Liity verkostomme!

Kazakstan

Hyökkäys Kazakstanin toimittajaa vastaan ​​Kiovassa: Tokajev määräsi tiedustelut Ukrainan viranomaisille

SHARE:

Julkaistu

on

Presidentti Kassym-Jomart Tokajev on ohjannut Kazakstanin diplomaattisia ja lainvalvontaviranomaisia ​​lähettämään virallisia tiedusteluja ukrainalaisille kollegoilleen. Hän korosti, että Kazakstanin viralliset elimet ovat valmiita auttamaan tutkimuksessa totuuden paljastamiseksi Kazakstanin toimittaja Aidos Sadykoviin 18. kesäkuuta tehdyn hyökkäyksen takana, raportoi TengriNews.

Kazakstanin toimittaja Aidos Sadykoviin tehtiin salamurhayritys Kiovassa 18. kesäkuuta. Ukrainan kansallisen poliisin mukaan tuntematon henkilö lähestyi pysäköityä autoa Jarmola-kadulla, jossa Sadykov ja hänen vaimonsa olivat, ja avasi tulen haavoittaen Sadykovia ja sitten katosi. Sadykov joutui sairaalaan, mutta hänen vaimonsa ei loukkaantunut. Kiovan poliisi on aloittanut rikosoikeudellisen menettelyn murhan yrityksestä.

”Kazakstan on ottanut suunnan oikeusvaltion vahvistamiseen. Tiedätte periaatteellisen kantani: maassa on vallittava lain ja järjestyksen, toisin sanoen laillisen järjestyksen. Kaikki ristiriidat ja erimielisyydet yhteiskunnassamme tulisi ratkaista yksinomaan oikeudellisten puitteiden puitteissa, nykyisen lainsäädännön perusteella, kansainvälisten perusstandardien mukaisesti. Tästä näkökulmasta on tarpeen tarkastella rikosta, joka tapahtui eilen Kiovassa Kazakstanin kansalaista Aidos Sadykovia vastaan”, Tokajev sanoi.

Presidentin lehdistösihteeri Berik Uali ehdotti, että Kazakstania vastaan ​​leviävistä syytöksistä voi olla voimia, jotka voisivat käyttää painostusta ja yrittää vaikuttaa sen johdon strategiseen suuntaan, myös ulkopolitiikassa.

”Aidos Sadykovia vastaan ​​aiemmin nostetuista syytteistä huolimatta hän on ennen kaikkea Kazakstanin kansalainen. Näin ollen hän ja hänen perheensä nauttivat heille kuuluvista oikeuksista. Perustuslain mukaan he voivat luottaa valtion suojeluun ja suojelukseen sen rajojen ulkopuolella. Siksi presidentti kehotti asianomaista hallitusta ja diplomaattisia yksiköitä antamaan Sadykovin perheelle kaiken tarvittavan avun, jos he siihen suostuvat, hän lisäsi.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa