Liity verkostomme!

Etusivu

Ashton: Läpinäkyvämpi asekauppa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

getImage4

Euroopan komissio on ehdottanut neuvoston päätöstä, jolla EU: n jäsenvaltiot valtuutetaan allekirjoittamaan sopimus tavanomaisten aseiden kansainvälisestä kaupasta, ns. Asekauppasopimus.

"EU ja sen jäsenvaltiot tukevat asekauppasopimuksen nopeaa allekirjoittamista ja ratifiointia etenkin siksi, että voimme hyödyntää äskettäisen yleiskokouksen äänestyksen synnyttämää vauhtia ja varmistaa nopean täytäntöönpanon. Perustamalla yhteiset oikeudellisesti sitovat standardit tuonnille, tavanomaisten aseiden viennin ja siirron myötä asekauppa tekee asekaupasta sekä vastuullisempaa että avoimempaa. Se voi vahvistaa kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta ", - ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Catherine Ashton sanoi.

Mainos

Sopimuksen tavoitteena on tehdä tavanomaisten aseiden laillisesta kaupasta vastuullisempaa asettamalla korkeat yhteiset kansainväliset standardit tuonnille, viennille ja siirroille. Siinä säädetään aseiden siirron arvioinnista ja toimenpiteistä, joilla estetään tavanomaisten aseiden kulkeutuminen tuonti- ja viejävaltioista. Lisäksi se lisää asekaupan avoimuutta edellyttämällä kirjanpitoa ja raportointia sihteeristölle ja muille sopimusvaltioille. ATT: n määräykset kattavat seuraaviin luokkiin kuuluvat tavanomaiset aseet: taistelusäiliöt, panssaroidut taisteluajoneuvot, suurikokoiset tykistöjärjestelmät, taistelulentokoneet, hyökkäyshelikopterit, sota-alukset, ohjukset ja ohjuslasit sekä pienaseet ja kevyet aseet. Perustamissopimus kattaa myös niihin liittyvät ampumatarvikkeet / ammukset ja osat ja komponentit.

Koska asekauppasopimus koskee EU: n yksinomaista toimivaltaa, kuten tuonnin ja viennin valvontaa, jäsenvaltiot voivat päättää asekauppasopimukseen liittymisestä vasta neuvoston antaman luvan jälkeen komission ehdotuksesta.

"Asekauppasopimuksen tarkoituksena on myötävaikuttaa kansainväliseen ja alueelliseen rauhaan, turvallisuuteen ja vakauteen sääntelemällä tavanomaisten aseiden kansainvälistä kauppaa ja poistamalla laiton asekauppa. On välttämätöntä täyttää aukko tavanomaisen aseiden sääntelemättömässä kaupassa kansainvälisellä tasolla ja auttamaan rauhanrakentamisen ja humanitaarisen avun kehittämisessä ", - teollisuudesta ja yrittäjyydestä vastaava komission jäsen Antonio Tajani sanoi

Mainos

Sopimuksen myötä asekauppa on vastuullisempaa ja läpinäkyvämpää luomalla yhteiset oikeudellisesti sitovat standardit tavanomaisten aseiden tuonnille, viennille ja siirtämiselle, mikä on Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission yhteinen tavoite. Laiton tai huonosti säännelty kauppa tavanomaisilla aseilla maksaa ihmishenkiä - yli 740,000 3 miestä, naista ja lasta kuolee vuosittain aseellisen väkivallan seurauksena. Sopimuksen nopea voimaantulo on siis äärimmäisen tärkeää, ja siksi on suositeltavaa, että mahdollisimman moni jäsenvaltio allekirjoittaa sopimuksen 2013. kesäkuuta XNUMX juhlallisessa seremoniassa.

Sopimus hyväksyttiin lopullisesti 2. huhtikuuta 2013 Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen päätöslauselmalla. Tässä päätöslauselmassa, joka kokosi YK: n jäsenten valtavan enemmistön, sovittiin 3. kesäkuuta 2013 määrätyksi päiväksi sopimuksen allekirjoittamisen aloittamiselle. Sopimus tulee voimaan XNUMX päivän kuluttua XNUMX. ratifioinnista.

Useiden merkittävien aseiden viejien ja maahantuojien pidättyminen YK: n yleiskokouksen äänestyksessä haastaa poliittisen valtavirran ATT-tavoitteiden ympärille. On kuitenkin myönteistä, että nämä maat ovat kaikki sitoutuneet sisäiseen virastojen väliseen analyysiin perustamissopimuksen tekstistä, joka määrittää niiden tulevan aseman suhteessa ATT: hen. Tärkein poliittinen muutos heinäkuuhun 2012 verrattuna, jolloin ATT neuvoteltiin ensimmäisen kerran YK: ssa, on varmasti Yhdysvaltojen selkeä ja ennakoiva tuki sopimuksen tekemiselle.

Asesopimuksen allekirjoittaminen on tarkoitus suunnitella kesäkuussa 3d.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa