Liity verkostomme!

CIVEX

CIVEX vaatii kattavia Euroopan vastaus tragediat Välimerellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Välimeren ja maahanmuuttajien kriisiEuroopan alueiden komitean kansalaisuutta, hallintotapaa, institutionaalisia ja ulkosuhteita käsittelevä komissio (CIVEX) on tyytyväinen muuttoliikettä käsittelevän ylimääräisen huippukokouksen tulokseen, mutta on ilmaissut varauksensa siitä, ovatko tehdyt päätökset riittävän kauaskantoisia. Julistuksessa, jossa vaaditaan "kattavaa eurooppalaista vastausta" maahanmuuttajakriisiin, CIVEX kehottaa EU: ta ja sen jäsenvaltioita tutkimaanPelastusoperaatioiden antaminen kansainvälisillä vesillä ja alue- ja paikallisviranomaisille tarvittavien keinojen löytäminen hätätilanteisiin reagoimiseksi. Lisäksi siinä vaaditaan uutta lähestymistapaa Euroopan naapuruuspolitiikkaan paikallisen ulottuvuuden vahvistamiseksi ja muuttoliikkeen perimmäisten syiden poistamiseksi.

Siirtolaiskriisiä käsittelevässä CIVEX-valiokunnan kokouksessa 24. huhtikuuta pidetyssä keskustelussa CIVEXin presidentti François Decoster (FR / ALDE) korosti: "Paikallis- ja alueviranomaisilla on merkittävä vastuu tällä alalla, ja nämä tragediat vaikuttavat suoraan niihin. ei pidä eikä saa jättää yksin dramaattisten ja musertavien humanitaaristen tilanteiden käsittelyyn. On ratkaisevan tärkeää antaa kaupungeille ja alueille mahdollisuus vastata asianmukaisesti ja tehokkaasti hätätilanteisiin paikallisella tasolla. "

Hän lisäsi: "Euroopan alueiden komiteassa monet jäsenistämme ovat kaupunkien ja alueiden edustajia, joilla on keskeinen rooli maahanmuuttajien vastaanottamisessa ja kotouttamisessa. AK: n panos on siis avain konkreettisten ja tehokkaiden ratkaisujen löytämiseen kentältä. jotta tällaiset tragediat eivät koskaan toistu. "

Mainos

Presidentti Decoster ilmoitti myös aikovansa järjestää lähiviikkoina Calais'ssa (Ranska) huippukokouksen, jossa kokoontuvat sellaisten kaupunkien ja kuntien pormestarit, joihin muuttovirtat vaikuttavat eniten, mukaan lukien Välimeren alueen kumppanimaista tulevat kaupungit.

Tänään hyväksytyssä CIVEXin poliittisessa julistuksessa suhtaudutaan myönteisesti eilisen huippukokouksen päätelmiin "oikeaan suuntaan", mutta kyseenalaistetaan, etteivät ne ole "riittävän kauaskantoisia". Kannustaakseen kattavaa vastausta nykyiseen humanitaariseen kriisiin se kehottaa perustamaan enemmän "muuttoliike- ja kotouttamisyhteistyötä" lähtö- ja kohdemaiden kaupunkien ja alueiden välille yhteistyön lisäämiseksi ja keskinäisen luottamuksen lisäämiseksi. . CIVEXin jäsenet toivat myös vaatimuksensa solidaarisuuden ja jaetun vastuun periaatteiden soveltamisesta aktiivisesti kaikilla hallinnon tasoilla. Myös Euroopan naapuruuspolitiikan lähestymistavassa on pyrittävä muuttamaan maahanmuuttoilmiön taustalla olevia poliittisia ja taloudellisia syitä.

Euroopan alueiden komitea osallistuu keskusteluihin ja päätöksentekoon asiaankuuluvien sisäisten elintensä - CIVEX-komission ja Euro-Välimeri-alueellisen ja paikallisen edustajakokouksen - kautta osallistumalla Euroopan muuttoliikefoorumiin ja tekemällä yhteistyötä asianomaisten organisaatioiden kanssa. ja sidosryhmät asianomaisilla alueilla. Sen on määrä valmistella ja hyväksyä kanta, jossa esitetään suositukset kaupunkien ja alueiden näkökulmasta seuraavassa täysistunnossaan kesäkuussa, ja myöhemmin vuonna 2015 annettavan lausunnon perusteella.

Mainos

CIVEX

Maaseutualueiden pitkän aikavälin visio: varapuheenjohtaja Šuica ja komissaari Wojciechowski avasivat maaseudun näkemisen viikon

Julkaistu

on

Eilinen (22. maaliskuuta) oli vuoden ensimmäinen päivä Maaseudun näön viikko, joka on omistettu kuvittelemaan Euroopan maaseutualueiden tulevaisuutta. Euroopan maaseudun kehittämisverkoston järjestämässä tiiviissä yhteistyössä Euroopan komission kanssa tapahtumassa tutkitaan sidosryhmien toiveita maaseutualueille, erilaisia ​​haasteita ja mahdollisuuksia, joita maaseutualueet kohtaavat tänään ja odottavat tulevaisuudessa. Tapahtuma sisältää työpajoja oikeudenmukaisesta ja vihreästä siirtymästä, kaupunkien ja maaseudun välisten kumppanuuksien vahvistamisesta, maatalouden, elintarviketuotannon ja digitaalisten innovaatioiden roolista maaseudulla sekä älykkäiden ratkaisujen löytämisestä väestörakenteen muutoksiin. 

Demokratian ja demografian varapuheenjohtaja Dubravka Šuica ja maataloudesta vastaava komission jäsen Janusz Wojciechowski osallistuivat avajaisiin Portugalin maatalousministerin Maria do Céu Antunesin rinnalla. Koheesiosta ja uudistuksista vastaava komissaari Elisa Ferreira osallistuu perjantaina 26. maaliskuuta pidettävään korkean tason täysistuntoon. Tämä tapahtuma ja sen tulokset hyödyntävät komission pitkän aikavälin visiota maaseutualueista, joka julkaistaan ​​vuoden 2021 puolivälissä. Tiedonannossa kiinnitetään huomiota maaseutualueiden erityistarpeisiin ja sitoudutaan uusiin toimiin, jotta Euroopan, kansalliset, alueelliset ja paikalliset viranomaiset ja sidosryhmät saadaan mukaan toimimaan maaseutualueiden ja niiden asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Visioa koskevan julkisen kuulemisen tulokset ovat saatavilla tätä. Lisätietoja esityslistasta tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa