Liity verkostomme!

Etusivu

Aluekehitystoiminta Euroopan parlamentissa ja sen merkitys Liettualle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Justina VITKAUSKAITE ALDE LT: n parlamentin jäsen 7. vaalikausi

Mainos

Euroopan parlamentin jäsen Justina Vitkauskaite Bernard (ALDE) on äskettäin ottanut paikkansa Euroopan parlamentissa sen jälkeen kun edellinen vakituinen toimija valittiin Liettuan kansalliseen parlamenttiin. Täällä hän puhuu työstään EP: n aluekehitysvaliokunnassa.

EU: n aluepolitiikka tarjoaa joukon hankkeita ja investointeja, joilla pyritään vähentämään alueiden välisiä taloudellisia ja sosiaalisia eroja sekä edistämään talouskasvua ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta EU: n jäsenvaltioissa ja sen alueilla. Tämän politiikan tavoitteena on edistää taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia koko EU: ssa ja sen 28 jäsenvaltiossa sekä parantaa EU: n kilpailuasemaa yleensä ja erityisesti heikoimpien alueiden kilpailuasemaa. Aluepolitiikalla on myös keskeinen rooli Eurooppa 2020 -strategian tavoitteiden saavuttamisessa, ja sen tavoitteena on edistää kestävää kasvua sekä alueellista, maaseudun ja kaupunkien kehitystä, joka edustaa talouden, valmistuksen ja työllisyyden moottoria EU: ssa. Aluepolitiikka toimii rakennerahastojen kautta, joihin kuuluvat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja koheesiorahasto. Näiden rahastojen kautta aluepolitiikka investoi kasvuun ja työpaikkoihin, joiden tarkoituksena on vauhdittaa talouskasvua, vahvistaa taloudellista kilpailukykyä ja antaa kaikille alueille mahdollisuus kilpailla tehokkaasti EU: n sisämarkkinoilla. Rakennerahasto varmistaa, että köyhien alueiden ja kehittyneempien alueiden välinen kuilu ei kasva.

Aluepolitiikka kattaa monia aluekehityksen aloja, kuten alueiden innovaatioiden ja yrittäjyyden edistämisen, ympäristönsuojelun sekä liikenneinfrastruktuurin ja energiatehokkuuden parantamisen sekä alueiden tutkimus-, hallinto- ja kehittämiskapasiteetin parantamisen. Vahva ja hyvin kehittynyt EU: n aluepolitiikka on erittäin tärkeää alueiden kehityksen kannalta ja välttämätöntä sosiaalisen ja taloudellisen yhteenkuuluvuuden saavuttamiseksi kaikissa jäsenvaltioissa, mikä on yksi EU: n päätavoitteista Lissabonin sopimuksen mukaan.

Mainos

Tämä politiikka on ratkaisevan tärkeää sekä EU: lle että Liettuan kaltaisille jäsenvaltioille. Aluepolitiikka edistää alueen kykyä edistää talouskasvua ja kannustaa alueita ja kaupunkeja jakamaan yhteisiä kokemuksia ja tekemään yhteistyötä useilla politiikan aloilla, kuten liikenneinfrastruktuuri, tieto- ja viestintätekniikan palvelut, energiatehokkuus, ilmastonmuutos, siirtymäkauden ja kansainvälinen yhteistyöohjelmat ja muut. Yksi Liettuan koheesiopolitiikan strategisista tavoitteista on vähentää kasvavia eroja Liettuan alueiden välillä ja saavuttaa niiden välinen taloudellinen ja sosiaalinen yhteenkuuluvuus. Liettuan alueiden välillä on edelleen huomattavia taloudellisia eroja, jotka johtuvat erilaisista lähteistä, Liettuan hyvin toteutetulla koheesiopolitiikalla voi olla valtava potentiaali maalle ja se voi auttaa vähentämään Liettuan alueiden välisiä taloudellisia eroja. Koska Liettua on maa, jossa suurin osa väestöstä asuu kaupunkialueilla, aluepolitiikka myötävaikuttaa myös kaupunki- ja maaseutualueiden välisten taloudellisten ja sosiaalisten erojen vähentämiseen ja vahvistaa sen institutionaalisia valmiuksia. Liettua itse toteuttaa koheesiopolitiikassa toimia estääkseen maaseudun taantuman ja edistääkseen kaupunkien ja maaseudun elvyttämistä sekä tukemalla toimia sosioekonomisen yhteenkuuluvuuden vahvistamiseksi kaupunki- ja maaseutualueilla. Kaikki nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä Liettuan kestävän kasvun kannalta ja ovat hyödyllisiä Liettuan alueiden potentiaalin kehittämiseksi. Toinen Liettuan kohtaama haaste on sen matala resurssitehokkuus ja energiaintensiteetti. Hyvin sovellettu aluepolitiikka voi vahvistaa Liettuan resurssitehokkuutta ja edistää investointeja uusiutuvaan energiaan ja lisätä energiatehokkuutta. Lisäksi tämä politiikka voi myötävaikuttaa talouskasvuun, tarjota arvokasta apua kestävän alueellisen, alueellisen ja kaupunkikehityksen toteuttamiseen ja voi siten modernisoida Liettuan taloutta.

Kaikki nämä alueelliset painopisteet heijastuvat toimintaani aluekehitysvaliokunnassa (REGI), joka kohdistuu Liettuan ja EU: n aluepolitiikan poliittisiin tavoitteisiin. Olen erityisen tyytyväinen Riikka Mannerin lausunnon "Uusiutuvan energian nykyiset haasteet ja mahdollisuudet Euroopan energian sisämarkkinoilla" merkitykseen. Tämä lausunto sisälsi monia päteviä kohtia ja oli melko kattava. Siinä käsiteltiin uusiutuvan energian merkitystä alueelliselle kehitykselle ja korostettiin jäsenvaltioiden roolia sellaisten energialähteiden edistämisessä, jotka ovat sopusoinnussa älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun tavoitteiden kanssa. Lausunnossa korostettiin myös uusiutuvien energialähteiden ja energiatehokkuuden ulottuvuuden integroinnin merkitystä rajatylittävissä energiahankkeissa.

Kun otetaan huomioon tämän lausunnon strateginen arvo koheesiopolitiikan kehittämisessä ja EU 2020 -strategian tavoitteiden saavuttamisessa, lausuntoon esitettyjen tarkistusten tarkoituksena oli vahvistaa energiatehokkuutta ja kestävyyttä ja korostettiin jatkuvaa tarvetta vähentää EU: n riippuvuutta tavanomaisesta energiasta samalla kun uusien työpaikkojen luominen sekä kilpailukyvyn ja alueellisen yhteenkuuluvuuden lisääminen. Tarkistuksissani korostin tarvetta hyödyntää uusiutuvien energialähteiden energiatehokkuuspotentiaalia, jotta uusiutuva energia voi osallistua täysimääräisesti energiapolitiikan tavoitteiden saavuttamiseen. Korostin myös tarvetta ottaa huomioon paikalliset ja alueelliset olosuhteet uusiutuvan energian potentiaalin kehittämisessä.

Tämän lausunnon vaikutus on melko merkittävä, koska suurin osa siellä esiin tuotuista kysymyksistä liittyy Liettuan energiapolitiikan pitkän aikavälin prioriteetteihin, jotka ovat älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun Eurooppa 2020 -strategian painopisteiden ja Energian etenemissuunnitelma 2050.

Mitä tulee REGI-toimintaan nuorisopolitiikassa, en välitä nuorten työttömyydestä. Nuorten työttömyys kohtaa huippuja, joita ei ole nähty melkein 20 vuotta, ja köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen riski tämän väestöryhmän keskuudessa kasvaa jatkuvasti. Liettuassa tilanne on huolestuttava. Talouskriisi vaikuttaa voimakkaasti Liettuaan. nuorisotyöttömyys Liettuassa on noussut 13 prosentista 27.5 prosenttiin, mikä on yli kaksinkertainen maan koko työvoiman työttömyysaste. Siksi kannatin Luis Paulo Alvesin lausuntoa "Nuorisotyöttömyyden torjunta: mahdollisia ulospääsyä". Tarkistuksilla pyrittiin edistämään mahdollisia ratkaisuja koulutustasosta jäsenvaltioiden väliseen yhteistyöhön aluepolitiikan välineiden yhteydessä. Katson, että nuorisotakuu-aloite voi tarjota Liettualle välineet tämän suuntauksen voittamiseksi ja nuorten koulutusstandardien uudistamiseksi. Nuorisotakuun käyttöönotto EU: ssa ja Liettuassa voi auttaa parantamaan nuorisotyöttömyyden tilannetta ja siitä voi tulla vahva väline sen torjumiseksi. Uskon, että Liettua noudattaa ennakoivaa lähestymistapaa tässä suhteessa ja nostaa nuorten työllisyyden etusijalle politiikassaan.

Halusin kohdata myös kulttuuripolitiikkaa koskevan kysymyksen EU: n alueellisessa ulottuvuudessa. Varjoesittelijänä Oldrick Vlasakin lausunnosta "Euroopan kulttuuri- ja luovien alojen edistäminen talouskasvun ja työpaikkojen lähteenä" korostin, että kulttuuri- ja luovan teollisuuden on sisällytettävä EU: hun ja kansallisiin sosioekonomisiin strategioihin. Mielestäni kulttuuri- ja luovilla aloilla on valtava rooli EU: n alueellisessa ja kaupunkikehityksessä. Ne edistävät EU: n sosiaalista ja alueellista integraatiota ja edistävät innovaatioita ja yrittäjyyttä. Kulttuuri- ja luovilla aloilla on myös merkittävä rooli etnisten ja sosiaalisten yhteisöjen välisen viestinnän ja vuoropuhelun parantamisessa. Ja mikä tärkeämpää, ne tarjoavat yrittäjille suuren kasvumahdollisuuden ja edistävät kulttuurityöllistymistä. Siksi katson, että Liettuan on tuettava yrittäjiä uusien liiketoimintamallien kehittämisessä kulttuuri- ja luoville aloille sekä kannustamaan ja levittämään heidän luovuuttaan eri talouden aloilla.

Kaikki nämä kysymykset koskevat Liettuaa ja sen alueita. Aluepolitiikka auttaa tutkimaan jäsenvaltioiden ja Liettuan jokaisen alueen potentiaalia taloudellisen ja sosiaalisen kasvun ja työllisyyden edistämiseksi. Tunnustan Liettuan hyvin koordinoidun aluepolitiikan merkityksen, joka voi johtaa EU: n sidosryhmien parempaan vuorovaikutukseen Liettuan kansalaisten kanssa, joiden pitäisi hyötyä todellisista ja konkreettisista myönteisistä tuloksista ja tuloksista onnistuneesti toteutetusta Liettuan aluepolitiikasta.

Continue Reading
Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa