Liity verkostomme!

Etusivu

"Eurooppamme, ei heidän"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

meidäneuropeKeskustelu Euroopasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa on liian usein supistunut mustavalkoisiksi yksinkertaisuuksiksi siitä, pitäisikö meidän ollan tai pois. Äänen tekijät, Eurooppamme, ei heidän, muokannut Julian Priestley ja Glyn Ford, pyrkivät edistämään keskustelua täsmentämällä edistyksellistä Euroopan taloudellista, sosiaalista, ulkoista ja sisäistä asialistaa.

Brysselissä noudatettava politiikka on ennakoitavasti ja pysyvästi konservatiivista, teknokraattisen oikeuden tuote, joka hallitsee EU: n toimielimiä ja useimpia kansallisia pääkaupunkeja. Nämä esseet ehdottavat selkeää eroa oikeiston hegemoniasta ja ehdottavat radikaalia muutos- ja uudistussuunnitelmaa Euroopassa, joka keskittyy enemmän työväestön, kuluttajien ja yritysten todellisiin etuihin kuin primitiiviseen euroskeptiseen opt-out-ohjelmaan. Sen sijaan, että tuettaisiin kansanäänestyksen häiritsevää häiriötekijää, Yhdistyneen kuningaskunnan vasemmiston tulisi työskennellä yhdessä muiden etenevien eurooppalaisten kanssa luoda ohjelma Euroopan taloudelliselle, sosiaaliselle ja ekologiselle uudistumiselle maailmassa.

Tässä kirjassa avustajat - kaikki johtavat työväenpuolueen parlamentin jäsenet ja EU: n korkeat virkamiehet - kritisoivat seuraavia asioita: säästötoimenpiteet heikentävät Euroopan kasvunäkymiä; köyhyyden ja rajun eriarvoisuuden paluu; kiistämätön ja vastuuvelvoton yritysvalta; ympäristöpolitiikka on pitkään lupaava ja lyhyt toimitusaika; lyhytnäköinen maahanmuuton hallinta; ja reilu kauppa uhrattiin liian usein rajoittamattoman globalisaation ideologisen sitoutumisen nimissä.

Mainos

"Kun Euroopan sosialistit valmistautuvat kilpailemaan vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleissa, tämä työväenpuolueen parlamentin jäsenten ja virkamiesten kirja on oikea-aikainen ja hyödyllinen lisäys keskusteluun, ei vain Isossa-Britanniassa raivostuneeseen, vaan myös eurooppalaisten etenevien keskuudessa. Siinä oletetaan radikaali vaihtoehtoinen näkemys, joka on hyvin erilainen kuin konservatiivien, samalla kun se tukee vakaasti Ison-Britannian asemaa Euroopan sydämessä. "         Martin Schulz, Euroopan parlamentin puhemies 

"Tässä suuressa eurooppalaisessa kriisissä kaikki myönteiset ehdotukset kurssin muuttamiseksi, Euroopan solidaarisuuden palauttamiseksi, sen kansainvälisen toiminnan tehostamiseksi sekä kasvun, työpaikkojen ja kilpailukyvyn lisäämiseksi ovat tervetulleita. Se, että tämä ehdotus tulee brittiläisistä lähteistä aikaan, jolloin Ison-Britannian hallituksen toimet uhkaavat Ison-Britannian jäsenyyttä unionissa, saattaa tuntua melkein paradoksaaliselta. Mutta työväenpuolueen parlamentin jäsenet ja virkamiehet sekä tämän kirjan muokkaanut Julian Priestley ymmärtävät syvästi eurooppalaisia ​​asioita, mikä lisää heidän ideoidensa kiinnostusta. "
Jacques Delors, Euroopan komission entinen puheenjohtaja

”Tässä kirjassa tunnustetaan vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaalien ratkaiseva merkitys ja muutostarve Euroopassa. Julian Priestley ja hänen kollegansa menevät pidemmälle ja esittävät radikaalin sosialistisen vaihtoehdon tuhoisalle säästöpolitiikalle, jonka konservatiivit ovat käyttäneet voimallaan Brysselissä. Tämä kirja on hyödyllinen vastalääke tavallisille negatiivisille äänille kuulla kanavan toiselta puolelta. "                                       
Harlem Désir, ranskalaisen sosialistipuolueen johtaja

Mainos

Osallistujat: Nick Costello, Patrick Costello, Glyn Ford, David Martin, Euroopan parlamentin jäsen, Linda McAvan, Julian Priestley, Derek Reed.

Julian Priestley on Euroopan parlamentin entinen pääsihteeri (1997/2007); Hän oli myös aiemmin Euroopan sosialistien pääsihteeri. Hän istuu nyt Pariisin Jacques Delors -ajattelualueen laudoilla; Votewatch, EU: n avoimuuskampanjaorganisaatio; FEP: ien tieteellinen johtokunta (Euroopan sosialistien säätiö). Hän kirjoittaa ja puhuu laajasti Euroopan politiikasta ja on julkaissut kaksi kirjaa Euroopan parlamentista John Harper Publishingin kanssa.

Glyn Ford oli Euroopan parlamentin jäsen (1984–2009) alun perin Suur-Manchesterin itäosissa vuoteen 1999 asti ja sitten Lounais-Englannissa Työväenpuolueen ja Gibraltarin sosialistisen työväenpuolueen jäsen. [menetti paikkansa Euroopan parlamentissa kesäkuussa 2009 pidetyissä vaaleissa. Poistuessaan Euroopan parlamentista Ford perusti julkisten asioiden ja kansainvälisten suhteiden konsulttiyrityksen POLINT.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa