Liity verkostomme!

EU

Siirtotyöläisten kriisi: EU kiintiö suunnitelma ryhtyä 20,000 pakolaisia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Välimeren ja maahanmuuttajien kriisiEuroopan komissio on julkistanut uuden suunnitelman EU: n muuttoliikekriisin käsittelemiseksi, mukaan lukien kiistanalainen suunnitelma kansallisista kiintiöistä. EU: n tavoitteena on tuoda Eurooppaan 20,000 50 pakolaista seuraavien kahden vuoden aikana osana suunnitelmaa kustannuksella € 36 miljoonaa (XNUMX miljoonaa puntaa)Komissio kehottaa EU-maita jakamaan turvapaikkahakemusten käsittelytaakan. Italia ja Kreikka kohtaavat maahanmuuttajavauhtia ja kamppailevat selviytyäkseen.

EU: n lainsäädännön mukaan Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti ja Tanska on vapautettu kiintiösuunnitelmasta.

EU: lla on painostusta tiukempiin toimiin taloudellisten maahanmuuttajien palauttamiseksi kotiin.

Mainos

Sotilaallinen vaihtoehto

EU harkitsee Välimeren merivoimien toimintaa sieppaamaan veneitä, joita käytetään maahanmuuttajien kuljettamiseen Pohjois-Afrikasta, ja Libya on erityisen hotspot.

Mutta EU: n ulkopolitiikan päällikkö Federica Mogherini sanoi, että EU: n ulko- ja puolustusministerien on päätettävä konkreettisista sotilaallisista toimenpiteistä maanantaina (18. toukokuuta).

Kaikki tarvitsevat YK: n turvallisuusneuvoston luvan, EU sanoo.

Mainos

Brysselissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Mogherini kutsui Välimeren maahanmuutto-ongelmaa "ennennäkemättömäksi" ja "dramaattiseksi".

Yli 1,800 maahanmuuttajaa on kuollut merellä tänä vuonna yrittäessään päästä Italiaan - nopea kasvu viime vuoden vastaaviin lukuihin verrattuna.

Hänen mukaansa EU lisää yhteistyötä sodan runtelemassa Libyassa olevien virkamiesten kanssa maahanmuuttajavenevirran hillitsemiseksi. Lisää EU: n asiantuntijoita lähetetään myös Agadeziin Pohjois-Nigeriin, Länsi-Afrikkaan, josta on tullut afrikkalaisten salakuljetuksen keskus Eurooppaan.

Välimeren alueen siirtolaiskriisi

YK arvioi, että 60,000 ihmistä on yrittänyt ylittää Välimeren tänä vuonna

Epäonnistunut maahanmuuttaja: "Matka Eurooppaan liian vaarallinen"

Toimiiko EU: n komission siirtolaisten kiintiösuunnitelma?

Onko sotilaallinen voima ratkaisu?

Yhdistyneen kuningaskunnan mukaan EU: n olisi keskityttävä enemmän ihmiskauppiaiden torjuntaan, jotka käyttävät hyväkseen maahanmuuttajia, vaarantavat heidän elämänsä ja ruokkivat virtausta Etelä-Eurooppaan.

Jos Yhdistynyt kuningaskunta päättää osallistua pakolaisten uudelleensijoittamissuunnitelmaan, se hyväksyisi 2,309 11.5 - 20,000% XNUMX XNUMX kokonaismäärästä, komissio sanoo.

Komissio Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä koostuu poliittisista suuntaviivoista, joiden on saatava EU: n hallitusten enemmistön hyväksyntä tullakseen laiksi.

Ehdotettu kiintiöjärjestelmä jo Euroopan maiden maahanmuuttajien jakamiseksi - erillään pakolaisten uudelleensijoittamisesta - perustuu keskeisiin tietoihin, kuten BKT, työttömyysluvut ja kansallinen väestö.

Komissio laskee, että eniten Saksaa - 18.4 prosenttia - seuraa Ranska (14 prosenttia), Italia (11.8 prosenttia) ja Espanja (9 prosenttia).

Uutta mekanismia kutsutaan "jakeluavaimeksi". Se on tarkoitus käynnistää väliaikaisesti tämän kuukauden loppuun mennessä, ja pysyvä suunnitelma noudattaa tämän vuoden loppuun mennessä.

Ranska, Saksa, Italia ja jotkut muut maat tukevat komission kiintiöehdotusta.

Yhdistyneen kuningaskunnan vastalauseet

Mogherini kumosi Yhdistyneen kuningaskunnan sisäasiainministerin Theresa Mayn ehdotuksen, jonka mukaan EU: n politiikka kannustaisi uusia mahdollisia maahanmuuttajia tekemään vaarallisen matkan Välimeren yli.

Kirjoittaessaan Times-sanomalehdessä May sanoi olevansa eri mieltä Mogherinin viimeaikaisista kommenteista - YK: ssa pitämässään puheessa -, että merellä pidätettyjä maahanmuuttajia ei pitäisi lähettää takaisin heidän tahtonsa vastaisesti.

Mutta Mogherinin edustaja sanoi, että kommentit koskivat erityisesti turvapaikanhakijoita - eivätkä taloudellisia maahanmuuttajia.

Esittelemällä toimittajille uuden EU: n suunnitelman komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans sanoi, että May "voi olla varma" siitä, että maahanmuuttajille ei tule avointa ovea.

"Jos ihmisillä ei ole oikeutta turvapaikkaan, heidät on lähetettävä takaisin mahdollisimman nopeasti - olemme samaa mieltä ... Paluu on olennainen osa suunnitelmaamme, kulmakivi", hän sanoi.

Mutta hän myönsi, että monet epäonnistuneet turvapaikanhakijat olivat onnistuneet pysymään EU: ssa.

"Meillä on ollut hyvin rajallinen menestys ottaa tosiasiallisesti takaisin ihmisiä, joilla ei ole oikeutta turvapaikkaan", hän sanoi.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa