Liity verkostomme!

Turvapaikkapolitiikka

Puhe: yhteinen eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

4dd0f3df6Sisäasiain komissaari Cecilia Malmström, joka osallistui Sofiassa 24. maaliskuuta pidetyssä "Yhteinen eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä: haasteet ja näkymät" -konferenssiin, antoi seuraavan julkilausuman.

"Keskityn perusoikeuteen, joka on hyvin lähellä sydäntäni, johon on helppo julistaa teoriassa, mutta jota on vaikeampaa puolustaa käytännössä: oikeuteen turvapaikkaan. Olen omistanut suuren osan toimeksiannostani tähän kysymykseen. .

"Turvapaikka on yksi tärkeimmistä politiikan alueistamme. Schengen-alueemme ja vapaan liikkuvuutemme alue tarkoittaa, että meillä on oltava yhteinen turvapaikkajärjestelmä.

Mainos

"Sinulla ei voi olla avoimia rajoja ja kansalaisten vapaata liikkuvuutta, Schengen-viisumeita ja yhteisiä maahanmuuttosääntöjä, mutta sinulla ei sitten ole yhteistä turvapaikkapolitiikkaa. Se vain ei toimisi. Ja se ei toiminut aiemmin. Järjestelmä oli jo epävakaa - joten meidän piti korjata se.

"Ensimmäinen poliittinen ohjelmamme oikeus- ja sisäasioissa - Tampereen ohjelma vuodelta 1999 - oli alku yhteiselle eurooppalaiselle turvapaikkajärjestelmälle.

"Se johti useiden uusien koko turvapaikkaprosessia koskevien EU: n lakien hyväksymiseen - yhteiset vastaanotto-olosuhteet, pakolaisaseman saaneita koskevat säännöt, yhteiset menettelytavat ja niin edelleen.

Mainos

"Tämä oli hieno saavutus, mutta se oli vasta ensimmäinen askel. Emme olleet täysin tyytyväisiä tulokseen, koska nämä lait olivat monin tavoin puolimielisiä ponnisteluja. Ne hyväksyttiin jäsenvaltioiden yksimielisesti, mikä tarkoitti, että jokainen jäsen valtio voi vaatia, että "heidän" erityissäännöksensä on.

"Loppujen lopuksi laeista tuli" joulukuusi ", jossa oli paljon ei-toivottuja koristeita. Kuten te harjoittajina hyvin tiedätte, ne olivat täynnä epäselvyyksiä ja porsaanreikiä.

"Tilanne jäsenvaltioiden välillä oli siis lopulta edelleen liian vaihteleva - ja suojan tasot eivät vieläkään riittävän vahvat. Selkeyden puute aiheutti, että tuomioistuinten oli luotettava paljon yleisiin periaatteisiin ja oikeuskäytäntöön perustuviin oikeudellisiin tulkintoihin. usein epämääräinen.

"Siksi aloitimme neuvottelut tarkistetusta EU: n turvapaikkalainsäädännöstä vuonna 2008. Tämä ei ollut helppo matka, koska jäsenvaltiot tulivat niin erilaisista todellisuuksista.

"Joillakin jäsenvaltioilla oli vakiintuneet turvapaikkajärjestelmät, joita ne olivat hyvin haluttomia muuttamaan. Toiset, mukaan lukien Bulgaria, olivat turvapaikan uusia tulokkaita, ja niillä oli vain vähän turvapaikanhakijoita, ja he haluttivat investoimaan uusiin järjestelmiin.

"Viime kesänä 2013 onnistuimme vihdoin sopimaan ja saattamaan neuvottelut päätökseen.

"Äskettäin sovitut sääntömme johtavat oikeudenmukaisempiin, nopeampiin ja laadukkaampiin turvapaikkapäätöksiin. Ilman huoltajaa olevien alaikäisten ja kidutuksen uhrien suojelu paranee.

"Lakimme takaavat myös inhimilliset aineelliset vastaanotto-olosuhteet (kuten asuminen) kaikkialla EU: ssa ja sen, että perusoikeuksia kunnioitetaan täysimääräisesti. Ja olemme rajoittaneet merkittävästi turvapaikanhakijoiden pidätysmahdollisuuksia.

Yhteisen turvapaikkajärjestelmän toteuttaminen

"Lain hyväksyminen on tietysti vain puolet ponnisteluista. Monien jäsenvaltioiden todellinen työ ja todellinen haaste alkaa nyt näiden uusien lakien täytäntöönpanosta.

"Meidän on luotava turvapaikkajärjestelmä, joka toimii käytännössä kaikkialla EU: ssa, ja jäsenvaltioiden on saatettava nämä uudet säännöt osaksi kansallista lainsäädäntöään.

"Päätavoitteemme on nyt varmistaa johdonmukainen täytäntöönpano koko EU: ssa, jotta voimme olla varmoja eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän paremmasta tulevaisuudesta.

"Keskeinen haaste meille on edelleen tietää, mitä tapahtuu ja pystyä todistamaan lain rikkomukset. Turvapaikanhakijoiden vaatimuksia ei aina käsitellä tuomioistuimessa. Mitä tapahtuu rajoilla, pidätyskeskuksissa, tai haastatteluhuoneissa, on usein ilman todistajia tai todisteita.Tämä on erityinen haaste kyvyllemme viedä jäsenvaltiot oikeuteen niiden velvoitteiden rikkomisen vuoksi.

"Todellista yhteistä turvapaikkajärjestelmää ei rakenneta päivässä. Olemme nyt aloittamassa uuden järjestelmän käyttöönottojakson, josta sovimme juuri tänä kesänä.

"Uudet lait antavat meille kuitenkin paljon paremman perustan hyvälle täytäntöönpanolle. Tekstit ovat edelleen monimutkaisia, mutta nyt ne sisältävät selkeät (tai ainakin selkeämmät) säännöt monista vaikeista kysymyksistä, kuten aiemmin lyhyesti mainitsin (säilöönotto, pääsy menettelyyn, tehokkaat oikeussuojakeinot ja oikeus jäädä alueelle, vainon ja suojelun toimijoiden määrittely; ja monia, monia muita).

"Koska monet porsaanreiät, poikkeukset ja loput" joulukuusta "ovat kadonneet, kaikkien jäsenvaltioiden on tarkasteltava perusteellisesti omaa turvapaikkajärjestelmäänsä ja mukautettava ne yhteisiin periaatteisiin.

"Mitä enemmän voimme olla varmoja siitä, että kaikki jäsenvaltiot" vetävät painoaan "ja osoittavat vastuun panemalla säännöt täytäntöön oikein, sitä helpommin muiden on osoitettava solidaarisuutta apua tarvitseville jäsenvaltioille.

"Oikeusalan ammattilaisten roolilla on nyt suuri merkitys, koska joudut käyttämään ja tulkitsemaan näitä uusia lakeja erilaisissa käytännön tilanteissa, olipa kyse tuomareina, hakijoiden edustajina tuomioistuimessa tai kansallisten viranomaisten edustajina.

"Komissio antaa tälle apua - rahoittamalla, kouluttamalla ja käytännön yhteistyöaloitteiden avulla yhdessä EASOn kanssa.

"Uuden yhteisen turvapaikkajärjestelmän asianmukainen täytäntöönpano on, kuten ymmärrätte, tärkein prioriteettimme tällä alalla tulevina vuosina.

Solidaarisuus

"Olen vakuuttunut siitä, että lakien asianmukainen täytäntöönpano varmistaa järjestelmien yhtä korkean laadun Euroopassa. Tätä prosessia helpottaa kuitenkin huomattavasti tehostettu yhteistyö ja vastuun jakaminen.

"Tämän saavuttamiseksi olemme perustaneet uuden viraston - Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston (EASO) - erityisesti auttamaan jäsenvaltioita EU: n turvapaikkalainsäädännön täytäntöönpanossa ja käytännön yhteistyön alueilla.

"Olemme esimerkiksi suunnitelleet koulutusmoduuleja eurooppalaisessa turvapaikka-asioiden opetussuunnitelmassa, jonka tarkoituksena on kouluttaa turvapaikkatyöntekijöitä samojen standardien mukaan kaikkialla EU: ssa.

"Jakamalla alkuperämaatietoja tapaustyöntekijät voivat saada ajantasaista tietoa lähtömaiden tilanteesta voidakseen tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, onko hakijalla todella perusteltu vaino vainota.

"Tunnustan vaikeudet solidaarisuuden ja vastuun väitteisiin liittyvissä jännitteissä. Jotkut jäsenvaltiot ovat kokeneet, että muut ovat pettäneet niitä, erityisesti" Dublin "-järjestelmä vastuunjaossa jäsenvaltioiden välillä turvapaikkahakemusten käsittelyssä .

"On kuitenkin väärinkäsitys, että Dublin-järjestelmä kanavoi suurimman osan turvapaikanhakijoista EU: n syrjäiselle alueelle. Itse asiassa 70 prosenttia turvapaikkatapauksista käsittelee 5 jäsenvaltiota - Saksa, Ranska, Ruotsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Belgia - ei yhtään joista EU: n ulkoraja.

"Jotkut jäsenvaltiot ajattelevat siksi, että apua pyytävät eivät ota vastuutaan. Tuloksena on joskus ollut halvaus, vaikka kiireellisiä toimia vaadittaisiin.

Tuomioistuinten rooli

"Oikeuslaitoksella on jatkossakin erityinen vastuu koko täytäntöönpanoprosessin ajan.

"Näen sen kahdella tavalla. Ensimmäinen on toiminnassa. Uudet direktiivit parantavat tuomioistuinten saatavuutta turvapaikkamenettelyn yhteydessä asettamalla selkeät standardit oikeukselle tehokkaisiin oikeussuojakeinoihin ja parempaan ilmaisen oikeusavun saatavuuteen; mutta myös vastaanotto-olosuhteiden ja säilöönoton yhteydessä.

"Tuomioistuinten on varmistettava, että normeja noudatetaan täysimääräisesti kussakin yksittäisessä tapauksessa, joka on saatettu niiden tietoon.

"Tällöin tuomioistuimilla on myös toinen strateginen rooli. Oikeuskäytäntöä antamalla tuomioistuimet antavat edelleen enemmän ja enemmän lihaa sovituille säännöille, erityisesti pätevyyskriteerien osalta.

"Tältä osin hyvä yhteistyö tuomareiden välillä Euroopan tasolla olisi erittäin hyödyllistä. Turvapaikkakysymysten monimutkaisuuden vuoksi on tärkeää, että kaikki oikeusalan ammattilaiset ovat täysin tietoisia kaikista tapauksista ja asioista, jotka koko Euroopan tuomioistuimissa nousevat esiin. .

"Mielestäni on tärkeää pystyä pohtimaan eri jäsenvaltioissa löydettyjä ratkaisuja samankaltaisiin ongelmiin ja selvittämään, voidaanko niitä soveltaa muissa. Tämä on osa yhtenäisen eurooppalaisen lähestymistavan rakentamista turvapaikkaan.

Muut haasteet

"Heti sen jälkeen, kun tarkistetusta turvapaikkalakistamme päästiin poliittiseen yhteisymmärrykseen viime kesäkuussa, uutta yhteistä eurooppalaista turvapaikkajärjestelmää testattiin Syyrian ja Afrikan sarven ulkorajalla kehittyneiden vakavien kriisien vuoksi. Tämä johti ihmisten suureen siirtymään kotiseudultaan. Pohjois-Afrikan kautta.

"Se on ollut dramaattinen aika" etulinjassa "oleville jäsenvaltioille - ja erityisesti Bulgarialle, Kreikalle, Kyprokselle, Maltalle ja Italialle.

"Komissio aloitti yhdessä EASOn ja Frontexin kanssa tarkan tilanteen seurannan paikan päällä ennen kesää tiiviissä yhteistyössä asianomaisten kansallisten viranomaisten kanssa.

"On tärkeää, että varautumisjärjestelyt ovat käytössä, jotta pystymme selviytymään suuresta määrästä saapuvia, jos niin tapahtuu. Tavoitteenamme on ollut parantaa EU: n valmiuksia suuren Syyrian maahantulon yhteydessä.

"Näin toimimalla olemme pystyneet paikoittamaan käytettävissä olevan EU: n avun ja välineet, joille on jo varattu yli 20 miljoonaa euroa, Lampedusan tragedian jälkeen käytettävissä olevan rahoituksen lisäksi.

"Näitä varoja käytetään vahvistamaan jäsenvaltioiden valmiuksia etulinjassa, mukaan lukien Bulgaria, mutta myös muita jäsenvaltioita (DE, SE, FR, NL), joille on jo nyt asetettu erittäin suuri maahanmuuttopaine.

Bulgarian tilanne

"Kuten aiemmin mainittiin, koska BG on" etulinjavaltio ", se on viime kuukausina kohdannut suuria määriä maahanmuuttajia ja pakolaisia, mikä on rasittanut turvapaikkajärjestelmää.

"Tämä kehitys on kuitenkin paljastanut myös joitakin nykyisiä heikkouksia turvapaikkajärjestelmässä BG: ssa.

"Mutta olen tyytyväinen merkittäviin toimiin, joita BG: n viranomaiset ovat toteuttaneet haasteen ratkaisemiseksi. Ne vahvistavat kykyä selviytyä suuresta joukosta turvapaikanhakijoita.

"Komissio ja EASO ovat jo jonkin aikaa auttaneet BG: tä tässä prosessissa taloudellisella tuella, asiantuntemuksella ja neuvonnalla yhdessä muiden jäsenvaltioiden kanssa.

"Vaikka tilanne on edelleen vaikea, annettu apu osoittaa hyvän esimerkin siitä, kuinka solidaarisuutta voidaan osoittaa jäsenvaltiota kohtaan erityisen paineen alaisena.

"Tietysti kiinnostuksemme pakolaisten suojelun takaamiseen ulottuu myös EU: n rajojen ulkopuolelle. Turvapaikkajärjestelmäämme sovelletaan vain niihin, joilla on onni päästä Eurooppaan. Tämän seurauksena todellisuus on, että epätoivoiset ihmiset yrittävät vaarallisia matkoja yli Välimeren alueella vaarantamalla henkensä tulla tänne etsimään suojaa.

"Lampedusan tragedia lokakuussa 2013 johti kehotuksiin uudistaa EU: n toimia, koska eteläisen merirajamme pidetään yhä enemmän EU: n yhteisenä huolena eikä pelkästään yhden jäsenvaltion huolena.

"Välimeren alueen erityisryhmä perustettiin siksi tarkoituksena kehittää lyhyen aikavälin operatiivisia ratkaisuja vastaavien tragedioiden toistumisen estämiseksi. Työryhmän toimet myötävaikuttavat henkien pelastamiseen Välimerellä ja tukevat voimakkaassa maahanmuuttopaineessa olevia jäsenvaltioita.

Tulevat hankkeet

"Keskitymme täytäntöönpanoon olemme aloittaneet pohdinnan pitkän aikavälin tulevaisuudesta. Hieman yli viikko sitten komissio esitti niin kutsutun" Tukholman jälkeisen tiedonannon ", joka muodostaa perustan jatkokeskusteluille Neuvosto.

"Yksi ajatus, josta on jo sovittu, on työskennellä turvapaikkahakemusten yhteisen käsittelyn parissa - se on useiden jäsenvaltioiden virkamiesten mahdollisuus työskennellä yhdessä käsittelemään useita pyyntöjä, kenties keinona tukea erityispaineisiin joutuvaa jäsenvaltiota. .

"Muita ideoita on myös esitetty ja ne otetaan huomioon. Esimerkiksi ajatuksena on antaa EASOn valvoa turvapaikka-arvioiden laatua auttamalla jäsenvaltioita tarkastamaan turvapaikkapäätöksensä.

"EU: n on myös jatkettava solidaarisuuttaan kehitysmaiden kanssa, jotka ovat valtaosan maailman pakolaisväestöstä - emme saa unohtaa esimerkiksi Syyrian yhteydessä, että miljoonat pakolaiset ovat naapurimaissa, kun taas 65 000 on tulla EU: hun.

"Tärkeä tapa osoittaa solidaarisuutta EU: n naapurimaihin on lisäämällä sitoutumistamme pakolaisten uudelleensijoittamiseen.

"Meidän on myös tehostettava pyrkimyksiämme rakentaa kolmansien maiden valmiuksia ottaa vastaan ​​pakolaisia ​​asianmukaisella tavalla kansainvälisten normien mukaisesti. Vahvistetut alueelliset suojeluohjelmat ovat tässä suhteessa keskeinen väline.

"Meidän olisi myös tutkittava mahdollisuutta parantaa suojelua tarvitsevien henkilöiden laillisia keinoja tulla Eurooppaan esimerkiksi koordinoimalla jäsenvaltioiden lähestymistapaa humanitaaristen maahantuloviisumien myöntämiseen.

Yhteenveto

"Kun puhumme turvapaikkajärjestelmästä Euroopan tasolla, suhtaudumme siihen joskus abstraktien periaatteiden ja käsitteiden kanssa.

"Mutta järjestelmän keskellä ovat harjoittajat. Ja järjestelmän on myös oltava oikeudenmukainen heitä kohtaan. Sen on annettava heille kaikki tarvittavat välineet, jotta he voivat edelleen tehdä hyvää työtä: selkeät lait, hyvä koulutus, riittävät resurssit .

"Luulen, että on todennäköistä, että turvapaikka-alue muuttuu edelleen huomattavasti tulevina vuosina, aivan kuten se on tehnyt niin valtavasti viimeisten XNUMX vuoden aikana.

"Mutta meillä on yhä enemmän eurooppalaisia ​​normeja, ja jos työskentelemme riittävän hyvin yhdessä, voimme tasoittaa monet kohdanneet sääntöjenvastaisuudet, jotta saavutamme sekä yhteisen eurooppalaisen turvapaikkapolitiikan että paremman lopputuloksen sekä kansalaisillemme että unioniin saapuville. "

Turvapaikka EU28: ssa: EU: n 435,000 jäsenvaltiossa rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden määrä nousi lähes 28 2013: een vuonna XNUMX, suurin ryhmä Syyria

Turvapaikkapolitiikka

Turvapaikkavirastoa koskeva sopimus on "tärkeä askel kohti solidaarisuutta"

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin ja neuvoston neuvottelijat pääsivät tänään (29. kesäkuuta) sopimukseen Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston muuttamisesta Euroopan turvapaikkavirastoksi.

Sisäasiain komissaari Ylva Johansson sanoi: "Uusi muuttoliike- ja turvapaikkasopimus on liikkeellä. Olen erittäin tyytyväinen tähän toiseen lainsäädäntösopimukseen virkaan astumiseni jälkeen. Tarvitsemme turvapaikkapäätökset nopeasti ja oikeudenmukaisesti ja yhtä laadukkaasti kaikkialla Euroopassa. Tarvitsemme korkeat ja yhdenmukaiset vastaanottostandardit kaikissa jäsenvaltioissa. Uusi virasto auttaa saavuttamaan tämän, perustuen Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston (EASO) erinomaiseen työhön. Se auttaa myös siirtymään kriisistä valmiuteen ja reagointiin - avainasemassa kohti kestävää muuttoliikkeen hallintaa Euroopassa. "

Euroopan parlamentin jäsen Elena Yoncheva (S&D, Bulgaria) sanoi: "Tämä on tärkeä askel kohti solidaarisuuteen perustuvaa turvapaikkapolitiikkaa, jonka puolesta taistelemme täällä Euroopan parlamentissa. solidaarisuus etulinjan jäsenmaita kohtaan, mutta myös solidaarisuus suojelua tarvitsevien kanssa. "

Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston kokemusten pohjalta uudella virastolla on vahvistettu toimeksianto, jonka tarkoituksena on edistää:

Tehokkaammat turvapaikkajärjestelmät lisäämällä operatiivista ja teknistä tukea jäsenvaltioille, mukaan lukien koulutus, valmius, tietojen analysointi ja tietojenvaihto.

500 asiantuntijan varaus, mukaan lukien tulkit, tapausten käsittelijät tai vastaanottoasiantuntijat, jotka ovat valmiita lähettämään osana turvapaikkatukiryhmiä jäsenvaltioiden pyynnöstä.

Yhtenäinen ja korkealaatuinen päätöksenteko kehittämällä toimintastandardeja, indikaattoreita, ohjeita ja parhaita käytäntöjä unionin turvapaikkalainsäädännön täytäntöönpanoa varten.

Parempi turvapaikka- ja vastaanottojärjestelmien seuranta ja raportointi, jotta varmistetaan yhdenmukaisemmat käytännöt kaikkialla Euroopassa EU: n lainsäädännön mukaisesti. 

Valmiuksien kehittäminen EU: n ulkopuolisissa maissa turvapaikka- ja vastaanottojärjestelmien parantamiseksi ja EU: n uudelleensijoittamisjärjestelmien tukemiseksi olemassa olevan yhteistyön pohjalta YK: n virastojen kanssa.

Pitkä juokseva saaga

Mainos

Euroopan komissio esitti alun perin ehdotuksensa EU: n turvapaikkavirastoksi toukokuussa 2016 sen seurauksena, että maahanmuuttajat nousivat sodan runtelemasta Syyriasta. Saapuessaan syvän taloudellisen huonovointisuuden ja jakautumisen aikaan muuttoliike jakoi edelleen Euroopan valtioita ja työnsi poliittisen sopimuksen ulottumattomiin. Siitä lähtien on ollut pitkä kova slog saavuttaa laaja poliittinen yhteisymmärrys. Uusi komissio antoi sysäyksen tälle kysymykselle komission jäsenen Johanssonin johdolla, joka esitteli uuden maahanmuutto- ja turvapaikkasopimusehdotuksen syyskuussa 2020. Sopimuksessa säilytettiin tänään sovittu vuoden 2016 turvapaikkavirastoa koskeva ehdotus. 

"Tämänpäiväinen Euroopan turvapaikkavirastoa koskeva kompromissi antaa myös toivoa tulevista neuvotteluista muuttoliikesopimuksesta, uusien EU: n muuttolakien uudistuspaketista. Kehotamme nyt jäsenvaltioita tehostamaan siirtolaissopimusta koskevia neuvotteluja yhtä rakentavasti vahvemman , tehokkaampaa EU: n maahanmuuttopolitiikkaa ", sanoi Euroopan parlamentin jäsen Tomas Tobé (EPP, Ruotsi).

Tämänpäiväinen sopimus on uusi lainsäädäntöä koskeva sopimus uusista sopimusehdotuksista sen jälkeen, kun sinisen kortin direktiivistä tehtiin toukokuussa sopimus. 

Tehtäviensä aloittamisen jälkeen vuonna 2011 EASO on jatkuvasti tukenut EU-maita EU: n turvapaikkasääntöjen soveltamisessa toimittamalla kansallisia tietoja alkuperämaista yhtenäisempien päätösten edistämiseksi, kouluttamalla ja perustamalla kansallisten viranomaisten erityisverkostoja operatiivisen yhteistyön tehostamiseksi. turvapaikka-asioista.

Vuonna 2021 EASO työskentelee 142 miljoonan euron budjetilla ja noin 500 henkilöstöllä. Turvapaikkatukiryhmät ovat läsnä Kyproksella, Kreikassa, Italiassa, Maltalla ja Espanjassa. Viimeisten 10 vuoden aikana EASO on rekisteröinyt 40 prosenttia kaikista Kyproksen, Kreikan, Italian ja Maltan turvapaikkahakemuksista, suorittanut 80 prosenttia Kreikan lasten etua koskevista arvioinneista ja tukenut kaikkia maasta poistumisen jälkeisiä siirtoja Kyprokselta, Italiasta ja Maltalta.

Mitä seuraavaksi?

Euroopan parlamentin ja neuvoston on virallisesti hyväksyttävä tänään saavutettu sopimus. Heti kun uusi asetus on tullut voimaan (20 päivän kuluttua julkaisemisesta virallisessa lehdessä), Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirastosta tulee EU: n turvapaikkavirasto, joka voi toimia uuden toimeksiantonsa perusteella.

Continue Reading

Turvapaikkapolitiikka

Komissaari Johansson osallistuu vuosikertomuksen julkaisemiseen turvapaikkatilanteesta EU: ssa

Julkaistu

on

Tänään (29. kesäkuuta) sisäasiain komissaari Ylva Johansson (Kuvassa) osallistuu 10: n käynnistämiseenth Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston (EASO) julkaiseman vuosikertomuksen turvapaikkatilanteesta EU: ssa. Komissaarin lisäksi tulevat EASOn pääjohtaja Nina Gregori ja EASOn hallintoneuvoston puheenjohtaja Mikael Ribbenvik. Vuosikertomus antaa kattavan yleiskatsauksen turvapaikka-alan tärkeimmistä tapahtumista EU: n jäsenvaltioissa ja assosioituneissa maissa. Raportissa esitetään turvapaikka-asioiden kehityssuuntaukset vuonna 2020 keskittyen erityisesti koronaviruspandemian vaikutuksiin kansallisiin ja EU: n turvapaikkajärjestelmiin. Raportissa hahmotellaan myös turvapaikan alan politiikan muutoksia, hyviä käytäntöjä ja jatkuvia haasteita. Ota yhteyttä EASO suoraan.

Mainos

Continue Reading

Turvapaikkapolitiikka

Turkin politiikka # Libassa uhkaa EU: ta

Julkaistu

on

Turkin puuttuminen Libyan konfliktiin aiheutti kielteisiä vaikutuksia alueelle: voimatasapaino muuttui ja GNA vapautti Tripolin LNA-joukkojen joukosta ja aloitti äskettäin laajamittaisen hyökkäyksen Sirten kaupunkiin. Libyan kansallisen armeijan (LNA) komentajan, feldamarsalkan Khalifa Haftarin ja Libyan edustajainhuoneen puhujan Aguila Saleh Isan ja Egyptin presidentin Abdel Fattah Al-Sisin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen 6. kesäkuuta annettiin Kairon julistus .

Se perustuu tammikuussa pidetyssä Berliinin Libyan konferenssissa tehtyihin sopimuksiin. Kairon julistuksen mukaan "kaikki osapuolet sitoutuvat lopettamaan tulen maanantaina 6. kesäkuuta kello 8 paikallista aikaa". Lisäksi siinä määrätään neuvottelujen jatkamisesta Genevessä YK: n suojeluksessa 5 + 5-muotoisessa sotilaskomiteassa (viisi edustajaa kummaltakin puolelta). Edistyminen muissa kysymyksissä, mukaan lukien poliittinen, taloudellinen ja turvallisuus, riippuu sen työn onnistumisesta.

EU: n ulkoministeri Josep Borrell, Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian, Saksan ulkoministeri Heiko Maas ja Italian ulkoministeri Luigi Di Mayo ilmaisivat tyytyväisyytensä julistukseen ja vaativat kaikkien vihollisuuksien lopettamista Libyassa sekä kaikkien ulkomaisten joukkojen ja armeijan vetämistä pois. laitteet maasta.

Ranskan presidentti totesi, että Turkki pelaa "vaarallista peliä" Libyassa. "En halua kuuden kuukauden tai yhden tai kahden vuoden kuluttua nähdä, että Libya on tilanteessa, jossa Syyria on tänään", Macron lisäsi.

Kreikan ulkoministeri Nikos Dendyas ilmoitti keskiviikkona 24. kesäkuuta EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrelin vierailun jälkeen Evrosiin antamassaan julkilausumassa, että Turkki "edelleen heikentää turvallisuutta ja vakautta sekä rauhaa itäisellä Välimerellä", aiheuttaen ongelmia kaikille naapureilleen. "Turkki on jatkuvasti rikkonut Libyan, Syyrian, Irakin ja EU-kumppanimme Kyproksen tasavallan suvereniteettia. Libyassa, jälleen kerran selvästi kansainvälisen legitiimiyden vastaisesti, se rikkoo YK: n kauppasaartoa pyrkiessään uusosmanian pyrkimyksiinsä. Se avoimesti jättää huomiotta Euroopan toistuvat kehotukset kunnioittaa kansainvälistä legitiimiyttä ", Dendyas sanoi.

Turkki hylkäsi Kairon julistuksen: Libyan ratkaisua koskeva "Kairon aloite" ei ole "vakuuttava" ja vilpitön, julisti Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu. Kairon julistuksen jälkeen presidentin neuvoston puheenjohtaja Fayez Al-Sarraj kehotti GNA-joukkoja "jatka polkuaan" kohti Sirteä.

GNA-joukkojen viimeaikainen menestys johtuu syyrialaisten palkkasotureiden osallistumisesta jihadistien kanssa, jotka Turkki lähetti aktiivisesti Libyaan taistelemaan LNA: ta vastaan ​​toukokuusta 2019 lähtien. Syyrian ihmisoikeuksien observatorion (SOHR) mukaan Syyrian Turkia kannattavien ryhmittymien taistelijoiden määrä voi tänä päivänä olla yli 18 000. Yleensä palkkasoturit ovat Al-Mu'tasim-prikaatista, Sultan Murad -prikaatista, Pohjoisten Falcons-prikaatista, Al-Hamzatista ja Suleiman Shahista. Palkkasotureille luvataan maksaa 1500–2000 dollaria kuukaudessa, mutta kunkin taistelijan nykyinen kuukausipalkka on noin 400 dollaria.

Turkin politiikka Libyan alueella edustaa tuhoavaa uus-ottomaanista ja pan-islamistista strategiaa, joka perustuu uusokonialistisiin tavoitteisiin. Mahdollinen selitys Libyaan kohdistuvalle interventiolle on epävakaus Turkissa itsessään ja Erdoganin suosion menetys (AKT-puolueen tuki oli Metropolin mukaan helmikuun 33.9 2020: stä 30.7: een toukokuussa 2020). Turkin presidentti käyttää islamilaista kerrontaa (Libyassa sotana GNA: n puolella, Turkissa - aloitetta muuttaa Hagia Sophia takaisin moskeijaksi) vallansa laillistamiseen. İbrahim Karagül, Yeni Şafakin valtavirran tiedotusvälineiden kolumnisti Turkin tasavalta kirjoitti:”Turkki ei koskaan vetäytyy Libyasta. Se ei anna periksi ennen tavoitteensa saavuttamista. ”

Suurimmat Erdogania edistävät tiedotusvälineet levittivät tätä uuskolonialistista esityslistaa noin marraskuusta 2019 (kun GNA allekirjoitti kaksi sopimusta Erdoganin kanssa): Libiaa pidetään osana uus ottomaanien valtakuntaa.

Uhka EU: lle

Libyalaisen uus ottomaanien esityslistan kielteinen vaikutus on uuden siirtolaiskriisin uhka, joka voi tapahtua EU: lle. Maaliskuussa 2020 Turkin johtaja Recep Tayyip Tayyip Erdogan julisti, että Turkki ei sulje rajoja pakolaisille ennen kuin EU täyttää lupauksensa Ankaralle. Äskettäin Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on todennut uuden pakolaisten aallon nousun Eurooppaan COVID-19-tilanteen vakautumisen keskellä. Jos Turkki vastaa tähän haasteeseen, Eurooppa kohtaa uuden maahanmuuttokriisin ja sen sosiaalipalvelut tuntevat suurimman iskun uudesta pakolaisaallosta.

Toinen uhan rintama on Libyan kustannukset, lähtökohta maahanmuuttajien matkalle Eurooppaan. Syyrian ihmisoikeuksien seurannan (SOHR) mukaan lähes 2,000 Turkin tukemaa syyrialaista militanttia, jotka on kuljetettu Libiaan viimeisen viiden kuukauden aikana, on paennut Pohjois-Afrikan valtiosta Eurooppaan.

Euroopan hallitukset pyrkivät aktiivisesti torjumaan Turkin politiikkaa Libyassa: Ranska on jo puhunut Natoon tässä asiassa. Ranskan presidentti on jo keskustellut asiasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, ja lähivuosina odotetaan lisää keskustelua aiheesta.

Eurooppalaisten etujen suojelemiseksi on tärkeää suojella Libiaa Turkin laajentumiselta ja estää Erdogania saamasta määräysvaltaa maan omaisuuteen.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa