Liity verkostomme!

Etusivu

Israelin Iron Dome sieppaa ja ampuu alas Grad-raketin, joka tähtää Eilatiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Rauta-Dome-puolustusjärjestelmäIron Dome -puolustusjärjestelmä sieppasi ja ampui alas tiistaina 13. elokuuta aikaisin Grad-raketin, joka oli suunnattu Israelin eteläiseen Eilatin kaupunkiin.

Armeijan mukaan raketti ammuttiin läheiseltä Egyptin Siinain niemimaan rajalta osana matkailijoita täynnä olevaa Eilatia, joka on lomakohde.

”Kuulimme sireenin ja heti sen jälkeen näimme tajunnassa kuuntelun. Räjähdys näytti soihdulta, ja ymmärsimme heti, että kyseessä oli Iron Dome -kuuntelu ”, eräs kaupungin asukas kertoi.

Mainos

"Se ei ole ensimmäinen kerta, kun raketti ammutaan Eilatiin, mutta se on ensimmäinen kerta, kun Rautakupoli sieppaa sen", Dani Arditi, entinen kansallisen turvallisuusneuvonantaja, kertoi armeijan radiosta.

Iron Dome, joka tunnetaan myös nimellä `` Iron Cap '', on Rafael Advanced Defense Systems -yrityksen kehittämä mobiili säänkestävä ilmapuolustusjärjestelmä. Se on ohjusjärjestelmä, joka on suunniteltu sieppaamaan ja tuhoamaan 4–70 kilometrin etäisyydeltä ammuttuja lyhyen kantaman raketteja ja tykinkuoria, joiden lentorata vie ne asutetulle alueelle.

Salafi-palestiinalaisorganisaatio otti vastuun tiistain hyökkäyksestä. Ryhmä väitti, että rakettihyökkäys oli vastatoimena viikonlopun drone-iskuille, jonka ulkomaiset tiedotusvälineet pitivät Israelissa ja joka tappoi neljä palestiinalais terroristia heidän valmistautuessaan laukaisemaan raketti Israeliin.

Mainos

Siinain ja Gazan alueella toimiva Salafi-ryhmä - Jerusalemin Mojahideen Shura Council Environs - antoi lausunnon sosiaalisen median verkostoissa ja egyptiläisessä lehdistössä: "Pommitimme Umm al-Rashrashia (arabialaisnimi Eilat) Grad-raketti oli nopea vastaus juutalaisten äskettäin tekemään rikokseen, jossa neljä jihaditaistelijaa surmattiin droneilla Siinaissa. "

Järjestö jatkoi uhkailun sanomista: "Mojahideenit ovat levittäneet pelkoa ja kunnioitusta rikollisten juutalaisten sydämeen, jotka joutuivat kaatamaan pommisuojaan keskellä yötä. Jotkut heistä pelkäsivät ja ilmoittivat, että kolme rakettia oli ammuttu, ja osa heistä pysäytettiin. "

"Haluamme korostaa, että Eilat ja muut juutalaiset kaupungit eivät koskaan nauti turvallisuudesta, turismista tai kukoistavasta taloudesta. Juutalaiset maksavat Siinain alueella kuolleista jihaditaistelijoista. Siinai vastustaa voimakkaasti Israelin aggressiota ”, sanottiin.

Al-Qaida syytti Israelia perjantaisten ohjusiskujen tekemisestä Siinaissa, mutta Israel hylkäsi syytöksen. Egyptin armeijan mukaan yksi sen helikoptereista ampui ohjuksen al-Qaidan terroristit.

Israel sulki kahdeksi tunniksi Eilatin lentokentän viime torstaina vedoten Siinain turvallisuusuhkiin.

Siinai demilitarisoitiin suurelta osin osana vuoden 1979 Israelin ja Egyptin rauhansopimusta. Mutta Israel on antanut Egyptin lähettää joukkoja alueelle torjumaan islamistisia terroriryhmiä ja palestiinalaisten Gazan salakuljetusta.

 

Continue Reading
Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa