Liity verkostomme!

Elokuvafestivaalit

Viisi MEDIA-tuettua elokuvaa kunnioitettiin vuonna 2021 Cannesin elokuvajuhlilla

Julkaistu

on

Viisi EU: n rahoittamaa titteliä on palkittu tässä 74. painoksessa Cannes Film Festival, joka päättyi lauantaina (17. heinäkuuta) päätösseremoniaan. Titaani, Julia Ducournaun, joka sai EU: n tukea sen kehittämiseen, oli yön suurin voittaja, ja hänet palkittiin arvostetulla Palm d'Or -kadulla. Lisäksi, Lokero n.6Juho Kuosmanen sai Grand Prix -palkinnon. lammas, kirjoittanut Valdimar Jóhannsson ja Rukoukset varastettuja, jonka on kirjoittanut Tatiana Huezo, sai palkintoja kategoriassa '' Ei varma huomiota ''. Lisäksi, Olga, Elie Grappe, palkittiin La Semaine de la Critique -kilpailussa.

Yhteensä 17 MEDIA-tuettua elokuvaa kilpailivat festivaalin tämän vuoden painoksessa palkinnoista useissa kategorioissa, mukaan lukien virallinen kilpailu, 'Un kindel huomio', 'Kilpailun ulkopuolella', 'Cannes Premiere' ja 'Erikoisnäyttely', sekä festivaalin rinnakkaisissa kilpailuissa : Ohjaajien kahden viikon ja La Semaine de la Critique. Kaiken kaikkiaan EU investoi yli 2.1 miljoonaa euroa EU: n kautta Media säie Creative Europe -ohjelma näiden XNUMX teoksen kehittämiseen ja kansainväliseen jakeluun. Nämä ja monet muut tuotannot esitellään MEDIA 30 vuotta -kampanja, joka juhlii EU: n jatkuvaa tukea audiovisuaalialalle viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana. Siinä korostetaan alan työtä sekä kameran edessä että takana ja EU: n tuen todellisia vaikutuksia alalla.

Euroopan komissio

Komissio käynnistää "CharactHer" -kampanjan kaikkien elokuvateollisuuden kykyjen lisäämiseksi

Julkaistu

on

At Cannes Film Festival, komissio on käynnistäminen an Tietoisuuskampanja jonka tarkoituksena on edistää monimuotoisuutta ja osallisuutta elokuva- ja tiedotusvälineiden teollisuudessa sekä korostaa sukupuolten tasa-arvoa ja naisten roolia alalla. Kampanja otsikolla 'CharactHeron ensimmäinen aloite, jossa keskitytään selvästi monimuotoisuuteen ja osallisuuteen Media- ja audiovisuaalialan toimintasuunnitelma. Arvot ja läpinäkyvyysjohtaja Věra Jourová osallistuu käynnistystapahtumaan ja osallistuu paneelikeskusteluun naisille heidän uransa aikana kohdistuvista esteistä.

Varapuheenjohtaja Jourová sanoi: "Pandemiaa selviytyessä meidän on varmistettava, että naiset ovat keskeisessä asemassa toipumisessa. Tämän kampanjan avulla toivomme, että voimme innostaa monia naisia, jotta Eurooppa voi hyödyntää kykyjään parhaalla mahdollisella tavalla. " Hänen avauspuheensa on saatavilla tätä.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton lisäsi: "Kun esitimme media- ja audiovisuaalialan toimintasuunnitelman joulukuussa, prioriteettimme oli hyvin selvä: monimuotoisuus on asetettava media- ja audiovisuaalialan elvyttämis- ja muutostyön eturintamaan. Osallisuuden edistäminen ei ole pelkästään sosiaalinen vastuumme, vaan tärkeä osa polkumme kohti joustavampaa ja kilpailukykyisempää teollisuutta. "

- "CharactHerin kampanja perustuu laajempaan poliittiseen pyrkimykseen, jonka tarkoituksena on vahvistaa komission asialistaa Tasa-arvon unioni EU: n sukupuolten tasa-arvostrategian kautta. Kampanja, joka toteutetaan yhteistyössä Kerää 50/50, käynnistyy Cannesin elokuvajuhlien yhteydessä, missä 17 EU: n tukemaa elokuvaa kilpailevat palkinnoista. Cannesin elokuvajuhlien Marché du Filmin yhteydessä komissio osallistuu myös ohjelmaan useita tapahtumia - puitteissa Creative Europe Media -ohjelma.

Lisätietoa on saatavilla tätä.

Continue Reading

EU

Kaksi EU: n rahoittamaa elokuvaa arvostettiin Berliinin kansainvälisessä elokuvajuhlissa vuonna 2021

Julkaistu

on

Kaksi EU: n tukemaa elokuvaa sai palkinnon 71. elokuvassa Berliinin elokuvajuhlilla joka tapahtui verkossa viime viikolla: Paras ohjaaja Hopeakarhu meni Dénes Nagy: lle "Natural Light" (Luonnollinen valo) ja Special Jury Award in Encounters -palkinto sai "Maku" (Vị), kirjoittanut Lê Bảo. Yhdeksän EU: n tukemaa elokuvaa ja sarjaa nimitettiin palkintoihin. EU tuki näiden nimikkeiden kehittämistä ja yhteistuotantoa yli 750,000 XNUMX euron investoinneilla Creative Europe Media -ohjelma. Tämä festivaalin ensimmäinen vaihe isännöi Euroopan elokuvamarkkinat, joka sisälsi painoksen European Film Forum audiovisuaalialan tulevaisuudesta Euroopassa. Erilaiset alan ammattilaiset korostivat yhteistyön lisäämisen merkitystä eri aloilla innovaatioiden jatkamiseksi tuomalla yhteen muun muassa elokuvateattereita ja uutta tekniikkaa, mikä heijastaa joitain aiheita, jotka komissio on yksilöinyt ja esittänyt. Media- ja audiovisuaalialan toimintasuunnitelma. Tämän vuoden festivaalin toinen kierros 'Kesätarjous', järjestetään kesäkuussa 2021, jolloin elokuvat avataan yleisölle ja järjestetään virallinen palkintojenjakotilaisuus.

Continue Reading

EU

Yhdeksän EU: n tukemaa elokuvaa kilpailee Berliinin kansainvälisessä elokuvajuhlissa vuonna 2021

Julkaistu

on

- 71st Berliinin elokuvajuhlilla alkoi 1. maaliskuuta tänä vuonna digitaalisena painoksena koronaviruspandemian vuoksiyhdeksän EU: n tukemaa elokuvaa ja sarjaa, joista kolme kilpailee korkeimmasta palkinnosta, Kultaisesta karhusta: Muistilaatikko esittäjä (t): Joana Hadjithomas ja Khalil Joreige, Nebenan (vieressä) esittäjä (t): Daniel Brühl, ja Természetes valo (luonnollinen valo) kirjoittanut Dénes Nagy. EU tuki näiden yhdeksän nimikkeen kehittämistä ja yhteistuotantoa yli 750 000 euron investoinnilla, joka myönnettiin Creative Europe Media -ohjelma. Elokuvan ammattilaisille ja tiedotusvälineille suunnattu Berlinale-elokuvajuhlat järjestävät Euroopan elokuvamarkkinat, jossa Luova Eurooppa MEDIA -ohjelma on aktiivinen sekä virtuaalisen osaston että European Film Forum. Foorumi, joka pidetään verkossa 2. maaliskuuta, kokoaa alan ammattilaisia ​​keskustelemaan Euroopan audiovisuaalialan tulevaisuuden näkymistä. Berlinale kestää 5. maaliskuuta, jolloin voittajaelokuvat julkistetaan. Tämän vuoden festivaalin toinen kierrosKesätarjous', järjestetään kesäkuussa 2021, ja se avaa elokuvat yleisölle ja järjestää virallisen palkintoseremonian. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa