Liity verkostomme!

Palkinnot

Avaaminen EU Film Festival

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

juliste-34bacEuroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, Black Box teatteri, Ulaanbaatar, Mongolia.

17 marraskuu 2013

Hyvät herrasmies,

Mainos

"On sekä kunnia että ilo osallistua tähän eurooppalaisen elokuvan juhliin Mongoliassa.

"Suuri meksikolainen kirjailija, Nobelin palkinnon saaja ja diplomaatti Octavio Paz kirjoitti, että" mikä tahansa kulttuuri syntyy sekoittumisessa, vuorovaikutuksessa, vastakkainasettelussa. Sitä vastoin sivilisaatio kuolee erillään ".

"Siksi kulttuuritapahtumat, kuten tämä festivaali, jotka mahdollistavat suoran vaihdon ja suoran vuoropuhelun todellisuuden katsomisen eri tapojen välillä, ovat niin tärkeitä.

Mainos

"Kulttuuri on merkityksiä maailmalle omistamistamme merkityksistä. Ja jokainen kulttuuri kuvaa maailmaa eri tavalla. Siksi on elintärkeää löytää tapoja olla yhteydessä toisiinsa ja oppia toisiltaan.

"On erittäin tärkeää, että taiteilijat ja kansalaiset yleensä voivat luoda ja ilmaista itseään vapaudessa. Yksi elokuvista, jotka näet tänä iltana, Citizen Havel, Kertoo mies, joka tuli johtaja ns samettivallankumouksen jälkeen Tšekkoslovakian, joka aloitti opiskelijamielenosoituksen tähän päivään 24 vuotta sitten, 17 marraskuu 1989. Tämä pyrkimys vapauden innoitti Mongolian demokratialiikkeen joka alkoi mielenosoituksen johdolla S. Zorig joulukuun 10 saman vuoden. Sittemmin Mongolia on valinnut demokratian tiellä ja polku vapauden. Sen kulttuurin ja taiteen luominen on myös paljon hyötyä.

"Euroopan komission puheenjohtajana olen myös ylpeä eurooppalaisen elokuvan laadusta ja monipuolisuudesta. Tämän vuoden elokuvajuhlien ohjelma esittelee kulttuurien monimuotoisuutta EU: ssa: elokuvia monista eri maista, monilla kielillä , mutta kaikki selvästi eurooppalaiset.

"Eurooppalainen elokuva on Euroopan kuva - kuva, jota kannattaa vaalia, kehittää ja markkinoida. Siksi Euroopan unioni on viimeisten 20 vuoden ajan tukenut eurooppalaista elokuvaa MEDIA-ohjelman kautta auttaen tuomaan monia inspiroivia elokuvia, mukaan lukien enemmän kuin kymmenkunta Oscar- ja Palmu d'Orin voittajaa.

"MEDIA Mundus -sovelluksen kanssa olemme menneet yhden askeleen pidemmälle - tutkineet maailmanlaajuisen yhteistyön mahdollisuuksia audiovisuaalialalla. Uskomme, että yhteistyö on oikea tapa edetä sekä kulttuuri- ja luovien alojemme kehittämisessä että kulttuurivaihdon edistäminen.

"Olen erittäin ylpeä siitä, että johtaja Byambasuren Davaan menestyneimmät mongolilaiset tuotantot," Tarina itkevästä kamelista "ja" Keltaisen koiran luola "olivat Mongolian ja Saksan yhteisproduktioita ja ovat hyötyneet Mediaohjelma.

"Tulevalla" Luova Eurooppa "-ohjelmallamme vuodesta 2014 lähtien haluamme jatkaa kulttuuri- ja audiovisuaalisen yhteistyön tukemista kumppaneidemme, erityisesti Mongolian, kanssa. [Kolmansien maiden kulttuurialan toimijoilla on nyt helpompi pääsy yhteistyöhön Euroopan kanssa kulttuurialalla. enintään 30 prosenttia tukikelpoisista kustannuksista voidaan käyttää kolmansissa maissa].

"Elokuva puhuu universaalia kieltä. Sillä on merkitys ja merkitys kaikille ihmisille heidän kansallisesta, kulttuurisesta tai sosiaalisesta taustastaan ​​riippumatta. Elokuvat tuovat monimuotoisuuden esiin ja korostavat samalla arvoja, tunteita ja kaipuita, jotka me kaikki olemme ihmisinä. Toivon, että ensi vuonna, kun vietämme EU: n ja Mongolian suhteiden 25-vuotispäivää, samanlainen tapahtuma voidaan järjestää Brysselissä mongolialaisten elokuvien kanssa eurooppalaiselle yleisölle.

"Kiitän teitä kaikkia siitä, että olette täällä kanssamme tänä iltana, ja toivotan teille upean näytöksen. Anna taika alkaa!"

Palkinnot

Kunnianosoitus journalismin rohkeudesta: Hae 2021 Lorenzo Natali -mediapalkinto 19. huhtikuuta asti

Julkaistu

on

Hakemuksia avattiin 1. maaliskuuta yhteen maailman johtavista journalismipalkinnoista - Lorenzo Natali Media Prize. Euroopan komission tukemana palkinnolla tunnustetaan toimittajia ympäri maailmaa rohkeasta raportoinnista ja tarinoista ihmisistä ja maapallosta, jotka tuovat esiin joitain tämän päivän suurimpia haasteita ja inspiroivia ratkaisuja heihin. Kansainvälisen kumppanuuden komissaari Jutta Urpilainen sanoi vuoden 2021 julkaisun yhteydessä: "Euroopan unioni puolustaa sananvapautta Euroopassa ja muualla maailmassa. Lorenzo Natali -mediapalkinnon kautta tunnustamme toimittajia, jotka ovat uskaltaneet, usein suurella henkilökohtaisella riskillä, kertoa tosiasiat ja kertoa tarinoita, jotka valaisevat esimerkiksi epäoikeudenmukaisuutta, eriarvoisuutta ja ympäristön pilaantumista. Tarinat, jotka esittävät inspiroivia tapoja, joilla ihmiset reagoivat. Jos olet toimittaja, joka on kertonut juuri tämän tarinan kuluneen vuoden aikana, kannustan sinua hakemaan. "

Kilpailun päättymispäivä on 19. huhtikuuta 2021. Voittajille jaetaan 10,000 XNUMX euroa. Lisätietoja on osoitteessa lehdistötiedote ja Lorenzo Natali Media Prize -sivusto.

Mainos

Continue Reading

Palkinnot

Neljä #MEDIA-elokuvaa kilpailee #GoldenLion-kilpailusta #VeniceFilmFestivalilla

Julkaistu

on

76th Venetsian elokuvafestivaali alkoi 28 elokuussa, ja siinä oli 12 - elokuvia, joita tuki Media-ohjelman - EU: n ohjelma Euroopan elokuva- ja audiovisuaaliteollisuuden tukemiseksi. Neljä MEDIA-tuettua elokuvaa on lisäksi valittu luetteloon kilpailemaan elokuvasta Kultainen lion: Totuus esittäjä (t): Hirokazu Kore-eda (Ranska, Japani), Tietoja loputtomuudesta esittäjä (t): Roy Andersson (Ruotsi, Saksa, Norja), Martin Eden kirjoittanut Pietro Marcello (Italia, Ranska) ja Maalattu lintu kirjoittanut Václav Marhoul (Tšekin tasavalta, Ukraina, Slovakia). Orizzonti-kilpailu , joka on omistettu viimeisimpiin esteettisiin ja ilmeikkäihin suuntauksiin kansainvälisessä elokuvassa, esiintyy MEDIA-tuella Blanco en blanco esittäjä Theo Court (Espanja, Chile, Ranska, Saksa) ja Madre kirjoittanut Rodrigo Sorogoyen (Espanja, Ranska).

Elokuva Effetti Domino kirjoittanut Alessandro Rosseto (Italia) näytetään Sconfini-osasto joka on omistettu art-house- ja genre-elokuville, kokeellisille ja taiteilijoiden elokuville. Viisi MEDIAn tukemaa elokuvaa osallistuu itsenäisiin jaksoihin Giornate degli Autori sekä Venetsian kansainvälinen elokuvakriitikkoviikko pidetään samanaikaisesti festivaalin kanssa. Festivaalin vieressä Euroopan komissio järjestää myös lauantaina (31 elokuu) European Film Forum. Lisätietoja Venetsian elokuvafestivaalin MEDIA-tukemista elokuvista on saatavana tätä, MEDIA-ohjelma tätä ja Euroopan elokuvafoorumissa tätä. Lisätietoja komission tuesta audiovisuaalialalle ja luoville aloille vuonna 2020 on saatavilla tätä.

Continue Reading

Palkinnot

10-kaupungit kilpailevat 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-tittelistä

Julkaistu

on

Kymmenen Euroopan kaupunkia on valittu 2020-listaan Euroopan älykkään matkailun pääkaupunki kilpailu (aakkosjärjestyksessä): Bratislava (Slovakia), Breda (Alankomaat), Bremerhaven (Saksa), Göteborg (Ruotsi), Karlsruhe (Saksa), Ljubljana (Slovenia), Málaga (Espanja), Nizza (Ranska), Ravenna (Italia) ja Torino (Italia). Finalistikaupungit valittiin yhteensä 35 hakemuksesta 17 EU: n jäsenvaltiosta.

Euroopan parlamentti ehdotti älykkään matkailun pääkaupunkia valmistelutoimeksi, ja Euroopan komissio panee sen täytäntöön. Sen tavoitteena on edistää älykästä matkailua EU: ssa, edistää innovatiivista, kestävää ja osallistavaa matkailukehitystä sekä levittää ja helpottaa parhaiden käytäntöjen vaihtoa. Tässä EU-aloitteessa tunnustetaan Euroopan kaupunkien erinomaiset saavutukset matkailukohteiksi neljään luokkaan: saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisointi sekä kulttuuriperintö ja luovuus.

Viime vuonna Helsinki ja Lyon voittivat avajaiskilpailun, ja molemmat kaupungit omistavat yhdessä älykkään matkailun pääkaupunkien nimet 2019-sarjassa.

Tämä on toinen painos kilpailulle, jolla kaksi kaupunkia palkitaan 2020: n älykkään matkailun pääkaupungeina. Kaksi voittajakaupunkia hyötyvät viestinnästä ja tuotemerkkituesta vuodeksi. Tähän sisältyy; mainosvideo, tarkoitukseen rakennettu veistos niiden keskustaan ​​sekä räätälöityjä myynninedistämistoimia.

Lisäksi jaetaan neljä palkintoa tunnustuksena saavutuksista kilpailun yksittäisissä kategorioissa (saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisointi sekä kulttuuriperintö ja luovuus).

Kaikki voittajakaupungit julkistetaan ja palkitaan palkintoseremoniassa, joka järjestetään osana Helsingin Eurooppalaista matkailufoorumia 9-10 lokakuun 2019.

Tausta

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa riippumaton asiantuntijapaneeli arvioi hakemukset. Kaikki finalistikaupungit osoittivat huippuosaamista neljässä kilpailuluokassa yhdessä.

Toisessa vaiheessa kymmenen finalistikaupungin edustajat matkustavat Helsinkiin esittämään ehdokkuutensa ja vuodeksi 10 suunnitellun toimintaohjelman Euroopan tuomariston edessä. Euroopan tuomaristo kokoontuu 2020. lokakuuta 8 ja valitsee kaksi kaupunkia, joista tulee älykkään matkailun pääkaupunkeja vuonna 2019.

Valinta innovatiivisimmista hankkeista, ideoista ja aloitteista, jotka kaupungit ovat jättäneet viime vuoden kilpailuun, löytyy Parhaiden käytänteiden kokoelma, älykäs matkailuopas EU: ssa. Kaikkien viimeisimpien uutisten kohdalla Euroopan älykkään matkailun pääkaupunki, kirjaudu tiedotetai seuraa Facebook or Twitter.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa