Liity verkostomme!

EU

Call Ministerit merkitä tuotteisiin Länsirannan siirtokuntien "vastuuton", sanoo Israelin poliittinen johtaja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

h_50801095Yossi Lempkowicz

Yesh Atid -puolueen johtaja Yair Lapid (Kuvassa) kuvaili 16: n Euroopan unionin ulkoministerien, mukaan lukien Ranskan, Italian ja Espanjan, kehotusta merkitä Länsirannan ratkaisun tuotteet "vastuuttomiksi".

Lähtevän hallituksen valtiovarainministerinä toiminut Yair Lapid puhui puhelimitse EU: n ulkoministeri Frederica Mogherinin kanssa.

Mainos

"Tämä on tosiasiallinen kehotus boikotoida Israelia", Lapid sanoi. "Vihreällä linjalla ja vihreällä linjalla valmistettujen tuotteiden välillä ei ole eroa."

"Tämä on vastuuton kutsu, joka voi aiheuttaa tuhoisia tuhoja Israelin taloudelle. Tällainen pyyntö on tahra EU: lle, ja Israelin valtion on taisteltava estääkseen tällaisen aloitteen ”, hän sanoi.

Lapid puhui Mogherinin kanssa Israelin jälkeen päivittäin Haaretz julkaisi EU: n 16-ulkoministerien kirjeen, jossa kehotettiin EU: ta julkaisemaan suuntaviivat Länsirannan selvitystuotteiden kuluttajien merkinnöille EU: n kaupoissa.

Mainos

Tuotteet on jo merkitty EU: n tulliviranomaisille, joten niitä ei sisällytetä Israelin vapaakauppasopimukseen EU: n kanssa.

"Toivotamme tervetulleeksi siihen, että valitsitte johdon Euroopan komissiossa saadaksesi päätökseen tämän tärkeän työn, joka koskee asutustuotteiden merkitsemistä", ulkoministerit totesivat kirjeessä Mogherinille, joka on myös Euroopan komission varapuheenjohtaja.

Kirje, jonka on allekirjoittanut Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz ja joka on laadittu Haaretz, jonka myös allekirjoittanut belgialainen kollegansa Didier Reynders allekirjoitti, sanoo, että merkintöjä koskevat ohjeet olisivat "tärkeä askel EU: n pitkäaikaisen politiikan täysimääräisessä toteuttamisessa", mikä tarkoittaa, että siirtokunnat "Israelin vuonna 1967 miehitetyillä alueilla" uhkaavat oikeudenmukainen ja lopullinen rauhansopimus. "

Ministerit totesivat, että EU: n kuluttajilla on oikeus tietää ostamiensa tuotteiden alkuperä, ja lisäsi, että on tärkeää astua asutuksen laajenemista vastaan, joka uhkaa oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan mahdollisuutta.

Ulkoministerit väittävät, että Länsirannan ja muiden Israelin tuotteiden erottaminen toisistaan ​​tarkoittaa ”vihreää linjaa Israel ja palestiinalaistuottajat hyötyvät tästä”.

Muut allekirjoittajat olivat Ruotsi, Malta, Irlanti, Portugali, Slovenia, Kroatia, Suomi, Tanska, Alankomaat ja Luxemburg.

Yksi vanhempi israelilainen diplomaatti sanoi, että EU: n "Juudeasta ja Samariasta peräisin olevien tuotteiden merkinnät ovat keltainen merkki" viittaamalla "juuta" -tähtiin, jonka natsit pakottivat juutalaiset käyttämään juutalaisia ​​holokaustin aikana. Torstai oli Israelissa holokaustin muistopäivä.

Mogherinin toimisto vahvisti vastaanottaneensa kirjeen, mutta sanoi, että sillä ei vielä ollut vastausta.

Mogherinin edeltäjä Catherine Ashton aloitti Länsirannan tuotteiden merkitsemisen 2013-järjestelmässä, mutta se asetettiin pitoon Israelin ja PA: n käydyissä sarjoissa rauhanneuvotteluissa, joita Yhdysvallat välitti.

Tarkkailijat näkevät kirjeen keinona painostaa Israelia ennen Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun muodostamaa uutta koalitiohallitusta.

EU on kehottanut israelilaisia ​​ja palestiinalaisia ​​aloittamaan nopeasti rauhanneuvottelut, kun Mogherini, jonka katsotaan olevan ystävällisempi Israelia kuin Ashtonia vastaan, pyrkii elvyttämään EU: n osallistumista neuvotteluihin.

"EU on sitoutunut työskentelemään tulevan Israelin hallituksen kanssa molempia osapuolia hyödyttävien suhteiden luomiseksi ja rauhanprosessin uudelleen käynnistämiseksi", Mogherini kertoi Netanyahun viime maaliskuussa pidetyn vaalivoiton jälkeen.

Lähi-idän rauhanprosessi ei ole EU: n ulkoministerikokouksen esityslistalla Luxemburgissa.

Vanha Likud-puolueen edustaja kertoi äskettäin, että eurooppalaisten on oltava "oikeudenmukaisempi" asenne Israeliin, jos he haluavat olla välittäjinä Israelin ja palestiinalaisten välillä.

"Milloin hyväksyt kaikki palestiinalaisten vaatimukset ennen raja-asioita, Jerusalemia tai palautusoikeutta koskevista neuvotteluista, et ole rehellinen välittäjä", Silvan Shalom, joka oli energia- ja vesiministerinä eroavassa Netanyahun hallituksessa, kertoi. vierailevien eurooppalaisten toimittajien ryhmä.

Toinen ministeri, Naftali Bennett, on syyttänyt Euroopan unionia moraalittomuudesta Israelia koskevassa politiikassaan ja yrittäneensä käyttää taloudellista vaikutusvaltaansa juutalaisen valtion turvallisuudelle haitallisten ratkaisujen asettamiseen.

Hän on ilmoittanut huomautuksensa äskettäisessä suljettujen ovien tapaamisessa Israelin EU-maiden suurlähettilääiden kanssa.

Sekä Shalomin että Bennettin odotetaan olevan seuraavassa Netanyahun hallituksessa.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa