Liity verkostomme!

Politiikka

Turkki sanoo olevansa avoin vuoropuhelulle Kreikan kanssa Välimeren kiistasta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Turkki on avoin vuoropuhelulle Kreikan kanssa Välimeren oikeuksiin ja resursseihin liittyvien erimielisyyksien ratkaisemiseksi niin kauan kuin Ateena onkin, ulkoministeri Mevlut Cavusoglu (Kuvassa) sanoi tiistaina (1. syyskuuta). Naton liittolaiset ovat kiihkeästi eri mieltä väitteistä mahdollisista hiilivetyvaroista itäisellä Välimerellä, joka perustuu ristiriitaisiin näkemyksiin niiden mannerjalustojen laajuudesta. Molemmat osapuolet sanovat olevansa valmiita ratkaisemaan erimielisyydet neuvotteluilla ja vaativat omien oikeuksiensa puolustamista, kirjoittaa Ali Kucukgocmen.

He ovat pitäneet sotaharjoituksia Välimeren itäosassa korostaen mahdollisuuksia kiistan laajentumiseen. "Jos olet valmis ratkaisemaan nykyiset kysymyksemme vuoropuhelun avulla, olemme aina olleet (sille) avoimia", Cavusoglu sanoi. "Valitettavasti, koska puheluitamme ei ole otettu huomioon ... teimme tarvittavat toimet kentällä ja pöydässä", hän kertoi tiedotustilaisuudessa. Turkin laivasto antoi maanantaina myöhään maanantaina ilmoituksen, jonka mukaan sen Oruc Reis -tutkimusalus, joka on tutkinut Kreetan ja Kyproksen välisiä kiistanalaisia ​​vesiä, jatkaa työskentelyä alueella 12. syyskuuta asti.

Neuvoa-antava komitea sai aikaan vihaisen vastauksen Ateenasta, joka sanoi sen olevan laitonta ja kehotti Turkkia lieventämään jännitteitä. Euroopan unionin toimeenpanovirasto, joka on tukenut EU: n jäseniä Kreikkaa ja Kyprosta Turkin välisessä erotuomarissa, vaati vuoropuhelua ja vaati Ankaraa pidättäytymään yksipuolisista toimista, jotka herättävät jännitteitä Välimeren itäosassa. "Haluamme uudistaa kehotuksemme Kreikkaan: Älä ryhdy negatiivisiin toimiin Turkkia vastaan ​​sen jälkeen, kun muut ovat provosoineet tai käyttäneet niitä", Cavusoglu sanoi. "Älä laiminlyö kansainvälisiä sopimuksia ... Tulet häviäjäksi."

Mainos

Euroopan komissio

Uusi eurooppalainen Bauhaus: Uusia toimia ja rahoitusta kestävyyden yhdistämiseksi tyyliin ja osallisuuteen

Julkaistu

on

logo

Komissio on antanut tiedonannon, jossa esitetään uuden eurooppalaisen Bauhausin käsite. Tämä sisältää useita poliittisia toimia ja rahoitusmahdollisuuksia. Hankkeen tavoitteena on nopeuttaa eri talouden alojen, kuten rakentamisen ja tekstiilien, muutosta, jotta kaikki kansalaiset voivat saada kiertotuotteita ja vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Uusi eurooppalainen Bauhaus tuo kulttuurisen ja luovan ulottuvuuden Euroopan vihreään sopimukseen, ja sen tarkoituksena on osoittaa, kuinka kestävä innovaatio tarjoaa konkreettisia, myönteisiä kokemuksia jokapäiväisessä elämässämme.

Rahoitukseen on varattu noin 85 miljoonaa euroa EU: n ohjelmien uusille eurooppalaisille Bauhaus -hankkeille vuosina 2021–2022. Moniin muihin EU: n ohjelmiin sisällytetään uusi eurooppalainen Bauhaus osana asiayhteyttä tai prioriteettia ilman ennalta määrättyä budjettia.

Mainos

Rahoitus tulee eri EU -ohjelmista, mukaan lukien Horizon Europe tutkimuksen ja innovoinnin ohjelma (erityisesti Horisontti Eurooppa -operaatiot), LIFE-ohjelma ympäristön ja ilmastotoimien sekä Euroopan aluekehitysrahasto. Lisäksi komissio kehottaa jäsenvaltioita käyttämään uusia eurooppalaisia ​​Bauhaus-perusarvoja alueellisen ja sosioekonomisen kehityksen strategioissaan ja hyödyntämään niiden elvytys- ja selviytymissuunnitelmien sekä koheesiopolitiikan ohjelmien asiaankuuluvia osia. rakentaa parempi tulevaisuus kaikille.

Komissio perustaa Uusi eurooppalainen Bauhaus Lab: "ajattele ja tee" -työryhmä uusien työkalujen, ratkaisujen ja poliittisten suositusten luomiseen, prototyyppien luomiseen ja testaamiseen. Lab jatkaa liikkeen yhteistyöhenkeä, joka kokoaa yhteen eri elämänaloja ja tavoittaa yhteiskunnan, teollisuuden ja politiikan yhdistämään ihmiset ja löytämään uusia tapoja luoda yhdessä.

Tiedonanto on saanut inspiraationsa yhteisestä suunnitteluvaiheesta tammikuusta heinäkuuhun saadusta palautteesta, jossa komissio sai yli 2000 vastausta kaikkialta Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

Mainos

Kasvavan liikkeen edistäminen

Tammikuussa 2021 käynnistettiin New European Bauhaus -suunnitteluvaihe, jonka tarkoituksena on tunnistaa ja ajatella esteettisiä, kestäviä ja osallistavia ratkaisuja asuintiloihimme ja auttaa toteuttamaan eurooppalainen vihreä sopimus. Kehityksen ensimmäisessä osassa kehotettiin kaikkia liittymään keskusteluun miettimään yhdessä tapaamme elää yhdessä. Nämä keskustelut sisältyivät tänään hyväksyttyyn uuden eurooppalaisen Bauhaus -tiedonantoon.

Yhteisluominen on edelleen välttämätöntä, ja se kehittyy ensimmäisten konkreettisten tulosten valossa arvioiden ja arviointien avulla. Siksi komissio syventää edelleen työtä kasvavan uuden eurooppalaisen Bauhaus -yhteisön kanssa, johon kuuluu sitoutuneita yksilöitä, järjestöjä ja viranomaisia. 

Liike saa inspiraatiota myös olemassa olevista kauniista, kestävistä ja osallistavista paikoista ja hankkeista Euroopassa. Ensimmäiset uudet eurooppalaiset Bauhaus -palkinnot juhlivat näitä saavutuksia ja jakoivat palkintoja kymmenessä kategoriassa tuotteista ja elämäntavoista aina uudelleen keksittyihin tapaamis- ja jakamispaikkoihin. "Uusi eurooppalainen Bauhaus Rising Stars" -ryhmä, joka on avoinna yksinomaan alle 30-vuotiaille, tukee ja kannustaa nuorempaa sukupolvea jatkamaan uusien ideoiden ja jännittävien konseptien kehittämistä. Voittajat saavat palkintonsa palkintojenjakotilaisuudessa 16. syyskuuta.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: ”Uusi eurooppalainen Bauhaus yhdistää suuren vihreän Euroopan vihreän näkemyksen konkreettiseen muutokseen paikan päällä. Muutos, joka parantaa jokapäiväistä elämäämme ja jonka ihmiset voivat koskettaa ja tuntea - rakennuksissa, julkisissa tiloissa, mutta myös muodissa tai huonekaluissa. Uuden eurooppalaisen Bauhausin tavoitteena on luoda uusi elämäntapa, joka vastaa kestävyyttä ja hyvää muotoilua, vaatii vähemmän hiiltä ja on osallistava ja edullinen kaikille. ”

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Yhdistämällä tieteen ja innovoinnin taiteen ja kulttuurin kanssa ja omaksumalla kokonaisvaltaisen lähestymistavan, New European Bauhaus luo ratkaisuja, jotka eivät ole vain kestäviä ja innovatiivisia vaan myös helppokäyttöisiä, edullinen ja elämää parantava meille kaikille. ”

Koheesiosta ja uudistuksista vastaava komissaari Elisa Ferreira sanoi: ”Poikkitieteellisellä ja osallistavalla lähestymistavallaan uusi eurooppalainen Bauhaus vahvistaa paikallisten ja alueellisten yhteisöjen, teollisuudenalojen, innovaattoreiden ja luovien ihmisten roolia, jotka työskentelevät yhdessä parantaaksemme elämänlaatua. Koheesiopolitiikka muuttaa uudet ideat paikallisella tasolla toteutettaviksi. ”

Lisätietoja

Tiedonanto uudesta eurooppalaisesta Bauhausista

Liite 1-Selvitys yhteissuunnitteluvaiheesta

Liite 2 - EU -ohjelmien mobilisointi

Liite 3 - Uusi eurooppalainen Bauhaus -politiikan ekosysteemi

Q & A

Uusi eurooppalainen Bauhaus -sivusto

Korkean tason pyöreä pöytä

Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta

Continue Reading

Euroopan komissio

EU: n tilanne: Taistelu COVID-19-tautia vastaan, elvytys, ilmasto ja ulkopolitiikka

Julkaistu

on

Vuosittaisessa Euroopan unionin tilannetta koskevassa keskustelussa Euroopan parlamentin jäsenet kysyivät komission puheenjohtajalta von der Leyeniltä EU: n välittömistä haasteista, Täysistunto  AFCO.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen aloitti toisen puheensa Euroopan unionin tilasta korostaen, että vuosisadan suurimmassa maailmanlaajuisessa terveyskriisissä, syvimmässä maailmanlaajuisessa talouskriisissä vuosikymmeniin ja kaikkien aikojen vakavimmassa planeettakriisissä ”päätimme jatkaa sitä. yhdessä. Yhtenä Euroopana. Ja voimme olla siitä ylpeitä. " Hän korosti, että Eurooppa on yksi maailman johtavista rokotusten määrästä ja jakaa puolet rokotetuotannostaan ​​muun maailman kanssa. Nyt ensisijaisena tavoitteena on nopeuttaa maailmanlaajuista rokotusta, jatkaa ponnisteluja Euroopassa ja valmistautua hyvin tuleviin pandemioihin.

Tulevaisuudessa hän totesi, että "digitaalisuus on" tee tai katkaise ongelma ", ja julkisti uuden eurooppalaisen sirulain, joka kokoaa yhteen Euroopan maailmanluokan tutkimus-, suunnittelu- ja testauskapasiteetin ja koordinoi puolijohteita koskevia EU: n ja kansallisia investointeja. Ilmastonmuutoksen osalta von der Leyen teki selväksi, että ”koska se on ihmisen tekemää, voimme tehdä asialle jotain”. Hän korosti, että vihreän sopimuksen myötä EU oli ensimmäinen suuri talous, joka esitteli kattavan lainsäädännön tällä alalla, ja lupasi tukea kehitysmaita kaksinkertaistamalla biologisen monimuotoisuuden rahoituksen ja lupaamalla 4 miljardin euron lisärahoituksen ilmastorahoitukseen vuoteen 2027 mennessä siirtyminen.

Mainos

Puhuessaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta hän vaati eurooppalaista kyberpuolustuspolitiikkaa ja uutta eurooppalaista kyberresilienssilakia ja ilmoitti, että Ranskan puheenjohtajakaudella pidetään huippukokous Euroopan puolustuksesta.

Manfred WEBER (EPP, DE) viittasi COVID-19-kriisin sosiaalisiin ja taloudellisiin seurauksiin ja totesi, että Euroopan on pikaisesti luotava uusia työpaikkoja myös terveydenhuollon alalla, jolla EU on johtava COVID-19-rokotteiden kanssa. Hän pyysi EU: n ja Yhdysvaltojen kauppaa koskevaa hätäohjelmaa liikenne-, liikkuvuus- ja digitaalialoille sekä suunnitelmaa byrokratian vähentämiseksi. Euroopan puolustusta olisi vahvistettava nopean toiminnan joukkoilla, ja Europolista tulisi eurooppalainen FBI, hän totesi.

Iratxe GARCÍA (S&D, ES) arvioi EU: n taistelua pandemiaa ja sen seurauksia vastaan ​​myönteisesti: ”70% väestöstä on rokotettu, vapaa liikkuvuus on jälleen todellisuutta ja NextGenerationEU: n varoja jaetaan jo”. Siirtyminen vihreään talouteen on myös hyvässä vauhdissa, hän lisäsi, mutta "emme ole tehneet tarpeeksi varmistaaksemme kansalaisten hyvinvoinnin" ja huomautti, että kriisi on pahentanut eriarvoisuutta ja iskenyt kaikkein haavoittuvimpiin.

Mainos

Dacian CIOLOŞ (Renew, RO) valitti, että komissio on liian usein harjoittanut diplomatiaa neuvoston kanssa sen sijaan, että se olisi tehnyt päätöksentekoa parlamentin kanssa. Hän korosti, että eurooppalaiset arvot ovat unionin perustamme, ja hän kehotti komissiota käyttämään ehdollisuusmekanismia, joka on perustettu suojelemaan EU: n talousarviota oikeusvaltioperiaatteen loukkauksilta lähes vuoden ajan, mutta ei koskaan sovellettu, rahoituksen lopettamiseksi. illiberaaleja liikkeitä monissa osissa Eurooppaa, joissa oikeuslaitoksen riippumattomuus on heikentynyt, toimittajia murhattu ja vähemmistöjä syrjitty.

Philippe LAMBERTS (vihreät/EFA, BE) vaati enemmän ilmastotavoitteita: "nopeampi, korkeampi, vahvempi: on korkea aika soveltaa olympiatavoitteita pyrkimyksissämme pelastaa planeetta". Hän pyysi myös muutoksia finanssi- ja sosiaalijärjestelmiin ihmisarvoisen elämän takaamiseksi kaikille. Ulkopolitiikasta Lamberts totesi, että EU: sta voi tulla "raskaansarjan" maailmankaikkeudella vain jakamalla itsemääräämisoikeus, ja teki selväksi, että "" Euroopan linnoituksesta "ei koskaan tule arvostettua geopoliittista toimijaa". Lopuksi hän pahoitteli, että EU -maat Suurin huolenaihe Afganistanissa on välttää sitä, että afganistanilaiset asettavat jalkansa Euroopan alueelle.

EU: n kansalaiset eivät tarvitse "kukkaisia ​​puheita", he vain "haluavat jäädä yksin", sanoi Jörg MEUTHEN (ID, DE). Hän arvosteli komission suunnitelmia "valtavista kuluista" - vihreän sopimuksen, elvytysrahaston, "sovi 55: lle" -hankkeen osalta, joista kansalaiset joutuvat lopulta maksamaan. Hän varoitti kasvavasta byrokratiasta ja pahoitteli siirtymistä vihreään energiaan ja pyysi lisää ydinvoimaa.

Raffaele FITTO (ECR, IT) varoitti, että ”NextGenerationEU: n resurssit eivät yksin riitä”, ja vaati vakaussopimuksen uudistamista. Hän kehotti myös muuttamaan valtiontukisääntöjä ja itsenäisempää kauppapolitiikkaa. "Ympäristömuutokseen ei voida puuttua ottamatta huomioon sitä, mitä maailmassa tapahtuu ja erityisesti sen vaikutuksia tuotantojärjestelmäämme", hän lisäsi. Oikeusvaltioperiaatteen ja Puolan osalta Fitto tuomitsi ”enemmistön poliittisen painostuksen, joka ei kunnioita yksittäisten valtioiden toimivaltaa”.

Mukaan Martin SCHIRDEWAN (Vasemmisto, Saksa), Von der Leyen on ylistänyt itseään, mutta ei ole vastannut tämän päivän ongelmiin. Hän vaati rokotteiden patenttisuojan poistamista ja pahoitteli, että Euroopan kymmenen rikkainta miljardööriä ovat lisänneet omaisuuksiaan pandemian aikana, kun taas joka viides lapsi EU: ssa kasvaa köyhyydessä tai on vaarassa.

kaiuttimet

Ursula VON DER LEYEN, Euroopan komission puheenjohtaja

Manfred Weber (EPP, DE)

Iratxe GARCÍA PÉREZ (S&D, ES)

Dacian CIOLOŞ (Uusi, RO)

Philippe LAMBERTS (Verts / ALE, BE)

Jörg MEUTHEN (ID, DE)

Raffaele FITTO (ECR, IT)

Martin SCHIRDEWAN (Vasemmisto, Saksa)

Lisätietoja 

Continue Reading

Euroopan tilintarkastustuomioistuin

Jäsenvaltioiden valvonta rahoitustuen jälkeen on asianmukaista, mutta sitä on virtaviivaistettava

Julkaistu

on

Euroopan komissio tarkistaa, pysyvätkö makrotalouden sopeutusohjelmasta irtautuvat euroalueen jäsenvaltiot vakaasti oikeilla jäljillä jäsenvaltioiden ja niiden lainanantajien edun mukaisesti. Euroopan tilintarkastustuomioistuin on tutkinut ohjelman jälkeisen valvonnan suunnittelua, täytäntöönpanoa ja tehokkuutta niissä viidessä jäsenvaltiossa (Irlanti, Portugali, Espanja, Kypros ja Kreikka), jotka saivat taloudellista tukea vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. Tilintarkastajat päättelevät, että vaikka valvonta oli sopiva väline, sen tehokkuutta haittasivat epäselvät tavoitteet ja riittämätön virtaviivaistaminen ja keskittyminen täytäntöönpanoon. Siksi suositellaan prosessien ja asiaa koskevan lainsäädännön tarkistamista erityisesti valvontatoimien sisällyttämiseksi eurooppalaiseen ohjausjaksoon.  

Kaudella 2010--2013 Irlanti, Portugali, Espanja, Kypros ja Kreikka saivat yhteensä 468.2 miljardin euron rahoitustukea. EU: n lainsäädännön mukaan makrotalouden sopeutusohjelmasta poistuvia jäsenvaltioita valvotaan tarkemmin. Tällä hetkellä Kypros, Irlanti, Portugali ja Espanja ovat ohjelman jälkeisen valvonnan alaisia. Kreikkaa valvotaan tiukemmin, koska sitä pidetään erityisen alttiina taloudellisille vaikeuksille, joilla todennäköisesti on kielteisiä heijastusvaikutuksia muihin euroalueen jäsenvaltioihin.

"Tarkastellut ohjelman jälkeiset valvontatoimet olivat tarkoituksenmukaisia, mutta niitä on virtaviivaistettava", kertoi kertomuksesta vastaava Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen Alex Brenninkmeijer. ”Uskomme, että työmme voi edistää talous- ja rahaliiton taloushallintojärjestelyjen jatkuvaa tarkistamista. Se voisi myös edistää keskusteluja mahdollisen valvontamekanismin suunnittelusta elvytys- ja selviytymisjärjestelystä myönnettävien lainojen takaisinmaksua varten. ”

Mainos

Toukokuuhun 2021 mennessä kaikki viisi jäsenvaltiota olivat täyttäneet takaisinmaksuvelvoitteensa ja päässeet takaisin markkinoille hyväksyttävillä koroilla. Komission valvonta auttoi rauhoittamaan rahoitusmarkkinoita, vaikka ei ole muita todisteita siitä, että se olisi edistänyt uudistusten toteuttamista osittain kannustimien ja vahvojen täytäntöönpanovälineiden puutteen vuoksi. Tilintarkastajat havaitsivat, että komission valvonta on osittain päällekkäistä Euroopan vakausmekanismin samoissa jäsenvaltioissa suorittaman takaisinmaksukyvyn seurannan kanssa. Useiden komission toimien, erityisesti julkisen talouden ja julkisen talouden ohjausjakson yhteydessä tehdyn työn, välillä oli myös päällekkäisyyttä.

Vaikka komission analyysit jäsenvaltion tilanteesta olivat yleensä laadukkaita, julkaistuissa raporteissa ei keskitytty riittävästi jäsenvaltioiden takaisinmaksukykyyn. Lainojen takaisinmaksua koskevat tiedot olivat usein hajallaan raporteissa, ja takaisinmaksukyvyn riskejä koskevissa analyyseissä oli heikkouksia. Tilintarkastajat totesivat, että lainsäädäntö sallii vain vähän joustavuutta täytäntöönpanossa: vaikka komissio arvioi takaisinmaksun riskin alhaiseksi, se ei voi keskeyttää valvontaansa tai vähentää raportointitiheyttä. Komissio ei myöskään määritellyt muodollisesti, mitä rakenneuudistuksia se aikoi seurata neljän julkisen talouden turvajärjestelyn piiriin kuuluvan jäsenvaltion osalta. Oli tapauksia, joissa se oli seurannut muiden kuin makrotalouden sopeutusohjelman puitteissa sovittujen jäsenvaltioiden toteuttamia uudistuksia.

Tehostetun valvonnan alaisena jäsenvaltioiden on toteutettava toimenpiteitä haavoittuvuuksien korjaamiseksi ottaen huomioon eurooppalaisen ohjausjakson aikana annetut maakohtaiset suositukset. Vastaavasti jäsenvaltioiden on äskettäin hyväksytyn elvytys- ja selviytymisvälineen puitteissa selitettävä, miten niiden elvytys- ja selviytymissuunnitelmat auttavat vastaamaan niiden maakohtaisissa suosituksissa yksilöidyihin haasteisiin. Komission valvonnan tarkoituksena on tarkistaa jäsenvaltioiden edistyminen niiden kohtaamien haasteiden ratkaisemisessa maakohtaisten suositusten mukaisesti. Vaikka sama komission työryhmä vastaa sekä elvytys- ja selviytymisvälineen täytäntöönpanon ohjaamisesta että eurooppalaisen ohjausjakson koordinoinnista, se ei ole vastuussa tehostetusta valvonnasta. Tilintarkastajien mukaan komission olisi harkittava julkisten turvapaikkojen ja tehostetun valvonnan sisällyttämistä eurooppalaiseen ohjausjaksoon ja sovittava yksityiskohtaisesta luettelosta uudistuksista, joita on seurattava kansallisten viranomaisten kanssa.

Mainos

Taustatieto

Tämä raportti täydentää aiempaa tarkastustyötä, joka koski jäsenvaltioille annettavaa taloudellista apua ja EU: n taloushallintoa (kuusi pakettia, kaksi pakettia ja eurooppalainen ohjausjakso). Erityiskertomus 18/2021: ”Komission valvonta makrotalouden sopeutusohjelmasta poistuvista jäsenvaltioista: sopiva väline, joka tarvitsee virtaviivaistamista” tilintarkastustuomioistuimen verkkosivustolla.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa