Liity verkostomme!

ankaruus

Espanjan valtiovarainministeri asettaa "parhaille maille" -skenaarion parlamentin jäsenille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20140128PHT34047_originalEspanjan valtiovarainministeri Luis De Guindos maalasi 28. tammikuuta talous- ja raha-asioiden valiokunnassa kirkkaan kuvan Espanjan taloudellisesta kehityksestä sanoen, että käynnissä olevat uudistukset sallivat "kohtalaisen optimistisen" näkymän. Työvoima- ja asuntomarkkinoiden heikkoudet oli korjattu, ulkomainen velka laski ja ulkomaiset suorat sijoitukset kasvoivat, hän sanoi ja lisäsi, että pankkialan uudistukset saivat hänet "erittäin luottavaiseksi" siitä, että Espanjan pankit läpäisevät Euroopan keskuspankin tulevat testit.

Jotkut parlamentin jäsenet halusivat tietää, mitä Espanjan tapaus voisi opettaa päätöksentekijöille ja mitä jäsen De Guindos aikoi tehdä seuraavaksi etenkin auttaakseen pieniä yrityksiä saamaan luottoa. Toiset kiistivät hänen ruusuisen kuvansa sanomalla, että konkurssit olivat yleisiä ja että Espanjan taloudellinen asema ei ollut koskaan ollut niin huono diktatuurin jälkeen. Parlamentin jäsenet kysyivät, miksi kriisin aiheuttaneet eivät ole kanneet enemmän takaisinperintätoimenpiteiden taakasta ja tarvittavatko espanjalaiset pankit uudelleen pääomittamiseen.

De Guindos vastasi, että ensimmäinen opittava oppia oli, että luottojen liiallisella kasvulla olisi tuhoisia seurauksia. Hän kertoi myös, että hänen positiivisia näkymiään tukivat viimeisimmät tiedot. Pienyritysten auttamiseksi laki hyväksytään vapaiden ammattien kustannusten vähentämiseksi, kehitetään mekanismeja riskipääoman saatavuuden parantamiseksi ja kannustetaan vaihtoehtoja pankkilainoille.

Mainos

De Guindos vastasi pankkiunionia ja vaikeuksissa olevien pankkien yhtenäistä kriisinratkaisumekanismia koskeviin kysymyksiin ja kuvasi EU: n jäsenvaltioiden yhteisen kannan "erittäin hyväksi lähtökohdaksi" neuvotteluille Euroopan parlamentin kanssa ja väitti, että hallitustenvälinen lähestymistapa yhtenäisen pankin perustamiseen rahasto ei ollut "ihanteellinen", mutta mahdollisesti "pienempi paha".

Mainos

ankaruus

#Yhdysvaltain sijoittajien moraali heikentyy kaupan sodan huolen kasvaessa

Julkaistu

on

Saksan sijoittajien moraali putosi alimmalle tasolleen yli viiden vuoden huhtikuussa kasvaneiden pelkojen vuoksi Yhdysvaltojen kanssa käydystä kauppasodasta, joka vahingoittaisi viejiä ja vahingoittaa taloutta, joka jo osoittaa merkkejä heikkenemisestä, kirjoittaa Joseph Nasr että Rene Wagner.

Viimeaikainen ZEW-tutkimuslaitoksen sijoittajien taloudellisen tunteen indeksi laski enemmän kuin 13-pistettä kuukaudessa, mikä on voimakkain lasku heinäkuun 2016: n jälkeen.

Huhtikuun lukema -8.2 - lasku 5.1ista maaliskuussa oli alhaisin marraskuusta 2012 ja merkitsi kolmannen kuukausittaisen laskun peräkkäin. Reuters-kyselyssä ennustettiin laskevan -1.0.

Mainos

”Tämän odotusten laskun syyt löytyvät pääasiassa kansainvälisen kaupan konfliktista Yhdysvaltojen kanssa ja Syyrian sodan nykytilanteesta”, ZEW presidentti Achim Wambach sanoi.

”Myös tuotannon, viennin ja vähittäismyynnin merkittävä lasku Saksassa 2018in ensimmäisellä neljänneksellä vaikuttaa negatiivisesti.”

Erillinen mittari, joka mittaa sijoittajien arvioita talouden nykyisistä olosuhteista, laski viime kuussa 87.9ista 90.7: iin.

Mainos
Analyytikot totesivat, että heikkojen taloudellisten tietojen lähentyminen vuoden kahdella ensimmäisellä kuukaudella ja ZEW: n alentuminen saattaisi merkitä heikompaa kasvua Saksassa, vaikka taantuma oli epätodennäköistä.

"Mikään ei ole niin huono, kuin se näyttää", sanoi Thomas Gitzel VP: stä. ”Kasvun vauhti saattaa helpottua tulevina vuosineljänneksinä, mutta merkittävää talouden taantumaa ei pidä pelätä.”

Saksan johtavat talouslaitokset näyttävät jakavan tämän näkemyksen. Lähteet kertoivat Reutersille tiistaina (17 huhtikuu), ja he aikovat nostaa kasvuvauhtiaan Euroopan suurimpaan talouteen 2.2%: iin aikaisemmin.

Mutta mahdollisuus, että Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppakiista voi lisääntyä, aiheuttaa epävarmuutta vientimestarille Saksalle ja laajemmalle euroalueelle, jossa vahvistava valuutta vahingoittaa jo nyt kasvua.

Reutersin taloustieteilijöiden kyselyssä todettiin, että maailman kahden suurimman talouden välinen kaupallinen kiista todennäköisesti todennäköisesti lisää euroalueen laajentumista.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin jälkeen viime kuussa otettiin käyttöön teräksen ja alumiinin tuonnin tariffit, Saksan valtiovarainministeri Olaf Scholz totesi tiistaina, että Euroopan unionin on jatkossakin toimittava rauhallisesti ja noudatettava vapaakauppaperiaatteita.

WTO: n jättäminen maanantaina osoitti, että EU hakee korvauksia Yhdysvalloista tariffeista, kuten myös Kiina on tehnyt.

Saksassa ja euroalueella heikko tieto saattaa uhata Euroopan keskuspankin suunnitelmaa lopettaa omaisuuserien hankintaohjelma tänä vuonna ja nostaa korkoja 2019issa.

Carsten Brzeski ING Dibasta sanoi, että moraalin jyrkkä lasku oli merkki siitä, että sijoittajat ottivat huomioon saksalaiset tiedot, mutta ei ollut mitään syytä olla liian huolissaan.

Mutta vain maaliskuun tietojen voimakas elpyminen estäisi odottamattoman heikon ensimmäisen neljänneksen, hän lisäsi.

”Viime vuoden lopulla oli kyse liian suuresta ylimitosta ja liian suuresta eurokoriasta, joten tuoreet tiedot saattavat olla seurausta alittavasta käytöstä”, Brzeski kirjoitti muistiinpanoja asiakkaille.

”Totuus on jossain keskellä. Silti pehmeiden ja kovien tietojen nykyinen lähentyminen ei ole lähentyminen EKP: n virkamiehet haluavat nähdä. "

Continue Reading

ankaruus

#Draghi: EKP: n pääjohtaja korkoihin, ei-standardi valuuttatukitoimet, riippumattomuus ja helikopterit

Julkaistu

on

160310MarioDraghi6EKP: n neuvosto kokoontui tänään Frankfurtissa (21. huhtikuuta). Kokouksen jälkeen EKP: n presidentti Mario Draghi vahvisti Euroopan keskuspankin riippumattomuuden, ilmoitti korkojen pysyvän muuttumattomana ja antoi tarkempia tietoja epätyypillisten rahapoliittisten toimenpiteiden ostamisesta.

Kuten odotettua, EKP ilmoitti, että korko perusrahoitusoperaatioiden korko Maksuvalmiusluoton ja talletuskorko on edelleen 0.00%, 0.25% ja -0.40% vastaavasti.

Epätyypilliset rahapolitiikka

Mainos

EKP ilmoitti, että epätyypilliset rahapoliittiset toimenpiteet alkavat kesäkuussa 2016. Toivotaan, että yrityssektorin osto-ohjelma (CSPP) saavuttaa paremmin reaalitalouden ja auttaa inflaatiota palaamaan alle, mutta keskipitkällä aikavälillä lähes 2%. Ohjelma toteutetaan kuuden kansallisen keskuspankin välityksellä eurojärjestelmän puolesta, ja sen koordinoi EKP. Saat täydelliset tekniset tiedot CSPP: n toiminnasta napsauttamalla CSPP.

EKP Riippumattomuus

Presidentti Draghi puolusti vankasti EKP: n riippumattomuutta, mutta kuitenkin tunsi olevansa velvollinen sanomaan (ja tweetoimaan), että hänellä oli hallintoneuvoston yksimielinen tuki, voimme päätellä tästä, että kysymys esitettiin.

Vakuutta tarvittiin sen jälkeen, kun kerrottiin, että äskettäisessä tapahtumassa lähellä Frankfurtia, jossa Schäuble sai Wolfram-Engels-palkinnon - eräänlaisen vuoden ordoliberaalin palkinnon -, hän oli osoittanut äärioikeiston AfD: n menestyksen ( Alternative für Deutschland) EKP: n toiminnalle. Dow Jones kertoi, että Schäuble oli sanonut puhuneensa Mario Draghiin ja kertonut hänelle, että hänen pitäisi tuntea olevansa ylpeä, koska 50 prosenttia "puolueesta, joka näyttää olevan uusi ja menestyvä Saksassa" johtuu hänen rahapolitiikastaan . Lausunto herätti huolta poliittisesta puuttumisesta riippumattoman keskuspankin toimintaan.

Tänään pidetyssä konferenssissa EKP: n presidentti vastasi hylkäävästi yhteen kysymykseen sanoen, että Schäuble oli ottanut häneen yhteyttä sanoakseen, ettei hän ollut sanonut tarkoittavansa tai tarkoittavansa sanojaan. ikään kuin hän olisi erityisen välittänyt.

'Helikopteriraha'

Paljon spekulaatioista huolimatta Draghi toisti, että "emme koskaan keskustelleet tästä" vastauksena useaan kysymykseen "helikopterirahojen" mahdollisesta käytöstä. On epätodennäköistä, että tämä lopettaisi spekulaation, varsinkin kun a Deutsche Bank tutkimus paperi tästä aiheesta. Tutkimuksessa tutkitaan muun muassa, onko EKP: llä institutionaalisia rajoituksia turvautua tämäntyyppiseen välineeseen; paperin mukaan jonkinlaisella helikopterirahalla ei ole oikeudellisia esteitä.

160421InstitutionalRestonHelicopterMoney

Johtopäätöksissään Deutsch Research -artikkelissa spekuloitiin, että Japanin saavuttaessa nopeasti nykyisen negatiivisten korkopolitiikkojensa rajat, se voisi olla ensimmäinen, joka käyttää tällaista instrumenttia. Eurooppa saattaa paperin mukaan haluta käyttää tätä työkalua, koska haluttomuus käyttää "finanssipolitiikkaa".

160421DBHelicopterMoney

Continue Reading

ankaruus

Kreikalla on suljetut ovet jatkoneuvotteluissa: euroryhmän Dijssebloem

Julkaistu

on

150105_Open_Europe_Blog_Greece

Kreikan hallitus on hylännyt velkojiensa viimeisimmät ehdotukset, sanoi euroalueen valtiovarainministerien ryhmän päällikkö lauantaina (27. kesäkuuta) varoittaen, että Ateena on "sulkenut oven uusille neuvotteluille" ja euroalue puhuu "muista seurauksista" ".

"Olen erittäin negatiivisesti yllättynyt Kreikan hallituksen tänään tekemistä päätöksistä. He ovat ilmeisesti hylänneet kolmen toimielimen viimeiset käsiteltävänä olevat ehdotukset ja tältä kielteiseltä pohjalta ehdottaneet parlamentille kansanäänestyksen järjestämistä", euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem , kertoi toimittajille ennen Brysselissä pidettyä hätäkokousta.

Mainos

"Tämä on surullinen päätös Kreikalle, koska se on sulkenut oven uusille neuvotteluille. Kuulemme Kreikan (valtiovarainministeri) tänään kokouksessamme ja keskustelemme sitten tulevista seurauksista."

(Reuters)

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa