Liity verkostomme!

Vapaa-aika

Videopeliohjaimet koko historian ajan

Julkaistu

on

Videopelien suosio on nykyään kaikkien aikojen korkein. Ja on jonkin verran ymmärrettävää, kun miljoonat ihmiset pelaavat jonkinlaista videopeliä. Tämäntyyppisistä videopeleistä löytyy myös konsoli. Ja mikä on konsolin tärkein pala? Olet oikeassa, ohjain. Ohjaimemme ovat melko monimutkaisia, niiden monimutkaisuus voi olla haaste niille, jotka haluavat oppia niitä. Heillä on myös mielenkiintoinen painikkeiden sijainti, jonka käyttäjien on opittava "silmät", jos he haluavat olla hyvä pelaaja. Mutta ensimmäiset videopelien ohjainten prototyypit eivät olleet niin monimutkaisia ​​tuolloin. Suurin osa niistä on luokiteltu alkeelliseksi malliksi. 

Ensimmäinen videopeli: Spacewar The Origin (1961)

Emme voi puhua videopelien ohjainten historiasta puhumatta todellisista videopeleistä. Kaikki videopelien ohjaimet jäljittävät alkuperänsä yhdestä tietystä pelistä nimeltä Spacewar: Alkuperä. Tämä peli on epäilemättä yksi ensimmäisistä videopeleistä. Peli itsessään on melko yksinkertainen, pelaajilla on ainoa tehtävä tuhota kaikki edessään olevat tähtialukset. Ajattele sitä nykyaikaisemman pelin, Flappy Birdin, edeltäjänä, mutta varsinaisen linnun sijaan ohjaat avaruusalusta ja voit ampua ohjuksia. Tietysti tavoite pysyy samana, älä anna minkään koskettaa sinua.

Peli suunniteltiin ja asennettiin PDP-1-tietokoneelle, jossa käytettiin kahdeksaa Test Word -kytkintä. Aluksen ohjaaminen tehtiin neljällä näistä kahdeksasta kytkimestä. Kahta heistä käytettiin avaruusaluksen suunnan hallintaan (vasemmalle ja oikealle) ja kaksi muuta omistettiin ohjuksen ampumiseen.

Joystickien isoisä: Atari (1977)

Ohjaussauvan ilme on mullistanut tänään tuntemamme pelit. Ohjaussauvalla on hyvin yksinkertainen muotoilu ymmärrettäväksi. Periaatteessa se tarvitsee vain neljä kytkintä, jotka ohjaavat suuntaa toimiakseen oikein. Myös sen takana oleva mekanismi on yksinkertainen. Kun siirrät sauvaa suuntaan, metallilevy muodostaa yhteyden piirilevyyn sähköisen signaalin kautta, joka sitten osoittaa suunnan ohjaussauvaan. Tulevissa ohjaussauvoissa on myös ylimääräinen kytkin, jota käytetään ammusten ampumiseen.

Vaikka alkuperäisen ohjaussauvan muotoilu on peitetty yksinkertaisuudella, useimmilla nykyaikaisilla ohjaimilla on toinen esi-isä. Painikepohjaisten pelien, kuten Spacewarin, menestys synnytti uuden trendin 60-luvulla. Se on aika, jolloin peli soitti Lemu sai paljon suosiota. Tämä Atarin suosima arcade-peli oli tennispohjainen, jossa kaksi melaa pomppii pisteestä toiseen, kunnes pisteitä ei voi enää palauttaa.

Melojen ohjaaminen Pongista tehtiin potentiometreillä, jotka olivat nuppeja, jotka liikuttivat meloja ylös ja alas käännettäessä. Pelin suosio oli niin korkea, että monissa Atarin ensimmäisistä kotikonsoleista löytyi tosiasiallinen meloa ohjain. Pong toimi myös yhtenä ensimmäisistä kilpailupeleistä, koska melaohjaimessa oli kaksi potentiometriä (yksi ohjainkortin kummallakin puolella), mikä tarkoittaa, että peliä voitiin pelata kahtena. Atari-ohjaussauvan patentti saatiin vuonna 1978. Mutta tuolloin markkinoilla oli monia ohjaussauvoja. Vaikka kova kilpailu, Atari-ohjaussauva onnistui erottamaan itsensä muusta ainutlaatuisten viiden suuntaisen yhteyden (ylös, alas, vasemmalle, oikealle ja tulelle) vuoksi.

Ensimmäisen videopelikonsolin ilmestyminen tuli Atarin mukana, kun he päättivät tarjota joystickin yhdessä tosiasiallisen melo-ohjaimen (Pong) kanssa Atari 2600 -videotietojärjestelmällä (VCS).

Nintendo Entertainment System: 1985

Nintendon suunnittelema ohjain oli viimeinen pala klassisten ja modernien videopelien ohjaimien välillä. Tämä ohjain kesti ajan testin, koska sen muotoilu on pääosin sama myös nykyään. Ohjaimen keskellä oli kaksi painiketta (Käynnistä ja Valitse), oikealla A- ja B-painikkeet ja vasemmalla suuntapainike.

Uusi innovaatio oli, että pelaajat voivat nyt siirtyä myös diagonaaliin painamalla kahta vierekkäistä painiketta samanaikaisesti. Nintendo-ohjaimet ovat innoittaneet tulevia videopelien tekijöitä mukauttamaan ja parantamaan konsoleita entisestään.

Nykyaikaiset videopelien ohjaimet

Kaikissa nykyisissä säätimissä ohjaussuunta ja ohjaussauva on yhdistetty yhdeksi ohjaimeksi. Vaikka jokaisella ohjaimella on ainutlaatuinen painike, suurin osa nykyaikaisista ohjaimista on Sony PlayStation DualShock Controllerin jälkeläisiä, jossa on kaksi ohjainta, useita painikkeita ja suuntapalat.

Videopelien ohjainten matka on ollut kiehtova, alkaen Spacewarin yksinkertaisuudesta aina nykyisiin ohjaimiin, joissa on kaikki pelaajan tarvitsemat ominaisuudet. Aina kun pelaat peliä ohjaimella, kuten Fifa 21 ja Witcher 3 että blackjack verkossa, tiedät nyt osan videopeliohjaimen historiasta. Ja kuka tietää, mitä tulevaisuus on varannut näille ohjaimille.

Elokuva

#UNIC - Elokuvateatterien selviytyminen vaakalaudalla

Julkaistu

on

Kansainvälinen elokuvateatteriliitto (UNIC), elokuva-alan ammattiyhdistyksiä ja operaattoreita edustava elin 38 Euroopan alueella, on antanut seuraavan lausunnon:

"Kun eurooppalaiset elokuvaoperaattorit ovat vihdoin siirtymässä pitkään päättyneeseen aikaan COVID-19-taudinpurkauksen vuoksi ja tekevät kovasti töitä yleisön palaamiseksi takaisin, koko alan on keskityttävä varmistamaan, että elpyminen voi tapahtua ja että yleisö palaa nauttimaan ainutlaatuisesta kokemus elokuvien katselemisesta valkokankaalla.

"Vaikka monet jakelupuolella ovat ilmoittaneet, että" olemme kaikki tässä yhdessä ", viimeisimmät tapahtumat tekevät selvemmäksi kuin koskaan, että tämän mielipiteen on tuettava sekä tekoja että sanoja.

"Erityisesti uutta sisältöä on ensin julkaistava elokuvateattereissa, ja siinä on otettava huomioon merkittävä teatteriikkuna, ja molemmat elementit ovat välttämättömiä Euroopan (ja todellakin globaalin) elokuvateollisuuden jokaisen osan selviytymisen ja terveyden kannalta.

"Elokuvateatterien ensimmäinen" -elokuvan strategia - johon liittyy merkittävä teatterin yksinoikeus - on todistettu liiketoimintamalli ja ratkaiseva tekijä sen varmistamiseksi, että yleisö voi nauttia monenlaisesta elokuvavalikoimasta. Tämä järjestelmä oli perusta ennätykselliselle 2019, 1.34 miljardia pääsyä ja 8.7 miljardia euroa ansaittu pelkästään Euroopan lipputuloissa.

"Koko sektorilla on ennennäkemättömiä haasteita. Alan päätökset on tehtävä enemmän kuin koskaan pitkän aikavälin näkökulmasta. Jos studiokumppanimme pakottavat elokuvateattereita odottamaan, kunnes ala nousee Yhdysvaltain kriisistä ennen uuden sisällön toimittamista, se osoittautuu liian myöhään monille eurooppalaisille elokuvateattereille ja heidän omistautuneelle työvoimalleen.

"Kaikkien, jotka ovat riippuvaisia ​​elokuvateollisuuden menestyksestä, tulisi sitoutua varmistamaan koko alan terveydentila tulevaisuudessa. Tekemällä näin he varmistavat, että laajempi elokuvateollisuus ja eurooppalaiset elokuvateatterit - yhdestä näytöstä riippumattomista taiteellisista taloista ja multiplekseistä - toipuu ja palaa kriisistä vahvemmaksi ja sietävämmäksi kuin koskaan. "

Tietoja UNIC: sta

Unionin kansainvälinen elokuvateatteriliitto (UNIC) edustaa elokuvateollisuuden ammattijärjestöjen ja elokuvateatteritoimijoiden etuja 38 maassa Euroopassa ja naapurialueilla.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

#Cineworld aikoo avata kaikki teatterit uudelleen heinäkuun alussa

Julkaistu

on

Brittiläinen elokuvateatterioperaattori Cineworld Group Plc (CINE.L) kertoi tiistaina (16. kesäkuuta), että jotkut sen teattereista avautuvat uudelleen kesäkuun viimeisellä viikolla, ja odotti kaikkien avautuvan heinäkuuhun parannetulla sanitaatiomenettelyllä kaikilla toimipaikoilla, kirjoittaa Tanishaa Nadkar.

Yhtiö, joka luopui viime viikolla 1.65 miljardin dollarin kaupastaan ​​ostaa Kanadan Cineplex (CGX.TO), odottaa avautuvansa uudelleen Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa 10. heinäkuuta. Yhtiön osakkeet, jotka ovat tähän mennessä laskeneet noin 64% vuotta aiemmin, markkinoiden avaamista edeltäneiden indikaattorien mukaan nähtiin avautuvan 10% enemmän. Cineworld, joka oli sulkenut teatterinsa koronaviruksen johtamien rajoitusten takia, kertoi päivittäneensä varausjärjestelmäänsä sosiaalisen etäisyyden varmistamiseksi auditorioillaan sekä mukauttamalla elokuvien aikatauluja jonojen hallitsemiseksi ja väkijoukkojen kerääntymisen estämiseksi aulassa.

Cineworld, jolla on noin 9,500 7,000 näyttöä maailmanlaajuisesti ja jolla on yli 110 XNUMX Yhdysvalloissa, sai myös viime kuussa ylimääräisen XNUMX miljoonan dollarin lainanantajilta ja luopumisen lainakovenanteista auttaakseen selviytymään sulkemisista. Ohjaaja Christopher Nolanin trilleri opinkappale debytoi elokuvateattereissa 31. heinäkuuta. Se on ensimmäinen uusi kuukausittainen elokuvateatteri elokuvateattereille, jotka tarvitsevat tuoreita elokuvia houkutellakseen yleisöä sulkemisen jälkeen.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Yhdistyneen kuningaskunnan tavoitteena on aloittaa urheilu uudelleen lähitulevaisuudessa uudella työvoimalla

Julkaistu

on

Iso-Britannia tarkastelee, miten kilpailukykyinen urheilu voi jatkaa suljettujen ovien takana lähitulevaisuudessa, kulttuuriministeri Oliver Dowden kertoi keskiviikkona (20. toukokuuta) uuden työryhmän puitteissa, joka tutkii, miten virkistys- ja vapaa-aika voi aloittaa uudelleen, kirjoittaa William James ja Andy Bruce.

Dowdenin mukaan työryhmä auttaisi meitä pohtimaan, kuinka voimme saada urheilun takaisin turvallisesti tavalla, joka toimii sekä klubeille, pelaajille että kannattajille.

Hän lisäsi, että viime viikolla julkaistut ohjeet siitä, kuinka eliittiurheilijat voisivat jatkaa harjoitteluaan, "tasoittaisivat tietä elävien urheilulajien paluulle suljettujen ovien takana lähitulevaisuudessa."

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa