Liity verkostomme!

EU

Puolan entinen johtaja Tusk siirtyy EU: n johtoon

SHARE:

Julkaistu

on

PANews_P-fc020882-fec7-48eb-b8ed-42b6c4bd51fc_I1Puolan entinen pääministeri Donald Tusk (Kuvassa) on ottanut Euroopan unionin puheenjohtajuuden belgialaiselta Herman Van Rompuylta. Siirtymäseremonia korosti Puolan kasvavaa voimaa 28 jäsenvaltion EU: ssa ja EU: n jatkuvaa siirtymistä Länsi-Euroopan talousyhdistyksestä puoli vuosisataa sitten vahvaan poliittiseen elimeen, joka yhdistää noin 500 miljoonaa ihmistä Isosta-Britanniasta Venäjän rajoille. itään.

Kuten Van Rompuy ennen häntä, Tusk vastaa EU: n huippukokouksista hallituksen johtajille, jotka kokoontuvat noin neljä kertaa vuodessa asettamaan pitkän aikavälin tavoitteita tai käsittelemään lyhytaikaisia ​​kriisejä, kuten viime vuosien taloudellisia ongelmia ja taisteluja Ukraina tänä vuonna.

Työttömyyden ollessa edelleen ennätystasolla ja korostaen syvää taloudellista kuilua EU: ssa, Tusk sanoi, että eurooppalaiset "tarvitsevat armotonta päättäväisyyttä talouskriisin lopettamiseksi".

Hän on pitkään seurannut Venäjää ja näkee Ukrainan konfliktin ja koetukselliset suhteet Moskovaan, etenkin läheisten valtioiden, kuten Baltian maiden, kannalta keskeisenä haasteena toimikautensa aikana.

"Euroopan on turvattava rajat ja tuettava naapurimaissa olevia, jotka jakavat arvomme", Tusk sanoi. Puolustaessaan Venäjää hänellä on keskeinen liittolainen Yhdysvalloissa, ja hän sanoi, että transatlanttinen suhde on vertaansa vailla kansainvälisessä politiikassa huolimatta Yhdysvaltojen kansallisten turvallisuusvirastojen paljastamista Euroopan liittolaisten paljastuksista.

Tuleva vuosi on ratkaiseva ", Tusk sanoi." Euroopan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet ovat demokratiayhteisön selkäranka. "

Kanavanvaihto tulevan Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin ja eroavan presidentin Herman Van Rompuyn välillä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa