Liity verkostomme!

Demokratia

Joten mikä on SYRIZA ulkopolitiikka?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

SyrizaKreikan Syriza-voiton jännityksen keskellä kukaan ei näytä tutkineen uuden hallituksen ulkopolitiikkaa.

Ensi silmäyksellä Syriza noudattaa tavanomaista eteläeurooppalaista vasemmistopuhetta. Se on lisääntynyt Amerikan, Israelin ja Nato-vastaisten populismien kanssa.

Puolueen ohjelma julisti uskollisuutensa vasemmistolaiselle Euroopan parlamentin ryhmälle, Euroopan yhtyneen vasemmiston ryhmälle, jolla on kommunistisia ja muita vasemmistolaisia, ennen kaikkea Amerikan vastaisia ​​puolueita, kuten Saksan vasen tytäryhtiöinä. "Syriza taistelee Euroopan uudelleen perustamiseksi kaukana keinotekoisista erimielisyyksistä ja kylmän sodan liittolaisista, kuten Natosta", julisti virallinen puolueohjelma.

Mainos

Tuleva pääministeri Alexis Tsipras on kuitenkin lieventänyt jotakin retoriikkaa twiitillä aiemmin tässä kuussa, kun hän sanoi "rikkominen Naton kanssa ei ole maan edun mukaista".

Kaikki kreikkalaiset poliitikot harjoittavat ulkopolitiikkaan kuuluvaa populismia. Eroava pääministeri Antonis Samaras teki nimensä nousevaksi uuden demokratian ministeriksi 25 vuotta sitten piiskaamalla kansallismielisiä tunteita Makedonian tasavallalle, joka syntyi maan hajoamisesta. entinen Jugoslavia.

Samaras vaati, että Makedonia ei saa käyttää Makedonian nimeä, jolla Pohjois-Kreikkaa kutsutaan. Se oli kuin Meksiko kieltäytyi tunnustamasta Yhdysvaltoja, koska Yhdysvalloissa on New Mexico -niminen osavaltio. Muu Eurooppa ja Naton jäsenvaltiot eivät voineet uskoa Kreikan obduktiona Makedonian nimeä, mutta Ateena ruiskutti veto-oikeuksia vaatiakseen seuraajan eteläisen Jugoslavian valtion nimitystä FYROM - entinen Jugoslavian tasavalta Maceonia.

Mainos

Samoin Kreikka rikkoi joukon useimpia EU: n jäsenvaltioita kieltäytyessään myöntämästä diplomaattista tunnustusta Kosovolle, jonka YK: n 120-jäsenmaat tunnustavat nyt.

Aikooko Tsipras Kreikan arkaaiset asemat Makedonian ja Kosovon suhteen nykyaikaiseen diplomaattiseen todellisuuteen? Kukaan ei tiedä.

Kuinka Kreikka hoitaa Venäjää? Viime vuonna Syrizan ulkoministeriön edustaja Costas Isychos kuvasi EU: n Venäjälle määräämiä pakotteita "uuskolonialistiseksi bulimiaksi" ja tervehti Venäjän tukemien miliisien "vaikuttavia vastahyökkäyksiä" Itä-Ukrainassa. Kremlin tavallisen propagandan mukaisesti hän sanoi, että Kiovan hallitus oli syyllinen "uusnatsien kauhistusten" sietämiseen.

Keski-idässä Syriza on sanonut "identifioivansa itsensä täysin palestiinalaisista syistä" ja lopettaneen Kreikan puolustusyhteistyön "aggressiivisen" Israelin kanssa.

Johtavat Syriza-edustajat ovat toistuvasti hyökänneet Israeliin ja tavanomaista kieltä käyttäviin 'sionisteihin' sen eurooppalaisen vasemmiston kanssa, joka väittää, että he eivät ole antisemitistisiä, vaan vain sionistien vastaisia.

Syrizan virallisen puoluefoorumin mukaan se taistelee Kreikan moniulotteisesta, rauhaa edistävästä ulkopolitiikasta, johon ei osallistu sotia tai sotilassuunnitelmia, itsenäisyyspolitiikkaan ja ystävälliseen rauhanomaiseen yhteistyöhön kaikkien maiden, etenkin naapureidemme kanssa.

Sen sijaan Syriza haluaa ”demokraattisen, sosiaalisen, rauhanomaisen, ekologisen ja feministisen Euroopan, joka on avoin sosialistiselle ja demokraattiselle tulevaisuudelle. Siksi kannattaa vasemmistolaisten joukkojen ja yhteiskunnallisten liikkeiden yhteistyötä ja koordinoitua toimintaa yleiseurooppalaisessa mittakaavassa.

Syriza on pyrkinyt vakuuttamaan nykyiset EU: n ja Naton kumppaninsa, että puolue ei halua vastakkainasettelua. Natolla "ei ole syytä olemassaoloon", "puolueen ulkoasiainministeriö Costas Isychos kertoi Bloombergille, mutta" se ei kuulu Syrizan hallituksen prioriteetteihin nostaa esiin kysymys mahdollisesta Naton poistumisesta tällä hetkellä. "

Jo EU: n vastaiset joukot Euroopassa ovat reagoineet Syriza-voittoon. Ranskan rintaman kansallispuolue ja EU: n vastainen AfD Saksassa ovat toivoneet voittoa todisteena EU: n hajoamisesta - linjan toistaa Ison-Britannian EU: n vastainen poliittinen johtaja Nigel Farage.

Kreikan ulkopolitiikka on aina ollut sidoksissa kansallisiin näkökulmiin samoin kuin laajempiin globaaleihin intresseihin. Turkin hyökkäyksen jälkeen Kyprokseen 1974: ssä keskellä Kreikan sotilashallinnon päättynyttä kriisiä keskellä Ateena piti Turkkia päävihollisenaan.

Uuden demokratian Kreikan oikeisto yhtä paljon kuin Kreikan sosialistisen puolueen Pasokin populistinen vasemmisto, joka laski kurjaan 5 prosenttiin sunnuntain kysely rammisti Kreikan kansallismielisen retoriikan Turkkia vastaan ​​ja tuki sokeasti Kyproksen ja ortodoksisen kirkon kantaa muslimiturkkilaisia ​​vastaan.

Ortodoksinen yhteys selittää myös sen, miksi Kreikka on aina tuntenut pehmeyden Putinin Venäjän, Kreikan tärkeän kauppakumppanin ja ultranatsialististen serbiasemien suhteen Länsi-Balkanilla.

Euroopassa Kreikka saattaa koputtaa aukkoon. Merkel on menettänyt tärkeän konservatiivisen liittolaisen ylenmääräisessä Antonis Samarasissa. Hänen konservatiivisten puolueiden keski-oikeistoinen Euroopan kansanpuolueen liitto on menettänyt vasemmalle Ranskan, Italian ja nyt Kreikan. David Cameronin konservatiivinen puolue jätti PPE: n 2009: ssä osana vuoroaan Euroopan vastaisiin kantoihin.

Euroopan komissiossa on enemmän jäseniä, jotka kannattavat Merkeliin ja erityisesti hänen erittäin ortodoksiseen valtiovarainministeriin Wolfgang Schäubleen liittyvän äärimmäisen säästöpolitiikan lopettamista.

Kuitenkin, jos Tsipras vaatii laaja-alaisen vasemmistolaisten, Israelin vastaisen ja Amerikan vastaisen politiikan soveltamista kautta linjan, hän menettää myötätuntonsa nopeasti.

Ulkopolitiikka ei ole ollut osa Syriza -poliittista pakettia, koska puolue ja sen johtaja, nykyinen pääministeri, hyökkäsivät säästöpolitiikoihin ja EU: n pakkomielle vähentää velkaa ja alijäämää riippumatta Kreikan kansalaisille aiheutuvista kustannuksista.

Mutta kun pääministeri Tsipras torjuu kansallisen johdon vaipan, hänen ulkopolitiikan kantojaan ja lausuntojaan tarkastellaan tiiviisti ja ne voivat tehdä tai katkaista pääministerin jo varhaisessa vaiheessa.

Demokratia

Kansainvälinen demokratian päivä: korkea edustaja/varapresidentti Josep Borrell ja varapresidentti Dubravka Šuica

Julkaistu

on


Kansainvälisenä demokratian päivänä tänään (15. syyskuuta) korkea edustaja/varapuheenjohtaja Josep Borrell
 (Kuvassa) ja varapresidentti Dubravka Šuica antoivat yhteisen julkilausuman: ”Välitätpä sitten ilmastonmuutoksesta, työpaikoista, taloudesta tai rodullisesta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, äänesi kuullaan ja äänesi lasketaan vain, jos elät demokratiassa. Näinä haastavina aikoina EU pysyy vakaana ja suoranaisena demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kannattajana maailmanlaajuisesti ja EU: ssa.

"Tarvitaan kollektiivisia ponnisteluja ja uutta näkökulmaa demokratian tukemiseen, joka tuottaa kansalaisille. Tämä työ alkaa kotoa. Vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien edistäminen, oikeusvaltioperiaatteen ja tiedotusvälineiden vapauden varmistaminen ovat rakennuspalikoita, joilla luodaan tila, jossa jokainen kansalainen Enemmän kuin koskaan meidän on puolustettava vapaan ja moniarvoisen median kykyä tarjota oikea -aikaista pääsyä luotettaviin ja täsmällisiin tietoihin ja taistella väärää tietoa vastaan. Luomme yhä enemmän mahdollisuuksia sitouttaa kansalaisia ​​erilaisten harkitsevien demokratiakäytäntöjen avulla.

"Euroopan demokratia -toimintasuunnitelmassa esitetään toimenpiteitä, joilla edistetään vapaita ja oikeudenmukaisia ​​vaaleja, vahvistetaan tiedotusvälineiden vapautta ja moniarvoisuutta ja torjutaan väärää tietoa. Kaikkialla maailmassa lisäämme taloudellista ja poliittista tukea niille, jotka sukupuolesta tai taustasta riippumatta edistävät demokraattinen osallistuminen ja osallisuus, institutionaalisten tarkastusten ja tasapainon varmistaminen ja päätöksentekijöiden vastuu. Rakennamme liittoutumia kaikkien niiden kanssa, jotka ovat sitoutuneet vaalimaan yleismaailmallisia oikeuksia ja vapauksia, demokraattisten hallitusten kanssa, mutta myös kansainvälisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan järjestöjen, parlamenttien ja poliittisten puolueiden kanssa , riippumattomat tiedotusvälineet, bloggaajat, ihmisoikeuksien puolustajat ja aktivistit.Tänä vuonna on alkanut Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi, joka on ainutlaatuinen ja oikea -aikainen tilaisuus Euroopan kansalaisille keskustella Euroopan haasteista ja painopisteistä.

Mainos

"Konferenssi tuo kansalaiset EU: n päätöksenteon ytimeen. Olemme sitoutuneet kuuntelemaan eurooppalaisia ​​ja seuraamaan konferenssin suosituksia. Heidän näkemyksensä voi johtaa muutokseen kohti tulevaisuuteen soveltuvaa demokratiaa. Se on vasta alkua. Tällä uudistamme sitoumuksemme rakentaa kaikille terveempiä, vahvempia ja tasa -arvoisempia yhteiskuntia, joissa kaikki ovat mukana, kunnioitettuja, suojattuja ja voimaannutettuja. Näin vahvistamme demokratiamme. " 

Täydellinen lausunto on saatavilla  verkossa

Mainos
Continue Reading

Kansalaisvapaudet

Kansalaisvapauksien Mepit keskustelee perusoikeuksien #Hungary

Julkaistu

on

Kättelyn välillä Viktor Orb · n, vasemmalla, ja Jean-Claude Juncker

Jäsenet kansalaisvapauksien valiokunnassa keskustelevat perusoikeuksien tilannetta Unkarissa Oikeusministeri László Trócsányi ja kansalaisyhteiskunnan edustajien maanantaina (27 helmikuu) iltapäivällä.

Mepit ovat todennäköisesti esiin kysymyksen median moniarvoisuus, oikeuslaitoksen riippumattomuus ja pakolaisten ja maahanmuuttajien.

Unkarin hallituksen kokouksessa edustavat oikeusministeri László Trócsányi. Kansalaisyhteiskunta kaiuttimet ovat: Miklós Szánthó johtaja, Center for perusoikeuksista; Tódor Gardoš, tutkija, Amnesty lnternational; Stefánia Kapronczay, toiminnanjohtaja, Unkari Civil Liberties Union ja Márta Pardavi, Co-puheenjohtaja, Unkarin Helsinki-komitea.

Voit katsella keskustelun kautta EP Live

Continue Reading

korruptio

#Albania Oppositio boikotoida parlamentin uhmaten EU valitus

Julkaistu

on

kannattajat-of-the-oppositio-demokraattinen osapuolen take-osa-in-anAlbanian oppositiojohtaja ilmoitti parlamentin boikotoinnista keskiviikkona (22. helmikuuta) vastustaen Euroopan unionin vetoomusta olla häiritsemättä parlamentaarista hyväksyntää oikeuslaitoksen uudistuksille, jotka ovat välttämättömiä EU-jäsenyysneuvottelujen aloittamiseksi kirjoittaa Benet Koleka.

Useat tuhannet demokraattisen puolueen ja sen lainsäätäjien jäsenet ovat leiriytyneet lauantaista lähtien 800 neliömetrin telttaan pääministeri Edi Raman toimiston edustalle ja vaatineet teknokraattista hallitusta asettamaan vapaat vaalit.

"Mielenosoitusta ei palauteta. Emme palaa parlamenttiin, elleivät kansan pyytämät ehdot täyty; teknokraattihallitus vapaita ja oikeudenmukaisia ​​vaaleja varten", demokraattien johtaja Lulzim Basha kertoi väkijoukolle.

Albaanit äänestävät parlamenttivaaleissa 18. kesäkuuta, neljä vuotta sen jälkeen, kun Raman vasemmistoliitto koetti demokraatit. Hallitseva koalitio on sittemmin voittanut kaikki paikallisvaalit, mutta demokraatit ovat valittaneet, että heitä huijataan voitosta, ja vaativat uudistuksia oikeudenmukaisten vaalien takaamiseksi.

Oppositio boikotoi parlamentin tehokkaasti pysähtyy luomista elinten olisi eläinlääkäri 750 tuomareille ja syyttäjille, ponnahduslautana luoda riippumaton ja puhdas oikeuslaitos pystyy torjumaan laajalle levinneen korruption.

Rama sanoi demokraattien vaati vapaiden vaalien salata todellisen aikomus puolustaa korruptoituneiden oikeuteen virkamiehiä.

Jos oikeuslaitoksen uudistus tuottaa tuloksia syyskuussa EU on kertonut Albania se harkitsisi aloittaa liittymisneuvottelut keskusteluja Nato ja entisillä. Standardin kesäkuun parlamenttivaalien myös merkitystä, EU on sanonut.

EU: n laajentumisvaltuutettu Johannes Hahn ilmaisi katumuksensa boikotoinnista: "Poliittisen keskustelun ei tulisi käydä parlamentin ulkopuolella, vaan parlamentin sisällä."

"Erityisen tärkeää on säilyttää parlamentaarinen jatkuvuus aikana, jolloin merkittävät uudistukset ovat parlamentin asialistalla", Hahn sanoi lausunnossaan.

Oikeuslaitoksen tarkastuselinten perustamisen lisäksi uudistuksiin sisältyy Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) suositusten täytäntöönpano "vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien varmistamiseksi myöhemmin tänä vuonna".

Euroopan parlamentin Albanian esittelijä Knut Fleckenstein sanoi olevansa iloinen nähdessään 140 "sankaria" parlamentissa, kun he hyväksyivät oikeuslaitoksen uudistuksen heinäkuussa 2016 yksimielisesti.

"Pyydän heitä jatkamaan sitä, mikä heidän mielestään on oikein (protesti), mutta palaa takaisin töihin; nyt on aika nähdä, viekö paperityön kannattajat uudistuksen läpi", Fleckenstein kertoi tiedotustilaisuudessa EU: ssa suurlähetystön toimisto.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa