Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Kuoriyritykset vievät tuomioistuimet ratsastamaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tuskin kuukausi kuluu ilman uutta uutista, joka kertoo lukemattomista tavoista, joilla maailman rikkaimmat käyttävät laillisia ja verotuksellisia aukkoja pitääkseen toimintansa salassa. Olipa kyseessä julkkikset, jotka turvaavat superkiellot pitää avioliiton ulkopuoliset asiat etusivuilla, tai oligarkit, jotka käyttävät offshore-verojärjestelmiä piilottaakseen väitetysti saamansa voitot.

Viimeisin avoimuuskampanjoiden huolestuttava järjestelmä on ollut varjoalueiden paperiyritykset, jotka käyttävät avoimempien maiden tuomioistuimia kilpailijoiden tukahduttamiseen tai oikeudenmukaisuuden hidastamiseen, samalla kun peitellään yritysten omistusta ja piilotetaan mahdolliset eturistiriidat. Ainakin super-kielto, joka on yksi mielenkiintoisimmista julkkishulluista viimeisen vuosikymmenen aikana, vaatii muutoksenhakua Englannin korkeimmalle tuomioistuimelle yksityiskohtaisesti ja tuomarin päätöksen. Postilaatikkoyrityksiä sitä vastoin käytetään harhaanjohtamaan kaikkia oikeusjärjestelmää tuomarista tuomarihallituksen toimittajaan. 

Läpinäkymättömät postilaatikkoyritykset, joita mysteerien omistajat kontrolloivat, eivät tietenkään ole mitään uutta, ja ne ovat syntyneet ympäri maailmaa erilaisina peitteinä. Joissakin tilanteissa ne on perustettu perustelluista syistä.

Mainos

Vastaavasti esimerkiksi peittoyrityksillä - yhteisöillä, joilla ei ole aktiivista liiketoimintaa tai merkittäviä omaisuuseriä - voi olla pätevä rooli hankkia erilaisia ​​rahoitusmuotoja tai toimia rajoitetun vastuun edunvalvojana trustille. Ne näkyvät näkyvästi myös monissa skandaaleissa, joissa yritykset ja yksityishenkilöt käyttävät niitä veronkiertoon ja rahanpesutarkoituksiin. Tämän käytännön laajuuden osoittaa Panama-asiakirjojen vuotaminen vuonna 2016, kuten parlamentin jäsenet ovat korostaneet.

Viimeisten vuosikymmenien aikana kuoriyrityksiä on käytetty yhä enemmän rahanpesuun lainkäyttöalueelta toiselle, usein vaarantuneiden tuomareiden avustuksella. Vuosina 2010–2014 toiminut ”Venäjän pesula”, hyvin julkinen rahanpesujärjestelmä, perusti 21 ydinyritystä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Kyproksessa ja Uudessa-Seelannissa.

Yritykset perustettiin helposti ja ilman avoimuutta osoittamaan määräävä mieli ja taloudelliset edut, jotka voisivat hyötyä niiden väärinkäytöstä. Näiden yritysten piilotetut omistajat käyttäisivät niitä sitten rahanpesuun luomalla väärennettyjä velkoja venäläisten ja länsimaisten kuoriyritysten välille ja lahjoittamalla korruptoituneen Moldovan tuomarin käskemään yritystä "maksamaan" kyseisen velan tuomioistuimen valvomalle tilille, jonka piilotetut omistaja voisi sitten nostaa nyt puhdistetut varat. Noin 19 venäläistä pankkia osallistui järjestelmään, joka auttoi siirtymään 20–80 miljardin dollarin välillä Venäjältä ulkomaisten pankkien verkoston kautta, joista suurin osa on Latviassa, länteen perustettujen yritysten houkuttelemiseksi.

Mainos

Vaikka pesula lopulta suljettiin, sen takana olevilla oli vuosia aikaa puhdistaa ja siirtää kymmeniä miljardeja huonosti hankittuihin tai muuten vaarantuneisiin omaisuuksiin länsimaiseen pankkijärjestelmään. Moldovan tuomioistuin nimitti Moldovan liikemiehen ja entisen kansanedustajan Veaceslav Platonin Venäjän pesula -arkkitehdiksi. Hän on toistaiseksi ainoa tuomittu henkilö järjestelmää koskevan rikostutkinnan seurauksena useilla lainkäyttöalueilla. Lynchpinit koko järjestelmälle olivat länsimaisia ​​oikeusjärjestelmiä, jotka, vaikka toimivatkin hyvässä uskossa, eivät kuitenkaan vaatineet riittävää avoimuutta siitä, kuka oli näiden tuomioistuinten puoleen kääntyneiden yritysten takana.

Vaikka pesula on suljettu, hämärät huijausyritykset ovat löytäneet uuden tavan hyödyntää länsimaisia ​​oikeusjärjestelmiä käyttämällä oikeudenkäyntejä kunnioitettavilla lainkäyttöalueilla. Vuonna 2020 ilmoitettiin, että venäläiset oligarkit käyttivät väärennettyjä yrityksiä rahanpesuun englantilaisten tuomioistuinten kautta. Raportissa väitettiin, että oligarkit nostavat itseään vastaan ​​oikeudenkäynnit englantilaisissa tuomioistuimissa käyttämällä huijausyritystä, joka sijaitsee läpinäkymättömässä veroalueella, että he ovat ainoa edunsaaja ja sitten "häviävät" tapauksen tarkoituksella ja käsketään siirtämään varat yhtiö. Tätä lähestymistapaa käyttäen epäilyttävistä lähteistä peräisin olevat rahat voitaisiin pestä tuomioistuimen määräyksellä ja päästä länsimaiseen pankkijärjestelmään puhtaana käteisenä, jolla on ilmeisesti laillinen alkuperä. 

Toinen huolestuttava kehitys on viimeaikainen näyttö siitä, että uskottavia välimiesmenettelyjärjestelmiä käytetään välineenä korruptoituneiden käytäntöjen edistämiseksi. Yksi tällainen tapaus nosti Lontoossa Brittiläisten Neitsytsaarien yritys Process and Industrial Developments (P&ID) Nigerian hallitusta vastaan ​​20 vuoden voimassa olevan sähköntuotantosopimuksen romahduksesta. P&ID syytti Länsi-Afrikan valtiota sopimuksen rikkomisesta, ja vuonna 2017 välimiespaneeli päätti yrityksen puolesta myöntää heille lähes 10 miljardia dollaria. Vasta kun asia saatettiin High Courtin käsiteltäväksi, ilmoitettiin, että ruskeassa kirjekuoressa olevat käteislahjat oli väitetysti maksettu öljyresurssiministeriön virkamiehille.

Irlantilaisten yrittäjien Mick Quinnin ja Brendan Cahillin yhdessä perustama P&ID on kiistellyt väkivaltaisesti. Vaikka välimiesmenettely ei ole läheskään ohi, asia on väitetty osoittavan, kuinka helposti riitojenratkaisuprosesseja voidaan manipuloida.  

Toinen Irlannissa meneillään oleva tapaus on paljastanut edelleen, missä määrin kuoriyritykset voivat väitetysti manipuloida länsimaisia ​​tuomioistuimia. Irlannin korkeasta tuomioistuimesta on tullut viimeisen vuosikymmenen ajan kestäneen venäläisen yrityskiistan viimeisin välimies, joka koskee ToAZ: ää, joka on yksi maailman suurimmista ammoniakinvalmistajista, tapauksessa, jossa on pelkästään Irlannissa tehty 200 lausuntoa. Ytimessä asia on taistelu yrityksen omistuksesta tuomittujen isän ja pojan Vladimirin ja Sergei Makhlaiin sekä kilpailevan venäläisen liikemiehen Dmitry Mazepinin välillä, jolla on vähemmistöosuus yrityksessä. Vuonna 2019 venäläinen tuomioistuin totesi isä- ja poikaryhmän syylliseksi petoksen tekemisessä myymällä tuotetun ammoniakin ToAZ: n hinnan, joka oli selvästi alle markkinahintojen sidoksissa olevalle yritykselle, joka kymmenen myi sen korkeammalla markkinakorolla, jolloin makhlailaiset pystyivät tasoittamaan eron ToAZ: n osakkeenomistajien kustannuksella.

Poistuessaan Venäjältä ennen kuin heidät voitiin vangita, makhalien uskotaan käyttävän Karibialla neljää kuoriyhtiötä omistamalla enemmistöosuutensa ToAZ: sta. Nämä neljä yritystä ovat nyt käyttäneet toisen irlantilaisen postilaatikkoyrityksen olemassaoloa 2 miljardin dollarin vahingonkorvausvaatimuksen nostamiseen Mazepinille Irlannin tuomioistuimissa, väitetysti ilman, että heidän tarvitsee paljastaa kuka heidän osakkeenomistajansa, kuka valvoo yrityksiä tai miten ne syntyivät omistaa osakkuuksia venäläisessä ammoniakkiyhtiössä.

Vaikka tämä saattaa tuntua kaikelta päivittäisessä työssä Venäjän oligarkkien välisessä tavallisessa oikeudellisessa riidassa ja tuskin huolestuttava suurelle yleisölle, se viittaa huolestuttavaan kasvuun näennäisyrityksissä, joita käytetään oikeudenkäynneissä. Yleensä näyttää olevan pilkkaa avoimen oikeuden käsitteestä siitä, että Karibian kuoriyhtiöt pääsevät hyvämaineisiin yleisen oikeuden tuomioistuimiin, jotta heidän tapauksensa voidaan käsitellä, käyttää menettelyllisiä huijauksia hidastaakseen menettelyjä ja estääkseen täytäntöönpanon muualla samalla kun pystyvät piilottamaan omistajansa ja hallitseva mieli yleisöltä ja tuomioistuimilta. Vaikka nykyiset esimerkit liittyvät hyvin varakkaisiin henkilöihin, joiden väitetään käyttävän näitä taktiikoita muita rikkaita ihmisiä vastaan, ei ole olemassa periaatetta tai ennakkotapausta, joka estäisi häikäilemättömät edut kuoriyritysten käyttämisessä piilottamaan osallistumisensa aloittaessaan menettelyä tavallisia kansalaisia, kansalaisjärjestöjä tai toimittajia vastaan.

Brysselissä toimiva finanssiasiantuntija sanoi: "Jotta länsimaiden oikeusjärjestelmät maksavat enemmän kuin vain avoimuuden oikeuden periaatteen noudattamista, on noudatettava avoimuuden perusvaatimuksia osapuolille, jotka haluavat päästä tuomioistuimeen. Pitkään viivästyneenä ensimmäisenä askeleena yksityisomistuksessa olevien ulkomaisten yritysten pitäisi olla ensimmäinen tavoite uusien oikeudenkäyntien avoimuuden standardeissa. Selkeä näkemys asianosaisten määräysvallasta ja kaupallisista edunsaajista on yleisen edun mukaista ja mikä tärkeämpää, oikeudenmukaisuuden etu. "

Continue Reading
Mainos

Euroopan komissio

Puola määräsi maksamaan Euroopan komissiolle puolen miljoonan euron päivittäisen sakon Turówin kaivoksesta

Julkaistu

on

The European Court has placed a daily fine of €500,000 on Poland to be paid to the European Commission over its failure to respect an order from 21 May to stop extraction activities at Turów open-cast lignite mine, kirjoittaa Catherine Feore.

The mine is located in Poland, but is close to the Czech and German borders. It was granted a concession to operate in 1994. On 20 March 2020, the Polish climate minister granted permission for an extension to lignite mining until 2026. The Czech Republic referred the matter to the European Commission and on 17 December 2020, the Commission issued a reasoned opinion in which it criticized Poland for several breaches of EU law. In particular, the Commission considered that, by adopting a measure allowing a six-year extension without carrying out an environmental impact assessment, Poland had breached EU law. 

The Czech Republic asked the court to make an interim decision, pending the final  judgment of the Court, which it granted. However, since the Polish authorities failed to comply with its obligations under that order, the Czech Republic, on 7 June 2021, made an application seeking that Poland be ordered to pay a daily penalty payment of €5,000,000 to the EU budget for failure to fulfil its obligations. 

Mainos

Today (20 September) the court rejected an application by Poland to overturn the interim measures and ordered Poland to pay the Commission a penalty payment of €500,000 per day, one tenth of what was requested by the Czech Republic. The Court said that they were not bound by the amount proposed by the Czech Republic and thought the lower figure would be adequate to encourage Poland “to put an end to its failure to fulfil its obligations under the interim order”.

Poland claimed that the cessation of lignite mining activities in the Turów mine could cause an interruption in the distribution of heating and drinking water in the territories of Bogatynia (Poland) and Zgorzelec (Poland), which threatens the health of the inhabitants of those territories. The court found that Poland had not sufficiently substantiated that this represented a genuine risk.

Given Poland’s failure to comply with the interim order, the Court found that it had no choice but to impose a fine. The CJEU has underlined that it is very rare that a member state brings an action for failure to fulfil obligations against another member state, this is the ninth such action in the history of the Court.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

7 miljardia euroa keskeisiin infrastruktuurihankkeisiin: puuttuvat yhteydet ja vihreä liikenne

Julkaistu

on

Verkkojen Eurooppa -välineen (CEF) liikenneohjelmasta käynnistetty ehdotuspyyntö tarjoaa 7 miljardia euroa eurooppalaisiin liikenneinfrastruktuurihankkeisiin. Suurin osa tämän ehdotuspyynnön puitteissa rahoitetuista hankkeista auttaa lisäämään koko liikenneverkostomme kestävyyttä, mikä saa EU: n saavuttamaan eurooppalaisen vihreän sopimuksen tavoitteen eli vähentää liikenteen päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: ”Kasvamme massiivisesti vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönottoon käytettävissä olevia varoja 1.5 miljardiin euroon. Tuemme ensimmäistä kertaa myös hankkeita, joiden tarkoituksena on, että Euroopan laajuiset liikenneverkostomme soveltuvat siviilipuolustuskäyttöön ja parantavat sotilaallista liikkuvuutta kaikkialla EU: ssa. Eilisen haun puitteissa rahoitetut hankkeet edistävät tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen liikennejärjestelmän luomista sekä matkustajille että rahdille ja infrastruktuurin kehittämistä kestävämpien liikkuvuusvalintojen tukemiseksi. ”

EU tarvitsee tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen kuljetusjärjestelmän sekä matkustajille että rahdille. Tähän on sisällyttävä edullinen, suurnopeusrautatieverkko, runsas lataus- ja tankkausinfrastruktuuri nollapäästöisille ajoneuvoille sekä parempi automaatio tehokkuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

REACT-EU: 4.7 miljardia euroa työpaikkojen, taitojen ja Italian köyhimpien ihmisten tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt Italialle 4.7 miljardia euroa REACT-EU-ohjelman puitteissa, jotta se rohkaisee maan vastausta koronaviruskriisiin ja edistää kestävää sosioekonomista elpymistäery. Uusi rahoitus on seurausta Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja vähävaraisimpien eurooppalaisen avun rahaston (FEAD) kahden toimintaohjelman muuttamisesta. Italian kansallinen ESR: n ohjelma "Aktiivinen työllisyyspolitiikka" saa 4.5 miljardia euroa työllisyyden tukemiseksi alueilla, jotka kärsivät eniten pandemiasta.

Lisärahat lisäävät nuorten ja naisten palkkaamista, mahdollistavat työntekijöiden osallistumisen koulutukseen ja tukevat räätälöityjä palveluja työnhakijoille. Lisäksi ne auttavat suojaamaan työpaikkoja pienyrityksissä Abruzzon, Molisen, Campanian, Puglian, Basilicatan, Calabrian, Sisilian ja Sardinian alueilla.

Työllisyyden ja sosiaalisten oikeuksien komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Euroopan unioni auttaa edelleen kansalaisiaan selviytymään COVID-19-kriisistä. Italian uusi rahoitus auttaa luomaan työpaikkoja erityisesti nuorille ja naisille eniten tarvitseville alueille. Investoinnit taitoihin ovat toinen painopiste, ja ne ovat välttämättömiä ekologisten ja digitaalisten siirtymien hallitsemiseksi. Kiinnitämme erityistä huomiota myös Italian heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin vahvistamalla ruoka -avun rahoitusta. "

Mainos

Koheesio- ja uudistuskomissaari Elisa Ferreira (kuvassa) sanoi: ”Alueet ovat keskeisessä asemassa Euroopan toipumisessa pandemiasta. Olen iloinen siitä, että jäsenvaltiot käyttävät unionin hätäapua pandemian torjuntaan ja aloittavat kestävän ja osallistavan elpymisen pitkällä aikavälillä. REACT-EU-rahoitus auttaa italialaisia ​​pahiten kärsineillä alueilla toipumaan kriisistä ja luo perustan modernille, tulevaisuuteen suuntautuvalle taloudelle. Osana NextGenerationEU: ta REACT-EU tarjoaa 50.6 miljardin euron (nykyhinnoin) lisärahoitusta koheesiopolitiikan ohjelmille vuosina 2021 ja 2022 työmarkkinoiden kestävyyden, työpaikkojen, pienten ja keskisuurten yritysten ja pienituloisten perheiden tukemiseksi. "

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa