Liity verkostomme!

Etusivu

Lausunto: Voi Venäjä koskaan purkaa itsensä korruptiosta?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän korruptioBy Andrew Monaghan, Vanhempi tutkija, Venäjä ja Euraasia-ohjelma, Chatham House
Venäjän johtajat eivät jätä huomiotta vakavaa vahinkoa, jonka endeeminen korruptio tekee maalle. Mutta ongelman pelkkä mittakaava ja juurtunut luonne tarkoittaa sitä, että omistautunut, koko järjestelmän laajuinen taistelu on edelleen yksi Vladimir Putinin pelottavimmista tehtävistä.

Kolosiaaliset korruptioväitteet ovat tarjonneet yhden pääkohdat Sotšin talviolympialaisten ympärille. Oppositioluvut, kuten Boris Nemtsov ja Aleksei Navalniy, ovat väittäneet, että pelit ovat olleet "varkaiden kappari", ja jopa puolet 50 miljardin dollarin kokonaismenoista on menetetty potkuihin, tasoittaen syyllisyyttä syyllisyyteen korkeimmilla tasoilla. vallan. Kansainvälisen olympiakomitean edustaja Gian Franco Kasper ehdotti, että kolmasosa talousarviosta menetettiin korruptioon, ja sopimukset menivät ”rakennusmafiaan”.

Venäjän vanhemmat virkamiehet, mukaan lukien Vladimir Putin, ovat hylänneet nämä väitteet väittäen, että luvut ovat harhaanjohtavia, koska ne sekoittavat Sotšin kehittämiseen tarkoitetut kokonaismenot ja olympialaitosten erityiset menot. He kiistävät myös sen, että jos syyttäjillä on vakavia todisteita, heidän olisi toimitettava se lainvalvontaviranomaisille.

Mutta aiemmin johto on tunnustanut ongelman olemassaolon, mikä näkyy etenkin sen pyrkimyksissä puuttua siihen. 2010: ssä silloinen presidentti Dmitri Medvedev määräsi yleisen syyttäjän tutkimaan Sotšiin liittyvää korruptiota. Rikosoikeudenkäynti aloitettiin ja joukko urakoitsijoita ja virkamiehiä erotettiin jopa Kremlin virkoista. Venäjän tiedotusvälineet mainitsivat Kremlin lähteitä, että presidentin hallinnon pääkontrollin päällikkö Nikolai Mikheev ja hänen sijaisensa Sergei Sysolyatin erotettiin (vaikka yhteys korruptioon kiellettiin virallisesti). Äskettäin, helmikuussa 2013, Sotši-vierailun aikana, Vladimir Putin antoi joukon julkisia moitteita viivästyksistä ja kustannusten ylityksistä, ja Venäjän olympiakomitean varapuheenjohtaja Akhmed Bilalov erotettiin.

Mainos

Sotšin peleihin liittyvien väitteiden laajuus on todellakin huomattava. Mutta korruptio menee selvästi Sotšin ulkopuolelle ja levittää niin Venäjän elämää, että kirjailija Dmitri Bykov on ehdottanut, että se on ”perinne”. Myös virkamiehet tunnustavat tämän ja väittävät tarpeen "luoda julkinen ilmapiiri, joka torjuu korruption".

On olemassa useita muita merkittäviä meneillään olevia korruptioskandaaleja. Suuria summia katettiin esimerkiksi Venäjän Kaukoidän itäosassa 2012-kokouksessa pidetyn APEC-huippukokouksen valmistelujen budjetista. Seurasivat tutkimukset ja pidätykset, mukaan lukien Permin alueen pääministerin ja aluekehitysministerin Roman Panov. Toinen on puolustusministeriön omaisuuden laittoman myynnin kohteena oleva Oboronservis-petostapaus, jonka tutkinta on juuttunut Putinin johtoryhmän jäsenen Anatoly Serdyukovin, joka johtaa hänen erottamiseen puolustusministeriksi ja myöhemmin hänelle nostettavista rikoksista.

Mutta korruptio menee paljon laajemmalle, ja voidaan sanoa, että se törmää Venäjän johdon oman strategisen toimintaohjelman ytimeen. 2009: ssä Dmitri Medvedev totesi, että virkamiehet "lähes avoimesti" varastavat merkittävän osan Pohjois-Kaukasialle osoitetusta rahasta, ja sotilasministeri Sergei Fridinsky on ehdottanut, että noin 20 prosenttia valtion aseiden hankintabudjetista käytetään väärin. Asuntojen ja palvelujen kehittämisohjelma on toinen tärkeä painopistealue, jonka Putin itse tunnustaa vaikeuttavan merkittävää korruptiota.

Mainos

Tämän laajalle levinneen ongelman ratkaiseminen on siksi keskeistä Putinin toukokuun 2012-ohjeissaan asettamien tavoitteiden saavuttamiselle. Erityisesti menojen on oltava tehokkaampia vastatakseen maan tarvitseman infrastruktuurin rakentamisen ylimääräisiin kustannuksiin, kun taas talouskasvu on edelleen paljon vaadittua viittä prosenttia hitaampaa.

Putin on myös pyrkinyt elvyttämään laajempaa, pitkäaikaista korruption vastaista pyrkimystä koko maassa. Tämä asema sisältää kolme pääosaa. Ensinnäkin on asianomaisten virallisten elinten uudelleenorganisointi, mukaan lukien korruption vastaisen osaston perustaminen presidentin hallintoelimeen, joka keskittää useiden osastojen aiemmin tekemän työn.

Toiseksi suuri joukko uutta lainsäädäntöä on nostanut ministereiden ja muiden virkamiesten palkkoja samalla kun velvoitettu heitä ilmoittamaan tuloja ja omaisuutta koskevat henkilökohtaiset tiedot ja kielletty ulkomaiset pankkijärjestelyt. Uusi lainsäädäntö kattaa myös valtiosopimuksia ja menoja koskevat tarjoukset.

Kolmanneksi vanhemmat hahmot, kuten Sergei Ivanov, Igor Sechin ja Alexander Bastrykin, ovat johtaneet suuria tarkastuksia hallintorakenteista, valtionyhtiöistä ja lainvalvontaelimistä. Lähes 3,000in virkamiehiin kohdistuu nyt oikeudellinen vastuu, ja 200 on erotettu, joista viisi on liittovaltion toimeenpanovirastoista ja osa 160 liittohallituksen aluetoimistoista.

Toistaiseksi tällä yrityksellä näyttää olevan olevan jonkin verran menestystä, mikä tunnustetaan Transparency Internationalin luokitusten paranemisella. Mutta lainsäädäntö, erottamiset ja pidätykset ovat yksi asia, kun taas rangaistus on edelleen toinen asia. Alueen entinen kuvernööri ja Yhtenäisen Venäjän jäsen Vjatšeslav Dudko tuomittiin yhdeksän ja puolen vuoden vankeuteen, mutta hän on edelleen pienessä vähemmistössä: vain kahdeksan prosenttia lahjuksen ottamisesta syyllistyneistä on vankilassa.

Ongelman laajuuden vuoksi korruption vastaisen kampanjan menestys vie huomattavasti jatkuvuutta. Se vaatii myös huolellisen tasapainottamisen kolmella tavalla. Ensinnäkin se vaatii resurssien tasapainottamista, koska (välttämättä) laaja kampanja imee paljon johdon aikaa ja resursseja, joita tarvitaan myös muualla. Toiseksi se vaatii huolellista poliittista tasapainottamista: kuten niin usein tällaisissa hankkeissa, se tarjoaa mahdollisuuksia ratkaista tulokset ja rakentaa byrokraattisia imperiumeja.

Viimeinkin korruptio on Venäjän kehon poliittisen toiminnan ydin. Aikaisemmat korruption vastaiset asemat ovat osittain kaatuneet, koska ne ovat niin puristaneet järjestelmän sydämen, että talous on pysähtynyt: leikkaus onnistui, mutta potilas kuoli. Venäjän johdon vaikea, mutta keskeinen tehtävä on kuinka menestyä menestyksekkäästi ja pitää potilas hengissä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa