Liity verkostomme!

Uskonto

Onko muslimeilla ja sikheillä imago-ongelmia?

SHARE:

Julkaistu

on

Väkivaltaan liittyvän uskontoa ja uskonnon kannattajia koskevan tiedon esittäminen sosiaalisessa mediassa ja viestipalveluissa näyttää viime vuosina lisääntyneen voimakkaasti. Sosiaalinen media on nopeuttanut vauhtia, jolla tietty tapahtuma saa lähes välittömästi uskonnollisen pohjan. Esimerkiksi viimeaikaiset äärimmäiset mielenosoitukset Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa, jotka liittyvät Sikh Khalistan -liikkeeseen ja Bangladaeshin muslimiväkijoukon hindutemppeleihin kohdistuneet hyökkäykset, Taliban, joka kielsi naisten koulutuksen, on tiedotusvälineiden mukaan suoraan juurtunut uskontoon. Äskettäin Atiq Ahmedin, laittomasta poliitikosta tulleen salamurha poliisin pidätyksessä Intiassa on välittömästi yhdistetty uskontoon ja uskontoon perustuviin ideologioihin. Siksi on tärkeää tutkia, mitä ihmiset ajattelevat eri uskonnoista. Indian Institute of Management-Rohtak -tutkimusryhmä teki kyselyn eri puolilla Intiaa, ja siihen osallistui 4012 vastaajaa ikäryhmässä 18-65 vuotta, joilla oli vähintään lukiotason tutkinto. Intia on maailman suurin demokratia, jossa on useita suuria ja kukoistavia vähemmistöjä. Kyselyn tulokset ovat hämmentäviä, kirjoittaa Professori Dheeraj Sharma, Indian Institute of Management-Rohtak.

Kyselyssä kysyttiin vastaajalta, miltä hänestä tuntuisi, jos hänen lapsensa toisi kotiin jonkun uskonnollisesta seurakunnasta, johon hän ei kuulu. On raportoitu, että yli 62 % intialaisista tunsi olonsa epämukavaksi, jos heidän lapsensa toi kotiinsa jonkun toisen uskonnon edustajia. Tämä luku kuitenkin vaihteli uskonnoittain. Hinduvastaajista 52 % koki olonsa epämukavaksi, muslimeista 64 % koki olonsa epämukavaksi, sikheistä 32 %, kristityistä vain 28 %, buddhalaisista 11 % ja jaineista 10 %.

Seuraavaksi kyselyssä selvitettiin ihmisten epämukavuuden taustalla olevia syitä, mitkä uskonnot kannustivat kunnioittamaan ja välittämään kaikkia yhteiskunnassa. Myös, mikä uskonto rohkaisee väkivaltaan ja mikä uskonto rauhaan. Tulokset osoittivat, että 58 prosenttia sanoi uskovansa muslimien käytäntöjen ja näkemysten rohkaisevan väkivaltaan, ja 48 prosenttia ajatteli niin sikheistä. Vertailun vuoksi vain 3 prosenttia koki väkivallan buddhalaisissa käytännöissä ja näkemyksissä ja 10 prosenttia hindulaisissa. Lopuksi 2 prosenttia sanoi ajattelevansa Jainin käytäntöjä ja näkemyksiä, jotka kannustavat väkivaltaan, ja vain 8 prosenttia ajattelee samaa kristillisistä käytännöistä ja näkemyksistä.

Tutkimuksemme tulokset ovat yhtäpitäviä kanadalaisen Angus Reid Strategiesin vuonna 2009 tekemän tutkimuksen havaintojen kanssa, joiden mukaan yli 66 % kanadalaisista suhtautuu islamiin tai sikhiin epäsuotuisasti. Saman tutkimuksen mukaan 45 prosenttia sanoi uskovansa islamin rohkaisevan väkivaltaan, ja 26 prosenttia uskoi, että sikhalaisuus kannustaa väkivaltaan. Vertailun vuoksi vain 13 prosenttia koki väkivallan hindujen opetuksissa, 10 prosenttia koki väkivallan kristillisissä opetuksissa ja 4 prosenttia buddhalaisuudessa.

Ei ole mahdollista estää tiedotusvälineitä esittämästä kuvia rikollisuudesta, sodasta ja terrorismista, jotka saavat yli puolet intialaisista ymmärtämään islamin ja sikhalaisuuden kannustavan väkivaltaan. Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa eivät ole auttaneet imagoa muslimeista Intiassa, Bastille-päivän kuorma-autohyökkäystä ja hindutemppeleitä vastaan ​​tehdyt hyökkäykset lisäävät negatiivista mielikuvaa muslimeista. Lisäksi useita hirvittäviä väkivallantekoja, kuten sikhien tekemä poliisin käsien leikkaaminen, 26th Tammikuun väkivaltaisuudet Delhissä osana maatalouslakia koskevaa mielenosoitusta ja väkivaltainen mielenosoitus Lontoon Intian korkeakomissiossa vain lisäävät negatiivista kuvaa sikheistä. Kuvat miekkoja käyttävistä ihmisistä kaduilla eivät auta jo aiemmin koettua väkivaltaista kuvaa sikheistä. Koko Amritpaliin (väitetty khalistanilainen) Punjabissa, Amritsarin kaupungin äskettäisiin pommi-iskuihin ja muslimigangsterien kiihtymiseen liittyvä tiedotusvälineissä Uttar Pradeshin poliitikko muuttui, ei millään tavalla edistä muslimien ja sikheiden imagoa.

Havainnon muodostumista voidaan selittää merkitysliiketeorialla (MMT), joka selittää kuinka muslimeihin ja sikheihin liittyvät tapahtumat jossain osassa maailmaa vaikuttavat muslimeiden ja sikheiden kokonaiskuvaan ympäri maailmaa. MMT väittää, että esineiden, tapahtumien, ihmisten ja organisaatioiden sosiokulttuuriset merkitykset ovat peräisin kulttuurisesti muodostetusta maailmasta. Tarkemmin sanottuna merkittävät tapahtumat johtavat assosiaatioiden muodostumiseen, jotka johtavat käsitysten muodostumiseen. Vaikka pienemmät tapahtumat voivat hiipua, merkittävät tapahtumat voivat edelleen määrittää ja karikatuuroida identiteettiä. Toisin sanoen sikhikapinallisten vuonna 1985 tekemä Air India -pommi-isku oli käännekohta mielipiteille ja käsityksille sikheistä. Tapahtuma levitti merkittävää negatiivisuutta sikheistä Kanadassa ja muualla maailmassa.

Kanadan sikhit olivat niin hämmästyneitä pommituksesta, että muutaman seuraavan vuoden aikana sikhit kaikkialla Kanadassa tekivät lisäponnisteluja irtautuakseen todistettavasti hiljaisesta tai nimenomaisesta tuesta väkivaltaisille toimille. Samoin 9/11:n tapahtumat loivat maailmanlaajuisen kuvan muslimeista väkivaltaisina ja aggressiivisina. Lisäksi kaikki väkivalta muslimienemmistömaissa kuvataan uskontoon kuuluvana. Monet väittävät, että tällaiset tapahtumat jättävät huomioimatta sosiaalisen, poliittisen ja taloudellisen kontekstin, jossa nämä tapahtumat tapahtuvat, mutta nämä argumentit eivät kumoa uskonnollisen kuvan hallitsevia kertomuksia.

Mainos

Seuraavaksi voi olla tärkeää selvittää, pitäisikö lakeja lieventää demokratian uskonnollisten käytäntöjen ja normien mukauttamiseksi. Kyselyn tulosten mukaan 83 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että lakeja ei pidä keventää uskonnollisten käytäntöjen ja normien mukaan. Lopuksi tiedustelimme, onko vastaajilla ystävää eri uskonnosta. Erityisesti kysyimme: "Onko sinulla henkilökohtaisesti ystäviä, jotka ovat alla lueteltujen uskonnon kannattajia: hindulaisuus, islam, kristinusko, sikhiläisyys, jainismi ja buddhalaisuus. Intiassa on noin 80 % hinduja, 14 % muslimeja, 2 % sikhejä, 2 % kristittyjä, alle yksi prosentti jaineja ja buddhalaisia. Yli 22 % vastaajista väitti, että heillä on muslimiystävä, yli 12 % vastasi, että heillä on sikhiystävä, 6 % sanoi, että heillä on kristitty ystävä, 3 % ilmoitti olevansa jain-ystävä ja 1 prosentti ilmoitti olevansa buddhalainen. ystävä. Angus Reid Strategies -tutkimuksen tapaan havaitsimme, että sitä uskontoa seuraavien ystävien saaminen ei välttämättä johda myönteiseen näkemykseen kyseisestä uskonnosta ja uskonnollisista toimista. Yksinkertaisella korrelaatiolla näiden kahden välillä ei ole merkitystä.

Siksi ystävyyden kehittyminen ja kontaktien lisääminen ei välttämättä välttämättä paranna, muuta tai kääntää negatiivista mielikuvaa, joka vallitsee hallitsevassa narratiivissa, mutta voi varmasti auttaa ymmärtämään ja lisäämään suvaitsevaisuutta. Paras mahdollinen tapa muuttaa negatiivista mielikuvaa on toteuttaa suuria ja merkittäviä positiivisia tapahtumia, jotka vaikuttavat syvällisemmin ja pitkäkestoisesti. Toisin sanoen, kun Intia valitsee muslimipresidentin tai sikhien pääministerin, se todella parantaa hindujen positiivista kuvaa entisestään. Kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jotkin muslimimaat saattavat harkita ei-muslimin nimittämistä valtionpäämieheksi parantaakseen muslimien imagoa kaikkialla maailmassa. Heitä voidaan sitten pitää suvaitsevaisina ja ennakkoluulottomina.

Vastaavasti, jos Punjab valitsee hindujen pääministerin ja J&K valitsee hindupääministerin, kun valtio on palautettu, se luultavasti edistää positiivista mielikuvaa sikheistä ja muslimeista. Lisäksi merkittävien sikhien ja muslimihenkilöiden on tuomittava avoimesti väkivaltaiset teot ja väkivallan tekijät. Nämä voivat ennustaa hyvää sikhien ja muslimien kuvan kohottamiseksi. Vuoden 1947 jälkeen, kun erillinen maa muslimeille perustettiin, jäljelle jäänyt (Intia) olisi yksinkertaisen logiikan mukaan voinut olla hindujen kansakunta. Siksi eräs viisas mies sanoi kerran, että Intia on maallinen, koska intialaiset ovat maallisia. Tätä käsitystä on myös vaalittava merkittävien tapahtumien kautta.

*Näkemykset ovat henkilökohtaisia ​​ja tutkimusapua tarjoavat Lubna ja Eram, molemmat tohtoriopiskelijat Indian Institute of Management-Rohtakissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa