Liity verkostomme!

Puolustus

"Sosiaalinen syrjäytyminen ei ole tekosyy radikalisoitumiselle" -konferenssi kertoi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

461129350.0Konferenssi vuonna Press Club Bryssel sanottiin, että sosiaalista syrjäytymistä ei pidä käyttää tekosyynä nuorten muslimien miesten ja naisten radikalisoitumiseen ja väkivallan käyttämiseen protestina.

 Radikalisoitumisesta ja jihadistisesta väkivallasta käydyssä keskustelussa kuultiin, että vaikka syrjintä ja rasismi ovat tekijöitä, islamistiseen terrorismiin osallistuvat usein "hyvin koulutetun keskiluokan" ihmiset.

Samir Amghar, Université Libre de Bruxelles -tutkija, sanoi: "Tämä voi tuntua ristiriitaiselta eikä sovi yhteen koetun teorian kanssa, mutta suurin osa osallistuvista ei ole työväenluokan taustoja."

Mainos

Tämän ei pitäisi olla täysin yllättävää, hän ehdotti, koska muilla terroristijärjestöillä, kuten Punaiset prikaatit, italialainen vasemmistolainen terroristijärjestö, joka on vastuussa lukuisista väkivaltaisista tapahtumista ja murhista 1970-luvulla, oli älykkyyksiä ja keskiluokan jäseniä.

Brysselissä toimivan johtavan poliittisen instituutin, Euroopan demokratiarahaston säätiön järjestämässä keskustelussa keskityttiin "perimmäisiin syihin", jotka ajavat nuoria muslimimiehiä ja naisia ​​tekemään julmuksia, kuten hiljattain Pariisissa nähty, joka vaati heidän elämänsä. 130 ihmistä.

Keskustelu oli keskiviikkona erityisen ajankohtainen, kun Bryssel jatkoi terrori-hälytystä viimeaikaisten Pariisin iskujen seurauksena.

Mainos

Amghar, islamitutkimusten asiantuntija ja muslimi, kertoi tiivistetyssä kokouksessa, että yksi mahdollinen selitys ideologialle, joka voi johtaa terrorismiin, on nykyinen suhteellinen mahdollisuuksien puute Euroopassa "islamilaiselle keskustelulle".

"Muslimit", hän sanoi, "eivät tunne heidän olevan välineitä ilmaista poliittista protestia, ja siksi jotkut päättävät ilmaista itseään väkivaltaisella tavalla".

Ideologia oli yksi "monista muuttujista" jihadin tai pyhän sodan taistelun ilmeisen vetovoiman taustalla, Amghar kertoi tapahtumalle Brysselin lehdistökerhossa.

Yksi ratkaisu ongelmaan olisi hänen mukaansa perustaa radikalisoitumisen vastaiset ohjelmat, jotka saattavat osoittaa "islamin maltillisemman kasvun" niille, jotka ovat vaarassa radikalisoitua.

Muslimien ortodoksisuuden ja jihadismin välillä ei ollut "välitöntä yhteyttä", ja jopa "kovan ytimen" muslimit tuomitsevat niin kutsutun Islamilaisen valtion, joka on vastuussa Pariisin hyökkäyksistä ja venäläisen kaupallisen lentoyhtiön kaatumisesta.

Mutta silti hän sanoi, että jotkut ilmeisesti "maltilliset muslimit", kuten tunnettu islamilainen saarnaaja Yusuf Qaradawi, joka on aiemmin vaatinut juutalaisten ja homoseksuaalien tappamista, suhtautui "epäselvästi" väkivaltaan ja joka toisaalta tuomitsee julkisesti jotkut islamistien (ts. 9. syyskuuta, Madrid, Lontoo) tekemät hyökkäykset ja toisaalta kehottaa muslimeja kaikkialta maailmasta taistelemaan Bahsar Al Assadia vastaan ​​liittymällä jihadisteihin Syyriassa (11).

Amghar sanoi myös, että viranomaisilla, mukaan lukien lainvalvontaviranomaiset, Euroopassa on myös tärkeä vastuu varmistaa, että rauhanomaiset mielenosoitukset sallitaan.

Hän mainitsi esimerkin Muslimien viattomuus, kiistanalainen islamin vastainen elokuva, joka herätti keskustelua sananvapaudesta ja Internet-sensuurista.

Muslimit, jotka olivat rauhanomaisesti protestoineet elokuvasta Ranskan Yhdysvaltain suurlähetystöjen ulkopuolella, pidätettiin, ja tämä väitti hänen vastaavanlaisen toiminnan, joka voi radikalisoitua.

Islamismista riippumaton tutkija ja kirjoittaja Mohamed Louizi ja toinen tapahtuman pääpuhuja kertoi omasta kokemuksestaan ​​Muslimin veljeskunnan jäseneksi arabiaksi al-Ikhwān al-Muslimūn, vuonna 1928 Ismailiassa perustettu uskonnollis-poliittinen järjestö. , Egypti, kirjoittanut Ḥasan al-Banna.

Ranskassa toimiva Louizi oli jäsen 15 vuotta, mutta oli jättänyt ns. "Erittäin salaisen organisaation" ja on ollut erittäin kriittinen sen opetuksiin, käytäntöihin, rakenteeseen ja rahoituslähteisiin nähden.

Hän luki pitkiä otteita al-Bannan kirjoittamista teksteistä, mutta perustui perinteiseen islamilaiseen oppiin, joka, Louizi huomautti, loi itsensä uppoutumista ja marttyyrikuolemaa, johon nimenomaisesti kuuluu kristittyjen ja juutalaisten tappaminen.

"Se kehottaa muslimeja taistelemaan uskottomia vastaan ​​ja Allahin puolesta tai tuomitsemaan helvetille", hän sanoi.

Hän huomautti, että tällaisia ​​tekstejä opetetaan tällä hetkellä kaikkialla Ranskassa muslimien veljeskunnan ylläpitämissä moskeijoissa ja "koulutuskeskuksissa", ja se oli myös islamin ortodoksisten koulujen levittämä oppi.

Louizi ehdottaa, että altistuminen tällaisille opetuksille luo hedelmällisen pohjan värvätä väkivaltaa ja terrorismia ja on toinen islamilaisen radikalisoitumisen perimmäinen syy.

Henkilön, joka jopa kyseenalaistaa tällaisen opin, katsotaan olevan luopio tai henkilö, jonka uskomukset ovat muuttuneet ja joka ei sen vuoksi enää kuulu uskonnolliseen tai poliittiseen ryhmään.

Hän hyödynsi omasta kokemuksestaan ​​tuoda esiin tällaisen ideologian joskus "anteeksiantamatonta" luonnetta sanoen: "Jos tekisin islamilaisen veljeskunnan entisenä jäsenenä mitä tahansa, mikä voisi hyökätä kyseisen organisaation rakenteeseen, kuten paljastan heidän rahoituksensa, se yrittäisi tuhota minut. "

Kysymys- ja vastaustilaisuudessa Louizi puhui myös Egyptin älymystöistä, joista oli sanottu, että heidät on asetettu syytteeseen tuomioistuimessa tai jotka ovat joutuneet kärsimään laittomista murhista liberaalin näkemyksen ilmaisemiseksi islamista.

"Islamia, kuten kaikkia uskontoja,", hän väitti, "pitäisi kritisoida. Sinun ei pitäisi välttää sitä, vaan pikemminkin kannustaa keskustelemaan uskostasi. Loppujen lopuksi ei ole olemassa yhtä islamin uskontoa, mutta sitä tulkitaan eri tavalla. Muslimi Veljeskunnan on ymmärrettävä, että se ei ole ainoa muslimien oikeutettu ääni maailmassa. "

Hän totesi myös huolestuttavan trendin, jonka mukaan julkinen keskustelu islamista ja jihadistisesta väkivallasta koettiin "islamofobiaksi" ja että yleisen väestön keskuudessa vallitsi sekaannus islamin - uskonnon - ja islamismin - ideologian välillä.

"Jälleen, tämä on väärin", hän sanoi.

Louizi, joka on myös entinen islamististen ryhmien jäsen Ranskassa ja Marokossa, sanoi, että sen selvittämiseksi, miksi ne näyttävät olevan niin houkuttelevia joillekin ihmisille, oli kyseenalaistettava Islamilaisen valtion ja muiden vastaavien ryhmien rahoitus.

Hän toi esiin esimerkin Ranskan presidentistä Francois Hollande, joka tapasi Qatar-emiirin Tamim bin Hamad Al Thanin pian Pariisin hyökkäysten jälkeen keskustellakseen radikalisoitumisesta ja islamiterrorismista.

"Mutta", hän sanoi, "Qatar on yksi niistä paikoista, joka tarjoaa rahoitusta IS: lle."

EFD: n pääjohtaja Roberta Bonazzi, joka päätti vilkkaan kahden tunnin keskustelun, sanoi olevansa yllättynyt poliittisen ja mediakeskustelun tasosta Pariisin hyökkäysten jälkeen. Hän sanoi, että yli kymmenen vuoden ajan säätiö on tuonut muslimitieteilijöitä, tutkijoita ja ruohonjuuritason aktivisteja ympäri Eurooppaa ja Lähi-idän Lähi-idän alueelta tapaamaan virkamiehiä ja poliitikkoja Brysselissä keskustelemaan ideologiasta, joka voi johtaa radikalisoitumiseen ja lopulta terroristien värväykseen. järjestöjen kanssa. Virkamiehet eivät halunneet kuulla siitä, ja EU ja kansalliset hallitukset tukevat edelleen, vielä tänään, isojen, hyvin rahoitettujen organisaatioiden tukemista, jotka ovat yhteydessä islamistisiin ryhmiin, hän sanoi. Se on skandaali, hän lisäsi.

Hän sanoi: "Kyse ei ole Molenbeekista, Brysselistä tai Belgiasta" ja lisäsi, että Euroopassa on rakenteellisia ongelmia näissä asioissa useissa muissa Ranskan, Alankomaiden, Ison-Britannian, Ruotsin, Saksan ja Espanjan kaupungeissa.

Hän lisäsi: "Heillä on hyvin samanlaisia ​​ongelmia sekä - epäonnistuneita - lyhytnäköisiä ja poliittisesti tarkoituksenmukaisia ​​politiikkoja, jotka on toteutettu joko huolimattomuudesta ja naiivisuudesta tai poliittisina keinoina voittaa ääniä paikallisista muslimiyhteisöistä. Viimeisten 20 vuoden aikana meillä on ollut nähnyt kasvavan läsnäolon organisaatioista, joita hallinnoivat tai innoittivat radikaalit saarnaajat, jotka lähetettiin Eurooppaan - mukaan lukien Belgia - erityisesti Qatarista ja Saudi-Arabiasta.

"Massiivinen rahoitusinjektio, ymmärryksen puute islamistisesta ideologiasta (toisin kuin islam, uskonto), yhteisön tasolla toimivat monikerroksiset verkostot yhdistettynä poliitikkojen ja paikallishallintojen sosiaalisen rauhan pyrkimyksiin jotka ovat vaikuttaneet nykyiseen tilanteeseen ", hän totesi.

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa