Liity verkostomme!

Elokuvafestivaalit

Viisi MEDIA-tuettua elokuvaa kunnioitettiin vuonna 2021 Cannesin elokuvajuhlilla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Viisi EU: n rahoittamaa titteliä on palkittu tässä 74. painoksessa Cannes Film Festival, joka päättyi lauantaina (17. heinäkuuta) päätösseremoniaan. Titaani, Julia Ducournaun, joka sai EU: n tukea sen kehittämiseen, oli yön suurin voittaja, ja hänet palkittiin arvostetulla Palm d'Or -kadulla. Lisäksi, Lokero n.6Juho Kuosmanen sai Grand Prix -palkinnon. lammas, kirjoittanut Valdimar Jóhannsson ja Rukoukset varastettuja, jonka on kirjoittanut Tatiana Huezo, sai palkintoja kategoriassa '' Ei varma huomiota ''. Lisäksi, Olga, Elie Grappe, palkittiin La Semaine de la Critique -kilpailussa.

Yhteensä 17 MEDIA-tuettua elokuvaa kilpailivat festivaalin tämän vuoden painoksessa palkinnoista useissa kategorioissa, mukaan lukien virallinen kilpailu, 'Un kindel huomio', 'Kilpailun ulkopuolella', 'Cannes Premiere' ja 'Erikoisnäyttely', sekä festivaalin rinnakkaisissa kilpailuissa : Ohjaajien kahden viikon ja La Semaine de la Critique. Kaiken kaikkiaan EU investoi yli 2.1 miljoonaa euroa EU: n kautta Media säie Creative Europe -ohjelma näiden XNUMX teoksen kehittämiseen ja kansainväliseen jakeluun. Nämä ja monet muut tuotannot esitellään MEDIA 30 vuotta -kampanja, joka juhlii EU: n jatkuvaa tukea audiovisuaalialalle viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana. Siinä korostetaan alan työtä sekä kameran edessä että takana ja EU: n tuen todellisia vaikutuksia alalla.

Mainos

Elokuvafestivaalit

Venetsian kansainvälinen elokuvafestivaali: Kolme EU: n rahoittamaa elokuvaa kunnioitetaan

Julkaistu

on

Venetsian kansainvälisen elokuvafestivaalin 78. painoksen voittajat julkistettiin lauantaina 11. syyskuuta. Kolme EU: n rahoittamaa elokuvaa palkittiin. Illalla Michelangelo Frammartino, joka kilpaili Venezia 78 -kilpailussa, sai tuomariston erikoispalkinnon. Lisäksi Peter Kerekes ja Ivan Ostrochovský saivat Orizzonti -palkinnon elokuvan parhaasta käsikirjoituksesta. 107 Äidit. Orizzonti -tuomaristo kunnioitti myös Piseth Chhunia parhaan näyttelijän palkinnolla roolistaan Valkoinen rakennus Kirjailija: Kavich Neang

Yhteensä kuusi Euroopan unionin tukemaa elokuvaa kilpaili festivaalin painoksesta useissa kategorioissa, erityisesti Venezia 78, Orizzonti, Orizzonti Extra ja Orizzonti Short Films -kilpailuissa. Näitä elokuvia ovat tuottaneet arvostetut kansainväliset tiimit, joihin osallistuvat EU-maat (Saksa, Tanska, Espanja, Ranska, Italia, Alankomaat, Slovakia, Ruotsi ja Tšekki) ja sen ulkopuolella (Norja, Kambodža, Kongo, Libanon, Qatar, Singapore, Thaimaa ja Ukraina). Yhteensä EU on investoinut yli 290,000 XNUMX euroa Luova Eurooppa -ohjelman MEDIA-osion kautta näiden teosten kehittämiseen, kansainväliseen yhteistuotantoon ja jakeluun.

Nämä nimikkeet esitetään myös osana "30 vuotta Media" -kampanjaa, jossa juhlitaan Euroopan tukea audiovisuaaliteollisuudelle vuosikymmenien ajan, korostetaan sen saavutuksia kameran edessä ja takana ja korostetaan EU: n todellisia vaikutuksia tukea alalla. Festivaali isännöi yhdessä Creative Europe MEDIAn kanssa 6. syyskuuta järjestetyn Euroopan elokuvafoorumin numeroa "Elokuva -alan kulissien takana: innovatiiviselle ja joustavalle teollisuudelle".

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio käynnistää "CharactHer" -kampanjan kaikkien elokuvateollisuuden kykyjen lisäämiseksi

Julkaistu

on

At Cannes Film Festival, komissio on käynnistäminen an Tietoisuuskampanja jonka tarkoituksena on edistää monimuotoisuutta ja osallisuutta elokuva- ja tiedotusvälineiden teollisuudessa sekä korostaa sukupuolten tasa-arvoa ja naisten roolia alalla. Kampanja otsikolla 'LuonneHänon ensimmäinen aloite, jossa keskitytään selvästi monimuotoisuuteen ja osallisuuteen Media- ja audiovisuaalialan toimintasuunnitelma. Arvot ja läpinäkyvyysjohtaja Věra Jourová osallistuu käynnistystapahtumaan ja osallistuu paneelikeskusteluun naisille heidän uransa aikana kohdistuvista esteistä.

Varapuheenjohtaja Jourová sanoi: "Pandemiaa selviytyessä meidän on varmistettava, että naiset ovat keskeisessä asemassa toipumisessa. Tämän kampanjan avulla toivomme, että voimme innostaa monia naisia, jotta Eurooppa voi hyödyntää kykyjään parhaalla mahdollisella tavalla. " Hänen avauspuheensa on saatavilla tätä.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton lisäsi: "Kun esitimme media- ja audiovisuaalialan toimintasuunnitelman joulukuussa, prioriteettimme oli hyvin selvä: monimuotoisuus on asetettava media- ja audiovisuaalialan elvyttämis- ja muutostyön eturintamaan. Osallisuuden edistäminen ei ole pelkästään sosiaalinen vastuumme, vaan tärkeä osa polkumme kohti joustavampaa ja kilpailukykyisempää teollisuutta. "

Mainos

- "CharactHerin kampanja perustuu laajempaan poliittiseen pyrkimykseen, jonka tarkoituksena on vahvistaa komission asialistaa Tasa-arvon unioni EU: n sukupuolten tasa-arvostrategian kautta. Kampanja, joka toteutetaan yhteistyössä Kerää 50/50, käynnistyy Cannesin elokuvajuhlien yhteydessä, missä 17 EU: n tukemaa elokuvaa kilpailevat palkinnoista. Cannesin elokuvajuhlien Marché du Filmin yhteydessä komissio osallistuu myös ohjelmaan useita tapahtumia - puitteissa Creative Europe Media -ohjelma.

Lisätietoa on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading

EU

Kaksi EU: n rahoittamaa elokuvaa arvostettiin Berliinin kansainvälisessä elokuvajuhlissa vuonna 2021

Julkaistu

on

Kaksi EU: n tukemaa elokuvaa sai palkinnon 71. elokuvassa Berliinin elokuvajuhlilla joka tapahtui verkossa viime viikolla: Paras ohjaaja Hopeakarhu meni Dénes Nagy: lle "Natural Light" (Luonnollinen valo) ja Special Jury Award in Encounters -palkinto sai "Maku" (Vị), kirjoittanut Lê Bảo. Yhdeksän EU: n tukemaa elokuvaa ja sarjaa nimitettiin palkintoihin. EU tuki näiden nimikkeiden kehittämistä ja yhteistuotantoa yli 750,000 XNUMX euron investoinneilla Creative Europe Media -ohjelma. Tämä festivaalin ensimmäinen vaihe isännöi Euroopan elokuvamarkkinat, joka sisälsi painoksen European Film Forum audiovisuaalialan tulevaisuudesta Euroopassa. Erilaiset alan ammattilaiset korostivat yhteistyön lisäämisen merkitystä eri aloilla innovaatioiden jatkamiseksi tuomalla yhteen muun muassa elokuvateattereita ja uutta tekniikkaa, mikä heijastaa joitain aiheita, jotka komissio on yksilöinyt ja esittänyt. Media- ja audiovisuaalialan toimintasuunnitelma. Tämän vuoden festivaalin toinen kierros 'Kesätarjous', järjestetään kesäkuussa 2021, jolloin elokuvat avataan yleisölle ja järjestetään virallinen palkintojenjakotilaisuus.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa