Liity verkostomme!

Blogspot

Kommentti: Voiko Unesco koskaan toipua Irina Bokovan tuhoisasta hallinnosta?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Irina-Bokova-Nouvelle-directrice-Générale-de-l'UNESCO

Kirjoittanut Patrick Dawson

Unescon lähtevä pääjohtaja jätettiin melkein tuhoon Irina Bokovan katastrofaalisen pääjohtajan tehtävän jälkeen.

Mainos

Bokova, joka on kaikkien aikojen ensimmäinen naispuolinen rooli, ei valitettavasti ole täysin pystynyt nousemaan hänen toiveisiinsa. Sen sijaan hänen toimikautensa on ollut murheellinen sekoitus moraalittomuutta ja amatöörilaisuutta, mikä on johtanut arvokkaan organisaation rappeutumisen ja väärinkäytön rajan.

Seuraavien Unescon presidentinvaalien lähestyessä muiden ehdokkaiden on odotettava sekavia tunteita. Kerro varmasti, että Bokovan tehottomuus ja oma intressi voivat lopultakin loppua. Samanaikaisesti ahdistus puhdistustehtävän laajuudesta, joka vaaditaan palauttamaan järjestys järjestölle, joka on haaksirikkoutunut ja ryöstänyt vakiintuneen epäpätevyyden kautta viimeisen neljän vuoden aikana.

Vuonna 2011 Bokovan toimikausi muuttui painajaiseksi, kun hän joutui kohtaamaan Yhdysvaltoja - järkyttyneenä siitä, että Palestiinalle oli myönnetty täysjäsenasema käymättä rauhanneuvotteluja Israelin kanssa - peruuttamalla heidän varansa Unesco: 150 miljoonan dollarin summa, joka olisi tehnyt 22% organisaation taloudellisesta tuesta.

Mainos

Ensimmäisen haasteensa edessä pääjohtaja paljasti olevansa vastuussa laitokselle epävakailla heilahteluillaan paniikkin halvauksen ja villien, ahdistuneiden ratkaisujen välillä. Päättäessään olla aloittamatta neuvotteluja Obaman hallinnon kanssa, hän heitti sen sijaan rahaa, jolla hänellä ei ollut tarvetta yrittää voittaa Yhdysvaltojen kansalaisia ​​julkisilla matkoilla osavaltioihin. Hän aloitti myös Washingtonin toimiston perustamisen Unescolle, oletettavasti siltä varalta, että jo olemassa oleva New Yorkin toimisto ei riitä.

Tilintarkastustuomioistuimen kriittisten raporttien edessä, joissa arvosteltiin hänen diplomaattisia ja taloudellisia epäonnistumisiaan, Bokova heräsi lopulta liian myöhään tarpeeseen toimia. Hänen paniikkinen reaktio oli ajattelematon joukkovähentäminen, jonka tavoitteena oli karkottaa satoja Unescon työntekijöitä ja romahtaa hänen huononeva maine hänen allaan. Suoritetut toimenpiteet jättivät Unescon työntekijöiden peloissaan heidän työnsä vuoksi, mutta eivät myöskään pystyneet käsittelemään välittömiä, perustavanlaatuisia rakenteellisia ongelmia.

Unescon verkkosivuston mukaan järjestön tehtävänä on "edistää rauhan rakentamista, köyhyyden poistamista, kestävää kehitystä ja kulttuurienvälistä vuoropuhelua". Silti Bokavan alla Unesco on edistänyt köyhyyttä omalla takapihallaan ja potkaissut työntekijöitä siten, että tilintarkastusneuvosto kutsui "epämääräisyydeksi" ja "läpinäkyvyydeksi" - ei lainkaan läpinäkyvyydelle, jonka hän oli luvannut.

Vaikka Unescon työpaikkoja kaatettiin, todellisista ongelmista ei ollut vielä läheskään ratkaistu. Brett Schaefer Heritage Foundation -säätiöstä havaitsi, että 87% Unescon viime vuoden 326 miljoonan dollarin budjetista osoitettiin sen omille henkilöstö-, matka- ja toimintakustannuksille. Katastrofaalisen hallinnan ja ylellisten business-luokan lippujen takia Unesco on Bokovan alaisuudessa tuhlannut yli 3 miljoonaa dollaria vuodessa pelkästään matkustamiseen - huolimatta pääjohtajan matkasuunnitelmien epäilyttävyydestä.

Unescon, tiukasti eettisten periaatteiden mukaisesti perustetun laitoksen, ei pitäisi joutua hajoamaan. Sen perustavoitteet ovat oikeudenmukaiset, eikä Bokovan puheenjohtajuuden fiaskoa tule pitää organisaation heijastuksena, jonka tavoitteet ansaitsevat sellaisen, jonka joku on vähemmän kyvyttömyyden pilaama. On kuitenkin varmaa, että muutos johdossa on ainoa tapa, jolla laitos voi välttää räjähdyksen ja syvemmälle dekadenssiin laskeutumisen.

Kun presidentin toiveet, kuten poliittisten ja yhteiskuntatieteiden entinen professori ja entinen lähetyssaarnaaja Kiinaan Joseph Maila, toteuttavat vaalikampanjansa, on ihmettelevä: miten normaali, terve järkevä ehdokas alkaa ymmärtää jäljelle jääneen epäjärjestyksen? kirjoittanut Bokova?

Monien vuosien ajan kulttuuriavustajana Kiovan Britannian suurlähetystössä Patrick Dawson on viime aikoina ottanut samanlaisen tehtävän Budapestissa. Hänen etunsa ovat Euroopan jatkuvasti etenevissä geopoliittisissa suhteissa, laajempien voimien merkityksessä ja erityisesti Euroopan reunojen unohdetussa merkityksessä.

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa