Liity verkostomme!

Etusivu

Euroopan tulevaisuus: varapuheenjohtaja Viviane Reding keskustella kansalaisten kanssa Namur

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EY varapuheenjohtaja Viviane Reding käsittelee median aikana lehdistötilaisuudessa yhdessä Heidelbergin kaupunginjohtaja Eckart Wuerzner kaupungintalolla Heidelberg, Saksa, heinäkuu 16, 2013.Vain kaksi päivää komission puheenjohtajan José Manuel Barroson puheesta unionin tilasta keskustelu Euroopan tulevaisuudesta on tulossa Namuriin. Varapuheenjohtaja Viviane Reding 13. syyskuuta (Kuvassa) ja Vallonian ja Vallonia-Brysselin federaation ministeri-presidentti Rudy Demotte keskustelevat Euroopan tielle pääsystä talouskriisistä, kansalaisten oikeuksista ja Euroopan tulevaisuudesta yli 350 kansalaisen kanssa, joista monet ovat nuoria.

"Hieman yli kahdeksan kuukauden kuluttua belgialaiset ja kansalaiset kaikkialla Euroopassa osallistuvat äänestykseen äänestääkseen Euroopan tulevaisuudesta toukokuussa 2014 pidettävissä Euroopan parlamentin vaaleissa", sanoi varapuheenjohtaja Viviane Reding. "Uskon, että tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kansalaisille saada äänensä kuuluviin ja siten kehittää ja vahvistaa todellista parlamentaarista järjestelmää unionissamme. Odotan innolla Namuriin kokoontuneiden nuorten tuoreita ideoita, heidän näkemyksiään Euroopasta ja mitä sen pitäisi olla. " On erityisen mielenkiintoista puhua näiden nuorten kanssa, jotka äänestävät ensimmäistä kertaa elämässään ".

Kansalaisten vuoropuhelu vuonna XNUMX Namur seuraa keskusteluja Gent (12 / 04) Eupen (23 / 04) Bryssel (04/05), Antwerpen (08/05) ja Genk (28/06). Varapuheenjohtaja Viviane Reding ja ministeri-presidentti Demotte keskustelevat yhdessä kansalaisten ja pian äänestysikäisten paikallisten lukiolaisten kanssa Euroopan tulevaisuudesta. Keskitytään kysymyksiin, jotka ovat erityisen kiinnostavia nykypäivän nuorelle sukupolvelle.

Mainos

"Tämä on erittäin myönteinen aloite, koska nuorilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä, esittää näkemyksensä Euroopan tulevaisuudesta ja välittää odotukset lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Se auttaa kansalaisia ​​ymmärtämään oikeutensa ja osoittamaan tärkeät asiat rooli Euroopalla heidän jokapäiväisessä elämässään. Tämän näkemysten vaihdon aikana on erityisen mielenkiintoista verrata eri yhteiskunnallisia näkemyksiä kulttuureista ja sukupolvista toiseen ", totesi Vallonian ja Vallonia-Brysselin federaation ministerien presidentti Rudy Demotte.

Keskustelu käydäänFêtes de Wallonie / Colloque Jeunes 'perjantaina 13. syyskuuta klo 14-30 Acinapolis de Namur (Jambes) -elokuvateatterikompleksissa.

Tilaisuus on seurattavissa suorana lähetyksenä verkon kautta. Euroopan kansalaiset, jotka eivät voi osallistua tapahtumaan henkilökohtaisesti, voivat esittää kysymyksensä Twitterin kautta käyttämällä hash-tagia # EUDeb8. Vuoropuhelua edeltävinä päivinä voidaan myös esittää kysymyksiä Facebook ja kautta nuorten konferenssin sivusto.

Mainos

Tausta

Mistä kansalaisten vuoropuhelut ovat?

Tammikuussa Euroopan komissio käynnisti Euroopan kansalaisten teemavuodeksi (IP / 13 / 2), vuosi, joka on omistettu kansalaisille ja heidän oikeuksilleen. Tänä ja ensi vuonna Euroopan komission jäsenet keskustelevat yhdessä kansallisten ja paikallisten poliitikkojen sekä Euroopan parlamentin jäsenten kanssa kansalaisten kanssa heidän tulevaisuuden odotuksistaan ​​kansalaisvuoropuheluissa kaikkialla EU: ssa.

Varapuheenjohtaja Reding on jo todennut keskusteluja Cádiz (Espanja), Graz (Itävalta), Berliini (Saksa), Dublin (Irlanti), vuonna Coimbra (Portugali), Thessalonikissa (Kreikka) In Bryssel (Belgia) ja Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Varsova (Puola), Heidelberg (Saksa) ja Sofia (Bulgaria). Koko Euroopan unionissa käydään monia muita vuoropuheluja koko vuoden 2013 ja vuoden 2014 ensimmäisten kuukausien aikana. Näiden eurooppalaisten, kansallisten ja paikallisten poliitikkojen on käytävä keskustelua kaikkien elämänalueiden kansalaisten kanssa. Seuraa kaikkia vuoropuheluja tästä.

Paljon on saatu aikaan kaksikymmentä vuotta sitten käyttöön unionin kansalaisuuden: viimeisin EU tutkimus osoittaa, että tänään 71% Belgian kansalaisista tuntee olevansa "eurooppalaisia" (EU: n keskiarvo 63%). Koko EU: ssa kansalaiset käyttävät oikeuksiaan päivittäin. Mutta ihmiset eivät aina ole tietoisia näistä oikeuksista. Esimerkiksi noin kuusi kymmenestä belgialaisesta (61%) sanoo haluavansa tietää enemmän oikeuksistaan ​​EU: n kansalaisina.

Siksi komissio on tehnyt vuodesta 2013 Euroopan kansalaisten teemavuoden. Kansalaisten vuoropuhelut ovat tämän vuoden ydin.

Miksi komissio tekee tämän nyt?

Koska Eurooppa on tienhaarassa. Euroopan tulevaisuus on keskustelu kaupungista - monet äänet puhuvat siirtymisestä kohti poliittista unionia, kansallisten valtioiden federaatiota tai Euroopan Yhdysvaltoja. Tulevat kuukaudet ja vuodet ovat ratkaisevia Euroopan unionin tulevan kehityksen kannalta. Euroopan yhdentymisen on jatkuttava yhdessä unionin demokraattisen legitiimiyden vahvistamisen kanssa. Siksi kansalaisille on annettava suora ääni tässä keskustelussa tärkeämpää kuin koskaan.

Mikä tulee olemaan lopputulos Dialogues?

Kautta saadun palautteen aikana vuoropuhelut auttaa ohjaamaan komissio, koska se laatii tiedonannon Euroopan tulevaisuudesta. Yksi päätavoitteista vuoropuhelujen myös valmistella maaperää 2014 Euroopan vaaleissa.

On 8 toukokuuta 2013 Euroopan komissio julkaisi toisen EU kansalaisuuteen vuonna, Joka esittää 12 uusia konkreettisia toimenpiteitä ongelmien ratkaisemiseksi kansalaisilla vielä (IP / 13 / 410 että MEMO / 13 / 409). Kansalaisuusraportti on komission vastaus toukokuussa 2012 järjestettyyn laajaan verkkokuulemiseen (IP / 12 / 461) ja EU: n kansalaisten oikeuksia ja heidän tulevaisuutta koskevassa kansalaisvuoropuhelussa esitettyjä kysymyksiä ja ehdotuksia.

Onko vielä toinen mahdollisuus keskustella komission jäsenten kanssa Belgiassa?

Tuleviin tapahtumiin Belgiassa kuuluu tapahtuma Brysselissä 22. syyskuuta, johon osallistuu komissaari Dacian Ciolos; sisään Liège 17. lokakuuta, johon osallistuvat presidentti José Manuel Barroso, Belgian ulkoministeri Didier Reynders ja Vallonian talous- ja valtiovarainministeri Jean-Claude Marcourt; ja viimeinkin Brysselissä 5. joulukuuta pidetyssä BOZAR-tapahtumassa, johon osallistuvat komissaari Androulla Vassiliou, BOZARin johtaja Paul Dujardin ja Europa Nostra -säätiön puheenjohtaja Placido Domingo.

Lisätietoja Namurin vuoropuhelusta: Klikkaa tästä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa