Liity verkostomme!

EU

Boost digitaalisten sisämarkkinoiden apps ja lopettaa geo-esto sanoa parlamentin jäsenten

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

internet_access_globe_keyboard_illoInnovaatiomyönteiset politiikkaa tarvitaan levittämisen edistämiseksi talouden ja online-alustoja mutta perusteetonta geo-esto on lopetettava, sanovat sisämarkkinat ja teollisuus valiokuntien päätöslauselman kulunut maanantai-iltana. He huomauttavat, että kehittämällä sähköistä hallintoa ja tietoteknisten taitojen voisi auttaa EU: n digitaalisten sisämarkkinoiden luomaan € 415 miljardia euroa vuodessa.

"Olemme saavuttaneet paljon tällä mietinnöllä. Euroopan parlamentti ei ole vain täydentänyt komission digitaalisten sisämarkkinoiden strategiaa, vaan on myös laajentanut näkökulmaa. Olemme sisällyttäneet digitalisoinnin keskeiset näkökohdat, ennen kaikkea siihen, miten se muokkaa työvoiman ja sosiaalisen tilanteen maisemaa hyvinvointijärjestelmät ", sanoi sisämarkkinoiden esittelijä Eveline Gebhardt (S&D, DE).

"Sen varmistamiseksi, että kaikista kyvyistä ja innovatiivisista ideoista voidaan tehdä yrityksiä, jotka laajentavat ja luovat työpaikkoja, meidän on mukautettava ja yksinkertaistettava sääntöjä, jotta meillä on paras ympäristö Euroopassa innovaatioiden kukoistamiseen. Olen iloinen, että tänään tässä mietinnössä annoimme selvästi tukemme digitaaliselle innovaatiolle, kuten jakamistaloudelle ", sanoi teollisuuskomitean esittelijä Kaja Kallas (ALDE, ET). Päätöslauselmaluonnos "Kohti digitaalisia sisämarkkinalakia", joka hyväksyttiin suurella enemmistöllä 80 puolesta, 6 vastaan ​​ja XNUMX tyhjää, antaa parlamentille vastauksen digitaalisten sisämarkkinoiden strategiaan, jonka EU: n komissio esitteli XNUMX. toukokuuta.

Edistävää politiikkaa internet-pohjainen sovelluksia ja jakaa talous

Mainos

Molemmat valiokunnat ovat huolissaan siitä, että jäsenvaltiot toteuttavat parhaillaan erilaiset lähestymistavat säätelemällä Internetin ja jakaa talous, joka edustaa uusia liiketoimintamalleja myyvät tavaroita ja palveluita verkossa (kuten Uber, eBay tai Airbnb). He sanovat jakaa talouden lisää kilpailua ja kuluttajien valinnanvaraa ja auttaa luomaan osallisuutta työmarkkinoilla.

Ne korostavat mahdollisuuksia, että uusi teknologia, kuten iso data, cloud computing tai 3D-tulostus, voisi luoda taloudelle ja yhteiskunnalle. Päätöslauselmassa kehotetaan komissiota tarkistamaan, onko pulmia liittyy verkkoalustoja voitaisiin ratkaista soveltamalla nykyisiä sääntöjä asianmukaisesti ja antaa selkeät ohjeet siitä, miten kuluttaja sääntöjä sovelletaan kauppiaille näiden alustojen. Mepit haluavat myös komissiota tunnistamaan ja osoite esteitä niiden syntymistä ja scale-up.

Lisäksi parlamentin jäsenet kehottavat jäsenvaltioita varmistamaan, että sosiaalinen politiikat soveltuvat varten digitaalisen talouden ja ovat riittävän joustavia ylläpitää olemassa olevia työntekijöiden oikeuksia sekä sosiaalietuusjärjestelmät.

Mainos

Lopeta geo-esto

Parlamentin jäsenet haluavat, että yritykset lopettavat perusteettomat maantieteelliset estokäytännöt, kuten rajoittavat kuluttajien pääsyä tavaroihin ja palveluihin IP-osoitteen, postiosoitteen, kansalaisuuden tai maan perusteella, jossa luottokortti on annettu, koska tämä johtaa usein monopoleihin ja saa kuluttajat turvautumaan laittomaan sisältöön.

Ne ovat tyytyväisiä komission ehdotukseen parantaa siirrettävyyttä ja vapaa liikkuvuus laillisesti hankittu sisältöä tai palveluita ensimmäisenä askeleena kohti lopettamalla perusteetonta geo-esto. "Ei ole ristiriitaa alueperiaatteen ja toimenpiteitä esteiden poistamiseksi siirrettävyyden sisältöä", he sanovat.

E-taidot

Valiokunnat sanovat nykyinen pula digitaalisten taitojen estää yhteiskunnan täyttä hyötyä digitaalisen talouden. Ne kehottavat komissiota käyttämään nuorten työllisyyttä kehittää digitaalisia taitoja nuorten ja ehdottaa edistämään median ja internetin taitoja kouluissa ja oppilaitoksissa.

E-government

Päätöslauselmassa kehotetaan komissiota näyttämään esimerkkiä ja työskentelemään yhdessä jäsenvaltioiden kanssa sellaisen julkishallinnon sähköisen hallinnon toimintasuunnitelman kehittämiseksi, joka perustuu "ainoa ainoa" -periaatteeseen, jolloin kansalaisilta ja yrityksiltä ei pitäisi pyytää tietoja, jotka on jo annettu yleisölle. varmistamalla kansalaisten yksityisyys ja korkeatasoinen tietosuoja.

Seuraavat vaiheet

Päätöslauselmassa tullaan käsiteltäväksi äänestystä täysistunnossa Strasbourgissa tammikuussa 2016.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa