Liity verkostomme!

Urheilu

Onko Euroopan kiertue menettänyt tiensä?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Uutisanalyysi: Kun Collin Morikawasta tuli ensimmäinen amerikkalainen voittaa Race to Dubai vuoden parhaaksi "eurooppalaiseksi" golfaajaksi DP World Tour -mestaruuskilpailuissa, se edusti lopullista nöyryytystä kerran ylpeälle, aiemmin omalla nimellään Euroopan kiertueelle., kirjoittaa Louis Auge.

Vastassa hupenevat turnauksen kukkarot ja heidän parhaiden pelaajiensa pakomatka Yhdysvaltoihin, aikoinaan kunnianarvoisa Euro Tour on neljän kuukauden aikana mennyt aiemmin käsittämättömään kumppanuus pääkilpailijoidensa kanssa PGA Tourilla, liittyi uusien PGA Tour -kumppaneidensa kanssa uhkaamaan kieltää pelaajat kilpailemaan kilpailijoilla, myivät sen pois nimeämisoikeudet Dubaissa toimivalle logistiikkayritykselle ja kruunattiin kauden mittaiseksi Euroopan mestariksi, joka ei vain pelaa kokopäiväisesti Yhdysvalloissa, vaan kilpaili vain kahdessa Euroopan maaperässä koko kauden ajan.

Näyttää siltä, ​​​​että European Tour - tai DP World Tour - ei ole vain menettänyt nimensä, vaan myös identiteettinsä.

Ei vähempää kuin New York Times äskettäin kysyi "Mitä se tarkoittaa, jos yhdysvaltalainen golfaaja voittaa Euroopan mestaruuden?" Mielestäni tarkoituksenmukaisempi kysymys on, kuinka eurooppalaisen golfin kantaja – rata, joka tuotti legendoja, kuten Seve, Monty ja Faldo ja joka rakensi kiertueen, joka hallitsi amerikkalaisia ​​Ryder Cupissa yli XNUMX vuoden ajan – on pudonnut niin pitkälle. nopeasti?

Mainos

Timesille antamissaan kommenteissa Euro Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley, joka nyt näyttää kantavan vettä PGA Tourille, näyttää aivan yhtä hämmentyneeltä kuin kukaan muu. "Meidän kiertomatkamme olivat vertikaalisesti integroituja", Pelley sanoi. ”Nyt ne on integroitu vaakasuoraan, ja se on merkittävä ero. Mitä se tarkoittaa pitkällä aikavälillä? Se on miljoonan dollarin kysymys. En voi antaa sinulle painokkaasti vastausta." On vaikea kuvitella, että tällainen sekava vastaus herättää minkäänlaista luottamusta johtajuuteen eurooppalaisten golfaajien keskuudessa.

Vaikka väitetyn strategisen liiton piti luoda suurempia kukkaroita ja enemmän pelimahdollisuuksia Euro-ammattilaisille, mitä nykyinen rakenne sanoo eurooppalaiselle pelaajalle, kuten ruotsalaiselle Alexander Bjorkille, joka oli uskollinen kotikiertueelleen ja pelasi 23 European Tour -tapahtumassa eri puolilla maailmaa. mantereella ja Lähi-idässä vuonna 2021, vain nähdäksesi, kuinka amerikkalainen ja kokopäiväinen PGA Tour -jäsen, kuten Morikawa, kerää 3 miljoonan dollarin Race to Dubai -ykkösbonuksen pelattuaan vain kahdessa tapahtumassa Skotlannissa ja kahdessa Dubaissa? Jos se ei ole isku vasten kasvoja eurooppalaisia ​​pelaajia, on vaikea kuvitella mikä olisi.

Selvyyden vuoksi tämä ei ole ollenkaan Morikawaa koskevaa kritiikkiä. Hän on selvästi yksi nousevista tähdistä maailmanlaajuisessa golfissa ja pelasi turnauksissa, joihin hänellä oli lupa. Hänen asiansa ei todellakaan haitannut, että hän voitti kaksi neljästä Euroopan kiertueen tapahtumasta, joissa hän pelasi, mukaan lukien avoimen mestaruuden. Mutta samalla tavalla monet hänen EM-pisteistään ansaittiin pelaamalla PGA Tourin tapahtumissa Yhdysvalloissa. Ottaen huomioon tämän, on vaikea olla tekemättä sitä johtopäätöstä, että PGA Tour on kävellyt pois tästä vinokkaasta "kumppanuudesta" 15 prosentin omistusosuudella European Tourista ja samalla varmistanut pelaajilleen mahdollisuuden saada paremmat mahdollisuudet DP World Tour -bonukseen. maksut.

Mainos

Ehkä kaikkein huolestuttavinta amerikkalaisten ja eurooppalaisten ratojen välisessä ennennäkemättömässä liitossa on se, kuinka se vahvistaa entisestään pelin hallintaa PGA Tourin sateenvarjossa, jonka tavoitteena on tehdä Yhdysvalloista maailmanlaajuisen golfin keskus ja tuomari missä. ja kun parhaat pelaajat kilpailevat ympäri maailmaa, mikä estää tehokkaasti hallintoelimiä ja faneja sellaisissa paikoissa kuin Australiassa ja Aasiassa saamasta sananvaltaa.

Valitettavasti entinen Euro Tour on ollut liian halukas tekemään tarjouksia rikkaampien entisten kilpailijoidensa kanssa Yhdysvalloissa. Esimerkiksi aiemmin tänä vuonna PGA Tour uhkasi kieltää pelaajia elinikäiseksi, jos he kilpailivat kilpailevalla kiertueella tai pelasivat muussa kuin PGA Tour -tapahtumassa. Ei ole yllättävää, että European Tour otti äskettäin samanlaisen aseman vuotanut muistio pelaajille, hajottaa Euroopan yli kaksikymmentä vuotta kestäneen kumppanuuden Asian Tourin kanssa, eliminoi yhdessä hyväksytyt tapahtumat ja olennaisesti estää eurooppalaisia ​​pelaajia pelaamasta Asian Tourin tapahtumissa ja päinvastoin. Siirto nähtiin suorana reaktiona Aussie Greg Normanin LIV Golf -aloitteen 200 miljoonan dollarin investoinnille Asian Touriin.

Nämä asenteet, jotka ovat selvästi PGA Tourin ja DP World Tourin pyrkimyksiä suojella omia etujaan edustamiensa pelaajien etujen kustannuksella, joutuvat koetukselle tulevina kuukausina nyt, kun kaksi tusinaa parhaita pelaajia Atlantin molemmin puolin sitoutunut pelaamaan helmikuun Saudi Internationalissa, entisessä European Tour -tapahtumassa, joka on nyt Aasian kiertueen lippulaivatapahtuma. Pelleyllä ja PGA Tourin komissaarilla Jay Monahanilla on kuukausi aikaa päättää, sallivatko he Dustin Johnsonin, Phil Mickelsonin, Bryson DeChambeaun, Sergio Garcian ja kahden tusinan muun maailmanlaajuisen tähden kilpailla Riadissa vai sakottavatko he tai jopa kieltävät heidät. .

Piirille, joka väittää, että sen ohjaavat periaatteet ovat "innovatiivisia, osallistavia ja maailmanlaajuisia", on vaikea nähdä, kuinka uhkaava sakkojen ja pelikieltojen määrääminen pelaajille samalla, kun hylätään kiistatta maailman nopeimmin kasvavat golfmarkkinat ja suurin nousevien ja tulevien kykyjen reservo Aasiassa, saavuttaa mitään näistä tavoitteista. Lisäksi kyseenalaistaa sekä PGA:n että European Toursin pelikiellolla uhkailujen ja mahdollisten pelaamisvapautusten oikeudellinen perusta.

Lakiasiantuntijat ovat avoimesti kyseenalaiseksi onko millään Tourilla laillinen perusta kieltää pelaajat, kun otetaan huomioon, että golfaajat ovat riippumattomia urakoitsijoita, joilla on oikeus harjoittaa kauppaansa missä parhaaksi näkevät. Pelaajakiellot voisivat olla vastoin Yhdysvaltain kilpailu- ja työntekijöiden oikeuksia koskevia lakeja, mutta ne voivat myös saada amerikkalaiset lainsäätäjät tarkastelemaan tarkemmin PGA Tourin verovapaata asemaa, koska sen voittoa tavoittelematon tehtävä on "edistää ammattigolfia". Toisin sanoen, on vaikea väittää, että edistät pelaajiesi etuja samalla, kun bannaat samoja pelaajia heidän etujensa vuoksi.

Käytännössä kaikki Morikawan voitosta Dubaissa kertovat uutiset ovat keskittyneet juhlimaan, että hän on ensimmäinen amerikkalainen, joka valloitti Euroopan. Mutta todellisuudessa hänen voittonsa on surullinen viimeinen luku European Tourissa ja lisätodisteita siitä, että Euro Tour on täysin sekaantunut PGA Tourin tehtävään hallita maailmanlaajuista golfia, mainostaa amerikkalaisia ​​pelaajia ympäri maailmaa ja uhata kieltää kaikki, jotka ovat mukana heidän kilpailussaan. tapa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa