Liity verkostomme!

Etusivu

Taiwanin kunniavieras Brysselin sarjakuvafestivaaleilla 2013

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

sarjakuvajuhlatEpäilemättä Bryssel, Hergén kuuluisan lentävän toimittajan syntymäpaikka tintin, on sarjakuvamaailman pääkaupunki. Joka vuosi syyskuun alussa kaupunki juhlii värikkäitä paperinsankareitaan. Alkaen 6-8. syyskuuta Bryssel muuttuu rakkuloiden ystäviksi rakkulaksi. Yli 20 kirjakauppaa ja toimittajaa, kahdeksan valtavaa näyttelyä, sadat sarjakuvakirjoittajat ja lukuisat animaatiot kutsuvat sekä aikuisia että lapsia astumaan kapean arjen laatikosta yli 3,000 neliömetrin suuruiseen ritarillisuuden, seikkailun, fantasian ja huumorin maailmaan.  

Brysselin sarjakuvafestivaali ja Pariisin Taiwanin kulttuurikeskus ovat ylpeitä voidessaan esitellä vuoden 2013 painoksestaan Taiwan kuten 'Kunniavieras'. Kävijöille on omistettu kokonaan sille omistettu osasto ja viiden tunnetun taiwanilaisen sarjakuvakirjoittajan läsnä ollessa täällä Taiwanin sarjakuvakirjan rikkaudet. Nämä viisi arvostettua kirjoittajaa ovat päättäneet puhaltaa eksoottisen tuulen pääasiassa Euroopan hallitsemaan sarjakuvamaailmaan. Vierailijoilla on mahdollisuus nähdä alkuperäiset mestariteoksensa, tavata taiteilijoita henkilökohtaisesti ja saada taiteilijoiden mielikuvitus. Näiden taiwanilaisten kirjoittajien läsnäolo yhdistää sarjakuvafestivaalin Belgian sarjakuvakeskus joka järjestää samanaikaisesti näyttelyn 11. syyskuuta - 27. lokakuuta mestari Chiulla, tunnettu taiwanilainen taiteilija, joka on myös läsnä festivaalilla.

Ei ole sattumaa, että Taiwan valittiin kunniavieraaksi. Paljon on muuttunut vanhoista ajoista, jolloin taiwanilaiset taiteilijat terävällä kynällä olivat vain nimettömiä kansainvälisen muotoiluteollisuuden avustajia. Taiwanilaisista sarjakuvapiirtäjistä on syntynyt uusi sukupolvi, joka on päättänyt kilpailla sellaisten maiden kanssa kuin Ranska ja Belgia, joissa yhdeksänth Taide näyttää olleen osa kansallista kulttuurimuistia ikuisesti. Jotkut heistä ovat saaneet ylistystä toistuvasti kansainvälisillä sarjakuvafestivaaleilla, ovat näyttelyissä ulkomailla ja nähneet työnsä käännettynä eri kielille. Brysselin sarjakuvakeskuksen kaltaisen arvostetun laitoksen tunnustaminen korostaa taiwanilaisen sarjakuvataiteen elinvoimaa ja taiteellista laatua entisestään.

Mainos

Kunnioittamalla taiwanilaista sarjakuvataidetta sisällyttämättä paljon hypytettyä Chiu Row -pituutta on kuin soutu ilman airoja. Chiun sosiaalikriittinen mestariteos  Seediq Bale  (alkuperäinen nimi: Wushen kapina), historiallinen eepos ja sosiaalinen syytös alkuperäiskansojen Seediq-kapinasta Japanin miehitystä vastaan ​​Taiwanissa 1930-luvulla ja sen viimeaikaisesta elokuvamukautuksesta Seediq Bale (2011), aiheutti vuorovesi-aallon Taiwanin elokuvissa ja sarjakuvataiteessa. Alkuperäiset nauhalevyt näytetään eksklusiivisessa näyttelyssä Belgian sarjakuvakeskuksen galleriassa.

Toinen arvostettu taiwanilainen vieras festivaalilla on Chen Hung-Yao, joka on kuuluisa tarinoista kung fuista ja ritarisuudesta, kuten Suuri matka länteen, Legenda Yi Daosta ja viimeisimmät julkaisut Aikatemppu, kokoelma viidestä tieteiskirjallisuustarinasta ihmissuhteista tekniikkaan. Chen onnistui vangitsemaan hölynpölyttömän kuvakäsikirjoitustyylinsä, elokuvalta lainatun kertomustekniikan, tarttumaan zeitgeistiin ja erottuu joukosta, osoittaen vertaansa vailla olevaa asiantuntemusta.

Kolmas lintu taiteellisessa pesässä, joka lentää Taiwanista tilaisuudessa, on Xiao Zhuang, entinen adman, joka tuli kuuluisaksi mestariteoksellaan Ikkuna, voimakas muotokuva tavallisista ihmisistä, jotka kamppailevat toimeentulosta 1980-luvulla Taiwanissa, vangittuna demokratian toiveiden ja turhautumisen välillä globalisoituvassa kuluttajayhteiskunnassa.

Mainos

Li-Chin Lin ja Ahn Zhe esittävät festivaalin kävijöille sinisen painoksen nuoresta, kaupunkimaisesta Taiwanista. Omaelämäkerrallisessa ja palkitussa graafisessa romaanissa Taiwan, Lin muistelee lapsuudestaan ​​diktatuurihallinnon aikana ja tuo erittäin henkilökohtaisen kuvan ongelmista, joita hänen sukupolvensa on kohdattava demokratian tavoittelussa. Ahn Zhe on tehnyt animaatioelokuvia yli kolmen vuoden ajan, ennen kuin hän valitsi elämän graafisena suunnittelijana. Hänen yksivärisiin piirustuksiinsa vaikuttavat voimakkaasti vanhat mustavalkoiset elokuvat, vaikka tarinat itsessään ovat tarkka nykyaikaisen Taiwanin kokoelma.

EU: n ja Belgian edustaja Tung Kuo-yu ja Pariisin Taiwanin kulttuurikeskuksen johtaja Chen Chih-Cheng kutsuvat vierailijoita vierailemaan Taiwanin osastolla ja nauttimaan näiden viiden arvostetun taiteilijan mestariteoksista sekä osallistumaan lukuisiin työpajoihin. , seminaareja ja muuta toimintaa.

Continue Reading
Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa