Liity verkostomme!

EU

Mannheimin yhteiskuntatieteilijät: "Johtavat ehdokkaat tekevät Euroopasta demokraattisemman"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2000px-edelleen_Euroopan_Union_Laajennus.svgEuroopan unionin päätös pyytää kutakin poliittista ryhmää nimittämään johtava ehdokas (Spitzenkandidat) EU: n komission puheenjohtajan virkaan ennen vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleja oli tärkeä ensimmäinen askel kohti demokratian lisäämistä Euroopassa. Tähän päätelmään päätyi Mannheimin yliopiston Mannheimin eurooppalaisen sosiaalitutkimuskeskuksen (MZES) ja Lontoon kauppakorkeakoulun (LSE) tekemä tutkimus.

Johtavien ehdokkaiden nimittäminen on tarkoitus lisätä äänestysaktiivisuutta ja lisätä legitiimiyttä

EU: n komission puheenjohtajaehdokkaat olivat Jean Claude Juncker Euroopan kansanpuolueesta (EPP), Martin Schulz Euroopan sosiaalidemokraattisesta puolueesta (PES) ja Guy Verhofstadt Euroopan liberaalidemokraattien liitosta (ALDE). EU: n ilmoitettu tavoite oli antaa äänestäjille selkeä valinta vaihtoehdoista ja kannustaa heitä kiinnostumaan enemmän Euroopan parlamentin vaaleista. Näin se toivoi saavansa enemmän huomiota EU: n politiikkaan ja lisäämään osallistumista vaaleihin, mikä vähentää EU: n demokratiavajetta ja auttaa vastaamaan siihen liittyvään legitiimiysongelmaan.

Mainos

'Eurooppalainen vaalitutkimus (EES): Yli 30,000 äänestäjää 28 eri maassa

Mannheimin poliittiset tutkijat, professorit Hermann Schmitt ja Sebastian Popa, keräsivät yhdessä kollegoidensa kanssa kaikista EU: n 28 jäsenvaltiosta valtavia määriä tietoja vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleista ja viettivät kuukausia niiden arvioinnissa. Erityisesti kansainvälinen tutkimusryhmä toteutti vaaleiden jälkeiset otantatutkimukset kaikissa EU: n jäsenvaltioissa osana Eurooppalaisia ​​vaalitutkimuksia (EES), joita Mannheimin yliopisto on koordinoinut vuodesta 1979. Noin 1,100 äänestäjää kussakin maassa haastateltiin heidän äänestyskäyttäytymisestään - otoskoko oli yli 30,000.

Äskettäin näihin tietoihin perustuvassa tutkimuksessaan Schmitt, Popa ja heidän lontoolainen kollegansa Sara Hobolt tulivat siihen tulokseen, että johtavien ehdokkaiden toteuttamalla vaalikampanjalla todella oli toivottu vaikutus. Vaalien mukauttaminen lisäsi merkittävästi todennäköisyyttä, että henkilö osallistuu äänestysprosessiin. "Esimerkiksi Schulzin tapauksessa hänen tunnustaminen lisäsi todennäköisyyttä, että henkilö antaa äänensä 37 prosentilla", kommentoi Hermann Schmitt. Vaikutukset olivat samanlaiset niillä, jotka tunnustivat Jean-Claude Junckerin.

Mainos

Ensimmäistä kertaa äänestysprosentti ei vähentynyt

Myös yksittäisten maiden johtavien ehdokkaiden järjestämät kampanjatapahtumat osoittautuivat tehokkaiksi: Ehdokkaiden käymien maiden äänestäjät menivät todennäköisemmin äänestämään kuin maissa, joissa ei käynyt. Tämä pätee erityisesti "klassisten" ehdokkaiden Schulzin ja Verhofstadtin vierailuihin, jotka etsivät suoraa yhteyttä äänestäjiin Sebastian Popan mukaan. Juncker sitä vastoin pyrki kohdistamaan kokouksensa kansallisiin poliitikkoihin ja keskittyi enemmän tiedotustilaisuuksiin ja gaalaillallisiin. "Ehkä voidaan päätellä, että tämä oli tarkoitus varmistaa mahdollinen nimitys komission puheenjohtajaksi vaalien jälkeen", lisäsi Schmitt. "Mutta tämä taktiikka ei merkittävästi parantanut äänestysprosenttia."

Ensi silmäyksellä ehdokkaiden asettaminen ei muuttanut mielenkiinnon tasoa vuoden 2014 vaaleissa, ja vain noin 43 prosenttia äänestäjistä tosiasiallisesti äänesti - suunnilleen sama luku kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2009. Jos Kroatian äänestysprosentti on suljettu pois - koska se osallistui Euroopan parlamentin vaaleihin ensimmäistä kertaa ja vain joka neljäs äänestäjä tosiasiallisesti meni äänestämään - silloin kasvu oli vähäinen 44 prosenttiin. Molemmat luvut ovat kuitenkin merkittäviä, koska osallistuminen Euroopan parlamentin vaaleihin on vähentynyt vuodesta 1979. Joten kenties Euroopan parlamentin vaaleihin osallistumisessa on nyt tapahtunut käänne johtuen päähakijoiden asettamisesta?

'Schulz-ilmiö' kiistetään

Tutkimusryhmä tulkitsee tuloksia varovaisesti. Loppujen lopuksi jopa noin yksi äänestäjä viidestä tunnusti asianmukaisesti jopa suosituimmat ehdokkaat - Junckerin ja Schulzin. Saksassa äänestysprosentti on saattanut kasvaa melkein viisi prosenttiyksikköä vuodesta 2009, mutta on epävarmaa, johtuiko tämä pelkästään 'Martin Schulz -vaikutuksesta', sillä useissa osavaltioissa Euroopan parlamentin vaalien rinnalla pidetyt paikallisvaalit lisäsivät todennäköisesti myös äänestysaktiivisuutta .

Schmittin johtopäätös on, että johtavien ehdokkaiden nimittämisen kokonaisvaikutus ei todennäköisesti ollut erityisen suuri: "Mutta kilpailu johtajien välillä vakiintuu tiukemmin seuraavalla kerralla, ja äänestäjillä voi olla myös" vakiintunut "presidentti, jonka puolesta ehdokkaat pääsevät yhä useammin tavoittamaan ihmisiä, jotka eivät tähän mennessä ole osoittaneet lainkaan kiinnostusta EU: hun tai ovat osoittaneet sitä vain vähän. Siksi tutkijat päättelevät, että pääehdokkaiden asettaminen on tärkeä askel kohti demokratian lisäämistä Euroopassa.

Euroopan vaalitutkimuksen (EES) verkkosivusto
MZES-projektin verkkosivusto 'European Election Study 2014'

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa