Liity verkostomme!

Etusivu

ROC nostaa sanktiot Filippiineillä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

cVLPFRFKiinan kansantasavallan hallitus ilmoitti 8. elokuuta poistaneensa Filippiinejä koskevat pakotteensa välittömästi Filippiinien hallituksen rakentavan vastauksen jälkeen

Kahden maan väliset yhteistyö- ja ystävyyssuhteet ovat palautumassa, ulkoministeri David YL Lin sanoi tiedotustilaisuudessa Taipei Cityssä. Pakotteet sisälsivät filippiiniläisten työvoimahakemusten jäädyttämisen, punaisen matkavaroituksen, joka estää ROC-kansalaisia ​​matkustamasta Filippiineille matkailun tai liiketoiminnan vuoksi, sekä kahdenvälisen vaihdon ja viisumivapauden keskeyttämisestä.

Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Manilan talous- ja kulttuuritoimiston puheenjohtaja Amadeo R.Perez Jr. ja Filippiinien Taiwanin edustaja Antonio I.Basilio tapasivat Linin selittääkseen hallituksensa virallista kirjallista vastausta tapahtumaan.

Mainos

Perez oli matkustanut aiemmin päivällä Xiaoliuqiu-saarelle, Taiwanin lounaisrannikolle, toimittamaan virallisen anteeksipyynnön Filippiinien presidentin Benigno S.Akvino III: n ja Filippiinien kansan puolesta kalastajan Hong Shi-chengin perheelle. . Hong tapettiin 9. toukokuuta, kun Filippiinien hallituksen partioalus ampui Guang Da Xingin nro 28, kun hän toimi vesillä kahden maan päällekkäisillä talousvyöhykkeillä.

ROC asetti pakotteet sen jälkeen, kun Filippiinien hallitus vaati 11. toukokuuta vaatimaan muodollisen anteeksipyynnön, maksamaan korvausta, tutkimaan nopeasti tapahtuman ja rankaisemaan vastuuhenkilöitä sekä aloittamaan kalastusyhteistyöneuvottelut mahdollisimman pian.

Filippiinien hallitus on nyt vastannut myönteisesti neljään vaatimukseen, Lin sanoi, että presidentti Aquino valtuutti Perezin toimittamaan anteeksipyynnön. Myös uhrin perheen asianajajien ja MECO: n välillä on päästy sopimukseen korvauksista, hän lisäsi.

Mainos

Molemmat osapuolet julkaisivat 7. elokuuta erilliset tutkintaraportit. Filippiinien kansallisen tutkintatoimiston raportissa suositeltiin kahdeksan Filippiinien rannikkovartioston henkilöstön syyttämistä murhasta ja neljää oikeuden estämisestä. Nämä suositukset ovat suurelta osin sopusoinnussa Taiwanin tutkinnan kanssa, Lin sanoi, ja Filippiinien oikeusministeriö on luvannut aloittaa oikeudenkäynnit mahdollisimman pian.

Kalastusyhteistyön osalta valmisteleva kokous 14. kesäkuuta tuotti konkreettisia tuloksia, erityisesti merilainvalvonnan lujittamiseksi ilman voimankäyttöä, vastaavien tapausten toistumisen estämiseksi, Lin totesi. Osapuolet sopivat myös jatkavansa neuvotteluja kalastuskysymyksistä.

Lin sanoi, että ROC kehottaa nyt Filippiinejä asettamaan pikaisesti syytteeseen PCG: n vastuuhenkilöt, pitämään seuraavan neuvottelukierroksen mahdollisimman pian, jatkamaan merilainsäädännön täytäntöönpanoa edistävien mekanismien parantamista ilman väkivaltaa ja ryhtymään konkreettisiin toimiin kahdenvälisten suhteiden korjaamiseksi, erityisesti kaupan ja talouden osalta, jotta taloudellinen yhteistyösopimus voidaan allekirjoittaa.

ROC jatkaa säännöllisiä partiointeja talousvyöhykkeellä etelään varmistaakseen kalastajiensa käyttöoikeudet ja kalastajien turvallisuuden, Lin huomautti.

Taiwanin ja Filippiinien perinteisen ystävyyden pohjalta ROC toivoo suhteiden nopeaa normalisoitumista erityisesti kaupan ja talouden, tieteen ja tekniikan sekä kulttuurin suhteen, hän lisäsi

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa