Liity verkostomme!

EU

Kevään 2015 Eurobarometri: kansalaiset pitävät maahanmuuttoa tärkeimpänä haasteena EU torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Enemmän eurooppalaisista pitää kovin myönteinen kuva Euroopan unionin ja luottamusta EU: n on noussut vuodesta viime marraskuussa. Lisäksi kansalaiset pitävät maahanmuutto suurin haaste EU: n tällä hetkellä. Nämä ovat joitakin tuloksia viimeisimmän Eurobarometri tutkimus julkaistiin tänään. Kysely toteutettiin 16 ja 27 toukokuu 2015 in 34 maista tai alueista.[1]

Maahanmuutto nähdään suuri haaste EU

Kysymysten kansalaisille heidän suurimmat huolenaiheet, maahanmuutto on nyt yläosassa useimmin mainittu aiheista EU: n tasolla. With 38% (+ 14 pistettä) on nyt kaukana taloudellisesta tilanteesta (27%, -6 pistettä), työttömyys (24%, -5 pistettä) ja jäsenvaltioiden julkisen talouden (23%, -2 pistettä). Se on numero yksi useimmin mainittu huolenaihe 20 jäsenvaltioissa saavuttaa huiput Maltassa (65%) ja Saksassa (55%). Huoli terrorismin EU: n tasolla on myös lisääntynyt merkittävästi sitten marraskuun 2014 (17%, + 6 pistettä) (katso liite 1).

Mainos

Tuki Euroopan komission poliittisia prioriteetteja

Kuten edellisessä tutkimuksessa marraskuun 2014, on vahva hyväksytty kansalaisten Ensisijaisia ​​aiheita, jonka Euroopan komission presidentti Juncker (Katso liite 2).

  • On investointi EU: n sisällä, 59% eurooppalaisista sopia julkisia varoja pitäisi käyttää yksityissektorin investointeja EU: n tasolla.
  • On energia, 72% eurooppalaisista kannattaa yhteistä energiapolitiikkaa EU: n jäsenvaltioissa.
  • Useimmat eurooppalaiset pitävät yhtenäismarkkinoiden (Vapaa liikkuvuus, tavaroiden ja palvelujen EU: ssa) kaikkein myönteinen saavutus EU (57%), lähes par rauhassa jäsenmaiden kesken (55%).
  • Mitä tulee kysymykseen muutto, 73% eurooppalaisista pitää kannattavat yhteistä eurooppalaista maahanmuuttopolitiikkaa. Useimmat eurooppalaiset (51%) suhtautuvat myönteisesti muuttoliikkeen muista EU-maista. Kuitenkin 56% ovat negatiivisia maahanmuutosta ihmisiä EU: n ulkopuolelta.

Lopuksi kansalaiset jäävät optimistinen EU: n tulevaisuus. 58% (+ 2 pistettä) eurooppalaisista sanoo olevansa optimistinen taas 36% (-1 kohta) sanovat olevansa pessimistinen.

Mainos

Kuva EU pitää parantaa

Eurooppalaisten määrä, jotka sanovat heillä on myönteistä kuvaa EU on noussut 39% viime marraskuussa 41% toukokuu 2015, kun taas 38% on neutraali kuva ja vain 19% negatiivinen kuva (alas 22% marraskuussa ja 25% kesäkuussa 2014; katso liite 3).

Lisäksi eurooppalaisten määrä, jotka sanovat luota Euroopan unionin on myös noussut 40% (kasvoi 3 prosenttiyksikköä marraskuusta lähtien 2014 ja 9 prosenttiyksikköä koska 2014 europarlamenttivaaleissa). Keskimääräinen taso luottamus kansallisten hallitusten on myös noussut hieman 31% (+ 2 pistettä) (katso liite 4).

Kansalaisten määrä, jotka sanovat, että äänensä kuuluu EU: ssa on saavuttanut 42% (+ 2 pistettä), ylläpitää 10 vuoden huippu havaitaan sen jälkeen, kun Euroopan vaalien 2014.

Odotukset talouden parantamiseksi ja euron kannatus pysyy vakaana

Talouteen, odotukset eurooppalaisten kansallisen taloudellisen tilanteen pysyvän melko vakaana, joissa on enemmän kuin yksi neljästä niistä (26%, + 4 pistettä) on optimistinen seuraavan kahdentoista kuukauden aikana 48% odottaa tilanteen pysyvän ennallaan. Pessimistiset odotukset vähentää jyrkästi ja saavuttaa 21% (-7 pistettä). Määrä, jotka katsovat, että vaikutusta kriisin työpaikkoihin on jo saavuttanut huippunsa (48%, +4 pistettä) on nyt selvästi tärkeämpi kuin ne, jotka ajattelevat "pahinta on vielä tulossa" (42%, -4 pistettä).

Positiivinen kanta euron pysyy vakaana (57% EU Kaiken 69% euroalueella). Tuki rahan on kasvanut 14 jäsenvaltioissa, eniten silmiinpistävän vuonna Liettua (73%, + 10 pistettä), joka on liittynyt euroalueeseen 1 tammikuu 2015 ja Kreikassa, jossa 69% (+ 6 points) kreikkalaiset sanovat kannattavat euron (Katso liite 7).

Tausta

Kevään 2015 Eurobarometri on toinen EU: n laajuinen kyselytutkimus koska Juncker komissio astui virkaan 1 marraskuu 2014.

Se toteutettiin face-to-face haastattelut välillä 16 ja 27 toukokuu 2015. Kaikkiaan 31,868 henkilöä haastateltiin eri jäsenvaltioissa ja ehdokasmaissa.

Lisätietoja

Tänään julkaistussa ensimmäisessä tulosraportissa hahmotellaan eurooppalaisten suhtautuminen EU: hun, sen instituutioihin ja politiikkoihin sekä kansalaisten tärkeimmät huolenaiheet ja käsitykset taloudellisesta tilanteesta.

Ensimmäinen tulosraportti on saatavana täältä.

[1] 28 EU-maissa, viisi ehdokasmaat (entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Turkki, Montenegro, Serbia ja Albania) sekä Kyproksen turkkilaisen yhteisön osassa maata, joka ei ole hallituksen valvonnassa on Kyproksen tasavallan.

LIITE

1. Tärkein niistä koskee EU: n edessä

2. Optimismia EU: n tulevaisuudesta

3. Kuva EU

4. Luottamusta EU: n

5. "Ääni laskee EU: ssa"

6. Vaikutus kriisin työpaikkoihin

7. Tuki Euro

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa