Liity verkostomme!

EU

Luxemburg siirtyy neuvoston puheenjohtajakauteen: Luxemburgin parlamentin jäsenet jakavat odotuksensa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150701PHT72806_originalLuxemburg otti neuvoston puheenjohtajuuden vastaan ​​1. heinäkuuta 2015

Heinäkuun 1. päivästä alkaen EU: n neuvoston vuorotteleva kuuden kuukauden puheenjohtajakausi on yhden pienimmistä, mutta kokeneimmista jäsenvaltioista. Luxemburgin on käsiteltävä monia kiireellisiä asioita, kuten Kreikan velkakriisi, laittoman maahanmuuton lisääntyminen ja valmistautuminen joulukuussa Pariisissa pidettävään ilmastonmuutoskonferenssiin. Kysyimme kaikilta maan kuudelta parlamentin jäseneltä, mitä he pitävät tärkeimpinä haasteina. Lue, mitä he sanoivat.

Georges Bach (PPE)

Mainos

"Liikennevaliokunnan jäsenenä on minulle tärkeää, että neljäs rautatiepaketti valmistuu tyydyttävällä tuloksella yrityksille, asiakkaille mutta myös rautatieliikenteen työntekijöille. Kasvu ja työpaikat ovat sosiaalisen toiminnan painopistealueita. Odotan konkreettisia toimenpiteitä mutta myös ehdotuksia pitkäaikaistyöttömyyden torjumiseksi ja naispuolisten työntekijöiden osallistumisen lisäämiseksi. "

Frank Engel (PPE)

"Harvoin, jos koskaan, Luxemburgin puheenjohtajakaudella kohtaamat haasteet ovat olleet niin monia ja niin suuria: muuttoliikekriisi; Kreikan kriisi; Yhdistynyt kuningaskunta uhkaa poistua Euroopasta sellaisena kuin me sen tunnemme. Jos se ei riitä, Euroopan unioni taloudesta puuttuu investointeja, dynaamisuutta ja kasvua. Tämän kaiken korjaaminen puolessa vuodessa on mahdotonta. Sen hallinta niin parhaalla mahdollisella tavalla kuin Luxemburgin puheenjohtajakauden perinteiden mukaan on. Meidän on onnistuttava. Kuten niin usein, vaihtoehtoa ei ole. "

Mainos

Viviane Reding (PPE)

"Vain asettamalla johdonmukaista politiikkaa, jota kaikki jäsenvaltiot noudattavat, voimme vastata kohtaamiemme haasteisiin. Luxemburgin on annettava uusi sysäys tähän. Talouskasvu ja vakaus voitaisiin luoda luomalla aidot yhteiset digitaaliset markkinat, syventämällä taloudellista , raha- ja finanssiunioni sekä tasapainoisten kauppasopimusten tekeminen. Luxemburg pystyy myös osoittamaan johtajuutta tasapainottamaan Euroopan ja sen naapureiden suhteita ja reagoimaan tiukasti ulkomaisiin uhkiin. "

Mady Delvaux (S&D)

"Muuttoliike on varmasti yksi tärkeimmistä haasteista, joihin puheenjohtajavaltio Luxemburgin on vastattava. Olemme avanneet sisärajamme, nyt meidän pitäisi mennä pidemmälle ja luoda yhteinen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka. Muita suuria haasteita ovat digitaaliset markkinat, energia, edistämällä eurooppalaista innovaatiota ja luovuutta, emmekä saa unohtaa TTIP: n ja LuxLeaksin vaikeita kysymyksiä. Eurooppa tarvitsee uuden dynaamisen solidaarisuuteen perustuvan rakenteen. Kun olemme rakentaneet talousliiton, vaikkakin epätäydellisen, työskentelemme nyt yhdessä luomaan unioni kansansa palvelusta. "

Charles Goerens (ALDE)

"Olemme jo jonkin aikaa tienneet, että Pariisin ilmastonmuutoskonferenssi on puheenjohtajavaltio Luxemburgin suurin haaste. Talouden suhteen tarvitsemme edistystä finanssipolitiikassa ja Euroopan strategisten investointien rahaston toteuttamista. Luxemburgin puheenjohtajakauden menestys arvioidaan myös sen kyvystä tehdä EU: sta yhtenäisempi ja johdonmukaisempi. "

Claude Turmes (Verts / ALE)

"Meitä kehotetaan pitämään ilmaston lämpeneminen 2 ° C: ssa vuosisadan loppuun mennessä. Luxemburgin puheenjohtajakauden on saatava 28 jäsenvaltiota sopimaan kunnianhimoisesta yhteisestä kannasta ja johtamaan EU: n valtuuskuntaa Pariisin konferenssissa päästäkseen sopimus kumppaneidemme kanssa ympäri maailmaa. Toinen haaste on energiaunioni. Luxemburgilla on hyvät mahdollisuudet auttaa luomaan vahva alueellinen yhteistyö, kuten olemme jo tehneet belgialaisten ja hollantilaisten naapureidemme kanssa Benelux-maissa. "

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa