Liity verkostomme!

Etusivu

Vassily Kandinsky: Bryssel uudelleen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brysselin kirjeenvaihtaja

LIFEKANDINSKY

Brussel näyttää Kandinsky & Russia -näyttelyn. 8. maaliskuuta - 30. kesäkuuta voit tulla ja ihailla yli 150 taideteosta Belgian kuninkaallisessa taidemuseossa. Näiden taideteosten joukossa: noin viisikymmentä Vassily Kandinskyn maalausta (Moskova 1866 - Neuilly-sur-Seine 1944), joidenkin suosittujen taideteosten sekä Larionovin ja Malévitchin maalausten vieressä. Suurin osa teoksista tulee hyvin tunnetuista venäläisistä museoista, kuten Pietarin venäläisestä museosta.

Mainos

100 vuoden kuluttua Kandinsky palaa Belgiaan! Toukokuussa 1913 hän näytteli Georges Giroux -galleriassa, joka on nyt poissa, mutta tuolloin Brysselin kulttuuripaikka. Maalaukset ja taideteokset, jotka nyt ovat nähtävissä Belgian kuninkaallisissa taidemuseoissa, vievät sinut takaisin Venäjän kaudelle 1901 - 1922: symbolismista avantgardeihin. Todella upea matka ...

Kandinsky & Russia -näyttely on jaettu neljään erilliseen osaan seuraavilla vihjailevilla otsikoilla: «Maalitaiteen kokeminen», «Maalaustaiteen kuuntelu», «Luonnon keskellä» ja «Kandinsky ja mytologia». Tämä 150 teoksen kokoelma on ensimmäistä kertaa esillä Belgiassa. Se osoittaa taiteellisen ja henkisen monimutkaisuuden todellisesta nerosta, joka sai inspiraation samanaikaisesti Venäjän symbolistiliikkeestä, kreikkalaisesta kulttuurista, saksalaisesta metafysiikasta, ortodoksisesta hengellisyydestä ja esoteerisuudesta.
Vassily Kandinsky on yksi 20-luvun vaikutusvaltaisimmista maalareista. Abstraktin taiteen perustajana hän kehittyy matkalla Münchenistä Pariisiin pysähdyspaikoilla Moskovassa ja Berliinissä ekspressionismista surrealismiin luopumatta koskaan venäläisistä juuristaan. Vuonna 1911 hän maalaa ”Maalaus ympyrällä”, historian ensimmäisen abstraktin taideteoksen. Tämän maalauksen avulla hän sekoittaa koko käsityksen taiteesta. Tämä venäläistä alkuperää oleva taiteilija, josta ensin tulee naturalisoitu saksalainen, sitten ranskalainen, on erittäin monitahoinen nero. Hän jättää taakseen vaikuttavan teoksen: yli 2,500 maalausta, guašia ja akvarellia, mutta myös painotuotteita, runoutta, näyttämö näytelmiä, filosofisia esseitä, teoreettisia kirjoituksia,…

Kandinsky on hyvin viljelty mies. Hän opiskelee lakia ja taloutta Moskovan yliopistossa aikaisemmin, melko myöhään 30-vuotiaana, aloittaen maalausopinnot. Venäläinen taiteilija kehittää erittäin värikkäitä maalaustaiteita, joissa yhdistyvät myytti ja satu, vaikutelmat ja havainnot, kirjallisuus ja musiikki.

Mainos

Musiikki vaikuttaa suuresti abstraktiin taiteeseen. Tämä luonteeltaan abstrakti taiteen muoto ei tarkoita ulkomaailman näyttämistä sellaisenaan, vaan haluaa vain ilmaista suoralla tavalla ihmissielun sisäiset tunteet. Muuten, Kandinsky käyttää itseään musiikillisilla termeillä nimittäessään omia teoksiaan. Hän pitää niitä "improvisaatioina" aina, kun ne ovat spontaaneja, tai "sävellyksinä" aina, kun ne ovat tarkempia. Kandinsky & Russia -näyttely tuo esiin maalaustaiteen musikaalisuuden, joka yhä enemmän ottaa vastaan ​​puhtaan esineen roolin.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa