Liity verkostomme!

Kulttuuri

Kaupunkiruokaaiteilijoiden haaste kohdistuu Brysseliin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Uusi projekti on käynnistetty parhaiden Brysselin luovimpien ja taiteellisimpien taistelujen puolustamiseksi. Asukkaita on haastettu keksimään innovatiivinen idea, joka voisi auttaa keksimään kaupungin ihmisten elämäntapaa.

Se voi olla jotain, joka käsittelee Brysselin ympäristökysymyksiä. Tai kulttuurikäsite. Tai ehkä jotain, joka auttaa kasvua ja työllisyyttä. Luovimpien ideoiden voittajat saavat mahdollisuuden esitellä projektejaan Belgian osastolla Expo Milano 2015: ssä.

Ensimmäinen ehdotuspyyntö perustuu aiheeseenBrysselin kaupunkiruoka 2025". Toisin sanoen: kuvitelkaa, kuinka Bryssel tuottaa, muuttaa, kommunikoi, kuljettaa ja syö ruokaa kymmenen vuoden kuluessa.

Mainos

Valitsemalla tämän nimenomaisen aiheen järjestäjät toivovat, että osallistujien luovaa panosta voidaan käyttää edistämään kestävää ruokaa koskevaa kysymystä Brysselissä. Tämän ongelman nähdään olevan yksi kaupungin suurimmista keskipitkän ja pitkän aikavälin ongelmista.

Kilpailun järjestävät voittoa tavoittelematon Creativity Call for Brussels -hanke, jonka vetäjänä ovat luoja Jean-Patrick Scheepers ja Mmmmh! -Elokuvan Carlo de Pascale. kokkikurssit, Brysselin yrittäjä, joka on intohimoinen ruoasta, kestävästä ruoasta ja kaupunkimaataloudesta. Mukana on myös Charles-Antoine Benoit, viimeisen vuoden opiskelija Solvay Brysselin kauppakorkeakoulussa.

Jean-Patrick sanoi: "Valitsemalla tämän nimenomaisen teeman tänä vuonna osallistujien luovaa panosta voidaan käyttää edistämään kestävän ruoan kysymystä Brysselissä. Tämä ongelma on itse asiassa yksi suurimmista ongelmistamme ja ansaitsee kaiken huomiomme voi antaa sen. "

Mainos

Asunnosta, elämänlaadusta, ympäristöstä ja energiasta vastaava Brysselin hallituksen ministeri Céline Frémault tukee aloitetta. Hän sanoo, ettei luovuudelle ole koskaan ollut suurempaa tarvetta löytää ratkaisuja nykypäivän ympäristöhaasteisiin.

Ruoka ja maatalous aiheuttavat arviolta 17 prosenttia kaikista kasvihuonekaasupäästöistä sekä Belgiassa että Brysselissä. Noin 25% Brysselin pääkaupunkiseudun asukkaiden ympäristövaikutuksista liittyy ruokaan. Jean-Patrick julistaa: "Toivomme, että uudet ideat ovat trampoliini hankkeille, jotka auttavat rakentamaan huomisen ympäristöystävällisemmän kaupungin."

Hän uskoo, että Brysselin pääkaupunkiseudun kaltaisen alueen on "jatkuvasti keksittävä uudelleen" itsensä, jotta se voi "antaa inspiraatiota" muille kansallisille ja kansainvälisille kaupungeille.

Kuten hän myöntää, tämän tekeminen päivittäin ei ole helppo tehtävä. Luovuus ja innovatiivisuus ovat hänen mukaansa kaksi "erinomaista työkalua" näiden muutosten aikaansaamiseksi ja jatkuvan paremman dynaamisuuden etsimiseksi.

"Huolimatta resursseista, joihin julkiset viranomaiset tällä hetkellä sijoittavat, uskomme, että me kansalaisina voimme myös antaa oman panoksensa ja (sopia) osan tästä dynamiikasta itsellemme."

Jean-Patrick sanoo, että asukkaiden osallistuminen Brysselin luovuuskutsun kautta on vain yksi tapa auttaa antamaan Brysselille vauhtia hyödyntämällä sen asukkaiden runsasta luovuutta ja avaamalla tie kestäville ja positiivisille muutoksille.

Tukea hankkeelle saa laaja joukko akateemisia viranomaisia ​​ja kumppaneita, kuten Solvay Brussels School of Economics & Management ja CAD tai Mad Brussels.

Urban Farm Company, kaupunkien maatalouden hankekonsultointi, tukee myös yritystä Brysselin pääkaupunkiseudun ja vierailun ohella. Jean-Patrick lisää: "Tämä tukitaso osoittaa, että tämä aloite osuu naulaan suoraan päähän ja lisää tietoisuutta alueen eri sidosryhmien keskuudessa.

"Uskomme, että kollektiivisen älykkyyden käyttäminen herättämään ja lisäämään tietoisuutta brysseliläisten keskuudessa nykyisistä ongelmista on kiistämätön voimavara ja tämä" kaupunkien aivoriihi "on paras tapa saavuttaa tavoitteemme." Vierailu Brysselin tiedottaja sanoi: "Uskomme, että osallistumalla tähän projektiin brysseliläiset voivat osoittaa sitoutumistaan ​​alueelleen ja haluavansa tulla ensilinjan toimijoiksi kuvittelemalla ja luomalla moderni kaupunki kestävältä ja innovatiiviselta näkökulmalta. "

Hankehakemuksen ensimmäinen vaihe sisältää online-sovellusten lataamisen osoitteeseen www.creativity.brussels 31. toukokuuta mennessä. Osallistumiseen tarvitaan vain yksi yksinkertainen hyvä idea. Osallistuminen on ilmaista ja avointa kaikille, myös kansalaisille, yrityksille ja järjestöille.

Vastaanotettuaan hakemuksen järjestäjät tekevät tarkistuksen varmistaakseen, että kelpoisuusvaatimukset täyttyvät, ja sitten laaditaan luettelo 30 osallistujasta. Kolme finalistia valitaan, ja yleisöllä itsellään on mahdollisuus äänestää myöhemmin tänä vuonna järjestettävissä kolmessa tapahtumassa: väliaikainen kesänäyttely raja-alueella; syö! Bryssel 2015 -festivaali ja Brysselin viikko Expo Milano 2015 -tapahtumassa.

Joten mitä hyötyä siitä on voittajille? He hyötyvät "vahvasta näkyvyydestä" Brysselissä ja mahdollisuudesta seurata ohjelmaa, joka auttaa heitä muuttamaan konseptinsa erityiseksi projektiksi, "kasvun ja työllisyyden moottoriksi".

He voivat myös hyötyä Becin ja greentech.Brysselin ammattimaisesta avusta liiketoimintasuunnitelmien laatimisessa, jotta he voivat osallistua joukkorahoituskampanjoihin MyMicroInvest.be-sivustolla.

Voitetut projektit esitellään myös Belgian osastolla Expo Milano 2015: ssä osana syyskuun Brysselin viikkoa.

Jean-Patrick lisäsi: "Tähän luovuuspyyntöön osallistuvien ei tarvitse laatia täydellistä liiketoimintasuunnitelmaa, he tarvitsevat vain hyvän idean. Halu keskittyä yksinomaan yhteen ideaan mahdollistaa suuremman määrän ihmisten osallistumisen, jotta voimme voi löytää todella luovia ja innovatiivisia ideoita. "

Joten, tule kaikki te innovatiiviset sielut. Viesti on tämä - onko sinulla kykyä keksiä hyvä idea, joka keksisi uudelleen tapaa, jolla Brysselin ihmiset pystyvät ruokkimaan itseään tulevina vuosina? Jos näin on, tämä voi olla vain kaupunkisi kadulla.

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa