Liity verkostomme!

EU

Pakolaiset: Mepit haluavat Dublin sääntömuutokset, humanitaariset viisumit ja maailmanlaajuisen strategian

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Syyrian pakolaisten-lasta-valokuva-UN-Photo-Mark-Garten-viljelykasvi-604x272Toivoten tervetulleiksi Euroopan komission uudet ehdotukset ennennäkemättömän maahanmuuttajien ja pakolaisten virran torjumiseksi, parlamentin jäsenet ilmoittivat olevansa valmiita työskentelemään lakiluonnosten laatimiseksi vankan maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan luomiseksi tulevaisuudessa päätöslauselmassa.

  • Siirtäminen. Tuettuaan edellisenä päivänä hätätilanneehdotuksen 40,000 120,000 turvapaikanhakijan siirtämisestä EU-maihin, parlamentin jäsenet suhtautuivat myönteisesti uuteen ehdotukseen useampien turvapaikanhakijoiden siirtämisestä Italiasta, Kreikasta ja Unkarista (komissio ehdottaa XNUMX XNUMX) ja pysyvää mekanismia Dublinin sääntöjen muuttamiseksi , joissa määritetään, mikä jäsenvaltio on vastuussa turvapaikkahakemusten käsittelystä. Parlamentin jäsenet haluavat "oikeudenmukaisen, pakollisen jakoperusteen" ja kotoutumisnäkymät sekä itse turvapaikanhakijoiden erityistapaukset ja tarpeet. Parlamentti ilmoittaa aikomuksestaan ​​edistää lakiluonnosten käsittelyä "sen varmistamiseksi, että jäsenvaltiot eivät viivästytä pysyvien siirtojen järjestelmää".
  • Uudelleensijoittaminen ja humanitaariset viisumit. Parlamentti haluaa myös, että jäsenvaltiot ottavat pakolaisia ​​kolmansista maista pakollisen uudelleensijoittamisohjelman kautta, ja pitää "erittäin tärkeänä, että EU ja sen jäsenvaltiot luovat turvalliset ja lailliset keinot pakolaisille", kuten humanitaariset käytävät ja viisumit. Parlamentin jäsenten mielestä on välttämätöntä muuttaa EU: n viisumisääntöjä sisällyttämällä "tarkempia yhteisiä säännöksiä humanitaarisista viisumeista" ja pyytää jäsenvaltioita mahdollistamaan turvapaikan hakeminen suurlähetystöissään ja konsulaateissa.
  • Yhteinen EU: n luettelo turvallisista alkuperämaista. Tämän lähestymistavan ei pitäisi heikentää palauttamiskiellon Päätöslauselmassa todetaan periaate ja henkilökohtainen turvapaikkaoikeus, etenkin haavoittuviin ryhmiin kuuluvien ihmisten turvapaikkaan.
  • Turvapaikka-asetukset. Parlamentin jäsenet vaativat yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän asianmukaista täytäntöönpanoa sen varmistamiseksi, että "johdonmukaisia ​​ja inhimillisiä normeja" sovelletaan kaikkialla EU: ssa.
  • Parlamentti tarkoittaa "avoimia rajoja Schengen-alueella" korostaen samalla tarvetta varmistaa ulkorajojen tehokas hallinta.
  • Maahanmuuton perimmäiset syyt Myös tähän on puututtava, ja sen tulisi olla pääaihe Vallettan huippukokouksessa (Malta) 11-12 marraskuussa. Tarvitaan myös ankaria ihmiskauppaa ja salakuljetusta koskevia rikosoikeudellisia seuraamuksia, sanotaan tekstissä.
  • Kansainvälinen konferenssi pakolaiskriisistä. Parlamentti kehottaa komissiota ja EU: n ulkoasiainjohtajaa Federica Mogheriniia kutsumaan koolle pakolaiskriisiä käsittelevän kansainvälisen konferenssin, johon osallistuvat EU, sen jäsenvaltiot, YK: hon liittyvät virastot, Yhdysvallat, asiaankuuluvat kansainväliset kansalaisjärjestöt ja arabivaltiot. tavoitteena luoda yhteinen globaali humanitaarisen avun strategia.

Kansalaiset, jotka osoittavat todellisen noudattavansa eurooppalaisia ​​arvoja

Parlamentti kiittää kansalaisyhteiskunnan ryhmiä ja yksityishenkilöitä kaikkialla Euroopassa, jotka mobilisoivat suuria määriä tervehtimään ja tarjoamaan apua pakolaisille ja maahanmuuttajille. "Tällaiset toimet osoittavat todellisen noudattamisen eurooppalaisiin arvoihin ja ovat merkki toivosta Euroopan tulevaisuuteen", parlamentin jäsenet sanovat.

Mainos

Päätöslauselma hyväksyttiin 432 puolesta 142, jossa 57 tyhjää.

Faktat


Frontexin tietojen mukaan 2015: n tärkeimmät turvapaikanhakijoiden lähtömaat ovat Syyria, Afganistan, Eritrea ja Irak.

 

Eurostatin mukaan valtaosa ihmisille, jotka pakenevat näistä maista Eurooppaan, saa suojan.

 

 

Mainos

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa