Liity verkostomme!

Brexit

Cameron avata EU uudistus neuvotteluja muiden johtajien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

David CameronPääministeri David Cameronin on aloitettava keskustelut muiden Euroopan johtajien kanssa suunnitelmistaan ​​neuvotella uudelleen Ison-Britannian suhde EU: hun.

Latviassa pidettävässä huippukokouksessa hän esittelee muutokset, joita hän haluaa nähdä, mukaan lukien maahanmuuttajien etuuksien rajoitukset.

Hän on luvannut järjestää kansanäänestyksen Yhdistyneen kuningaskunnan EU-jäsenyydestä vuoteen 2017 mennessä.

Mainos

Huippukokouksessa on kutsuttu keskustelemaan EU: n suhteista entisten Neuvostoliiton valtioiden kanssa, mutta Cameron sanoo aloittavansa keskustelun suunnitellusta uudistuksesta.

Hän sanoi: "Aloitan vakavasti keskustelut muiden johtajien kanssa EU: n uudistamisesta ja neuvottelemalla uudelleen Yhdistyneen kuningaskunnan suhteet siihen.

"Nämä keskustelut eivät ole helppoja. Ne eivät ole nopeita. Matkan varrella on erilaisia ​​näkemyksiä ja erimielisyyksiä.

Mainos

"Mutta työskentelemällä yhdessä oikeassa hengessä ja pitämällä kiinni siitä uskon, että voimme löytää ratkaisuja, jotka vastaavat brittien huolenaiheisiin ja parantavat koko EU: ta."

Muutosten tausta

Pääministeri tapaa eurooppalaiset kollegansa ensimmäistä kertaa uudelleenvaalien ja konservatiivisen enemmistön hallituksen varmistamisen jälkeen.

Yhdistyneiden kuningaskuntien kansanäänestykselle tietä valmistelevan lainsäädännön - joka luvattiin torien vaali-manifestissa - odotetaan julkaistavan ensi torstaina, seuraavana päivänä sen jälkeen, kun kuningatar avaa parlamentin.

BBC: n varapoliittinen toimittaja James Landale kertoi, että Cameron aikoo sitten pyöriä kiertomatkan Euroopan pääkaupungeissa selvittääkseen mahdollisuuksiaan saada aikaan sopimus.

Pääministeri ei aloita yksityiskohtaisia ​​neuvotteluja Latvian huippukokouksessa, mutta Downing Streetin virkamiehet kertoivat esittelevänsä haluamiensa muutosten kontekstin.

Cameron ei ole paljastanut kaikkia yksityiskohtia siitä, mitä hän haluaa muutoksista, mutta hänen odotetaan vaativan opt-out-periaatetta yhdestä sen perusperiaatteesta luoda "yhä läheisempi unioni" jäsenvaltioiden välille.

Hän yrittää myös saada enemmän valtuuksia estää tai jättää pois uudet EU: n lait ja rajoittaa maahanmuuttajien hyvinvointietuuksia, kunnes he ovat asuneet Yhdistyneessä kuningaskunnassa neljä vuotta.

Torstaina pitämässään puheenvuorossa pääministeri sanoi, että hyvinvointimuutokset olisivat "ehdoton vaatimus uudelleenneuvotteluissa".

Mitä Britannia haluaa Euroopasta

David Cameron on valmis aloittamaan uudelleenneuvottelut Ison-Britannian EU-jäsenyyden ehdoista ennen kansanäänestystä, mutta mitä Ison-Britannian pääministeri haluaa Euroopalta?

Mitä Britannia haluaa Euroopasta
Kysymykset ja vastaukset: Yhdistyneen kuningaskunnan suunniteltu EU-kansanäänestys
Aikataulu: EU: n kansanäänestyksen keskustelu
Miksi Saksa on David Cameronin uusi paras ystävä

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on sanonut olevansa valmis työskentelemään "oikeudenmukaisen kaupan" puolesta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta vaatii, että EU: n keskeiset periaatteet, mukaan lukien liikkumisvapaus, ovat neuvottelemattomat.

Tällä viikolla useat yritysjohtajat alkoivat korostaa kansanäänestyksen mahdollisia vaikutuksia.

CBI: n presidentti sanoi, että yritysten tulisi "puhua aikaisin" kannattaakseen pysyä uudistetussa EU: ssa, kun taas Airbus sanoi harkitsevansa uudelleen Yhdistyneen kuningaskunnan investointeja, jos Britannia poistuu.

Deutsche Bank ilmoitti perustaneensa "työryhmän" tarkastelemaan, siirretäänkö osa Yhdistyneen kuningaskunnan divisioonista Saksaan, jos irtautuminen tapahtuu, mutta rakennustarvikeyhtiön JCB: n puheenjohtaja sanoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan ei pitäisi pelätä poistumistaan.

Cameron on sanonut haluavansa Yhdistyneen kuningaskunnan pysyvän uudistetussa EU: ssa, mutta on toistaiseksi kieltäytynyt sanomasta aloittaisiko hän vaatimuksen Ison-Britannian poistumisesta, jos hän ei saa haluamaansa.

Työväenpuolue, SNP, Plaid Cymru ja Lib Dems kannattavat oleskelua EU: ssa. UKIP, joka sai lähes neljä miljoonaa ääntä, mutta vaaleissa vain yksi parlamentin jäsen, haluaa poistua.

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa