Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Presidentti Martin Schulzin puhe Eurooppa-neuvostossa 12. helmikuuta 2015

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Martin-Schulz-014Valtion- ja hallitusten päämiesten epävirallinen kokous 

Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin puhe 12. helmikuuta 2015 

"Naiset ja herrat, 

Mainos

Tänään keskustelemme terrorismin torjunnasta. Järkytyksemme siitä, että 17 ihmistä olisi menettänyt henkensä hyökkäyksissä Charlie Hebdoon ja kosher-supermarketiin pelkästään piirustusten takia, joita fanaatikot eivät halunneet nähdä painettuna, yksinkertaisesti siksi, että poliiseina he suojelivat meitä tai yksinkertaisesti siksi, että he olivat juutalaisia, ovat edelleen hyvin raakoja. 

"Haluan osoittaa seuraavat huomautukset teille, presidentti Hollande, Euroopan parlamentin puolesta. Oma käyttäytyminen tänä vaikeana aikana, hallituksenne mitattu vastaus ja ennen kaikkea hiljainen, arvokas protesti, joka toi yhteen miljoonia ihmisiä Lähetti 11. tammikuuta Pariisissa ja koko Ranskassa kansainvälisen yhteisön vanhimpien edustajien tukemana, tosiasiassa melkein kaikki täällä läsnäolevat, selkeän viestin - ranskalainen kansa ei kumarru terroristien edessä. luovuttamaan suvaitsevaisuuden, kunnioituksen ja mielipiteenvapauden arvoistamme terrorismin pelosta. He eivät ole myöskään valmiita näkemään näitä arvoja ja perusoikeuksia heikentyneinä terrorismin torjunnan nimissä. Terrorismin vastaiset toimet Hyvät naiset ja herrat, vastuulla on suojelemaan ihmisiä Euroopassa terrori-iskuilta. Uhkan luonne on muuttunut viime vuosina: terroristijärjestöt, joilla on selkeät komentorakenteetovat antaneet tien erillisille alueellisille soluille ja nyt yksilöille tai pienille ryhmille, jotka suunnittelevat ja toteuttavat omat terrori-iskut. Tähän uudentyyppiseen uhkaan vastaaminen tarkoittaa vastaamista uusiin suuriin haasteisiin. Viime viikkoina olemme käyneet intensiivisiä keskusteluja Euroopan parlamentissa.

"Kaikissa näissä keskusteluissa, olivatpa ne poliittisissa ryhmissä, komiteoissa, puheenjohtajakokouksessa tai täysistunnossa, ja eilen ylivoimaisella enemmistöllä hyväksymässä päätöslauselmassa yksi ajatus on toistuvasti ilmaistu voimakkaasti: haluamme omaksua moniulotteinen lähestymistapa terrorismin torjunnassa, joka perustuu kolmeen pilariin: ennaltaehkäisy, suojelu ja syytteeseenpano Ensinnäkin ennaltaehkäisy. Meidän on kohdattava uusi ilmiö: nuoret radikalisoituvat ja rekrytoidaan sosiaalisen median alustojen kautta. He lähtevät taistelemaan Syyriaan ja Irakiin, koska täällä kotona he kokevat, että he eivät ole saavuttaneet mitään, ettei heillä ole tulevaisuutta ja että he eivät kuulu. Nämä ovat ihmisiä, jotka ovat radikalisoituneet asuessaan keskellämme. Meidän on tehtävä enemmän tämän ilmiön torjumiseksi, puututtava ongelman perimmäisiin syihin edistämällä sosiaalista osallisuutta, edistämällä integraatiota, vuoropuhelua ja suvaitsevaisuutta sekä työskentelemällä läheisemmin paikallisten yhteisöjen kanssa. Lisäksi meidän on kehitettävä vastakertomuksia terrori-iskujen yllyttämiselle verkossa. Radikalisoituminen vankiloissa on erityisen vakava huolenaihe, ja siihen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Suurin osa tästä työstä on varmasti tehtävä paikallisella ja kansallisella tasolla. EU: n on kuitenkin autettava esimerkiksi kohdentamalla rahoitus paremmin ja kannustamalla parhaiden käytäntöjen vaihtoa. Odotan komission tutkivan, kuinka EU voi parhaiten tukea jäsenvaltioita tällä alalla ja miten Internetin kautta tapahtuvaan radikalisoitumisen ongelmaan voidaan puuttua. Hyvät naiset ja herrat, vastustamme ehdottomasti liikkumisvapauden rajoittamista Schengen-alueella. Samalla meidän on kuitenkin tehtävä selvästi enemmän valvonnan tehostamiseksi ulkorajoilla, ja siksi kehotan teitä soveltamaan nykyisiä sääntöjä tehokkaammin. Meidän on estettävä kansalaisiaan matkustamasta sodan alueille, liittymästä terroristiryhmiin, kuten niin kutsuttuun islamilaiseen valtioon, ja estämällä naapurustossamme riehuvat konfliktit. Ja vaara, että nämä ulkomaiset taistelijat palaavat sitten Eurooppaan hyökkäyksiä varten, on hyvin todellinen. Herra. Tusk, otit erityisesti esiin kysymyksen EU-PNR-tiedoston edistymisestä. Euroopan parlamentti on kuullut vetoomuksesi. Työskentelemme tietysti rakentavasti neuvoston kanssa. Eilen parlamentti sitoutui työskentelemään EU-PNR-tietojen viimeistelemiseksi tämän vuoden loppuun mennessä. Kollegani Timothy Kirkhope tekee tiivistä yhteistyötä muiden poliittisten ryhmien kanssa ja komission tuella EU: n matkustajarekisteritietoja koskevassa mietintöluonnoksessa, jolla pyritään muuttamaan komission vuoden 2011 ehdotusta ja joka esitellään 26. helmikuuta. Koska olen varma, että ymmärrätte, en halua ennakoida päätöstä, jonka Euroopan parlamentti tekee asiasta. Ainoa hyväksyttävä ratkaisu on se, joka auttaa lainvalvontaviranomaisia ​​arvioimaan tarkasti kohtaamiemme uhkien luonnetta ja on samalla oikeudellisesti vakaa, oikeasuhteinen ja sisältää vahvat perusoikeuksien takeet. Me Euroopan parlamentissa ajattelemme, että EU: n tasolla on vielä paljon tehtävää. - Meidän on leikattava terroristien tulonlähteitä - tässä mielessä olemme juuri sopineet EU: n rahanpesudirektiivin uudistamisesta. Nyt hallitusten on pantava nämä uudet säännöt käytäntöön nopeasti. - Meidän on asetettava etusijalle laiton asekauppa. - Meidän on poistettava portaat rikoslainsäädännössämme - tämä tarkoittaa ulkomaalaisiin taistelijoihin liittyvien rikosten yhdenmukaistamista ja rikosoikeudellisen toiminnan koordinointia paremmin Eurojustin kautta. - Meidän on saatettava päätökseen Europolin uudistus, ja ennen kaikkea vaadin, että Euroopan parlamentti odottaa selvää edistystä tietosuojapaketissa, mukaan lukien direktiivi, joka on tällä hetkellä estetty neuvostossa. - Meidän on käytettävä perussopimuksia täysimääräisesti, mukaan lukien solidaarisuuslauseke ja sen sitova velvoite teille, Eurooppa-neuvostolle, arvioidaksemme säännöllisesti unionin uhkia. Odotamme innokkaasti tutkivan Euroopan turvallisuusagendaa, jonka komissio esittää huhtikuussa ja jonka on arvioitava, toimivatko erilaiset EU: n toimenpiteet asianmukaisesti ja mitä aukkoja on vielä poistamatta. Hyvät naiset ja herrat, johtavat turvallisuusasiantuntijat kertovat toistuvasti, että terrorismin torjuntaa haittaavat kaksi ongelmaa. Ensinnäkin Euroopan tiedustelupalvelut ja turvallisuusviranomaiset eivät vieläkään jaa tietoja riittävässä määrin. Tässä tarvitaan selkeä osoitus poliittisesta tahdostasi ja säännöllinen edistymisesi seuraaminen vastahakoisuuden poistamiseksi teknisellä tasolla. Merkittäviä parannuksia voitaisiin saavuttaa myös hyödyntämällä tehokkaammin Schengenin tietojärjestelmää ja kannustamalla kansallisia viranomaisia ​​tekemään tiivistä yhteistyötä EUROPOLin kanssa - erityisalustan kautta - ja EUROJUSTin kanssa. Tehokkaampi verkostoituminen, tiivis yhteistyö ja kattavampi tietojenvaihto voivat pelastaa ihmishenkiä. Toiseksi valitettavasti edelleen ei ole, että turvallisuusjoukoilla ja tuomioistuimilla ei ole aina tarvittavia resursseja. Usein ongelma ei ole siinä, että meillä on liian vähän tietoja - poikkeuksetta kaikki viime vuosina tehtyjen hyökkäysten tekijät olivat viranomaisten tiedossa ja olivat tarkkailulistoilla - mutta että emme käytä käytössämme olevia tietoja oikein. Olemme vaarassa hukkua tietoihin ja menettää kyvyn tulkita tietoja tehokkaasti. Todisteiden analysointi on olennaista rikollisuuden tutkinnassa, ja meidän on ryhdyttävä toimiin varmistaaksemme, että lainvalvontaviranomaiset voivat tehdä työnsä kunnolla. Japanilaisen toimittajan Kenji Goton ja jordanialaisen lentäjän Muaz al-Kasaesbehin julmat murhat ovat jälleen kerran kertoneet meille, että niin kutsuttu Islamilainen valtio edustaa maailmanlaajuista uhkaa. Niin kauan kuin terroristimilitia on voittamaton, se houkuttelee edelleen nuoria Euroopasta ja muualta ja värvää heidät väkivaltaiseen taisteluunsa. Sisällissota Syyriassa on alkamassa neljättä vuotta. Niin kauan kuin verinen konflikti jatkuu, niin sanotusta Islamivaltiosta tulee yhä vahvempi sekä sotilaallisesti että ideologisesti, ja se jatkaa maantieteellistä ulottuvuuttaan. Olemme tyytyväisiä jäsen Mogherinin vilkkaaseen toimintaan ulkoasiainneuvostossa ja siinä tarkoitettuihin moniin yksityiskohtaisiin toimiin. EU: n on edistettävä maailmanlaajuista kumppanuutta terrorismin torjunnassa tiiviissä yhteistyössä Yhdistyneiden Kansakuntien kanssa alueellisten toimijoiden kuten Afrikan unionin, Persianlahden yhteistyöneuvoston, Arabiliiton ja erityisesti Syyrian ja Irakin naapurimaiden, kuten Jordanian, Libanonin ja Turkin, kanssa. Välimeren tragedia Hyvät naiset ja herrat, olemme oppineet suurella järkytyksellä ja surulla jälleen yhdestä Välimeren humanitaarisesta katastrofista. Maanantaina Italian rannikkovartiosto yritti pelastaa ihmisiä, jotka olivat lähteneet Libyan rannikolta veneillä ilman ruokaa ja vettä. 80 ihmishenkiä voitaisiin pelastaa. Mutta noin 300 ihmistä puuttuu edelleen. Jälleen kerran ilmeni Euroopan unionin räikeä puute asianmukaisesta maahanmuuttopolitiikasta. Emme voi jättää maapallon köyhyyden tai väkivallan takia pakenevia ihmisiä meren armoihin. Jokainen menetetty elämä on tahra Euroopassa. Euroopan parlamentti vaatii kiireellisesti kattavaa EU: n muuttoliikepolitiikkaa ja pyrkii puolueidenväliseen tavoitteeseen tämän saavuttamiseksi - mutta emme voi tehdä sitä yksin. Operaatio Triton voi olla eurooppalainen - mikä on varmasti tervetullut asia - mutta se menee hukkaan verrattuna Mare Nostrumiin, etsintä- ja pelastustoimiin, joita Italian viranomaiset ovat aiemmin käyttäneet. Meidän on pikaisesti päivitettävä etsintä- ja pelastustoimiamme. Kysyn teiltä: kuinka kauan, kunnes lopulta lopetamme tämän jatkuvan inhimillisen tragedian kynnyksellämme? Talous- ja rahaliiton syventäminen Hyvät parlamentin jäsenet, jos kriisi on opettanut meille yhden asian: Emme voi enää ajatella Euroopan talouden muodostuvan mustista laatikoista, erillisistä kansantalouksista - taloutemme ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Yhdessä maassa tapahtuva vaikutus vaikuttaa muihin maihin. Koska haaste on eurooppalainen, ratkaisumme on oltava eurooppalainen. Kriisi on todellakin paljastanut puutteita talous- ja rahaliiton suunnittelussa. Nämä virheet ovat toisinaan jopa muuttuneet uhiksi yhteisvaluuttamme ja sisämarkkinoidemme olemassaololle. Tämän totuuden tunnustaminen tarkoittaa myös vastuun ottamista siitä, että unionillemme annetaan toimiva institutionaalinen rakenne, joka on helposti ymmärrettävää ja demokraattista. Kesäkuussa 2012 olette pyytänyt komission, Eurooppa-neuvoston, EKP: n ja euroryhmän "neljää presidenttiä" laatimaan joulukuuhun 2012 mennessä "erityisen ja ajallisesti sidotun etenemissuunnitelman", jossa täsmennetään prosessi ja konkreettiset vaiheet, mukaan lukien toimenpiteet, jotka edellyttävät perustamissopimuksen muuttamista kohti todellisen EMU: n toteuttamista. Siitä lähtien keskustelut ovat jatkuneet ja edistystä on tapahtunut erityisesti pankkiunionin perustamisen ja maakohtaisten talous- ja sosiaalipolitiikkojen valvonnan osalta. Nämä välineet täydentävät euron yhtenäistä rahapolitiikkaa; maakohtaisten talous- ja sosiaalipolitiikkojen sekä sisämarkkinapolitiikkojen valvonta. Olemme tyytyväisiä siihen, että aloitat nyt keskustelun talous- ja rahaliiton syventämisestä. Tässä yhteydessä vaadimme kuitenkin edelleen, että Euroopan parlamentin puhemies on otettava täysimääräisesti mukaan tasavertaisesti muiden toimielinten kanssa etenemissuunnitelman jatkuvaan analysointiin ja kehittämiseen. Kaikki muut instituutiot osallistuvat, ja on kunnioitettava ainoan suoraan valitun eurooppalaisen toimielimen osallistumista täysimääräisesti EMUn tulevaisuutta koskevaan keskusteluun. Koska olemme työskennelleet asiaankuuluvien aiheiden parissa vuosia, tuomme varmasti lisäarvoa keskusteluun. Sallikaa minun mainita viisi keskeistä kohtaa, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä Euroopan parlamentille: Ensimmäinen kohta: demokraattisen vastuun varmistaminen. Euroopan parlamentti katsoo, että tarvitsemme tiiviimpää taloudellista koordinointia. Mutta emme hyväksy enemmän Eurooppaa, jos se tarkoittaa vähemmän parlamentarismia ja vähemmän demokratiaa. Parlamentti vetoaa sinuun: älä luota eteenpäin liukkaalla rinteellä kohti hallitustenvälistä ajattelua! Kokemus on osoittanut, että yhteisön menetelmä ei ole vain demokraattisempi, vaan myös tehokkaampi. Vaikka yksimielisyys tekee sopimuksen tekemisen melkein mahdottomaksi ja hallitustenväliset sopimukset luovat hankalia ja pitkiä ratifiointi- ja täytäntöönpanomenettelyjä, yhteisön menetelmä mahdollistaa laadullisemmat ja myös nopeammat tulokset sekä päätöksenteossa että täytäntöönpanossa. Meidän on myös poistettava nykyinen demokratiavaje uudessa talouden ohjausjärjestelmässä. Siksi tarvitsemme sekä Euroopan parlamentin että kansallisten parlamenttien vahvemman osallistumisen. Ja olemme tehneet hyvin konkreettisia ehdotuksia tämän saavuttamiseksi. Katsomme, että komission pitäisi pystyä esittämään maakohtaiset suositukset kansallisissa parlamenteissa ennen kuin ne ovat hyväksyneet neuvostossa. ESM: stä olisi myös saatava tilivelvollisuus Euroopan parlamentille. Ja keskeisten päätösten, kuten taloudellisen tuen myöntäminen jäsenvaltiolle ja muistioiden tekeminen, olisi oltava Euroopan parlamentin valvonnassa. Toinen kohta: talouspolitiikkojen koordinoinnin parantaminen. Maiden välisen kaivatun paremman koordinoinnin varmistamiseksi meidän on tarkasteltava yleistä tasapainoa ja tarkasteltava politiikkojen yhdistelmää Euroopan näkökulmasta. Tämä on erityisen tärkeää, jos haluamme lisätä synergiaa ja johdonmukaisuutta. Meidän on myös pyrittävä integroimaan enemmän finanssi- ja talouspolitiikkaa ja nostamaan maakohtaisten suositusten täytäntöönpanotasoa. Nykyään toteutusaste on valitettavasti edelleen hyvin alhainen. Talous- ja rahaliiton toiminnan kannalta on välttämätöntä, että jäsenvaltiot sitoutuvat EU: n tason sitoumuksiin. Ymmärrämme, että joskus on hyvää tahtoa, mutta toteutuksessa esiintyy käytännön ongelmia. Siksi haluamme, että maakohtaiset suositukset muotoillaan jäsenvaltioiden tarvitseman poliittisen tilan tarjoamiseksi. Sekä toimenpiteiden suunnittelussa että erityisillä uudistuksilla, jotka mahdollistavat suosituksen täytäntöönpanon. Kolmas kohta: sosiaalisen ulottuvuuden vahvistaminen. Euroopan parlamentti on vaatinut vahvaa sosiaalista pilaria EMU: ssa jo jonkin aikaa. Monien vuosikymmenien ajan Euroopan unioni oli lupaus rauhasta, demokratiasta ja vauraudesta. Haluamme, että EU: sta tulee jälleen tämä lupaus saavuttamalla korkean työllisyyden ja sosiaalisen suojelun tavoitteet. Meidän olisi kiinnitettävä yhtä paljon huomiota työllisyys- ja sosiaalisiin indikaattoreihin kuin budjetti- ja makrotalouden indikaattoreihin. Tämä merkitsisi vain vuosittaista seurantaa sen selvittämiseksi, noudattavatko jäsenvaltiot Eurooppa 2020 -strategian osana annettuja sitoumuksia. Thyssenin mietinnössä Euroopan parlamentti on vaatinut Euroopan sosiaalista sopimusta. Haluamme palkkoja, jotka mahdollistavat ihmisarvoisen elämän, korkealaatuisia julkisia palveluja, kohtuuhintaisen asunnon saatavuuden ja sosiaalisen asuntorakentamisen ohjelman, taatun pääsyn perusterveydenhuoltoon, sosiaalisten ja työoikeuksien suojelun, yhdenvertaisen palkan ja yhtäläiset oikeudet yhtäläinen työ ja työpaikat nuorille. Nämä ovat asioita, joista tavalliset ihmiset Euroopassa välittävät! Taistelemme edelleen sosiaalisen ulottuvuuden sisällyttämisestä EMU: han tavallisten eurooppalaisten etujen mukaisesti. Neljäs kohta: käytetään nykyisiä perussopimuksia sen sijaan, että keskitytään keskusteluun perussopimusten muutoksista. Euroopan parlamentti on alusta alkaen varoittanut perussopimuksen muutoksen vaaroista. Olen useaan otteeseen ilmaissut todellisen pelkomme siitä, että keskustelut perussopimusten muutoksista ja perustuslaillisista yleissopimuksista, olivatpa ne kuinka tärkeitä tahansa, sokeuttavat meidät siihen, että meidän on käytettävä nykyisten perussopimusten määräyksiä nykyisen kriisin voittamiseksi. Lähes kaikki EMU: n syventämiseen tarvittavat muutokset voitaisiin tehdä nykyisten perussopimusten perusteella, kuten komissio on jo hahmottanut yksityiskohtaisesti suunnitelmassaan. Meille on suuri helpotus, että yhä useammat teistä hylkäävät ajatuksen sopimuksen muuttamisesta. Viides kohta: unionin yhtenäisyyden turvaaminen. Talous- ja rahaliiton vahvistaminen ei voi olla EU: n jakamisen hintaa. Kaikkien EU: n jäsenvaltioiden on voitava osallistua talouspolitiikan tiiviimpään koordinointiin vapaaehtoiselta pohjalta. Ei ole mitään tarvetta luoda uusia rinnakkaisia ​​liittoja ja uusia rinnakkaisia ​​instituutioita. Myös euroalueen hallinnon yhteydessä on turvattava yhteisön toimielinten koskemattomuus. EU: n hajottaminen on liiallista reaktiota yksinkertaisesti siksi, että kaksi maata on poistunut valuutanunionista. Koska perustamissopimus sitoo kaikkia muita EU: n jäsenvaltioita euron käyttöönottoon, meille olisi hyvä toteuttaa uudistuksia, jotka mahdollistavat 25 jäsenvaltion, jotka haluavat osallistua kaikkiin EU: n politiikkoihin, tehdä juuri tämän. Hyvät naiset ja herrat, Yhteenvetona voidaan todeta, että Euroopan parlamentti toivoo, ettette jatka "pikakorjaus" -menetelmää, teette välitöntä korjausta aina, kun Euroopan yhdentymisprosessissa ilmenee halkeamia, ja joskus turvautumalla perussopimusten ulkopuolisiin Frankenstein-rakenteisiin, kuten Verosopimus tai ”sopimusjärjestelyt”. Sinulla on nyt mahdollisuus - ja tämä on edessäsi oleva valinta - järjestää vihdoin tämä institutionaalinen sotku ja vahvistaa eurooppalaista demokratiaa. Ainoastaan ​​demokraattinen ja työllisyyttä ja kasvua edistävä Eurooppa saa takaisin ihmisten luottamuksen. Ukraina Hyvät parlamentin jäsenet, sallikaa minun kiittää ensin liittokansleri Merkeliä ja presidentti Hollandea heidän aloitteestaan ​​tuoda Venäjän ja Ukrainan johtajat takaisin neuvottelupöytään. Sinulla oli pitkä yö Minskissä vaikeiden neuvottelujen ja paljon vaakalaudalla. Me kaikki olemme todella helpottuneita siitä, että lopulta päästiin yhteiseen kantaan. Emme ole innostuneita, mutta olemme helpottuneita siitä, että tulitauosta sovittiin ja Minskissä viime syyskuussa saavutettu sopimus vahvistettiin. Nyt meillä on selkeä aikataulu Minskin sopimuksen täytäntöönpanolle vaalien, rajavalvonnan ja vankien vaihdon suhteen. Toivomme, että tänä aamuna tehty sopimus on ensimmäinen askel kiihtymisen pysäyttämiseksi. Odotamme, että kaikki osapuolet kunnioittavat tulitaukoa ja pidättyvät kaikista toimista, jotka voivat vaarantaa tulitauon voimaantulon. Tässä tilanteessa Euroopan unionilla on keskeinen rooli. Sen on säilytettävä yhtenäisyytensä hinnalla millä hyvänsä ja oltava valmis tukemaan Ukrainaa tiellä. Tavalliset ukrainalaiset menivät kaduille osoittamaan maansa eurooppalaista demokratiaa. He odottavat hallitukselta suurten muutosten toteuttamista - aivan oikein. Viestimme Kiovan hallitukselle pysyy muuttumattomana: oikeusvaltio, nollatoleranssi korruptiolle ja poliittiset ja taloudelliset uudistukset ovat välttämättömiä. Uudistettu, kunnolla toimiva Ukraina on paras vastaus aggressioon. Tuemme edelleen tukea ja asiantuntemusta. Kehotan teitä harkitsemaan taloudellista ja taloudellista tukea Ukrainalle, joka auttaa vakauttamaan maata. Euroopan parlamentti osallistuu auttamaan vasta valittua Ylä-Radaa edistymään uudistusten tiellä. Odotan innolla tapaamistani sen presidentti Volodymyr Groysmania tämän kuukauden lopussa. Tuossa kokouksessa käynnistämme tukiohjelmamme parlamentaaristen valmiuksien kehittämiseksi Ukrainassa. Meidän on edelleen tehtävä kaikkemme varmistaaksemme, että sotilaalliseen yhteenottoon ei palata. Tavoitteen on oltava diplomaattinen ratkaisu, ja tämän aamun uutiset Minskiltä antavat meille hauraan, mutta erittäin tärkeän toivon, että rauha on edelleen mahdollista. Se, että olemme toistaiseksi vastustaneet kaikkia yrityksiä jakaa meidät, on itsessään hyväksikäyttö ja menestys.

Mainos

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan äärivasemmistopuolue haluaa liittyä koalitioon, kun taas toiset välttelevät

Julkaistu

on

Vasemmistopuolueen johtaja Susanne Hennig-Wellsow puhuu lehdistötilaisuudessa Saksan vasemman puolueen "Die Linke" -luostarin aikana Berliinissä. Tekijänoikeus  Luotto: AP

Vaikka Angela Merkel (Kuvassa) vältti poliittista kampanjointia suuren osan vaaleista, koska kävi yhä selvemmäksi, että hänen puolueensa oli äänestyksissä, hän meni vasemmistokeskusvarapuheensa perässä vanhalla hyökkäyslinjalla, kirjoittaa Lauren Chadwick

”Kun olisin liittokanslerina, koskaan ei olisi koalitiota, jossa vasemmisto on mukana. Ja onko Olaf Scholz samaa mieltä vai ei, jää nähtäväksi ”, Merkel sanoi elokuun lopussa.

Scholz kritisoi myös Die Linkeä - vasemmistopuolueita - mutta ei kieltäytynyt kokonaan hylkäämästä mahdollisuutta koalitioon heidän kanssaan. Hän kertoi saksalaiselle Tagesspiegel-päivälehdelle, että äärioikeistolaisen puolueen on sitouduttava Natoon ja transatlanttiseen kumppanuuteen. Se on nyt ollut jatkuva hyökkäyslinja kristillisdemokraateilta, joiden joidenkin mielestä on viimeinen keino tarttua maltillisiin Merkelin keskustan aidalle -oikeistolainen puolue ja vasemmistolainen sosiaalidemokraatti jotka johtavat äänestyksiä.

Äänestäjät näkevät CDU: n hyökkäyslinjan takana, sanoi tohtori Rüdiger Schmitt-Beck Mannheimin yliopistosta, koska se on "niin vanha hattu". Noin: tyhjä

Mainos

Schmitt-Beck lisäsi, että se oli "merkki epätoivosta", että CDU turvautui jälleen tähän hyökkäyslinjaan, koska ehdokas Armin Laschet ei ole onnistunut saamaan äänestäjiä, gallupit osoittavat.

Mahdollinen hallituskoalitio?

Vaikka asiantuntijat sanovat, että äärivasemmistolainen Die Linke ei ole koalitio, jota sosiaalidemokraattinen johtaja Scholz haluaa, hän ei todennäköisesti sulje täysin mahdollisuutta pois.

Tämä johtuu siitä, että jos nykyinen äänestys on oikea, Saksan tuleva hallituskoalitio on muodostettava ensimmäistä kertaa kolmen poliittisen puolueen kanssa, mikä tarkoittaa, että vasemmistopuolue ei ole koskaan ollut lähempänä mahdollisen paikan saamista koalitiossa.

Mainos

Puolue äänestää tällä hetkellä noin 6 prosentilla valtakunnallisesti, joten se on maan kuudenneksi suosituin poliittinen puolue.

Die Linke -puolueen johtaja Susanne Hennig-Wellsow kertoi jopa saksalaiselle sanomalehdelle Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung syyskuun alussa: ”Ikkuna oli yhtä auki kuin koskaan ennen. Milloin jos ei nyt? " mahdollisesta koalitiosta sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa.

Monet pitivät hänen sanojaan osoittamassa puolueen suuret toiveet ja valmistelut hallitukseen pääsemiseksi.

Mutta vaikka nykyisestä vasemmistopuolueesta on tullut valtavirtaa sen virallisen perustamisen jälkeen vuonna 2007 - sen suorat historialliset siteet kommunismiin ja vasemmistolaiseen ulkopolitiikkaan saattavat pitää sen ikuisesti hallituksessa.

Kommunistinen historia ja kovat linjat

Die Linke perustettiin kahden puolueen fuusiona: Demokraattisen sosialismin puolue (PDS) ja uudempi työväenpuolue ja sosiaalisen oikeuden puolue. PDS on Saksan sosialistisen yhtenäisyyspuolueen, Itä -Saksassa vuosina 1946-1989 hallitsevan kommunistisen puolueen, suora seuraaja.

"Saksassa on monia ihmisiä, jotka pitävät tätä perintöä suurena ongelmana", sanoi tohtori Thorsten Holzhauser, Theodor Heuss House -säätiön tutkimustoveri Stuttgartissa.

"Toisaalta puolue on radikalisoitunut parin vuoden tai jopa vuosikymmenen ajan. Se on siirtynyt kohti vasemmistolaista sosiaalidemokraattista profiilia viime vuosina, mikä on myös asia, jonka monet ovat tunnustaneet."

Mutta Die Linke on sisäisesti melko polarisoitunut, sillä Itä -Saksan politiikka on maltillisempaa ja joidenkin Länsi -Saksan alueiden radikaalimpi ääni.

Vaikka nuorempi äänestäjien sukupolvi liittyy enemmän sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin ja kuumiin poliittisiin aiheisiin, kuten ilmasto, feminismi, rasisminvastaisuus ja maahanmuutto, muut puolueen osat vetävät enemmän populismiin ja kilpailevat äärioikeistolaisen Saksan vaihtoehdon kanssa (AfD), asiantuntijat sanovat.

Puolueella on tällä hetkellä yksi osavaltion ministeri-presidentti: Bodo Ramelow Thüringenissä.

Mutta jotkut puolueen kovan linjan ulkopoliittiset näkemykset tekevät siitä epätodennäköisen valinnan hallitsevalle kumppanille.

"Puolue on aina sanonut haluavansa päästä eroon Natosta, ja se on puolue, joka on peräisin Itä-Saksasta, hyvin venäläis-poliittisesta kulttuurista, hyvin länsimaasta vastaisesta poliittisesta kulttuurista, joten tämä on juhliin ”, Holzhauser sanoo.

Die Linke haluaa Saksan poistuvan Natosta eikä Saksan armeijan, Bundeswehrin, lähettämistä ulkomaille.

”Emme osallistu hallitukseen, joka maksaa sotia ja sallii Bundeswehrin taistelutehtävät ulkomailla, mikä edistää aseistusta ja militarisointia. Pitkällä aikavälillä pidämme kiinni visiosta maailmasta, jossa ei ole armeijoita ”, foorumi lukee.

Die Linke torjuu myös Venäjän ja Kiinan pitämisen "vihollisina" ja haluaa tiiviimpiä suhteita molempien maiden kanssa.

"Tuskin" liittyä koalitioon

"On mahdollisuus. Se ei ole kovin suuri mahdollisuus, mutta mahdollisuus on olemassa (Die Linke voisi liittyä koalitioon) ", Holzhauser sanoo, mutta perinteisesti" konservatiivien pelottelutaktiikka on ollut erittäin voimakasta liikkeelle lähtemisessä vasemmistoliittoa vastaan ​​".

Die Linke, joka äänesti ennen vihreitä ja vaihtoehtoisia Saksalle (AfD), voi saada tukea tulevaisuudessa, hän sanoi, koska siitä tulee vähemmän populistinen puolue ja enemmän vakiintumista.

"Vaikka aikaisemmin Die Linke on menestynyt melko populistisena voimana, joka mobilisoi Länsi -Saksan poliittista järjestöä vastaan, nykyään puolue on yhä enemmän osa laitosta", sanoo Holzhauser.https: //www.euronews .com/embed/1660084

”Monille äänestäjille, erityisesti Itä -Saksassa, se on onnistuneesti integroitunut Saksan puoluejärjestelmään. Tämä on siis oman menestyksensä kolikon kääntöpuoli, että se integroituu ja vahvistuu, mutta samalla se menettää vetovoiman populistisena voimana. ”

Sosiaalikysymyksissä on kuitenkin todennäköisemmin samanlaisia ​​vaatimuksia kuin vihreillä ja sosiaalidemokraateilla, mukaan lukien varallisuusvero ja korkeampi minimipalkka. Ne ovat foorumiideoita, jotka eivät ole toteutuneet nykyisessä SPD/CDU -koalitiossa.

Mutta se, tarkoittaako se sitä, että he pääsevät hallitukseen, jää nähtäväksi, vaikka puolueen johtajat pitävät suuria toiveita.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan konservatiivit herättävät äärioikeiston vasemmiston valtaa ennen vaaleja

Julkaistu

on

By

Gregor Gysi vasemmistopuolueesta Die Linke puhuu vaalikampanjan aikana Münchenissä, Saksassa, 17. syyskuuta 2021. REUTERS/Michaela Rehle/File Photo
Saksan vasemmistopuolueen johtaja Die Linke Janine Wissler, huippuehdokas syyskuun vaaleissa, kampanjat Münchenissä, Saksassa, 17. syyskuuta 2021. REUTERS/Michaela Rehle/File Photo

Saksan vaalien edessä on varjo: äärimmäisen vasemmiston Linke-puolueen haamu, Itä-Saksaa aiemmin hallinneiden kommunistien perillinen, tulossa poliittisesta erämaasta, kirjoittaa Paul Carrel että Thomas Escritt.

Ainakin näin Angela Merkelin konservatiivit haluavat äänestäjien ajattelevan. Äänestysten takana Vain muutama päivä ennen sunnuntain (26. syyskuuta) äänestystä hänen tuleva seuraajansa varoittaa, että voittaessaan sosiaalidemokraatit päästävät äärivasemmiston valtaan. Lue lisää.

"Sinulla on oltava selkeä kanta ääriliikkeisiin", konservatiivikandidaatti Armin Laschet sanoi sosiaalidemokraattisesta kilpailijastaan ​​Olaf Scholzille tämän kuun televisiokeskustelussa. "En ymmärrä, miksi teidän on niin vaikeaa sanoa:" En aio liittyä koalitioon tämän puolueen kanssa "."

Mainos

Konservatiivien mielestä Linke on yhtä epämiellyttävä kuin Saksan äärioikeistolainen vaihtoehto, jonka kaikki suuret puolueet ovat luvanneet pitää hallituksessa. Lue lisää.

Scholz on tehnyt selväksi, että vihreät ovat hänen ensisijaisia ​​kumppaneitaan, mutta konservatiivit sanovat, että hän tarvitsee kolmannen osapuolen koalitiohallituksen muodostamiseksi. Ja he sanovat, että sosiaalidemokraatit ovat lähempänä Linkkiä sosiaalipolitiikassa kuin liike -elämää tukevia vapaita demokraatteja - konservatiivien ensisijaista tanssikumppania.

Harvat odottavat tämän tapahtuvan - Linke on vain 6% äänestyksissä, puolet liberaalien 11%, mikä ei todennäköisesti riitä antamaan Scholzille vaadittua parlamentin enemmistöä.

Mainos

Mutta joillekin sijoittajille se on riski, jota ei pidä jättää huomiotta.

"Linkin sisällyttäminen hallituskoalitioon olisi mielestämme suurin yksittäinen villi kortti rahoitusmarkkinoilla Saksan vaaleista", sanoi Sassan Ghahramani, Yhdysvalloissa sijaitsevan SGH Macro Advisorsin toimitusjohtaja, joka neuvoo hedge-rahastoja .

Linke -politiikat, kuten vuokralakki ja miljonäärien kiinteistöverot, riittäisivät pelottamaan monia Saksan bisnesluokassa.

Useimmat olettaa, että voittoisa Scholz - ahdasmielinen valtiovarainministeri ja entinen Hampurin pormestari - sisällyttäisi vapaat demokraatit hillitsevään vaikutusvaltaan hänen koalitiossaan.

Sekä SPD että vihreät ovat myös sulkeneet pois työskentelyn sellaisten puolueiden kanssa, jotka kieltäytyvät sitoutumasta Naton sotilasliittoutumiseen tai Saksan Euroopan unionin jäsenyyteen, jotka molemmat Linke on kyseenalaistanut.

VALMIS HALLINNOLLE?

Äärettömät vasemmistolaiset esittävät olevansa valmiita hallituksen vastuulle kolme vuosikymmentä sen jälkeen, kun Itä -Saksa katosi kartalta.

"Olemme jo Natossa", puolueen johtaja Dietmar Bartsch sanoi äskettäisessä tiedotustilaisuudessa vältellen kysymyksiä siitä, estäisivätkö sen ulkopoliittiset näkemykset sitä pääsemästä hallitukseen.

Bartsch, 63, jonka poliittinen ura alkoi, kun hän liittyi Itä -Saksan sosialistiseen yhtenäisyyspuolueeseen vuonna 1977, johtaa Linkkiä yhdessä 40 -vuotiaan länsimaalaisen Janine Wisslerin kanssa, joka on kotoisin Saksan rahoituspääkaupungin Frankfurtin ulkopuolelta.

Jos ulkopolitiikka on este, puolue haluaa puhua taloudesta. Täällä se ei ole kaukana sosiaalidemokraateista tai vihreistä, ja Bartsch sanoo kerran hallituksessa, että puolue varmistaa, että sen kumppanit täyttävät kampanjalupaukset, kuten SPD: n ehdottaman 12 euron tuntipalkan.

Puolue on kasvanut itäsaksalaisesta tukikohdastaan ​​ja perustanut linnoituksia Länsi-Saksan köyhempiin jälkiteollisiin kaupunkeihin.

Se johtaa Thüringenin osavaltion hallitusta ja on SPD: n ja vihreiden nuorempi kumppani Berliinin kaupunginhallituksessa.

Analyytikot sanovat, että keskustajana Scholz olisi miellyttävämpi vapaiden demokraattien kanssa, mutta hän ei sulje pois sitä, että Linke säilyttää vipuvaikutuksen liberaaleihin nähden, jotka haluavat pelata kuninkaallisia neuvottelijoita.

Sosialidemokraattien johto äänestyksissä viittaa myös siihen, että vasemmiston kommunistiset juuret kantavat vähemmän painoa äänestäjien keskuudessa kuin aiemmin. Vihreiden johtaja Annalena Baerbock sanoi, että oli vain väärin sanoa, että he olivat yhtä huonoja kuin äärioikeisto, koska tämä ei kunnioittanut Saksan demokraattisia normeja.

"Pidän tätä AfD: n yhtälöä vasemmiston kanssa äärimmäisen vaarallisena erityisesti siksi, että se vähättelee sitä tosiasiaa, että AfD ei ole linjassa perustuslain kanssa", Baerbock sanoi tämän kuun televisiokeskustelussa.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

EYE2021 verkossa: Osallistu ja muokkaa tulevaisuutta

Julkaistu

on

Jos olet 16–30 -vuotias ja haluat muokata Euroopan tulevaisuutta, osallistu EYE2021 -tapahtumaan verkossa ja kuule äänesi, EU-asiat.

Lokakuun ensimmäisen viikon aikana tuhannet EU: n nuoret siirtyvät Strasbourgin parlamenttiin European Youth Event (EYE), keskustella ja jakaa ideoita Euroopan tulevaisuuden muokkaamisesta.

Heillä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluihin, työpajoihin, urheilutoimintaan, osastolle ja taiteellisiin esityksiin sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden, aktivistien, vaikuttajien ja päättäjien kanssa.

Mainos

Osallistu virtuaalikokemukseen

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla Strasbourgissa osallistuaksesi: EYE2021 sisältää myös paljon verkkotoimintaa.

Yhdistä verkossa minkä tahansa laitteen kautta tai lataamalla erillisen sovelluksen. Osallistu reaaliajassa ja vaihda ajatuksia tai ota yhteyttä myöhemmin.

Mainos

Jotta saat kaiken irti kokemuksesta, rekisteröidy alustalle, jolloin voit:

  • Verkostoidu muiden osallistujien, puhujien ja organisaatioiden kanssa: lähetä viestejä muille osallistujille ja jaa näkemyksesi puhujien/organisaation kanssa
  • Tutustu nuorisojärjestöihin ja opi lisää heidän työstään
  • Varaa aktiviteetit, joista olet kiinnostunut
  • Esitä kysymyksiä, jaa kommentteja, vastaa kyselyihin ja keskustele muiden osallistujien kanssa
  • Osallistu verkkokilpailuihin ja voita palkintoja


Toiminta verkossa alkaa 4. Voit seurata sitä sosiaalisessa mediassa hashtagin #EYE2021 avulla.

Tulevaisuus on sinun ja meidän

EYE2021 on myös huipentuma Euroopan parlamentin nuorisoneuvotteluprosessille Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Jaa ideasi ennen 9. lokakuuta.

EYE2021 -osallistujat tutkivat ideoita työpajoissa ja äänestävät niistä. Tulokset sisällytetään raporttiin, joka esitetään konferenssin jäsenille ja syötetään poliittiseen keskusteluun.

EYE2021 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa