Liity verkostomme!

EU

Huomautukset puheenjohtaja Barroso seuraavassa kokouksessa YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon

SHARE:

Julkaistu

on

downloadpuhe transkriptio

"Olen iloinen voidessani jälleen kerran toivottaa YK: n pääsihteerin Ban Ki-moonin tervetulleeksi täällä Euroopan komissiossa. Kuten aina, se oli erittäin tuottava kokous, ja olen todella vaikuttunut Yhdistyneiden Kansakuntien ja Euroopan parlamentin suuresta lähentymisestä. Unionissa kansainvälisen asialistan tärkeimmissä asioissa. Ensinnäkin keskustelimme Afrikasta. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsihteeri on päättänyt osallistua huippukokoukseen kunniavieraana. Kuten monissa muissakin globaaleissa ja kansainvälisissä kysymyksissä, EU ja YK työskentelee käsi kädessä, ja tavoitteemme ja pyrkimyksemme ovat selvästi linjassa.

"Erityisesti Euroopan unionin ja Yhdistyneiden Kansakuntien yhteistyömahdollisuudet rauhan ja turvallisuuden alalla ovat suuret. Meillä on sama näkemys, jotta afrikkalaiset kumppanimme voisivat käsitellä maidensa ongelmia ja toimintaamme. ovat täydentäviä Malista Keski-Afrikan tasavaltaan, Guinea-Bissausta Sudaniin. Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme käyttäneet 1.2 miljardia euroa Afrikan rauhanrahastoon ja olen iloinen, että voin tänään ilmoittaa siitä seuraavien kolmen seuraavan vuoden aikana vuosien ajan tämän Afrikan rauhanrahaston palvelukseen käytetään 800 miljoonaa euroa, mikä on vain konkreettinen esimerkki työstä, jota teemme edistääkseen joitakin tavoitteita, jotka jaamme Yhdistyneiden Kansakuntien kanssa Afrikassa.

"Tilanne Keski-Afrikan tasavallassa on todellakin korkealla esityslistallamme. Olemme keskustelleet siitä yksityiskohtaisesti pääsihteerin kanssa. Muutamassa tunnissa tapaamme kumppaniemme kanssa ns. Mini-huippukokouksessa keskustellaksemme maan tilanteesta, joka on pahasti heikentynyt viime vuoden maaliskuun jälkeen huolimatta Afrikan ja Euroopan pyrkimyksistä tilanteen vakauttamiseksi. Siitä lähtien Euroopan komissiossa jatkoimme kehitysavun mobilisointia väestön auttamiseksi ja heidän turvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi valmistellaan 100 miljoonan euron kehityspakettia erityisesti koulutuksen, terveydenhuollon ja elintarviketurvan / ravitsemuksen sekä vaalien järjestämisen tukemiseksi. Olen myös iloinen siitä, että Keski-Afrikan tasavallassa käydyn operaation voimanmuodostusprosessi on saatu päätökseen ja lähetämme pian Euroopan sotilashenkilöstöä.

"Tänään meillä oli myös mahdollisuus keskustella vuoden 2015 jälkeisestä ohjelmasta. Meillä on ratkaiseva merkitys Tilaisuus ennen kuin voimme tehokkaasti vastata köyhyyden poistamisen haasteisiin ja kestävä kehittäminen. Kuten tiedät, näemme nämä asiat paljon yhdessä. Kaikkien maiden on osallistuttava tähän yhteiseen visioon. Siksi oli erittäin hyödyllistä keskustella tästä aiheesta tänään pääsihteeri Ban Ki-moonin kanssa ja korostaa vahvaa yhteistä kantamme.

"Keskustelimme myös kansainvälisistä ilmastotoimista. Olen tyytyväinen siihen, että pääsihteeri kutsuu New Yorkissa syyskuussa koolle ilmastopolitiikkaa käsittelevän johtajien huippukokouksen, joka epäilemättä antaa uutta vauhtia neuvotteluille maailmanlaajuisesta, sitovasta ilmastosopimuksesta, joka tehdään vuonna 2015. .

"EU ja Provisio erityisesti pysyvät edelläkävijöinä näissä ponnisteluissa, kuten pääsihteeri Ban Ki-moon tunnusti yhdessä viimeisistä kokouksistamme, joita pidimme Davosissa pidetyssä Maailman talousfoorumissa.

Mainos

"Tämä EU: n vuoteen 2030 ulottuva ilmasto- ja energiakehys, jota komissio johtaa ja jonka hahmotelma oli hyväksyttiin kymmenen päivää sitten kokoontunut Eurooppa-neuvosto tukee tätä "johtajuutta esimerkillään".

"Uskomme todella, että sitoudumme globaalisti. Minulla oli äskettäin tilaisuus keskustella näistä asioista täällä Brysselissä presidentti Obaman ja Kiinan presidentin Xin kanssa. Uskon, että on kriittisen tärkeää, että nämä maat, jotka ovat kaksi tärkeintä globaalia päästöjen aiheuttajaa, Arvostamme erittäin paljon heidän pyrkimyksiään pääasiassa kotimaassa, mutta mielestämme on myös tärkeää, että kansainvälisesti he osoittavat johtajuutta voidakseen menestyä globaalille yhteisölle ja planeettamme tulevaisuudelle.

"Toivon, että tavoitteemme, Euroopan komission toteamus, vähentää päästöjä 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 1990 verrattuna, kannustaa muita johtavia talouksia tulemaan esiin ja tekemään samanlaisia ​​sitoumuksia maailmanlaajuisen sopimuksen turvaamiseksi ensi vuonna.

"Viimeinen sana Ukrainasta, josta keskustelimme myös. Ukrainan tilanne on vakavin haaste rauhalle ja turvallisuudelle Euroopassa Berliinin muurin kaatumisen jälkeen. Mutta asia ei ole vain Eurooppa, vaan koko kansainvälinen yhteisö. Tapahtuma oli selvästi kansainvälisen oikeuden periaatteiden vastaista Suojaus Neuvosto ja YK: n yleiskokous osoittivat, että tätä ei hyväksytä. Toivomme, että vuoropuhelun ja yhteistyön avulla kaikki huolenaiheet ratkaistaan, toivomme, että suorat neuvottelut Moskovan ja Kiovan välillä voivat Alkaa erittäin Pian.

Hyvä sihteeri General, rakas ystävä,

"Voit luottaa siihen, että Euroopan komissio ja Euroopan unioni tukevat ponnistelujasi Yhdysvalloissa Nations, tukemaan vahvempaa YK: ta, joka pystyy poistamaan kuilut kansainvälisessä yhteisössä ja osoittamaan kykynsä vastata globaaleihin haasteisiin. Yhdistyneiden Kansakuntien johtajuus on enemmän kuin koskaan tarpeen tässä hyvin arvaamattomassa maailmassa. Voit luottaa tukemme pyrkimyksissämme kohti oikeudenmukaisempaa ja rauhallisempaa maailmaa. "

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa