Liity verkostomme!

Etusivu

EU: n historia: Schumanin julistus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

getImage3Ranskan ulkoministeri Robert Schuman esitteli Schumanin julistuksen 9. toukokuuta 1950. Siinä ehdotettiin Euroopan hiili- ja teräsyhteisön perustamista, jonka jäsenet yhdistävät hiili- ja terästuotannon.

EHTY: n perustajajäsenet: Ranska, Länsi-Saksa, Italia, Alankomaat, Belgia ja Luxemburg olivat ensimmäisiä ylikansallisista eurooppalaisista instituutioista, joista lopulta tulee nykyinen "Euroopan unioni".

Vuonna 1950 Euroopan kansakunnat kamppailivat vielä viisi vuotta aikaisemmin päättyneen toisen maailmansodan tuhojen voittamiseksi.

Mainos

Euroopan hallitukset, jotka ovat päättäneet estää toisen tällaisen kauhean sodan, päättivät, että hiili- ja terästuotannon yhdistäminen tekisi - julistuksen sanojen mukaan - historiallisten kilpailijoiden Ranskan ja Saksan välisen sodan "ei pelkästään käsittämätöntä, vaan aineellisesti mahdotonta".

Ajateltiin - oikein - että taloudellisten etujen yhdistäminen auttaisi kohottamaan elintasoa ja olisi ensimmäinen askel kohti yhtenäisempää Eurooppaa. EHTY: n jäsenyys oli avoin muille maille.

"Maailmanrauhaa ei voida turvata ilman luovia ponnisteluja, jotka ovat oikeassa suhteessa sitä uhkaaviin vaaroihin."

Mainos

"Eurooppaa ei tehdä kaikki kerralla tai yhden suunnitelman mukaan. Se rakennetaan konkreettisten saavutusten avulla, jotka ensin luovat tosiasiallisen solidaarisuuden."

"Hiilen ja teräksen tuotannon yhdistäminen - - muuttaa niiden alueiden kohtaloa, jotka ovat jo pitkään omistaneet sotatarvikkeiden valmistusta ja joiden uhreja he ovat olleet."

Maailmanrauhaa ei voida turvata ilman luovia ponnisteluja, jotka ovat oikeassa suhteessa sitä uhkaaviin vaaroihin.

Järjestäytyneen ja elävän Euroopan osuus sivilisaatiosta on välttämätön rauhanomaisten suhteiden ylläpitämiselle. Ranskalla on ollut aina yli 20 vuoden ajan yhtenäisen Euroopan puolustajan rooli, ja sen keskeisenä tavoitteena on aina ollut rauhan palvelu. Yhdistettyä Eurooppaa ei saavutettu, ja meillä oli sota.

Eurooppaa ei tehdä kaikki kerralla tai yhden suunnitelman mukaan. Se rakennetaan konkreettisten saavutusten avulla, jotka ensin luovat tosiasiallisen solidaarisuuden. Euroopan kansojen yhdistyminen edellyttää Ranskan ja Saksan ikivanhan opposition poistamista. Kaikkien toteutettujen toimien on ensinnäkin koskettava näitä kahta maata.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Ranskan hallitus ehdottaa, että toimet toteutetaan välittömästi yhdessä rajoitetussa mutta ratkaisevassa kohdassa.

Se ehdottaa, että ranskalais-saksalainen hiilen ja teräksen tuotanto kokonaisuudessaan asetetaan yhteisen korkean viranomaisen alaisuuteen organisaation puitteissa, johon muut Euroopan maat voivat osallistua. Hiilen ja teräksen tuotannon yhdistämisen pitäisi välittömästi säätää yhteisen perustan luomisesta taloudelliselle kehitykselle ensimmäisenä askeleena Euroopan federaatiossa, ja se muuttaa niiden alueiden kohtaloa, jotka ovat jo pitkään omistaneet sotatarvikkeiden valmistamista. , joista he ovat olleet vakituimpia uhreja.

Näin todettu solidaarisuus tuotannossa tekee selväksi, että sodasta Ranskan ja Saksan välillä ei tule pelkästään käsittämätöntä, vaan aineellisesti mahdotonta. Tämän tehokkaan tuotantoyksikön perustaminen, joka on avoin kaikille osallistuville maille ja joka on viime kädessä velvollinen tarjoamaan kaikille jäsenmaille teollisen tuotannon peruselementit samoin ehdoin, luo todellisen perustan niiden taloudelliselle yhdistymiselle.

Tätä tuotantoa tarjotaan koko maailmalle tekemättä eroa tai poikkeuksia tavoitteena edistää elintasoa ja edistää rauhanomaisia ​​saavutuksia. Lisääntyneillä resursseilla Eurooppa pystyy saavuttamaan yhden keskeisistä tehtävistään, nimittäin Afrikan mantereen kehittämisen. Tällä tavoin toteutetaan yksinkertaisesti ja nopeasti etujen yhdistäminen, joka on välttämätön yhteisen talousjärjestelmän luomiseksi; se voi olla hapate, josta voi kasvaa laajempi ja syvempi yhteisö maiden välillä, jotka ovat pitkään vastustaneet toisiaan sanguinaarisilla erimielisyyksillä.

Yhdistämällä perustuotanto ja perustamalla uusi korkea viranomainen, jonka päätökset sitovat Ranskaa, Saksaa ja muita jäsenvaltioita, tämä ehdotus johtaa ensimmäisen konkreettisen perustan luomiseen eurooppalaiselle federaatiolle, joka on välttämätön rauhan säilyttämiseksi.

Määriteltyjen tavoitteiden toteutumisen edistämiseksi Ranskan hallitus on valmis aloittamaan neuvottelut seuraavista perusteista.

Tämän yhteisen korkean viranomaisen tehtävänä on varmistaa tuotannon nykyaikaistaminen ja sen laadun parantaminen mahdollisimman nopeasti; kivihiilen ja teräksen toimittaminen samoin ehdoin Ranskan ja Saksan markkinoille sekä muiden jäsenvaltioiden markkinoille; viennin muihin maihin yhteinen kehitys; näiden teollisuudenalojen työntekijöiden elinolojen tasaaminen ja parantaminen.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi ehdotetaan perustettavaksi tiettyjä siirtymätoimenpiteitä, jotka perustuvat jäsenmaiden tuotannon hyvin erilaisiin olosuhteisiin, kuten tuotanto- ja investointisuunnitelman soveltaminen, korvaavien koneiden perustaminen hintojen tasaamiseen ja rakenneuudistusrahaston perustamiseen tuotannon järkeistämisen helpottamiseksi. Hiilen ja teräksen liikkuminen jäsenmaiden välillä vapautetaan välittömästi kaikista tulleista, eikä kuljetusmaksujen vaikutusta siihen. Vähitellen luodaan olosuhteet, jotka tarjoavat spontaanisti tuotannon järkiperäisemmän jakautumisen korkeimmalla tuottavuuden tasolla.

Päinvastoin kuin kansainväliset kartellit, joilla on taipumus asettaa rajoittavia käytäntöjä jakelulle ja kansallisten markkinoiden hyödyntämiselle sekä säilyttää korkeat voitot, organisaatio varmistaa markkinoiden fuusion ja tuotannon laajentamisen.

Edellä määritellyistä olennaisista periaatteista ja sitoumuksista tehdään valtioiden välinen sopimus, joka toimitetaan niiden parlamenttien ratifioitavaksi. Hakemusten yksityiskohtien ratkaisemiseksi tarvittavat neuvottelut käydään yhteisellä sopimuksella nimitetyn välimiehen avulla. Hänelle uskotaan tehtäväksi varmistaa, että tehdyt sopimukset ovat asetettujen periaatteiden mukaisia, ja umpikujan sattuessa hän päättää, mikä ratkaisu on hyväksyttävä.

Järjestelmän hallinnoinnista vastaava yhteinen korkea viranomainen koostuu hallitusten nimittämistä riippumattomista henkilöistä, jotka edustavat tasavertaista edustusta. Puheenjohtaja valitaan hallitusten yhteisellä sopimuksella. Viranomaisen päätökset ovat täytäntöönpanokelpoisia Ranskassa, Saksassa ja muissa jäsenmaissa. Elintarviketurvallisuusviranomaisen päätösten muutoksenhakukeinoista säädetään asianmukaisista toimenpiteistä.

Yhdistyneiden Kansakuntien edustaja akkreditoidaan viranomaiselle, ja häntä kehotetaan laatimaan julkinen raportti Yhdistyneille Kansakunnille kahdesti vuodessa, jossa kerrotaan uuden organisaation toiminnasta, erityisesti sen tavoitteiden turvaamisesta.

Korkean viranomaisen laitos ei millään tavoin vaikuta yritysten omistamismenetelmiin. Tehtäviään hoitaessaan yhteinen korkea viranomainen ottaa huomioon Kansainväliselle Ruhrin viranomaiselle annetut valtuudet ja kaikenlaiset Saksalle asetetut velvoitteet, kunhan ne ovat edelleen voimassa.

Continue Reading
Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa