Liity verkostomme!

Etusivu

Tiesikö presidentti Obama NSA: n yksityisyysongelmista?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kuvien


Tiedämme nyt, että presidentti Obaman vakuutukset siitä, että NSA ei "tosiasiallisesti väärinkäyttänyt" valvontaohjelmiaan, eivät pidä paikkaansa. Vuotanut tarkastus osoittaa, että NSA on rikkonut omia tietosuojasääntöjään ja joissakin tapauksissa lakia tuhansia kertoja yhden vuoden aikana.

Monet ihmiset olettavat, että tämä tarkoittaa, että presidentti valehteli - että hän oli tietoinen NSA: n yksityisyysongelmien laajuudesta koko ajan ja yritti johtaa harhaan yleisöä. Mutta on toinen mahdollisuus, joka voi olla vieläkin huolestuttavampi: Hän ei ehkä tiennyt NSA: n yksityisyysongelmien laajuutta vasta tällä viikolla.

Se ei ole niin haettu kuin miltä se kuulostaa. Tiedämme, että senaatin tiedustelukomitean puheenjohtaja Diane Feinstein (D-Kalifornia) sai tietää NSA: n yksityisyyden suojasta vasta, kun Washington Post kysyi henkilökunnaltaan. Ja ulkomaisen tiedustelutarkastustuomioistuimen ylituomari on myöntänyt, että tuomioistuimella on rajoitetut mahdollisuudet valvoa NSA: n väärinkäytöksiä.

Mainos

Edward Snowden toimitti myös NSA: n sisäisen asiakirjan Washington Post neuvoo NSA: n analyytikkoja, että "vaikka haluamme antaa FAA: n valvojille tarvitsemansa tiedot, emme halua antaa heille mitään ylimääräistä tietoa". "Valvojat" ovat kansallisen tiedustelupäällikön virasto ja oikeusministeriö. NSA ei ehkä ole antanut koko tarinaa oikeusministerille ja kansallisen tiedustelun johtajalle. Ja heillä puolestaan ​​olisi voinut olla syytä pitää joitain yksityiskohtia NSA: n väärinkäytösten laajuudesta itselleen.

Se tapahtui aiemmin, kuten kirjoitin viime kuussa:

[Vuonna 1975 pidetyssä kuulemistilaisuudessa] Valkoisen talon avustaja, joka oli suunnitellut kiistanalaisen sisäisen valvontasuunnitelman Nixonin hallinnossa, todisti, että Valkoinen talo "ei tiennyt puolta asioista", joita tiedustelupalvelut tekivät, mikä saattaa olla oikeudellisesti epäilyttävää.

"Jos sinulla on ohjelma käynnissä ja olet täysin tyytyväinen sen tuloksiin, miksi ottaa riski, että se voidaan kytkeä pois päältä, jos Yhdysvaltain presidentti päättää, ettei hän halua tehdä sitä", hän kysyi.

Mainos

Salaisuus tekee myös toimeenpanovallan virkamiesten helpommaksi leikata muuten laillisten ohjelmien laillisia kulmia. Esimerkiksi Patriot-laki antoi Bushin hallinnolle laajan valtuuden antaa kansallisia turvallisuuskirjeitä, salaisia ​​tietopyyntöjä, jotka eivät vaadi oikeudellista valvontaa. Mutta vuoden 2007 yleisen tarkastajan raportissa todettiin yli 700 tapausta, joissa FBI: n edustajat kuka ei Heillä on valtuudet antaa NSL: itä. He ovat saaneet virheellisesti tietoja kertomalla yrityksille, että "vaativat olosuhteet" edellyttävät tietojen toimittamista välittömästi ilman edes NSL: n sääntöjen edellyttämiä vähimmäistarkastuksia.

Avoimuus ja tiukka valvonta suojaavat yleisöä pahansuopaisilta presidenteiltä, ​​jotka kokoavat vihollislistoja ja vakoilevat poliittisia vastustajiaan. Mutta melkein yhtä tärkeää, avoimuus suojaa myös rehellisiä presidenttejä väärin käyttäytyviltä alaisilta. Tieto siitä, että tuomarit ja kongressin tutkijat tarkastavat heidän työnsä, antaa valtion työntekijöille vahvan kannustimen noudattaa lakia. Ja tieto siitä, että hallituksen muut toimielimet löytävät lopulta heidän väärinkäytöksensä, tekee toimeenpanovallan virkamiehille vähemmän houkuttelevaa piilottaa väärinkäytökset esimiehiltä.

Toisin sanoen, allekirjoittamalla NSA: n äärimmäisen salaisuuden ja vastustamalla kongressin ja tuomioistuinten valvontaa, Obama vei itseltään olennaisen johtamistyökalun. Hän vähensi omaa kykyään seurata ja estää alaisensa väärinkäytöksiä. Ja niin on mahdollista, että yksi niistä ihmisistä, joka oli eniten yllättynyt tämän viikon tiedoista, oli presidentti itse.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa