Liity verkostomme!

Ruokavalio

FUW edistää Walesin aamiaisen maalaistalo keittiöissä, kunnantaloille ja poliitikoille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

FUW Breakfast -sponsorit (04)Maalaistalojen keittiöt täyttyvät herkullisilla tuoksuilla osana vuosittaista Walesin maanviljelijöiden liitto (FUW) -kampanjaa, joka tukee paikallisesti tuotettuja walesilaisia ​​ruokia tämän vuoden aikana Maalaistalon aamiaisviikko (Sunnuntai 26. tammikuuta - lauantai 1. helmikuuta).

Ammattiliitto on järjestänyt joukon tapahtumia, jotka vaihtelevat runsaasta aamiaisesta Snowdonian maalaistalojen keittiöissä arvostettuun lounaaseen House of Lordsissa, joka alkaa walesilaisella buffetaamiaisella ensi tiistaina (14. tammikuuta) kansalliskokouksen Senedd-rakennuksessa Cardiff Bayssä.

Parcissa lähellä Balaa, liiton Meirionnyddin läänin sivuliike järjestää Walesin aamiaistapahtuman maanantaina 27. tammikuuta (klo 10–13) Ysgol y Parcissa, jota sen koulun lopettamisen jälkeen käytetään yhteisökeskuksena. Toimintoa isännöivät FUW: n jäsenet Olwen ja Nia Davies, Ty Cerrig, Parc.

Mainos

Haaratoimisto on myös järjestänyt aamiaistapahtuman perjantaina 31. tammikuuta (8h ja 11h30) herra ja rouva RJ Breesen maatilalla Gogarthissa, Pennalissa, johon paikallinen AM Dafydd Elis-Thomas odotetaan osallistuvan.

Ja FUW: n Flintshiren sivuliike on järjestänyt aamiaisfunktion lauantaina 1. helmikuuta Cilcainin kylähallissa, Cilcain, Mold, isäntänä rouva Fiona Faire, johon voi ottaa yhteyttä numeroon 01978 790240.

Eri tapahtumissa korostetaan unionin innostunutta tukea Maatalon aamiaisviikkokampanjalle, jonka on järjestänyt vuodesta 2000 lähtien kotikasvatettu viljaviranomainen (HGCA).

Mainos

Aamiaiset pidetään 26. tammikuuta ja 1. helmikuuta välisenä aikana yhteensä kahdeksalla maatilalla Caernarfonshiressa ja Denbighshiressä ja toisessa Bryncirin karjatorilla.

FUW: n vuotuiset aamiaistoiminnot Seneddissä, House of Lordsissa ja Euroopan parlamentissa Brysselissä tukevat Walesin hallitus, Walesin punaisen lihan myynninedistämistoimisto Hybu Cig Cymru ja E.ON.

FUW: n presidentti Emyr Jones sanoi, että liitto tukee innokkaasti HGCA: n kampanjaa, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta terveellisen aamiaisen syömisen eduista ja osoittaa Walesissa ja muualla Yhdistyneessä kuningaskunnassa tarjolla olevan runsas valikoima aamiaisruokia.

"On hienoa nähdä, että niin monet jäsenet ovat liittyneet meihin edistämään maalaistalon aamiaisviikkoa tänä vuonna, ja olen varma, että jokaisessa osallistuvassa maalaistalon keittiössä tarjoiltavat aamiaiset täyttävät ilman herkullisella tuoksulla, joka saa kaikkien makuhermot innostumaan.

"Isossa-Britanniassa joka neljäs ihminen ohittaa aamiaisen viikon aikana, ja jopa joka kuudes aikuinen ei koskaan syö aamiaista, vaikka asiantuntijat väittävätkin, että se on päivän tärkein ateria ja että sillä on keskeinen rooli lihavuuden torjunnassa.

"NHS: n mukaan aamiaisen syöminen on myös pitkäaikaisia ​​terveysvaikutuksia ja voi vähentää liikalihavuutta, korkeaa verenpainetta, sydänsairauksia ja diabetesta.

"HGCA: n" Shake Up Your Wake Up "-kampanjan teema kannustaa meitä tekemään pieniä muutoksia aamurutiineihimme varmistaaksemme, että sinulla on aikaa aamiaiselle joka päivä!

"Kyse on päivän tärkeimmän aterian esittelemisestä tavoitteena lisätä tietoisuutta aamiaisen terveydellisistä ja ravitsemuksellisista eduista sekä Walesissa tarjolla olevasta valtavasta valikoimasta korkealaatuisia maatilatuotteita - aina pekonista, makkaroista ja kananmunista erikoismaitoon. tuotteet, leivät ja viljat. "

Senedd-aamiaisen aikana luonnonvarat ja elintarvikeministeri Alun Davies käynnistävät Farming Connectin Agri-Academy 2014: n, ja Walesissa sijaitsevien laaja-alaisten maaseutuorganisaatioiden edustajat viipyvät runsaalla aikaisin aamulla.

Herra Davies sanoi: "Odotan innolla näytteitä hienoista walesilaisista aamiaistuotteista tämän vuoden Farmhouse Breakfastissa. Olen työskennellyt tukemaan ja edistämään Walesin ruokaa ja tuotantoa.

"Viime kuussa julkaisimme uuden toimintasuunnitelman kasvun vauhdittamiseksi, ja olen pannut tämän sitoumuksen toimeen välittömästi johtamalla kauppamatkaa uusille ja kasvaville walesilaisen karitsan ja naudanlihan markkinoille Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

"Aamiaistapahtuma on erinomainen tilaisuus mainostaa walesilaisia ​​ruokia ja maataloustuotteita kotona ja tavata maanviljelijöiden ja maaseutuyhteisön ihmisiä keskustelemaan heihin vaikuttavista avainkysymyksistä.

"Aamiaisen aikana käynnistän myös Agri-Akatemian vuodelle 2014, joka tarjoaa neuvoja ja tukea aloitteleville viljelijöille ja maaseudun johtajille Walesissa."

FUW: n Caernarfonshiren läänin sivukonttorin aamiaiset - joiden tuotot jaetaan herra Jonesin valittujen hyväntekeväisyysjärjestöjen Tŷ Hafanin ja Tŷ Gobaithin lastensairaalien sekä Gwyneddin sairaaloiden rintasyövän tutkimusrahaston - kesken, pidetään seuraavina päivinä klo 7.30-10.30:

Maanantaina 27. tammikuuta Tŷ'n Hendressä, Tal-y-bont, Bangor (Anita Thomas - T. +44 (0) 1248 362 871);

Tiistaina 28. tammikuuta Towynissa, Tudweiliogissa (Daloni Metcalfe - T. +44 (0) 1758 770 600);

Keskiviikkona 29. tammikuuta Glyn Uchafissa, Tynygroes, Conwy (rouva Ifora Owen - T. +44 (0) 1492 651 267);

Torstaina 30. tammikuuta Penfras Uchafissa, Llwyndyrys (Eleri Hughes - T. +44 (0) 1758 750 254);

Perjantaina 31. tammikuuta Caffi Annen kahvilassa, Bryncir Mart;

Perjantaina 31. tammikuuta Dylasau Uchafissa, Padogissa (rouva Eleri Roberts - T. +44 (0) 1690 770);

Lauantaina 1. helmikuuta Pengelli Isafissa Caernarfonissa (rouva Menna Parry - T. +44 (0) 1286 673).

FUW Denbighshire aamiaiset pidetään:

Maanantaina 27. tammikuuta Pontruffuddissa, Bodfari, Denbigh LL16 4BP (rouva Eirlys Roberts - T. +44 (0) 1745 710245); 

Torstaina 30. tammikuuta Hendrearddwyfaenissa, Ty Nant, Corwen LL21 0RG (rouva Nan Owen - T. +44 (0) 1490 420396).

Kaikkien maalaistalojen aamiaisille haluavien tulee ottaa yhteyttä suoraan tilalle tai FUW: n Caernarfonshiren läänin toimistoon osoitteessa T. +44 (0)1286, Meirionnyddin läänin toimisto, puh. +672 (541) 44 0 1341, tai Denbighin ja Flintin lääninhallinto, puh. +422 (298) 44 0.

Ruokavalio

Euroopan parlamentin jäsenet vaativat EU: n elintarvikestrategiaa, jolla edistetään kasvipitoista ruokavaliota

Julkaistu

on

Kaksi tehokasta Euroopan parlamentin valiokuntaa kehotti Euroopan komissiota edistämään terveellistä kasvisruokaa ruokavaliota osana kestävää EU: n ruokastrategiaa. Kansalaisjärjestö Compassion in World Farming EU pitää tätä kutsua myönteisenä, koska tarvitaan kunnianhimoisia toimia, jotta voimme parantaa ruokajärjestelmiämme ihmisten, eläinten ja planeetan hyväksi.

Ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuuskomitea sekä maatalouden ja maaseudun kehittämisen komitea hyväksyivät yhteisen kannan Euroopan komission elintarvikepolitiikasta. Maatila-haarukka -strategia oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen ruokajärjestelmän puolesta".

Tarvitaan "väestön laajuisia muutoksia kulutustottumuksissa", kuten "kasvipohjaisten elintarvikkeiden kulutuksen lisäämistä", korostivat molemmat komiteat korostaen tarvetta puuttua lihan ja muiden epäterveellisten tuotteiden liialliseen kulutukseen. terveydellemme, ympäristöllemme ja eläinten hyvinvoinnille (kohta 20).

Mainos

Itse asiassa 20 liha- ja meijeriyritystä päästää enemmän kasvihuonekaasuja kuin Saksa, Britannia tai Ranska, kuten aiemmin tällä viikolla korostettiin uusi raportti Heinrich Böll Stiftung, Maan ystävät Eurooppa ja Bund für Umwelt und Naturschutz. Tutkijat korostaa, että kiireelliset toimet kasvipitoisen ruokavalion edistämiseksi ovat välttämättömiä planeettojen ja ihmisten terveyden turvaamiseksi. Tämä auttaa myös vähentämään maataloudessa käytettävien eläinten valtavaa määrää nykyisen intensiivisen maatalousjärjestelmän vuoksi.

Mietinnössä, josta parlamentti äänestää myöhemmin tänä vuonna, kehotetaan myös komissiota esittämään lainsäädäntöä, jossa häkkien käyttö tuotantoeläimille poistetaan asteittain (5 a kohta). Tämä toistaa menestyneiden kutsun "Lopeta häkki-ikä" Eurooppalainen kansalaisaloite, joka on kerännyt 1.4 miljoonaa vahvistettua allekirjoitusta kaikkien EU: n jäsenvaltioiden ihmisiltä, ​​sekä aikaisempi päätöslauselma EU: n parlamentti asiasta ja a sitoutuminen Euroopan komissio, jotta tämä kutsu muuttuisi todellisuudeksi.

Mietinnössä korostetaan myös kalojen korkeampien standardien tarvetta. Se kehottaa komissiota ja jäsenvaltioita parantamaan kalojen hyvinvointia erityisesti tukemalla parempia "menetelmiä kalan ja meren selkärangattomien pyydystämiseen, purkamiseen, kuljettamiseen ja teurastamiseen" (10 kohta).

Mainos

Maailmanviljelyn EU: n myötätunnon päällikkö Olga Kikou sanoi: ”Olen erittäin tyytyväinen näiden kahden tärkeän komitean kehotukseen siirtyä kasvisrikkaampaan ruokavalioon ja parantaa eläinten hyvinvointia. Euroopan parlamentin jäsenten vaatimuksissa on tietysti parantamisen varaa, koska tarvitaan enemmän kunnianhimoa. Siitä huolimatta Euroopan parlamentin jäsenet ja Euroopan komissio etsivät jo ratkaisuja oikeaan suuntaan. Varmistamme, että jatkotoimet ovat rohkeita ja oikea-aikaisia. Siemenet parempaa tulevaisuutta varten ovat jo olemassa - nyt on varmistettava, että ne toteutuvat. ”

Reilusta, terveellisestä ja ympäristöystävällisestä ruokajärjestelmästä koostuva Farm to Fork -strategia on keskeinen osa Euroopan vihreää sopimusta, jossa määritellään, miten Euroopasta tehdään hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Strategian tavoitteena on nopeuttaa siirtymistä kestävään ruokaan järjestelmä, joka toisi ympäristö-, terveys-, sosiaalisia ja taloudellisia etuja. Komissio tunnustaa, että eläinten hyvinvoinnin parantaminen parantaa eläinten terveyttä ja elintarvikkeiden laatua, ja sitoutuu strategiassa tarkistamaan EU: n eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä lopullisena tavoitteena varmistaa eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso.

Yli 50 vuotta, Myötätunto sisään Maailmanviljely on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja maatalouden puolesta. Yli miljoona kannattajaa edustaa 11 Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä -Afrikassa.

Kuvia ja videoita tuotantoeläimistä löytyy tätä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Kun # COVID-19 ohjaa liikalihavuuteen, voisivatko sooda-verot toimia ruokaa varten?

Julkaistu

on

Molemmissa UK että Ranska, monet parlamentin jäsenet vaativat uusia veroja tietyille elintarvikkeille perustuen olemassa oleviin soodaveroihin, jotka perivät maksut korkean sokeripitoisuuden sisältävistä juomista. Politiikan kannattajat haluavat hallitusten hyödyntävän vaikutusvaltaansa hinnoittelussa ja puhuvat eurooppalaisten laajeneville vyötärölinjoille lompakkojensa kautta.

Ravitsemusalan asiantuntijat ja julkisen terveydenhuollon virkamiehet etsivät todellakin kaikkialla EU: ssa uusia tapoja edistää terveellisempiä ruokailutottumuksia, mukaan lukien roskaruuan mainostamista koskevien rajoitusten sekä hedelmä- ja vihannesalan tukien käyttöönotto. Yleinen mielipide näyttää kannattavan interventiokäyttäytymistä: 71 prosenttia britteistä tuki terveellisten ruokien tukeminen ja melkein puolet (45%) kannattaa epäterveellisten verotusta. Samanlaisia ​​suuntauksia on havaittu kaikkialla Euroopassa.

Vaikka nämä ideat näyttävät pinnalta olevan selkeästi loogisessa mielessä, ne tuovat mukanaan paljon harvinaisemman joukon kysymyksiä. Kuinka Euroopan hallitukset todella määrittävät, mitkä ruuat ovat terveellisiä ja mitkä epäterveelliset? Mitkä tuotteet he verostavat ja mitkä tukevat?

Lihavuuden torjuminen päin

Ei ole yllättävää, että Ison-Britannian hallitus on käynnistämässä suunnitelmia liikalihavuusepidemian torjumiseksi. Vuonna 2015 57% YK: n väestöstä oli ylipainoinen, Maailman terveysjärjestön kanssa ennustamiseen prosenttiosuus nousee 69 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä; yksi 10issa Brittiläiset lapset ovat liikalihavia ennen kuin he edes aloittavat koulunkäynnin. Koronaviruspandemia on edelleen korostanut epäterveellisen syömisen vaaroja. 8% Britannian COVID-potilaista on sairastettu lihavia, vaikka vain 2.9% väestöstä kuuluu tähän painoluokkaan.

Pääministerillä itsellään on henkilökohtainen kokemus tämän erityisen komorbiditeetin vaaroista. Boris Johnson oli hyväksytty tehohoitoon koronavirusoireilla aiemmin tänä vuonna, ja kun hän jäännökset Hänen asenteensa ongelmaan on muuttunut selvästi kliinisesti liikalihavaksi. Lisäksi irtoaa 14 lbs, Johnson on aiemmin laatinut suunnilleen näkemyksensä elintarvikelainsäädännöstä dubbaus maksut epäterveellisille tuotteille ”sin synkkä vero”, jotka olivat oireita “hiipivä lastenhoitajatila".

Johnson kannattaa nyt roskaruokatuotteiden markkinoinnin tiukempaa sääntelyä ja selkeämpää kalorimäärää ravintolan valikkokohdissa, kun taas kampanjat kehota häntä harkita terveellisempien vaihtoehtojen tukemista. Voittoa tavoittelemattoman Thinktank Demos -yrityksen raportin mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa lähes 20 miljoonalla ihmisellä ei ole varaa syödä terveellisempiä tuotteita Viimeaikainen tutkimus toteaa, että terveellisempien elintarvikkeiden tukeminen olisi lihavuuden torjunnassa tehokkaampaa kuin epäterveellisempien verotus.

Näyttää, että Ranska noudattaa samanlaista toimintatapaa. senaattorin raportti Toukokuun lopulla vapautettu, sai puolueiden välisen hyväksynnän, ja se voitaisiin sisällyttää Ranskan lainsäädäntöön lähitulevaisuudessa. Ranskan heikentyvän ruokavalion yksityiskohtaisen analyysin ohella raportti sisältää 20 konkreettista ehdotusta kriisin ratkaisemiseksi. Yksi näistä ehdotuksista koskee epäterveellisten elintarvikkeiden verotusta, joka tutkimuksen laatijoiden mukaan olisi määriteltävä Ranskan Nutri-Score-pakkauksen etuosan (FOP) merkintäjärjestelmän mukaisesti - yksi ehdokkaista, joita Euroopan komissio harkitsee tällä hetkellä käytettäväksi kaikkialla Euroopassa. Liitto.

FOP-tarrojen taistelu

Äskettäin julkistetun Farm 2 Fork (F2F) -strategian yhteydessä esitetään prosessi yhdenmukaisen FOP-järjestelmän käyttöönottamiseksi koko EU: ssa, mutta komissio on toistaiseksi pidättäytynyt hyväksymästä yhtäkään ehdokasta. Merkintöjä koskevalla keskustelulla voi olla dramaattinen vaikutus siihen, miten yksittäiset jäsenvaltiot vastaavat näihin avainkysymyksiin, etenkin siksi, että keskittyminen tasapainoisen ruokavalion määrittelemiseen on monimutkaisuutta.

Nutri-Score FOP -järjestelmä toimii värikoodatulla liukuvalla asteikolla, ja elintarvikkeiden, joiden ravintoarvon katsotaan olevan korkein, luokitellaan “A” ja tummennetut tummanvihreäksi, kun taas heikoimman pitoisuuden omaaville elintarvikkeille annetaan “E” -sertifikaatti ja ne on merkitty punaisella. Kannattajat väittävät, että Nutri-Score osoittaa nopeasti ja selkeästi asiakkaiden ravitsemustiedot ja auttaa heitä tekemään tietoisia päätöksiä. Järjestelmä on jo vapaaehtoisesti hyväksytty muun muassa Belgiassa, Luxemburgissa ja tietysti Ranskassa.

Järjestelmässä on kuitenkin lukuisia vähentäjiä. Äänisimpiä näistä on Italia, joka väittää, että Nutri-Score rankaisee monia maan allekirjoittaisista elintarvikkeista (mukaan lukien sen kuuluisat oliiviöljyt ja suolatut lihat), vaikka maan perinteistä Välimeren ruokavaliota pidetään yhtenä terveellisimmistä maissa maailma.

Vaihtoehtona Italia on ehdottanut omaa Nutrinform FOP -merkintää, jossa elintarvikkeita ei luokitella 'hyviksi' tai 'huonoiksi', vaan esitetään pikemminkin ravintotiedot ladattavan akun muodossa. Nutrinform oli hyväksytty Euroopan komission (EY) kaupalliseen käyttöön juuri tässä kuussa, kun taas muiden eteläisten EU-maiden maatalousministerit mukaan lukien Romania että Kreikka, ovat puhuneet Italian kannan puolesta.

Itse Ranska näyttää olevan huomannut Nutri-Scoren mahdolliset vaikutukset maan tärkeimpiin kulinaarisiin tuotteisiin - ja erityisesti sen juustoihin. Ranskan hallituksen oman tunnustuksen mukaan Nutri-Score-algoritmi palkkaluokkien laskemiseksi on ollut ”muokattu”Kun kyse on juustoista ja voista, kuten järjestelmästä, jotta järjestelmä ei heikentäisi ranskalaisten maitotuotteiden vetovoimaa.

Erityinen kohtelu ei ole tyydyttänyt kaikkia Nutri-Scoren ranskalaisia ​​kriitikkoja, mutta lukuisilla henkilöillä, kuten ranskalaisella senaattorilla Jean Bizetilla, on varoitettu potentiaalisesta mahdollisuudesta ”kielteiset vaikutukset”Meijerialalla. Tutkijoiden kanssa on myös kyseenalaistettu Nutri-Scoren reaalimaailman tehokkuus vaikuttaa kuluttajapäätöksiin löytäminen FOP-merkki paransi vain niiden ravitsemusten laatua, joita kuluttajat ostivat viime kädessä 2.5%.

Tämän keskustelun lämmin luonne auttaa selittämään, miksi komissio on pyrkii standardisoimaan FOP-merkinnät Euroopan hyllyillä. Se kuvastaa myös syviä erimielisyyksiä siitä, mikä muodostaa tasapainoisen, terveellisen ruokavalion sekä yksittäisten EU: n jäsenvaltioiden välillä että niiden sisällä. Ennen kuin Lontoon, Pariisin tai muiden Euroopan pääkaupunkien lainsäätäjät tai sääntelijät voivat tehdä konkreettisia poliittisia päätöksiä tiettyjen elintarvikkeiden verotuksesta tai tuesta, heidän on löydettävä tyydyttävät vastaukset kysymyksiin, jotka aina ympäröivät heidän valitsemiaan kriteerejä.

Continue Reading

Ruokavalio

#KalatMikrotravinteet "liukuvat aliravittujen ihmisten käsien läpi"

Julkaistu

on

Miljoonat ihmiset kärsivät aliravitsemuksesta huolimatta siitä, että jotkut maailman ravinteisimmista kalalajeista ovat kiinni kotiensa lähellä, ilmestyi lehdessä julkaistu uusi tutkimus. Nature.

Monien trooppisten rannikkoalueiden lapset ovat erityisen haavoittuvia ja saattavat nähdä merkittäviä terveysparannuksia, jos vain murto-osa lähistöllä pyydetyistä kaloista ohjataan heidän ruokavalioonsa.

Kalat ovat omega-3-rasvahappojen lisäksi myös tärkeiden mikroravinteiden lähde, esimerkiksi rauta, sinkki ja kalsium. Silti yli 2 miljardilla ihmisellä on maailmanlaajuisesti mikrotravinteiden puutteita, jotka liittyvät äitien kuolleisuuteen, hidastuvaan kasvuun ja preeklampsiaan. Joidenkin Afrikan maiden osalta tällaisten puutteiden arvioidaan vähentävän BKT: tä jopa 11 prosenttia.

Tämä uusi tutkimus osoittaa, että riittävästi ravintoaineita kalastetaan jo valtamerestä aliravitsemuksen vähentämiseksi huomattavasti. Aikana, jolloin maailmaa pyydetään miettimään tarkemmin mistä ja miten tuotamme ruokia, kalastus enemmän ei ehkä ole vastaus.

Johtava kirjailija professori Christina Hicks Lancasterin yliopiston ympäristökeskuksesta sanoi: ”Lähes puolet maailman väestöstä asuu 100 km: n päässä rannikosta. Puolessa näistä maista on keskivaikea tai vaikea puuteriski; Tutkimuksemme kuitenkin osoittaa, että vesialueilta tällä hetkellä kalastetut ravintoaineet ylittävät kaikkien alle viiden vuoden ikäisten lasten ruokavalion vaatimukset rannikkoalueellaan. Jos nämä saaliit olisivat helpommin paikallisesti saatavilla, niillä voi olla valtava vaikutus maailmanlaajuiseen elintarviketurvaan ja torjua miljoonien ihmisten aliravitsemukseen liittyviä sairauksia. "

Lancasterin yliopiston vetämä tutkimusryhmä keräsi tietoja seitsemän ravintoaineen pitoisuudesta yli 350-merikalalajeissa ja kehitti tilastollisen mallin ennustaa, kuinka paljon jokin tietty kalalaji sisältää ravintoa ruokavalion, meriveden lämpötilan ja energiankulutus.

Tämä ennakoiva mallintaminen, jota johti Aaron MacNeil Dalhousien yliopistosta, antoi tutkijoille mahdollisuuden ennustaa tarkasti tuhansien kalalajien todennäköisen ravinteiden koostumuksen, joita ei ole koskaan ravitsemuksellisesti analysoitu aiemmin.

He käyttivät tämänhetkisiä kalojen purkamistietoja käyttämällä tätä mallia nykyisestä merikalastuksesta saatavien ravinteiden globaalin jakautumisen määrittämiseen. Tätä tietoa verrattiin sitten ravintoainevajeiden yleisyyteen ympäri maailmaa.

Niiden tulokset osoittivat, että tärkeät ravintoaineet olivat helposti saatavissa jo pyydetyissä kaloissa, mutta ne eivät tavoittaneet monia paikallisia populaatioita, jotka olivat usein eniten tarvitsevia.

Esimerkiksi tällä hetkellä Länsi-Afrikan rannikolta pyydettyjen kalojen määrä - missä ihmiset kärsivät suurista sinkki-, rauta- ja A-vitamiinipuutoksista - oli riittävä 100 km: n päässä merestä asuvien ihmisten ravitsemustarpeiden tyydyttämiseksi.

Osa Aasian, Tyynenmeren ja Karibian alueista oli vain joitain muista rannikkoalueista, joilla oli samanlainen korkea aliravitsemusmalli huolimatta paikallisten saaliiden riittävistä kalaravinteista.

Tutkijoiden mukaan monimutkainen kuva kansainvälisestä ja laittomasta kalastuksesta, merenelävien kaupasta sekä kulttuurikäytännöistä ja -normeista on aliravittujen ihmisten ja heidän kynnyksellään kiinni olevien kalaravinteiden välillä.

Dr. Andrew Thorne-Lyman, ravitsemusterapeutti ja Johns Hopkins Bloombergin kansanterveyden koulukunnan kirjoittaja sanoi: ”Monien mielestä kalaa pidetään proteiinina, mutta havaintomme viittaavat siihen, että kala on todella tärkeä lähde monille vitamiineille, mineraaleille ja rasvahapoille. jotka puuttuvat usein köyhien väestöryhmien ruokavalioista ympäri maailmaa. On aika, että elintarviketurvapoliittiset päättäjät tunnustavat ravinnepitoisen ruoan uinnin heti nenänsä alla ja miettivät, mitä voidaan tehdä näiden väestöjen kalavarojen saatavuuden lisäämiseksi. "

Tohtori Philippa Cohen WorldFishistä sanoi: "Tutkimuksemme osoittavat selvästi, että kalojen jakamistapaa on tarkasteltava huolellisesti. Tällä hetkellä monilla maailman kalatalousaloilla onnistutaan saamaan eniten tuloja, usein suuntaamalla ponnistelunsa kalliimpien lajien kiinnipitoon ja lapioimalla kalasaaliita rikkaiden suuhun kaupungeissa tai ruokkimalla lemmikkieläimiä ja karjaa rikkaammissa maissa. Se liukuu pienten kalastajien ja aliravittujen ihmisten käsien läpi. Meidän on löydettävä tapa asettaa ihmisten ravitsemus kalastuspolitiikan ytimeen. "

Tutkimuksessa korostetaan sellaisen kalapolitiikan tarvetta, joka keskittyy ravitsemuksen parantamiseen sen sijaan, että yksinkertaisesti kasvatetaan tuotettujen elintarvikkeiden määrää tai kalan viennistä saatavia tuloja.

Apulaisprofessori Aaron MacNeil Dalhousie-yliopiston Ocean Frontier -instituutista kertoi: ”Koska merivarojen kysyntä on kasvanut siihen rajaan saakka, mitä voidaan kestävästi kerätä, tämänkaltaiset projektit osoittavat, että strategisella kalastuksella on mahdollisuuksia vastata keskeisiin haasteisiin ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

”Tämä maailmanlaajuinen tutkimus osoittaa, kuinka monialaista meritietettä voidaan käyttää suoraan ihmisten terveyteen kohdistuvien uhkien torjumiseen paikallisella tasolla. Paikallisten ihmisten kyky ratkaista paikallisia ongelmia paikallisten resurssien avulla on valtava, emmekä olisi voineet tehdä sitä ilman niin monipuolista tutkijaryhmää, joka työskentelee yhdessä. "

Asiakirja "Globaalin kalastuksen hyödyntäminen mikrotravinteiden puutteiden korjaamiseksi" julkaistaan ​​... luonto (3rd Lokakuu 2019) on saatavilla täältä

Lisää tietoa.

Tutkimuksen rahoittivat Euroopan tutkimusneuvosto (ERC), Australian tutkimusneuvosto (ARC), Royal Society University Research Fellowship (URF), Kanadan luonnontieteiden ja tekniikan tutkimusneuvosto (NSERC), Australian kansainvälisen maatalouden keskus Research (ACIAR) ja Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen virasto (USAID). Työ tehtiin osana WorldFishin johtamaa CGIAR-tutkimusohjelmaa (kala- ja elintarvikejärjestelmiä), jota CGIAR-rahastoon osallistuneet tuivat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa