Liity verkostomme!

Kulttuuri

Tough kertaa perillisiä Ruskin ja Wordsworth

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Andy Carling
Lakelandin taide- ja käsityötaidot yhdistyvät toisiinsa ankaruuden vuoksi.

Englannin järvialue sijaitsee William Wordsworthin ja John Ruskinin kanssa. Entinen mullisti runoutta ja aloitti "romanttisen liikkeen" ja Ruskinin, jonka poikkeuksellinen mieli ylitti taiteen, sosiaalisen uudistuksen ja filosofian innoittamana Tolstoi, Proust ja Gandhi sekä William Morris, jonka taideteollisuusliike on ajattelija ja kriitikon perintö.

Mutta entä Cumbrian taidetta ja käsitöitä tänään?

He kamppailevat, mutta ovat löytäneet parhaan mahdollisen tavan työskennellä yhdessä. Lakes Collective on kasvava joukko taiteilijoita ja käsityöläisyrittäjiä, jotka ovat yhdessä tukeneet toisiaan ja kulttuuritoimintansa huippuosaamista. perustettu viisi vuotta sitten, heillä on nyt yli 50-jäseniä.

Mainos

Rydal Hallissa järjestetyssä vuosittaisessa kesänäyttelyssään, jossa Wordsworth ja ystävät löysivät inspiraatiota, kaksi ryhmää, Clare Humphry ja Elizabeth Shorrock esittivät EU: n toimittajaa ja selittivät vaikeuksiaan pitää luovaa henkeä elossa näissä muinaisissa kukkuloissa.

Humphry selittää lähestymistavansa: ”Näyttelyihin sijoittamiseksi olemme itse rahoittaneet, joten me kaikki osallistumme paikan palkkaamiseen ja muihin kustannuksiin, jotka liittyvät näyttelyn, kuten laitteiden ja mainonnan, käyttöönottoon, mutta mitä tahansa myyt, kuuluu jokainen taiteilija. ”Se on lähestymistapa, joka vähentää kustannuksia ja mahdollistaa koko myynnin määrän.

”Gallerioissa on 40in, 50%: n palkkioita, joskus enemmän”, sanoo entinen opettaja Shorrock, joka nyt viettää aikaa hänen luomiinsa.

Mainos

”Cumbriassa on paljon taiteilijoita, mutta monet ryhmät ovat vain yhden tieteenalalla. On hyvin vähän paikkoja, joissa voit yhdistää taidetta ja käsitöitä taideteollisuudella, kuten voimme ”, Shorrock sanoo:” ja tietenkin ne, jotka sopivat keskenään ”.

Ihmisten on oltava taiteilija tai suunnittelija, joka suunnittelee ja luo valmiita töitä itsestään. ”Jäsenyyden kriteerit ovat myös laatua, jota voi olla vaikea määritellä, mutta korkeat vaatimukset ovat ilmeisiä vierailijoille.

Ruskin hyväksyisi, kuten hän sanoi: "Kun rakkaus ja taito toimivat yhdessä, odota mestariteos."

Vaikka alue on maailmanluokan matkailukohde, taiteilijat kohtaavat luontaisia ​​ennakkoluuloja maaseutuyhteisöjä kohtaan, ”Jos laitamme näyttelyn pienessä kylässä, kävijät ajattelevat, että tällaisessa paikassa ei voi olla mitään hyvää, ”Sanoo Humhpry, ja joskus he ovat oikeassa, sillä jotkut tuottavat tatia matkailijoille, ei taidetta.

Tässä ei ole snobberyä, kuten useimmat alueen työntekijät ovat kovia työntekijöitä ja pehmeitä puhujia, jotka vain haluavat luoda ammattitaitoisia töitä ja yhtä kovaa osaa, ansaita elantonsa ja tämä on se, jossa myös inspiroiva maantiede voi olla este.

Onko vaikea elää? Kaksi katsovat toisiaan ja iloisesti nauravat. On lähes mahdotonta elää. Kaukana kaukana kaupunkitaiteesta, jossa galleriat ja rahat ovat kovia. kovemmin

kun järvialueen talous jaetaan varakkaiden omistajien kesken, jotka siirtyvät alueelle sen jälkeen kun he ovat tehneet rahaa muualla, kun paikalliset ovat pääasiassa osa-aikaisia, kausiluonteisia, nolla-aikaisia ​​sopimuksia.

”On olemassa taiteilijoita, jotka työskentelevät hotelleissa ja muissa matalapalkkaisissa matkailutöissä siivoojina ja tekevät kaikenlaisia ​​töitä vain”, Humphry sanoo: ”Se pahenee, kun saat hieman vanhemman ja sinulla on kumppaneita, lapsia ja vastuuta kasvaa. ”

Hän lisää: "On myös vaikeaa työskennellä kokopäiväisesti ja tuottaa edelleen taidetta, tarvitset aikaa ajatella ja kehittää ideoita, joita tarvitset, tarvitset tätä henkistä tilaa luovaksi."

Myös pohjois-etelä-jakauma vaikuttaa, kun se maksaa liian paljon näyttelyn tuomiseksi Lontooseen, ja on odotusta, että pohjoisen taide on hyvin halvempaa. Pääkaupunkiseudun näyttämöllä on lukuisia eräitä anekdootteja, jotka osoittavat, miten pohjoisten, maaseutualueiden henkilöitä tarkastellaan alaspäin.

Mutta he ovat luovia, enemmän silloin, kun he työskentelevät muiden kanssa.

Eräässä tuoreessa hankkeessa yhteistyössä Wordsworth Trustin kanssa, joka perustettiin runoilijan kotiin, Dove Cottage.

St Oswaldin kirkon rehtori Grasmeressa, jossa Wordsworth on haudattu, otti valikoiman runoilijoita ympäri, jotkut heistä kansainvälisesti, kertoen heille kaiken paikasta, sitten he menivät pois ja kirjoittivat runoja kokemuksesta, sitten taiteilijat niille annettiin runoja anonyymisti ja loi heidän innoittamansa taideteoksen ”, Shorrock kertoo. Runot julkaistaan ​​lähitulevaisuudessa.

Taiteilijoiden käytössä on myös joitakin erinomaisia ​​paikkoja, jos he taistelevat ohi vaihtelevia viranomaisia, mutta yksi jännittävä tapahtuma toukokuussa on niiden Alice in Wonderlandin asentaminen heidän kollegansa Rydal Hallin Edwardin virallisessa puutarhassa.

”Minulla on jo steampunk Jabberwocky!” Huudahti Humphrys.

Heillä on myös henki Ruskin ja Wordsworth, jotka arvostivat kulttuuria yhteiskunnan korkeimpana ilmaisuna, mutta yhä syvemmällä leikkauksella taiteen rahoitukseen, Englannin pohjoisosa menettää kaupungin hienostuneita ja jyrkän taantuman taidetta. taiteilijat voivat ajatella vastausta "Mikä on taiteen ja käsityön tulevaisuus järvialueella?

He kamppailevat, niin paljon iloa kuin he voivat kokoontua. Toivottavasti he voivat voittaa kertoimet, koska menettää luovuuden ja kulttuuriset aarteet, joita Lake District on antanut, olisi katastrofi, ei vain Englannille, vaan myös Euroopalle ja maailmalle.

 

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa