Liity verkostomme!

Etusivu

Euroopan parlamentin täysistunnossa kohdennus: turvapaikka, tukijärjestelmä, terveysriskien ja Turkki

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EP

Tämän viikon Euroopan parlamentin täysistunnon esityslistalla on:

Viimeinen askel kohti yhteistä eurooppalaista turvapaikkajärjestelmää

Mainos

Euroopan parlamentin jäsenet saavat lopullisen lausuntonsa yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän arkkitehtuurista keskiviikkona 12. kesäkuuta pidettävässä äänestyksessä. Järjestelmässä vahvistetaan yhteiset menettelyt ja määräajat hakemusten käsittelylle, luodaan perusoikeudet EU: n alueelle saapuville turvapaikanhakijoille ja lopetetaan turvapaikanhakijoiden siirrot jäsenvaltioihin, jotka eivät pysty selviytymään. EU-maissa rekisteröitiin vuonna 330,000 noin 2012 XNUMX turvapaikanhakijaa.

Schengen-uudistus: äänestys kynnyksistä laittomien rajatarkastusten lopettamiseksi

Schengenin tarkastusten tarkastajilla olisi valtuudet tehdä ennalta ilmoittamatta käyntejä kansallisten viranomaisten laittomien rajatarkastusten estämiseksi sisärajoilla osana uudistuspakettia, josta äänestetään keskiviikkona 12. kesäkuuta. Vapaa liikkuvuus on EU: n integraation 50 vuoden positiivisin tulos, 62% vastaajista kertoi äskettäisestä Eurobarometri-kyselystä.

Mainos

EP muotoilee seuraavan Euroopan kaikkein vähävaraisimmille tarkoitetun tukiohjelman

Parlamentti äänestää keskiviikkona 12. kesäkuuta vähävaraisimmille suunnatun Euroopan avun rahaston talousarviosta ja osallistumissäännöistä. Sosiaali-, budjetti- ja maatalousvaliokuntien parlamentin jäsenet äänestivät kaikki pitämään rahaston nykyisellä 3.5 miljardilla eurolla, maksamaan elintarvikkeista ja vaatteista Euroopan köyhimpien ihmisten perustarpeiden täyttämiseksi vuosina 2014--2020.

Öljy-, kaasu- ja mineraalifirmat voitaisiin pakottaa paljastamaan maksut hallituksille

Suuret öljy-, kaasu-, mineraali- ja hakkuualan yritykset voitaisiin pakottaa paljastamaan yksityiskohtaiset tiedot hallituksille maksettavista maailmanlaajuisista maksuista jokaisesta louhintaprojektista, jos parlamentti hyväksyy keskusteluissa keskiviikkona 12. kesäkuuta pidetyssä neuvoston kanssa epävirallisesti sovitun lakiluonnoksen.

Äänestä lentomatkustajien henkilötietojen käytöstä terrorismin torjunnassa

Keskiviikkona 12. kesäkuuta pidettävässä täysistunnossa äänestetään komission ehdotuksesta sallia EU: n lentomatkustajien henkilötietojen, kuten osoitteiden tai luottokorttitietojen, käyttö vakavien rikosten ja terrorismirikosten tutkimiseksi. Kansalaisvapauksien valiokunta hylkäsi ehdotetun tekstin äänin 30 puolesta, 25 vastaan.

Uudet säännöt vauvanruoalle, erityisruokavaliolle ja vähäkaloriselle ruoalle

Vauvamaitojen ja erityiseen lääkinnälliseen tarkoitukseen tarkoitettujen elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä ja sisältöä koskevat säännöt määritellään entistä paremmin kuluttajien suojelemiseksi ja normaalin kulutuksen ja tietyille ryhmille tarkoitettujen elintarvikkeiden erottamiseksi selkeämmin, sanotaan lakiluonnoksesta, josta äänestetään tiistaina 11. kesäkuuta. . Parlamentin ja neuvoston neuvottelijoiden hyväksymä luonnos kattaa myös joitain vähäkalorisia ruokavalioita.

MEP-paikkojen jakauma jäsenvaltioittain vuoden 2014 vaalien jälkeen

Euroopan parlamentin jäsenten paikkojen jakautuminen EU-maiden välillä vuosina 2014--2019 toimitetaan lopullisessa äänestyksessä keskiviikkona 12. kesäkuuta. Euroopan parlamentin jäsenten maaliskuussa esittämien ja neuvoston tukemien suunnitelmien mukaan 12 EU-maata menettää yhden paikkansa vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaalien jälkeen. Ne ovat Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tšekki, Kreikka, Unkari, Irlanti, Latvia, Liettua, Portugali ja Romania.

Huippukokousta edeltävä keskustelu: maakohtaiset uudistussuositukset ja nuoret työttömät

Ennen Brysselissä 27. – 28. Kesäkuuta pidettävää EU: n huippukokousta parlamentin jäsenet keskustelevat keskiviikkona 12. kesäkuuta komission maakohtaisista talousarvio- ja rakenneuudistussuosituksista puheenjohtaja José Manuel Barroson ja neuvoston puheenjohtajavaltion Irlannin kanssa. Keskipäivällä Keski-Euroopan aikaa parlamentin jäsenet äänestävät päätöslauselmasta nuorisotyöttömyydestä ja päätöslauselmasta, joka todennäköisesti kehottaa huippukokouksessa olevia valtion- tai hallitusten päämiehiä lisäämään investointeja kasvun vauhdittamiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi.

Slovenian presidentti Borut Pahor puhuu parlamentille

Slovenian presidentti Borut Pahor pitää virallisen puheen Euroopan parlamentille tiistaina 11. kesäkuuta klo 28 Keski-Euroopan aikaa. Hän keskittyy todennäköisesti Slovenian nykytilanteeseen ja naapurimaan Kroatian liittymiseen EU: n 1. jäsenmaana XNUMX. heinäkuuta.

Portugalin presidentti Aníbal Cavaco Silva puhuu parlamentissa

Portugalin presidentti Aníbal Cavaco Silva pitää virallisen puheen Euroopan parlamentille keskiviikkona 12. kesäkuuta klo XNUMX Keski-Euroopan aikaa. Hän keskittyy todennäköisesti Portugalin kokemuksiin sen pelastusohjelmasta ja suhteista EU: hun.

Äänestys uudesta kroatialaisesta kuluttajansuojavaltuutetusta

Parlamentti äänesti keskiviikkona 12. kesäkuuta Kroatian poliitikon Neven Mimican nimittämisestä kuluttajapoliittiseksi komission jäsenehdoksi kuluttajansuoja- ja kansanterveyskomiteoiden 4. kesäkuuta pidetyn kuulemistilaisuuden jälkeen.

Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat levottomuuksista Turkissa

Turkin hallitusten vastaisten mielenosoitusten väkivaltainen tukahduttaminen ja perusoikeuksien ja -vapauksien, mukaan lukien sananvapaus ja tiedotusvälineiden vapaus, hillitseminen ovat valokeilassa parlamentin jäsenten ja EU: n ulkopolitiikan päällikön Catherine Ashtonin välisessä keskustelussa keskiviikkona 12. kesäkuuta. Levottomuudet ovat levinneet sen jälkeen, kun poliisi on käyttänyt voimaa vastauksena protestiin, jonka tarkoituksena on pelastaa Istanbulin Gezi-puisto.

Muut asiat

Äänestä suunnitelmista lisätä järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa

Euroopan parlamentin jäsenet kehottavat neuvostoa ja komissiota jatkamaan rahoitusalan uudistusta

Työntekijöiden suojan parantaminen sähkömagneettisilta kentiltä

Äänestykset EU: n turskakiintiöiden lieventämisestä ja EU: n ulkopuolisten alusten mustan listan lisäämisestä

Tilintarkastustuomioistuin: Parlamentti äänestää Romanian ja Kroatian ehdokkaista

Mali: Kuinka EU voi auttaa jälleenrakentamisessa ja demokratisoinnissa?

Euroopan ulkosuhdehallinto kaksi vuotta: parlamentin jäsenet vaativat vahvempaa synergiaa ja poliittista johtajuutta

Afganistan: Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat EU: n tulevasta sitoutumisesta

Puolustamme ihmisoikeuksia AKT-maissa ja lehdistönvapautta ympäri maailmaa

Ihmisoikeudet ja demokratia päätöslauselmat

 

Continue Reading
Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa