Liity verkostomme!

Etusivu

Ukraina: tulevaisuus Euroopassa vaakalaudalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

UkrainaRajoittamatta tulevaa poliittista päätöstä mahdollisesta allekirjoittamisesta, kun komissio hyväksyi tänään ehdotukset neuvoston päätöksiksi sopimuksen allekirjoittamisesta ja väliaikaisesta soveltamisesta sekä tekemisestä EU: n ja Ukrainan välisen assosiaatiosopimuksen joka toimitetaan neuvostolle jatkokäsittelyä varten. Komission mukana kaksi ehdotusta, joissa poliittinen kannanotto.

Tänään tehdyllä päätöksellä EU ottaa tarvittavan valmisteluvaiheen ollakseen teknisesti valmis assosiaatiosopimuksen (mukaan lukien sen syvä ja kattava vapaakauppa-alue) mahdolliseen allekirjoittamiseen Vilnassa itäisen kumppanuuden huippukokouksessa kuuden kuukauden kuluttua . EU on korostanut allekirjoittavansa vain, jos Ukraina luo tarvittavat poliittiset olosuhteet.

Tämän päivän kahden neuvoston päätösehdotuksen hyväksyminen antaa EU: lle teknisen mahdollisuuden edetä vaadittujen valmistelumenettelyjen kanssa ennakoimatta mitään päätöstä: sopimuksen allekirjoittaminen edellyttää Ukrainan viranomaisten määrätietoista toimintaa ja konkreettista edistymistä EU: n asettamien vertailuarvojen suhteen. neuvoston päätelmät, annettu 10. joulukuuta 2012, ja jäsenvaltioiden on arvioitava ne ennen tänä vuonna pidettävää Vilnan huippukokousta (lokakuun 2012 parlamenttivaalien seurantatoimet; selektiivisen oikeuden tapausten käsittely ja toistumisen estäminen sekä eteenpäin siirtyminen yhdessä) -sopimus uudistusohjelmasta).
Ennen luvan allekirjoitus, jäsenvaltioille on annettava riittävästi aikaa niiden sisäiset menettelyt, mukaan lukien konsultointi kansallisten parlamenttien. Otettava huomioon pituus ja monimutkaisuus sopimuksen, tämä prosessi kestää vähintään kuusi kuukautta.

Mainos

Sopimus on ensimmäinen uusi sukupolvi assosiaatiosopimuksia Euroopan unionin ja itäisen kumppanuuden maiden välillä. Sen tavoitteena on syventää Ukrainan ja EU: n välisiä poliittisia ja taloudellisia suhteita sekä parantaa Ukrainan pääsyä EU: n sisämarkkinoille muun muassa DCFTA: n kautta, mikä tarjoaa paremmat edellytykset taloudelliselle yhteistyölle EU: n ja Ukrainan välillä.

Assosiaatiosopimuksen neuvottelut saatiin päätökseen 2011 ja 30 maaliskuussa 2012, Chief neuvottelijat Euroopan unionin ja Ukrainan parafoitu teksti EU-Ukraina-assosiaatiosopimuksen.

Ulkoasiainneuvosto antoi 10. joulukuuta 2012 Ukrainaa koskevat päätelmät, joissa ilmaistiin EU: n sitoutuminen assosiaatiosopimuksen, mukaan lukien DCFTA, allekirjoittamiseen heti, kun Ukrainan viranomaiset osoittavat määrätietoista toimintaa ja konkreettista edistystä kolmella alalla (vaalit, valikoivat assosiaatio-ohjelmassa esitetyt yleiset uudistukset), mahdollisesti Vilnassa marraskuussa 2013 pidettävään itäisen kumppanuuden huippukokoukseen mennessä. Se korosti myös Ukrainan tarvetta parantaa liiketoimintaympäristöään. Neuvosto totesi myös, että sopimuksen allekirjoittamiseen voisi liittyä avaamalla sopimuksen osia väliaikaisesti.

Mainos

Pyytämä 10 joulukuu 2012 neuvoston päätelmät, korkean edustajan ja komission valvovat ja joka pitää neuvoston tiedotetaan edistymisestä Ukrainan täyttävät asetetut vaatimukset neuvoston päätelmät, myös yhteydessä valmisteltaessa kesäkuun 2013 EU: n ja Ukrainan yhteistyöneuvosto ja marraskuussa 2013 itäisen kumppanuuden huippukokouksessa Vilnassa.

Neuvottelut tämän kattavan ja kunnianhimoisen sopimuksen EU: n ja Ukrainan julkaistiin maaliskuussa 2007. Helmikuussa 2008 jälkeen päätöksen Ukrainan liittyessä WTO: hon, EU ja Ukraina aloitti neuvottelut DCFTA, keskeisenä osana assosiaatiosopimuksen.

Assosiaatiosopimuksen tarkoituksena on nopeuttaa Ukrainan ja EU: n välisten poliittisten ja taloudellisten suhteiden syventämistä sekä Ukrainan asteittaista pääsyä EU: n sisämarkkinoille muun muassa perustamalla DCFTA. Se on konkreettinen tapa hyödyntää EU: n ja Ukrainan suhteiden dynamiikkaa keskittyen ydinuudistusten tukemiseen, talouden elpymiseen ja kasvuun, hallintoon ja alakohtaiseen yhteistyöhön. Sopimus muodostaa myös Ukrainan uudistusohjelman, joka perustuu kattavaan ohjelmaan Ukrainan lainsäädännön lähentämiseksi moniin EU: n normeihin, jonka ympärille kaikki Ukrainan kumppanit voivat liittyä ja keskittää avunsa. EU: n tuki Ukrainalle liittyy uudistusohjelmaan, kuten se ilmenee sopimuksesta. Kattava instituutioiden kehittämisohjelma on erityisen tärkeä tältä osin.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa