Liity verkostomme!

Etusivu

Eurokraatit vs. burokraatit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brysselin kirjeenvaihtaja

ELINTARVIKKEET

Euroopan komissio ehdottaa tänään, että julkisten asiakirjojen syntymätodistuksiksi saamiseksi vaadittava byrokraattinen kumileimaus poistetaan. Toiseen jäsenvaltioon muuttavien kansalaisten on vietettävä paljon aikaa ja rahaa osoittaakseen, että toisen jäsenvaltion myöntämät julkiset asiakirjat ovat todistusvoimaisia.
Apostille-todistus, jota muiden valtioiden viranomaiset käyttävät todisteena siitä, että julkiset asiakirjat tai kansallisten virkamiesten allekirjoitukset asiakirjoissa todistavat teoksen aitouden.
EU: n rajojen yli toimivien yritysten on esitettävä oikeaksi todistetut asiakirjat oikeudellisen asemansa osoittamiseksi. Nämä vaatimukset ovat peräisin aikakaudelta. Tänään, kun EU: n jäsenvaltiot luottavat toistensa tuomioihin, meidän pitäisi pystyä luottamaan muiden jäsenvaltioiden virallisiin instansseihin.

Mainos

Euroopan komissio ehdottaa, että Apostille-leima ja uusi sarja hallinnollisia vaatimuksia romutetaan muissa jäsenvaltioissa asuvien ja työskentelevien ihmisten julkisten asiakirjojen varmentamiseksi.
"Aina kun ylität rajan, sinun ei tarvitse hankkia ulkomaan toimistoasi vahvistamaan, että passi on todellakin passi - miksi sinun pitäisi tehdä niin syntymätodistuksen saamiseksi?" sanoi varapuheenjohtaja Viviane Reding, EU: n oikeusasioista vastaava komission jäsen. "Kun muutat ulkomaille, näiden kalliiden muodollisuuksien suorittaminen sen toteamiseksi, että syntymätodistuksesi on todellakin syntymätodistus, tai yksinkertaisesti yrityksen todistuksen käyttäminen aiheuttaa byrokraattista päänsärkyä. Olen kuullut lukemattomia tarinoita näiden käsitteettömien vaatimusten täyttämiseen liittyvästä vaivasta. Tänään komissio pyrkii yksinkertaistamaan ihmisten ja yritysten elämää, kun he käyttävät vapaata liikkumisoikeuttaan EU: ssa. "

Tänään hyväksyttyjen komission ehdotusten mukaan kansalaisten ja yritysten ei enää tarvitse toimittaa kalliita '' laillistettuja '' versioita tai '' varmennettuja '' käännöksiä virallisista asiakirjoista esimerkiksi rekisteröidessään taloa tai yritystä, menemällä naimisiin tai pyytäessään oleskelukorttia. Kaksitoista julkisten asiakirjojen1 luokkaa vapautettaisiin automaattisesti muodollisuuksista, kuten Apostille ja laillistaminen - joita vaaditaan tällä hetkellä noin 1.4 miljoonalle asiakirjalle EU: ssa vuosittain. Näiden vaatimusten poistaminen säästää EU: n kansalaisia ​​ja yrityksiä jopa 330 miljoonalla eurolla, lukuun ottamatta säästettyä aikaa ja välttämiä haittoja.

Uusilla säännöillä ei kuitenkaan ole vaikutusta kyseisten asiakirjojen sisällön tai vaikutusten tunnustamiseen. Uudet säännöt auttavat todistamaan vain julkisen asiakirjan aitouden, esimerkiksi sen, onko allekirjoitus aito ja virka-aseman haltija allekirjoittaa. Jäsenvaltioiden on hyväksyttävä tämä vastavuoroisesti ilman lisätodistusvaatimuksia.

Mainos

Komissio ehdottaa myös uutta yksinkertaistamistyökalua: valinnaiset monikieliset vakiolomakkeet kaikilla EU: n virallisilla kielillä, joita kansalaiset ja yritykset voivat pyytää, sijasta ja samoin ehdoin kuin kansalliset julkiset asiakirjat, jotka koskevat syntymää, kuolemaa, avioliittoa, rekisteröityä parisuhdetta sekä oikeudellista asemaa ja edustusta yrityksen tai muun yrityksen (katso esimerkkejä liitteestä). Tämä auttaisi erityisesti säästämään käännöskustannuksia, koska tällaisen vaihtoehdon houkuttelevuus on se, että se vapauttaa kansalaiset ja yritykset tarvitsemasta huolta käännöksistä. Näiden lomakkeiden suunnittelu on saanut inspiraation erityisistä kansainvälisistä sopimuksista2.
Ehdotuksessa säädetään myös suojatoimenpiteistä petoksilta. Jos kansallisella viranomaisella on perusteltuja epäilyjä tietystä asiakirjasta, jäsenvaltiot voivat tarkistaa sen aitouden myöntävän viranomaisen kanssa olemassa olevan sisämarkkinatietojärjestelmän (IMI) avulla.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa