Liity verkostomme!

Albania

Myöhäinen Sir David Amess muisti liikkuvaan seremoniaan Ashraf-3: ssa, Albaniassa, Iranin opposition kotona

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ashraf-3, Albania-Ashraf-3: ssa, Albaniassa, pidettiin yksityiskohtainen ja liikuttava seremonia, jossa asui tuhansia Iranin suurimman oppositioryhmän, Mujahedin-e Khalqin (MEK) jäseniä, 17. lokakuuta 2021 kunnianosoituksena. Sir David Amessille, joka murhattiin raa'asti perjantaina Leigh-on-Sea, Lontoon esikaupunki.

Rouva Maryam Rajavi, Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valittu presidentti, osallistui seremoniaan, asetti seppeleen kunnioittamaan edesmennyttä David Amessia ja puhui läsnäolijoille. MEK: n vanhemmat virkamiehet, mukaan lukien NCRI: n edustaja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kunnioittivat myös Sir Davidia, jonka kunniavahti vei valtavan muotokuvan punaisella matolla Iranin vapauden marttyyreille omistetulle muistomerkille. 

Lausunnossaan rouva Rajavi kunnioitti Amessia sanoen osittain: ”Emme ole kokoontuneet tänne yksinkertaisesti suremaan Sir Davidin kuolemaa. Olemme myös täällä juhlimassa hänen elämäänsä ja saavutuksiaan. Uskon vakaasti, että hän on nyt liittynyt kaikkien niiden joukkoon, jotka antoivat henkensä ihmisoikeusdemokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta, jonka puolesta hän oli väsymätön.

Itse asiassa hän oli diktatuurien, etenkin mullah -diktatuurin, vihollinen. Sen vuoksi kolmen vuosikymmenen tuen jälkeen Iranin kansan vastarinnalle hän on nyt vapauden marttyyrien joukossa. Paljon voidaan sanoa Sir Davidin luonteesta, ystävällisyydestä, myötätunnosta, suuresta sydämestä, moraalisesta koskemattomuudesta, periaatteista ja arvoista. Eniten minua hämmästytti useiden tapaamistensa aikana hänen jatkuva hymynsä ja sitoutumisensa inhimillisiin arvoihin. Voitossa tai tappiossa, hyvinä ja huonoina aikoina hän hymyili aina ja kehotti kaikkia ympärillään olevia jatkamaan. ”

Mainos

Rajavi totesi, että Iranin vastarinta oli velkaa David Amessille valtavaa kiitollisuutta, ja hän lisäsi: ”Hän oli aktiivinen monella rintamalla. Vuonna 2007 hän liittyi 34 parlamentin jäsenen kanssa onnistuneeseen oikeudelliseen haasteeseen MEK: n poliittisesti motivoituneelle terrorismikilpeelle, joka oli tehty Iranin hallinnon käskystä; Hänen säälimättömät pyrkimyksensä turvata Iranin vapaustaistelijoiden, MEK -jäsenten, turvallisuus Ashrafin ja Libertyn leireillä Irakissa; Ja hänen kampanjansa, jolla varmistettiin niiden turvallinen siirtäminen Euroopan maihin, mukaan lukien Albania, vuodesta 2012 alkaen.

David Jones, entinen Brexit-ministeri, Iranin vapauden parlamentaarisen valiokunnan yhteispuheenjohtaja Britanniassa, antoi lausunnon valiokunnan jäsenten puolesta, jossa todettiin: ”Sir David oli Iranin ihmisoikeuksien ja demokratian puolustaja yli kolme vuotta vuosikymmeniä. Hän puhui johdonmukaisesti Iranin kansan demokraattisten pyrkimysten ja Iranin vastarintaliikkeen NCRI: n tukemiseksi. Parlamentissa ollessaan hän esitti usein Teheranin hallinnon monia vakavia uhkia parlamentaarisissa konferensseissa, keskusteluissa ja Early Days Motionsissa, jotka kannattivat lujaa Iranin politiikkaa, joka keskittyy ihmisoikeuksiin ja vaatii hallintoa ottamaan vastuun sen rikkomuksista. nämä oikeudet ja terrorismi. " Lausunto lainasi myös Sir Davidin 6. syyskuuta esittämistä huomautuksista, joissa hän oli sanonut: ”Yksi ylpeimmistä asioista, mitä olen koskaan tehnyt poliittisella urallani, on tukea Iranin kansallista vastarintaneuvostoa, joka vaatii Iranin hallintoa korvataan turvallisemmalla ja demokraattisemmalla hallituksella. ”

David Amess oli ihmisoikeuksien puolustaja loppuun asti. Rikollista murhaa edeltävänä päivänä opettamassaan hän korosti Iranin hallinnon presidentin Ebrahim Raisin osallistumista vuoden 1988 joukkomurhaan, jossa 30,000 poliittista vankia Iranissa, ja tuki anglo-iranilaisen yhteisön kehotusta pidättää hänet, jos hän osallistuu COP26-ilmastonmuutokseen. konferenssissa Glasgow'ssa marraskuussa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Afganistan

Albania ja Kosovo ovat valmiita vastaanottamaan tilapäisesti afganistanilaisia ​​pakolaisia

Julkaistu

on

By

Albanian pääministeri ja sosialistipuolueen johtaja Edi Rama

Albania ja Kosovo ovat hyväksyneet Yhdysvaltojen pyynnön ottaa tilapäisesti vastaan ​​afganistanilaisia ​​pakolaisia, jotka hakevat viisumia päästäkseen Yhdysvaltoihin. kirjoittaa Fatos Bytyci, Reuters.

Tiranassa pääministeri Edi Rama Rama (kuvassa) sanoi, että Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto on pyytänyt Naton kollegoa Albaniaa arvioimaan, voisiko se toimia kauttakulkumaana useille afganistanilaisille pakolaisille, joiden lopullinen kohde on Yhdysvallat.

"Emme sano" ei ", ei vain siksi, että suuret liittolaisemme pyytävät meitä, vaan koska olemme Albania", Rama sanoi Facebookissa.

Mainos

Lähteet olivat kertoneet Reutersille, että Bidenin hallinto oli keskustellut sellaisten maiden kuin Kosovo ja Albania kanssa Yhdysvaltoihin liitettyjen afgaanien suojelemisesta Talebanin kostoilta, kunnes he ovat saaneet päätökseen Yhdysvaltojen viisumiensa hyväksymisprosessin.

Kosovossa presidentti Vjosa Osmani sanoi, että hallitus on ollut yhteydessä Yhdysvaltain viranomaisiin afganistanilaisten pakolaisten asuttamisesta heinäkuun puolivälistä lähtien.

"Ilman epäröintiä ja ... ehdollistamista annoin suostumukseni siihen humanitaariseen operaatioon", Osmani sanoi Facebook -tilillään.

Mainos

Osmani sanoi, että Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset valvoisivat afganistanilaisia ​​pakolaisia ​​ja lisäsivät, että he pysyvät Kosovossa, kunnes heidän asiakirjansa Yhdysvaltain maahanmuuttoviisumeista on järjestetty.

Sadat Yhdysvaltain joukot ovat edelleen Kosovossa rauhanturvaajina yli kaksi vuosikymmentä sotaa silloisten Jugoslavian turvallisuusjoukkojen kanssa vuosina 1998–99.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Albania

Metsäpalot: EU auttaa Italiaa, Kreikkaa, Albaniaa ja Pohjois -Makedoniaa torjumaan tuhoisia tulipaloja

Julkaistu

on

Koska metsäpalot vaikuttavat edelleen Välimeren ja Länsi -Balkanin eri alueisiin, Euroopan komissio hankkii nopeasti tukea auttaakseen maita rajoittamaan tulipalojen leviämistä ja suojelemaan ihmishenkiä ja toimeentuloa.

  • Kaksi Canadair -palomieslentokoneita Ranskasta lähetetään Italian tuhoalueille aloittamaan palontorjunta tänään.
  • Kaksi Kyproksen palokuntaa tukee Kreikkaa, palomiesryhmän päällä, joka tukee operaatioita kentällä.
  • Tšekistä ja Alankomaista lähetetään tasan kaksi helikopteria operaatioiden tukemiseen Albaniassa.
  • Lisäksi Slovenia lähettää 45 palomiehen ryhmän Pohjois -Makedoniaan.

Kaikki apu otetaan käyttöön EU: n pelastuspalvelumekanismin kautta, ja komissio rahoittaa vähintään 75 prosenttia kuljetuskustannuksista.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Työskentelemme ympäri vuorokauden lähettääksemme apua, kun tulipalot raivoavat kaikkialla Euroopassa. Kiitän Kyprosta, Tšekkiä, Ranskaa, Sloveniaa ja Alankomaita palontorjuntalentokoneiden, helikoptereiden ja palomiesryhmän nopeasta lähettämisestä tukemaan maita Tällä hetkellä, kun useat Välimeren maat kärsivät tulipaloista, EU: n pelastuspalvelu varmistaa, että käytössä olevia palontorjuntatyökalujamme käytetään suurimmalla kapasiteetilla. Tämä on erinomainen esimerkki EU: n solidaarisuudesta hätätilanteessa. "

Nämä lähetykset tulevat EU: n koordinoimien palontorjuntatoimien lisäksi, jotka ovat parhaillaan käynnissä Turkissa sekä heinäkuun lopussa Italiassa Sardiniassa. EU: n Copernicus Emergency Management -satelliitin satelliittikartat tarjoavat lisätukea pelastuspalveluille operaatioiden koordinoimiseksi.

Mainos

Euroopan unionin 24/7 Emergency Response koordinointi Centre on jatkuvasti yhteydessä tulipalosta kärsineiden maiden pelastuspalveluviranomaisiin seuratakseen tilannetta tarkasti ja kanavoidakseen EU: n apua.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Albania

Kaikki paitsi täysjäsenyys

Julkaistu

on

Kaksi pääministeriä oli erityisen kiihottunut viimeisimmän 24.-25. Kesäkuuta pidetyn Eurooppa-neuvoston jälkeen. kirjoittaa Simone Galimberti.

Kuten jo hyvin ilmoitettiin, sen ei pitäisi olla yllättävää, kun otetaan huomioon ristiriidat EU: n perusarvoista suhteessa LGBTQI: n syrjivään lainsäädäntöön, mutta mikä mielenkiintoisempaa on, että kaksi erittäin pettynyttä pääministeriä eivät olleet edes huoneessa huippukokouksen aikana.

Kaukana Brysselistä Albanian ja Pohjois-Makedonian pääministeri Edi Rama ja Zoran Zaev eivät välittäneet kritisoimasta Eurooppa-neuvoston jäseniä siitä, etteivät he antaneet vihreää valoa aloittaakseen kansallistensa virallisia jäsenyysneuvotteluja.

Vaikka koko virhe johtui Bulgarian asettamasta veto-oikeudesta Pohjois-Makedonian jäsenyyteen ja yhteisellä kannalla, jonka mukaan neuvottelut molempien maiden kanssa tulisi aloittaa vain samanaikaisesti, totta on, että kaikki jäsenet eivät ole täysin mukana tämän valtavan ottamisessa. Vaihe, joka edes intensiivisten ja pitkittyneiden neuvottelujen jälkeen, jotka saattavat kestää vuosikymmenen tai kauemmin, uhkaisi heikentää unionia samalla, kun sitä laajennetaan.

Mainos

Tarkkailijat pelkäävät, että presidentti Macron on vetoanut virallisen pääsyvaiheen alkamista takaisin vuonna 2019 yhä niin paljon, että EU menettää tärkeän mahdollisuuden estämällä kaksi kansaa, jotka ovat viime vuosikymmenen aikana osoittaneet suurta sitoutumista ja päättäväisyyttä valmistautua tähän keskeiseen hetkeen.

Luottamuksen menetyksen riskiä sekä Pohjois-Makedonian että Albanian ihmisten keskuudessa unioniin liittymisprosessissa ei pidä aliarvioida, samoin kuin vaaroja, joita muut hegemooniset valtiot, nimittäin Venäjä ja Kiina, voisivat hyödyntää tilanteessa ja laajentaa vaikutusvaltaansa Euroopan unionin oviportailla.

Näissä olosuhteissa on melkein ironista, että Euroopan komission strategia-asiakirja Länsi-Balkanin liittymisprosessista julkaistiin vuonna 2020 ja jonka nimi on Liittymisprosessin tehostaminen - Luotettava EU: n näkymä Länsi-Balkanille puhuu luottamuksesta, luottamuksen rakentamisesta ja korkeammasta ennustettavuudesta, jotta jäsenyysprosessi olisi tehokas ja tuottava.

Mainos

Neuvottelujen virallisen alkamisen lykkääminen voi kuitenkin olla parasta, mitä pääministerit Rama ja Zaev saattavat toivoa, sillä pidemmän aikavälin näkökohtien on oltava ensisijaisia ​​lyhytaikaisten paineiden aloittamiseen pikimmin.

Sofian ei pitäisi olla vain joitain Sofian päähänpysähdyksiä, jotka estävät pääsyn, vaan myös tarkoituksellisen ja yhteisesti sovitun strategisen lähestymistavan, joka turvaa paitsi koko unionin tulevan vaurauden myös koko selviytymisen.

Se ei ole vain EU: n kansalaisten ilmeinen luottamuksen menetys koko alueellisen yhdentymisen hankkeeseen, kuten monet tutkimukset osoittavat, että laajentuminen edelleen pahentaa entisestään.

Euroopan komission aloittaessa oikeudenkäynnin Saksaa vastaan ​​eurooppalaisen lain ensisijaisuudesta kansallisten lakien suhteen, mikä komission jäsen Reyndersin oikein selittämä aihe saattaa aiheuttaa itse unionin, keskustelun mahdollisista muutoksista Lissabonin sopimukseen on oltava väistämätöntä jopa jäsenvaltiot vedetään tähän vastahakoisesti.

Unionin toimintamekanismeja on pakko parantaa kokonaisuudessaan alkaen tarpeesta lisätä kansanterveys jäsenvaltioiden ja Euroopan komission jakamien toimivaltuuksien luetteloon.

Kiireellisempi kuin koskaan on tarve luopua yksimielisyydestä yhteisessä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, ja lisäksi on välttämätöntä vahvistaa edelleen Euroopan parlamentin roolia, josta puuttuu edelleen aloiteoikeus unohtamatta suoraan valitun vaihtoehtoja Euroopan komission puheenjohtaja ja sekä Eurooppa-neuvoston että Euroopan unionin neuvoston mahdollinen institutionaalinen kehitys.

Viimeisin viimeisin kommentit Slovenian pääministeri Janez Janša, joka nyt johtaa EU: n kiertävää puheenjohtajuutta "kuvitteellisista eurooppalaisista arvoista", vaatii edelleen paljon vahvempaa EU: n oikeusvaltion ja demokratian mekanismia kuin pitkittyneiden neuvottelujen jälkeen nyt saatavana oleva puolivalkoinen, kompromissi.

Vaikka tämä saattaa näyttää kunnianhimoiselta asialistalta, Euroopan unionin johtajien on erityisesti kohdattava todellisuus ja käsiteltävä sitä, etenkin jos Berliinissä tapahtuu syksyllä hallitusmuutos: unioni, joka ei pysty toteuttamaan entistä kunnianhimoisempaa ohjelmaa ei voi vain sallia uutta laajentumiskierrosta ilman, että ensin järjestetään koti.

Toivottavasti Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta saattaa luoda halun aloittaa tällainen sisäinen keskustelu, vaikka tämä tekisi joistakin jäsenvaltioista aluksi epämukavaa, mutta mahdolliset hallituksen muutokset Budapestissa vuonna 2022 ja Varsovassa vuonna 2023 saattavat johtaa väistämättömään päätökseen, että uusi sopimus on unioni tarpeisiin.

Tarkoittaako se, että Albanian ja Pohjois-Makedonian on odotettava loputtomasti tämän hyvin epävarman ja arvaamattoman skenaarion keskellä?

Ei välttämättä, mutta heidän tavoitteitaan EU: hun liittymisessä on tarkistettava välttämättä heikentämättä heidän asemaansa ja merkitystään.

Ehdotus olisi "Kaikki paitsi täysjäsenyys" -periaate, idea, joka aiemmin kuvasi myös ns. "Assosioituneen jäsenyyden" perustamista, antaisi lupaavimmille ehdokkaille, tässä tapauksessa Pohjois-Makedonialle ja Albanialle, täyden pääsy kaikkiin ohjelmiin, joita unioni parhaillaan toteuttaa, mutta joilla ei ole täysjäsenyyttä neuvostossa.

Sen sijaan Eurooppa-neuvosto voisi suunnitella pakollisen kokoonpanon, johon osallistuvat Albanian ja Pohjois-Makedonian hallitusten päämiehet ennen täysimittaisia ​​istuntojaan, johon molemmat maat voitaisiin jopa kutsua liittymään, mutta ilman äänioikeutta.

Samoin Euroopan parlamentti voisi majoittaa näiden kahden maan edustajat, jotka voisivat liittyä kaikkiin täysistuntoihin ja kaikkiin työvaliokuntiin.

Pohjois-Makedoniasta ja Albaniasta peräisin olevien Euroopan parlamentin jäsenten asemalla olisi Euroopan parlamentin assosioituneiden jäsenten asema ilman äänioikeutta, mutta oikeus puhua ja tehdä ehdotuksia.

Ei ole epäilystäkään siitä, että tällaiset järjestelyt voidaan hylätä sellaisina, että ne eivät kykene kunnioittamaan paitsi ihmisarvoa, mutta eivät myöskään pysty heijastamaan kahden kansan täydellisiä pyrkimyksiä, jotka epäilemättä ansaitsevat unionin täysjäsenyyden.

Tällaisia ​​ehdotuksia ei kuitenkaan pidä pitää Albanian ja Pohjois-Makedonian oikeuden täysivaltaisena jäsenenä hylkäämisenä, vaan käytännön askeleena kohti tätä tavoitetta.

Jos institutionaalisten järjestelyjen kohdalla on selkeät rajoitukset, näiden kahden kansakunnan kansalaiset voisivat hyödyntää kaikkia etuja, joita muiden EU-maiden kansalaiset jo nauttivat, mukaan lukien täysi pääsy yhteismarkkinoille, jotka kuten ehdotettu Euroopan vakausaloitteen ajatuslaitos ehdotti kaksivaiheista prosessia, joka noudattaisi Suomen ennen täysjäsenyyttään toteuttamaa kahden vaiheen lähestymistapaa.

Myös komissiolla on ennustettu yksi skenaario koko alueellisen talousalueen perustamisesta vuoteen XNUMX mennessä

2035 eikä täysjäsenyys.

Lisäksi täysi pääsy yhteisille työmarkkinoille voitaisiin suunnitella avaamalla Schengen asteittain Pohjois-Makedonian ja Albanian kansalaisille, jotka hyötyvät myös erittäin lupaavan idean, ns. Länsi-Balkanin innovaatio-, tutkimus-, koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheilusuunnitelma.

Jos on myönteistä, että vuosina 2015--2025 Erasmus + -ohjelma otettiin myönteisesti vastaan 49,000 opiskelijat EU: n ja Länsi-Balkanin välisten vaihto-ohjelmien korkea-asteen koulutuksen henkilöstön, Pohjois-Makedoniasta ja Albaniasta tulevien opiskelijoiden, joilla on mahdollisuus opiskella täydellä apurahalla EU: n yliopistossa, pitäisi nähdä dramaattinen kasvu.

Kuvittele, kuinka Albania ja Pohjois-Makedonia voisivat hyötyä osallistumisesta täysimääräisesti NextGenerationEU-ohjelmaan.

Euroopan komission tähän mennessä ehdottama paketti Covidin vaikutusten lievittämiseksi ja paremman rakentamisen edistämiseksi on varmasti antelias, mutta paljon enemmän olisi tarjottava osoittamaan, kuinka Pohjois-Makedonia ja Albania ovat täysin osa EU: n perhettä konkreettisten etujen kannalta.

Varmasti, jos EU: n nykyiset jäsenet haluavat nostaa Pohjois-Makedonian ja Albanian taloutta, jo tärkeät määrät, jotka vastaavat 14.162 miljardia euroa, myönnetään Liittymistä valmisteleva tukiväline (IPA III) osana vuosien 2021--2027 monivuotista rahoituskehystä, jonka kautta strateginen Länsi-Balkanin talous- ja investointisuunnitelma rahoitetaan, sitä olisi lisättävä edelleen, samalla kun varmistetaan seuraavan vuosikymmenen aikana suunnitellun 20 miljardin euron Länsi-Balkanin takausjärjestelmä.

Tämän "Kaikki paitsi täysjäsenyys" -lähestymistavan etuna on, että vaikka se onkin nykyisten jäsenvaltioiden veronmaksajien raskaassa rasituksessa, se antaa jäsenvaltioille mahdollisuuden parantaa instituutioitaan ja tehdä niistä tarkoituksenmukaisia ​​ottamaan uudet jäsenet täysin vastaan. tulevina vuosikymmeninä.

Tällä tavoin EU: n toimintamekanismien vahvistaminen antaa mahdollisuuden torjua myös kansallismielisiä ja suverenistisia poliitikkoja, jotka jo skeptisesti suhtautuessaan koko yhdentymisprosessiin voisivat varmasti käyttää uutta laajentumista oportunistisesti laajentamaan protestiäänikantaansa.

Ehkä tuleva 16. Bledin strateginen foorumi Slovenian uuden EU: n puheenjohtajakauden aikana voisi tarjota foorumin uusien ja tuoreiden ideoiden ideoinnille EU: n ja kahden Balkanin eniten ansaitun kansakunnan välisen kumppanuuden merkityksellisestä vahvistamisesta.

Jos virkamies ohjelma Slovenialaisten valmistelemat kuusi kuukautta EU: n ruorissa sanovat jotain, lähestymistapa pääsyneuvottelujen aloittamiseen perustuu käytännönläheisyyteen.

Huolimatta presidentti von der Leyenin halusta toivottaa Skopje ja Tirana tervetulleeksi neuvottelupöytään yhtä selvästi totesi Hänen käytössään ns. kollegion vierailulla Slovenian puheenjohtajakaudella 1. heinäkuuta käytännönläheinen, mutta hyvin antelias realismi, jolle on ominaista todellinen solidaarisuus, saattaa sen sijaan ajaa seuraavan EU: n ja Länsi-Balkanin huippukokouksen asialistaa lokakuussa.

Kaikkien Tiranan ja Skopien jäsenyyttä tukevien ei pitäisi vain ajatella luovaa vaihtoehtoa lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä vastaamaan kansalaistensa toiveisiin, vaan myös rohkeasti kuvitella toimivampaa unionia, joka palvelee 29 jäsenvaltion kansalaisten etuja tai jopa enemmän jäsenvaltioita.

Simone Galimberti sijaitsee Katmandussa. Hän kirjoittaa sosiaalisesta osallisuudesta, nuorison kehittämisestä ja alueellisesta integraatiosta Euroopassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa