottelukumppaneissaan. 

Valérie Pécresse (25 % äänistä), Pariisin alueen Île-de-Francen presidentti puolueen liberaalimmasta siivestä, ja Éric Ciotti (25,59 %), kansalliskokouksen jäsen Alpes-Maritimesista. puolueen oikeus, etenee seuraavalle kierrokselle. Toinen ehdokkaista, Xavier Bertrand (22,36 %), on jo twiitannut, että hän heittää painonsa Pécressen taakse seuraavalla kierroksella. 

Mainos

Barnieria arvostivat suuresti hänen kollegansa ja erityisesti poliitikot eri puolilla Eurooppaa, jotka joutuivat onnistuneesti houkuttelemaan pitkien ja usein mutkaisten Brexit-neuvottelujen aikana. Vaikka häntä tuki vahva Brysselin teknokraattien ryhmä, Barnier öljysi pyörät ja piti Brexit-neuvottelut vakaana. Tästä Eurooppa on hänelle paljon velkaa, olisi parasta muistaa hänen uransa ilman tätä viimeistä säkeistöä.

Henkilökohtaisena huomautuksena on, että hänen sitoutumisensa pitkäperjantain/Belfastin sopimukseen ja rauhan jatkumiseen Irlannin saarella oli merkittävää henkilönä, joka kasvoi Pohjois-Irlannissa "The Troubles" -aikana. Olen kiitollinen hänen henkilökohtaisesta sitoutumisestaan ​​ja kyvystään viestiä rauhanprosessin tärkeydestä poliitikoille eri puolilta Eurooppaa.

Mainos

päivitys

Barnier on myöntänyt ja on myös antanut tukensa Pécresselle

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

energia

Yhdeksän EU-maata vastustaa energiamarkkinoiden uudistamista vastauksena korkeisiin hintoihin

Julkaistu

on

By

Saksa, Tanska ja seitsemän muuta EU-maata ovat vastustaneet EU:n sähkömarkkinoiden uudistamista vastauksena korkeisiin energiahintoihin, mikä saattaa nostaa uusiutuvan energian lisäämisen kustannuksia pitkällä aikavälillä ennen EU-ministerien kokousta tänään. (2. joulukuuta), kirjoittaa Kate Abnett.

Euroopan unionin 27 jäsenvaltion energiaministerit kokoontuvat torstaina keskustelemaan reaktioistaan ​​energian hintoihin, jotka nousivat ennätystasolle syksyllä, kun tiukat kaasutoimitukset törmäsivät jyrkästi kasvavaan kysyntään COVID-19-pandemiasta toipuvissa talouksissa.

Yhdeksän maata kehottivat yhteisessä lausunnossaan EU:ta pitämään kiinni nykyisestä energiamarkkinasuunnitelmastaan. Heidän mukaansa hintakatot tai erilaiset kansallisten sähköhintojen asettamisjärjestelmät voisivat haitata EU-maiden välistä sähkökauppaa ja heikentää kannustimia lisätä järjestelmään halpaa uusiutuvaa energiaa pitkällä aikavälillä.

"Emme voi tukea mitään toimenpidettä, joka poikkeaisi sähkö- ja kaasumarkkinasuunnittelumme kilpailuperiaatteista", maat sanoivat.

Mainos

"Näistä periaatteista poikkeaminen heikentäisi energiajärjestelmämme kustannustehokasta hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, vaarantaisi kohtuuhintaisuuden ja vaarantaisi toimitusvarmuuden."

Lausunnon allekirjoittivat Itävalta, Tanska, Viro, Suomi, Saksa, Irlanti, Luxemburg, Latvia ja Alankomaat.

EU-maat ovat eri mieltä siitä, kuinka vastata korkeisiin hintoihin, ja Espanja ja Ranska ovat yksi niistä, jotka haluavat uudistaa EU:n energiamääräyksiä. Madrid on vaatinut EU-maita ostamaan kaasua yhdessä muodostaakseen strategisia varantoja.

Mainos

Muut hallitukset ovat varovaisia ​​pitkäaikaisten sääntelyuudistusten suhteen vastatakseen heidän mukaansa lyhytaikaisiin hintapiikkeihin. Monet EU-maat ovat jo ottaneet käyttöön väliaikaisia ​​toimenpiteitä, kuten kotitalouksien tukia ja verohelpotuksia, kuluttajalaskujen alentamiseksi.

Vaikka kaasun hinnat ovat vetäytyneet lokakuun alun ennätyskorkeudelta, ne ovat edelleen suhteellisen korkealla maissa, kuten Alankomaissa, jossa hinnat alkoivat nousta uudelleen viime viikkoina kylmän sään ennusteiden keskellä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Alueiden komitea (AK)

Säännösten laatu riippuu paikallisesta panoksesta

Julkaistu

on

Euroopan unionin tulevaisuudesta käytävän keskustelun pitäisi johtaa syvempään ja järjestelmällisempään yhteistyöhön paikallis- ja alueviranomaisten kanssa, Euroopan alueiden komitea (AK) totesi 1. joulukuuta suosituksissaan, joissa vaadittiin myös kansalaisten suoran kuulemisen lisäämistä. unionin elämästä. AK, joka kokoaa yhteen kuvernöörit, pormestarit ja valtuutetut eri puolilta EU:ta, korosti, että alueellisesta näkökulmasta on tultava standardi ehdottamalla, että aina kun EU päättää olla arvioimatta lainsäädännön vaikutuksia alueisiin, sen pitäisi velvollisuus antaa julkinen selitys.

Suositukset, jotka kattavat koko päätöksentekoprosessin esityslistan asettamisesta täytäntöönpanoon ja arviointiin, hyväksyttiin tunteja sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi Euroopan alueiden komitean jäsenille, että alueet ovat "eurooppalaisen demokratian sykkivä sydän" ja sanoi viitaten paikallishallintoon, että "asioita tekevien on myös muokattava sääntöjä". AK:n suositukset, jotka sisältyivät sekä "parempaa sääntelyä" käsittelevään lausuntoon ja Euroopan komission vuoden 2022 työohjelmaa koskevaan päätöslauselmaan, käsittelevät komitean jo pitkään esittämää vaatimusta, jonka mukaan alueilla ja kaupungeilla on oltava enemmän vaikutusvaltaa politiikkaan, jonka ne ovat velvollisia. toteuttaa.

Suosituksissa esimerkiksi kehotetaan komissiota korostamaan lainsäädännön mahdollisia vaikutuksia alueisiin ja ottamaan alueelliset parlamentit tiiviimmin mukaan päätöksentekoon, kun ennakkovaroitusjärjestelmä osoittaa alueille erityisiä haasteita. Sääntelyn parantamista käsittelevän AK:n esittelijä Piero Mauro Zanin (IT, PPE), Friuli-Venezia Giulian aluevaltuuston puheenjohtaja, lainsäädäntövaltaa omaava alueparlamentti, sanoi: "Demokraattisesti valituilla paikallis- ja alueviranomaisilla on edelleen rajoitettu vaikutusvalta EU:n lainsäädännön muokkaaminen, jota heidän on pantava täytäntöön: sekä heille että AK:lle on annettava suurempi rooli järjestelmässä, jonka tulisi perustua monitasoiseen hallintoon.

Paikallis- ja alueviranomaisten osallistuminen voi olla ratkaisevassa asemassa luotaessa avoimempaa EU:n lainsäädäntöä, joka pitää hallinnollisen taakan mahdollisimman pienenä. "Parempi sääntely" tarkoittaa korkealaatuista lainsäädäntöä: luomalla lisäarvoa ja suosimalla kansalaisten, yritysten ja sidosryhmien osallistumista prosessiin se voisi olla EU:n elpymisen ja kasvun liikkeellepaneva voima." Zaninin mietinnössä myös kehotettiin EU:ta hyödyntää paremmin paikallis- ja alueviranomaisten läheisyyttä kansalaisiin, mikä antaa heille "kyvyn vangita, välittää ja välittää kansalaisten huolenaiheita".

Mainos

EU:n tulisi lisäksi kehittää pysyvä mekanismi, jonka avulla kansalaiset voivat osallistua EU-asioihin. Osallistuakseen Euroopan tulevaisuutta käsittelevään konferenssiin AK on työskennellyt paikallis- ja alueviranomaisten kanssa järjestääkseen kansalaispaneeleita EU:n kannalta keskeisistä asioista. AK:n toive nostaa kansalaispaneelit esiin näkyi selvästi AK:n täysistunnossa, jossa näiden paneelien edustajat osallistuivat Eurooppa-neuvoston entisen puheenjohtajan Herman Van Rompuyn kanssa AK:n jäsenten kanssa käytävään keskusteluun Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Euroopan komissio on viime vuosina sitoutunut vähentämään ja yksinkertaistamaan lainsäädäntöä sekä lisäämään avoimuutta ja toiminut niiden mukaisesti. AK kannatti Euroopan komission aloitteita ja mainitsi erityisesti Fit for Future -foorumin panoksen, joka on luotu ohjaamaan pyrkimyksiä yksinkertaistaa EU:n lainsäädäntöä ja vähentää siihen liittyviä tarpeettomia kustannuksia, sekä toissijaisuus-, suhteellisuus- ja "tehdä vähemmän tehokkaammin" -työryhmän panoksen. Se kannatti myös "älä aiheuta merkittävää haittaa" -lähestymistavan käyttöönottoa politiikanteossa, periaate, joka tukee erityisesti EU:n vihreää sopimusta, jonka tarkoituksena on tehdä EU:sta hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Zaninin mietinnössä ja AK:n päätöslauselmassa kuitenkin korostettiin, että tähän mennessä tehdyt ponnistelut eivät ole merkittävästi täytä tarvittavan yhteistyön laatua. Valiokunta moitti Euroopan komissiota siitä, että se ei ottanut riittävästi huomioon tiettyjen alueiden kohtaamia haasteita lainsäädäntöä laatiessaan. Siinä todettiin, että kaikilla "alueellisesti sokeilla" lähestymistavoilla, jotka johtuvat esimerkiksi alueellisten tietojen puuttumisesta ja alueellisen analyysin puutteesta, on vaarana olla "haitallinen ja pysyvä vaikutus koko unioniin, unionin henkeen. alueiden välistä yhteenkuuluvuutta ja yksilöiden elämää."

Mainos

AK on itse pyrkinyt parantamaan päätöksenteon laatua pilotoimalla hanketta EU-lainsäädännöstä palautteen keräämiseksi. Network of Regional Hubs – eli RegHubs –hanke on tähän mennessä tuottanut raportteja rajat ylittävää terveydenhuoltoa, maataloustukea, ilmanlaatua ja julkisia hankintoja koskevan EU:n lainsäädännön ansioista ja puutteista, ja se on nyt olennainen osa EU:n paremman sääntelyn asialistalla ja Fit for Future -alustalla. Zaninin lausunnon mukaan palautemekanismia voitaisiin käyttää laajemmin ja kehittää edelleen. Konkreettisten innovaatioiden joukossa AK toivoi näkevänsä alueiden mahdollisuutta osallistua Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n jäsenvaltioiden välisiin neuvotteluihin asioista, jotka vaikuttavat alueisiin eniten.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa